Merhaba, 2018 model joy paket aracım var yeni aldım. Aracı aldıktan 2-3 gün sonra lastik basınç uyarısı vermeye başladı. Şişirdim, sıfırlama yaptım tekrarlamaya devam etti. Geçen hafta kışlık lastikleri taktım, aynı lastik basınç uyarısı vermeye devam ediyor gene. Sensörlerine kendimiz ulaşabilir miyiz yoksa usta,servise mi gitmemiz gerekli acaba? |
<<<<YENİ CLİO 4 PAYLAŞIM PLATFORMU ANA KONU>>>> (850. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Lastiğin birisi hava kaçırıyor olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Joy paketlerde lastik içi sensör yok. Teker dönüş hızına göre lastik basınç uyarısı veriyor. Çünkü basınç 32’den 3 ay içinde 29’a falan düşüyor hiç uyarı verdiği yük bütün tekerler aynı miktarda hava kaybettiği için. Sert kasise girildiğinde falan girdiğinde uyarı verebiliyor. Eğer hava kaçırmadan uyarı veriyorsa araç beyni bir yerde veriyi yanlış yorumluyor olabilir ya da teker dönüş hızlarından birinden yanlış veri alıyor. cihaza bağlatmak lazım diye düşünüyorum. İlk önce lastik basınçlarınızı kontrol edin hava kaçırıyor da olabilir. Lastikler soğukken en yakın benzinliğe gidip bakın bakalım diğerlerinde göre daha düşük hava basıncı olan var mı. Benim sol arka lastik genelde daha çok hava kaçırıyor. 27’ye falan düştüğü oluyor birkaç ay içinde.
Merhaba, 4 mevsim lastik vardı üzerinde onları komple çıkarıp kışlık lastiğe geçtim. Aynı uyarıyı hemen vermeye tekrar başladı.
Geçen hafta abs uyarısı verdi ekranda, sol lastiğin aks körüğünü değiştirdim oda kopuktu. Sağ lastik te abs uyarısı vermeye başladı daha sonra kendiliğinden kayboldu. Düşük basınç uyarısı da gitti onunla birlikte, bugün sabah tekrar yanmaya başladı lastik basınç uyarısı.
-
2019 clio 0.9 tce , Doğu bölgesindeyim kışlık lastik sehirici ortalama 100km / 7.2 lt yakıyor normal mi , bujiler ve yağ bakımı 5 ay önce yapıldı. Kışlık lastik takılı sehirici ortalama sizde kaç arkadaşlar?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gayet normal, çoğu dizeller bile o kadar yakıyor.
Benim ortalamam 5.3 litreydi geçen ay, bu ay havaların soğuk olmasından mı bilmiyorum 6 litreye yaklaştı. Bu arada çok kısa mesafe ve yoğun trafikte 10 litre bile gördüm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Depar Atan Uruk Hai -- 28 Kasım 2024; 12:0:47 >
Merhabalar. Motor yağları bölümünde sordum gerçi ama burda da paylaşmak istedim.
2019 Clio IV 0.9 Tce 90 Beygir aracımın 60.000 bakımı için yağ alacağım. Çok araştırdım. Araştırdıkça karasız kaldım. Aracımın servis geçmişine baktığımda ilk 2 bakımında Elf evolution 900 sxr 5w40 kullanılmış. Ondan sonraki süreçte yağ seçimini önemsemedim ve sanayiideki parçacılara bıraktım. Elf 5w30 verdiler. Bende çok sorgulamadım. 5. Sene yani şu an araştırayım dediğimde bunları farkediyorum. Başka bir forum sitesinde servisin bakım geçmişinde 5w40 yazdığına bakmayın 5w30 kullanıyorlar aslında yazdığını gördüm. Sanayii de ki parçacı da 5w30 veriyoruz biz bu araca dedi.
Yağ üreticilerinin hepsi 5w40 öneriyor. İlk başta Shell helix ultra 5w40 a karar verdim. Fakat bulunduğum yerde bulamadım.
Liqui Moly ve Motul un da önerdiği yağı temin edemedim. Ayrıca Liqui moly için RN 0710 standartını karşılayan çok seçenek var. Karar veremedim. İnternetten de sipariş vermek istemedim.
Son olarak total in kendi sitesindeki yağ seçicinin önerdiği Elf 900 sxr 5w40 ı alacağım sanırım. Bulunduğum yerdeki sanayii de bu Elf yağı var. Ayrıca yaşadığım bölgede çok soğuk olmuyor. Eksi havalar çok nadir.
Sizlere danışmak istediğim 5w30 tan 5w40 a geçmek sorun teşkil eder mi ?
Memnun kalırsam bundan sonraki bakımlarda markayı değiştirebilirim ama 5w40 tan devam etmem uzun vadede sorun olur mu?
Bu araç tipi için motor yağı marka ve model önerilerinizi bekliyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
ben 1,2 75 bg de her ikisinide kullandım pek bi farkını görmedim. 5/30 da çok sıcak yaz gününde hararet ilk defa fazla yükseldi .elfin yağı kötü bence onun yerine mobil kullanabilirsiniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam merhaba aynı durumlardan ben de geçtim. Serviste 5w30 kullanılmış sanayide usta 5w40 Elf kullanmıştı. Sonrasında ustamı değiştirdim o da 5w30 Shell Helix hx8 kullanmıştı. Sonradan aracın hafif yağ eksiltmeye başladığını farkedip ustamı aradım yağı kendim getireceğim dedim ve tekrar Elf 5w40 900 sxr yağa geçtim. O gün ustanın oğlu vardı dükkanda ve abi iyi yapmışsın Elf’lere bayılıyorum uzun dayanıyor boşuna Shell Ultra’ya para bayılma deyip yağ kapağına yağ döktü. İki parmağını daldırıp yağlı iki parmağını birbirine sürtmeye başladı. Hala kayıyor çok iyi falan dediğini hatırlıyorum. Viskozite değiştirmek herhangi bir soruna veya farklılığa yol açmadı. Artık Elf 5w40’dan devam etmeyi düşünüyorum.
5w30 diyenlere inanma çok, ellerinde o yağ olduğu için iteliyorlar sanayi ortamını iyi bilirim. Bana da yaptılar aynı şeyi. Araba belki 20 bin km’den fazla 5w30 yağ kullandı artık zararı olmuş mudur bilmiyorum. Bu aracın yağı 5w40 veya 0w40’dır arkadaşlar spec’e göre değişir. Ama asıl yağı 5w40. 5w30 İskandinav ülkeleri için falan öneriliyor benim bildiğim. Yağını kendin götür istersen bir sonrakine. İnternette Tozlu Madeni Yağ satıyor orijinal Elf uygun fiyata. Ben alışverişimi oradan yapıyorum. Yeni ustam da itiraz etmiyor dışarıdan yağ getirmeye, 1000 lira veriyorum filtreleri yenileyip yağı koyuyor. Elf yağ + orijinal yağ filtresi. Diğer filtreler yan sanayi devam ediyoruz.
Bu arada bazı ustalar kaç litre yağ aldığını bile bilmiyor. 3 buçuk litre demişti aynı dükkanda bir usta. Sonra 4 litre bütün şişeyi boşaltmıştı yağ çubuğu iki çizgi ortasına anca gelmişti önceki yağ bakımında. Şimdi dükkan sahibinin oğluna yaptırıyorum. Abi 4 litre alacak sonra kontrollü devam edeceğiz demişti. 4.2 litre civarında koydu. Yağ üst çizgiye yaklaştı. Yeni nesil hiç değilse araştırıyor biliyor eski bilgiler ile devam etmiyor. Direkt numarasını aldım çocuğun artık o olduğunda götüreceğim bakıma.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Depar Atan Uruk Hai -- 2 Aralık 2024; 9:50:20 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi bundan sonra yağı kendim alıp gideceğim. Liqui Moly ve Elf arasında kararsız kaldım. En kötü elf alacağım. Liqui Moly içinde epey olumlu yorum var.
-
Arkadaşlar selam, rutin bakım sonrası havalandırmayı 2. Kademe yapınca yolcu koltuğu ayak tarafından acayip bir ses gelmeye başladı. Polen filtresinin yanlış takılmış olabileceğinden şüpheleniyorum. Hiç başına gelen var mı daha önce?
aynısı benim başıma geldi hocam. dediğiniz gibi polen filtresi yanlış takılmıştı bende.
-
Değiştireyim yönünü bari müsait olunca
Edit: filtre kasetinin kapağını tam oturtmamış, filtreyi de bükülen tarafından sokmuş takamayınca.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Depar Atan Uruk Hai -- 6 Aralık 2024; 20:5:25 >
2019 model aracımın 60.000 bin bakımını sanayide yaptırdım. Rutin bakım dışında
- trw marka ön balata
- 3 adet Mais orijinal buji değişimi yapıldı.
Şimdi sizlere danışmak istediğim, fren hidrolik yağı, soğutma sıvısı ve aksesuar seti diye geçen v kayış seti için usta hiçbir şey söylemedi.
Şimdi araştırdığımda onlarında farklı km ve ya yıllarda değişmesi gerektiğine dair yazılar okuyorum. Şimdiye kadar bunları hiç değiştirmedim. Bu konu hakkında bilgilerinizi paylaşabilir misiniz ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CorleoneFamily -- 8 Aralık 2024; 19:45:10 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Clio 4 ,0.9 Tce kışlık lastik soğuk iklimde ortalama araçlarıniz kaç lt yakıyor 100 km de ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam varsa kitapçığında yazıyor bakım değişim aralıkları.
Cevabınız için teşekkür ederim. Maalesef kitapçığını bulamıyorum. Ustalara sorarsak gider o daha diyorlar. O sebeple danışmak istedim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Eve varınca sayfanın fotosunu atarım bakarsınız
Teşekkür ederim. Zahmet verdim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X