Hocam ortalama 5.4 litre civarı. Lastikler 4 mevsim goodyear, motor yağı elf 5-40. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
<<<<YENİ CLİO 4 PAYLAŞIM PLATFORMU ANA KONU>>>> (851. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Yazlık lastik var, ortalama 5.8 lt gösteriyor. Ama gerçekte daha fazladır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim anlamadığım bir şey var yakıt ile ilgili. Bazen 3. Vites 41-42 ile giderken ayağım gazda değilken yakmıyor bazen yakıyor anlık tüketimde. Araç bunu neye göre ayarlıyor. Yolun eğimine göre olduğunu düşünüyorum ama emin olamadım.
Düşük devirdeyken arabanın ataleti olur gaza basmasanız bile ileriye gitmeye çalışıp yakıt tüketir. Vites düşürürseniz 3bin devirlerde yakıt tüketmeden süzülerek ilerler araba. Benim 0.9 tce şehir içi ortalamam yazlıkla 6,3 kışlıkla 6,5 falan. Uzun yolda 5 in biraz altına iniyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar r&go uygulamasına güncelleme gelmiş. Yağ seviyesini görebiliyoruz ama sorun şu uygulamada yağ yok gözüküyor. Çubuğu çektiğimde ise var. Müşür arızası olabilir mi?
Arkadaşlar selam 2013 Clio 4 aracım var. Aracı aldığımda üzerinde olan led farlardan bir tanesi baya sönük yanmaya basladı muhtemelen patlayacaktır değişmek istiyorum. Kısa ve uzun için önerilerinizi alabilir miyim? Kullanan ve kullandığı ampülden memnun olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim, aydınlatması yeterli olsun yolda insanların gözünü almasın yeterli benim için.
-
0.9 Tce aracın periyodik bakım işlemlerini özel serviste yaptırdım, Castrol 5w40 motor yağını kendim tedarik ederek gittim ve motor yağı hariç 2.500₺'ye bakım işlemlerini yaptırdım.
Aracım 51.000 km'de bakım sırasında ön fren disklerinin ve balatalarının değişmesi gerektiği söylendi. Bosch marka disk ve orijinal Renault balata değişimine ayrıca 6.000₺ ödedim.
Disk değişimi için erken olduğunu düşünüyorum siz de böyle bir durum yaşadınız mı?
67.000 de ön fren balatalarım değişti sadece. Ustam bu kullanımla gidersem ön disklerin 100.000 civarı değişmesi gerekebileceğini söyledi. Tamamen trafik durumuna göre değişen bir durum. Yoğun trafik olan bir yerde yaşıyorsanız normal olabilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kullanımla alakalı bı durum fren işleri.
Ya çok fren kullaniyorsunuz ya da usta art niyetli.
Kimsenin günahını almayayım ama 2 seçenekten biri.
Arkadaşlar selamlar. 72.000 de 2019 Clio İcon DCi Otomatik sahibiyim.Dün akşam flaşörleri açık unutmuşum.5 saat sonra arabaya geldim.Akü boşalmış.Araba çalışmadı.Takviye ile çalıştırdım.Yolda Vites kutusunu kontrol edin uyarısı geldi.Araba 1 viteste kaldı.Manuele alıyorum olmuyor.En korktuğum şey başıma geldi derken 3 Km. sonra tekrar istop edip çalıştırdığımda vitesler normale döndü.Bu sefer sensör ve sesler gitti.Hadi onlar neyse de şanzımana zarar vermiş olabilir miyim.Hiç bunu yaşayan oldu mu?Ne yapmam gerekir*
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gercekkurtulus75 -- 6 Ocak 2025; 13:35:35 > -
aküyü ölçtür
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Akü bitti diye şanzımana zarar gelmesi çok zor bir ihtimal. Akü eskiyse bitmiştir. Bir ölçtürmen lazım bence.
Teşekkürler.Şanzımanı 3 Km kadar 1 .viteste kullandım.Otomatik manuele alıp da o ara denedim.birşey yapmamışımdır umarım.Aküye baktıracağım..
-
2016 model sportourer joy paket aracım var. İki haftadır ilk çalıştırmada"eds kontrol ettirin, yokuş kalkış arızası"hatası veriyor araç. Sanki el freni çekik gibi gaza bassamda gitmiyor, titriyor araç Kenara çekip üç beş dakika stop edince düzeliyor ve gün içinde bir daha hata vermiyor.
Tamirciye gittim, bilgisayara bağladı hiç hatta çıkmadı. Nedir acaba sizce? Başına gelen var mı?
İlk şüpheleneceğim şey akü olurdu. Start stop’u aktif kullanıyorsanız akü daha kısa sürede bitebiliyor. Bitince de elektronik sistemler saçmalamaya başlıyor. Vites kutusu kontrol ettirin, esc kontrol ettirin, abs kontrol ettirin gibi uyarılar çıkıyor. Aküyü değiştirip uyarı veren sistemlerin sigortasını çıkarıp takınca çözülecek büyük ihtimalle. Gerçekten arıza yoksa zaten beyinde arıza göstermez.
Teşekkürler ilginiz için,Aküyü ölçtürdüm sıkıntı yok, değerleri güzel. Zaten 4 aylık akü.Start-stop yok aracımda.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X