arkadaşlar arabaları test etmeden önce tabikide fikrimiz corolladan yanaydı.ama dün ikisinide test etme şansını bulduk.önce civic i test ettik keşke etmeseydik.arabanın iç dizaynı fevkaladenin fevkinde.sürüş keyfi hatsafhada..fakat dezavantajı bagajının küçük olması corollaya göre.bayii ile pazarlıkta 41.000 a kadar düştüler.daha sonra corollayı denemeye gittik hondanın yanında biraz sönük durdu iç mekan..ama mmt şanzuman hiç de fena değildi..onunda kendine göre artıları vardı.bayiide pazarlıktan sonra yan kapı çıtaları+güvenlik korumalı cam filmi+bagaj spoileri+orjinal park sensörü ile birlikte 45.000 a indiler.daha sonra ordaki satış elemanına civicten bahsettik adam başka araba söyleseydiniz arabamı savunurdum ama civic e diyecek birşeyim yok güzel araba dedi.kafamız iyice karıştı.
ikisi arasında acayip derecede ikilemde kalıyoruz..ikisininde birbirine göre üstünlükleri var..
şimdi sizlere soruyorum. 1-hondanın otomatik versiyonu fabrika verilerine göre şehir içinde yaklaşık 9,7 gibi bir değer gösteriyor.bunda ne kadarlık bir oynama olur yani şehir içinde 12 13 gibi değerlere çıkarmı.hondanın sunroof sistemi nasıldır yüksek hızlarda içeriye rüzgar alırmı.yol sesi alırmı içeriye.süspansiyonları biraz sert gibi geldi ama kasislerde bu bi dezavantaj olacak kadar kendini belli ediyormu.birde multiplex gösterge panellerinde herhangibir problem meydana geliyormu. 2-corollanın bir kaç problemini duymuştum.bunları bayiie ilettim onlar bunların yaşanmadığını söylediler ama pek inandırıcı gelmedi.sizede sormak istiyorum.tıkırtılı yola girince orta konsoldan gelen kuş ötmesine benzeyen ses test aracındada vardı bu tüm corollalarda olan bişimi.disk frenlerden gelen ötme sesi gene kronik bir problemmi sormak istiyorum.
ayrıca bu iki araca verilen fiyatları nasıl buldunuz.
cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim..iyi forumlar..
bizde 2008 honda civic 1,6 elegance en full olanı var. triptronik vites olanı(direksiyondan f1 vites) otomatik vites kesinlikle sorunsuz ve sarsıntısız çalışıyor. süspansiyonlarda ise üretimden kaynaklanan bir sorun varmış ama serviste hallettiler sorun yok. reklamlarda söylenilen 1.6 motorla 1.8 performansı diye bişey yok.(belkide bizimki triptronik olduğu içindir) normal 1.6 araç performansı veriyor. reklamda ise yine az yakıyor falan diyor ama hiçte öyle değil şehir dışı 6.5-7 litre şehir içi 9 litre civarı. tasarım konusunda çok üstün bir araç hem içi hem dışı kesinlikle ÇOK güzel. konfordada başarılı olduğunu söyleyebilirim. yeni corollaya hiç binmedim yorum yapamıyacağım. ama civic tavsiye edebilirim.
Gerçekten çok zor bir seçim allah kolaylık versin.ikiside güzel otomobiller.Hondanın yakıt tüketimi biraz fazla duyduklarıma göre.Ben olsam bunların arasına jettayıda eklerdim.
jetta 1.4 tsı 122 hp hepsinden daha konforlu ekonomik performanslı ve kaliteli oldugu için kesinlikle Jetta ariyetten 7 ileri dsg sanzımanda fena gitmez değil
arkadaşlar jetta modellerin 2. el fiyatlarını bilen varmı?
Arkadaşım öncelikle çok güzel anlatmışsın sorunda yeni bilgiler edindim saolasın.Tercihe gelince civicler sanılan kadar az yakmıyor ne yazıkki herkes aynı şeyi söylüyor. Senin işin artık zevk meselesine kalmış sana tavsiyem hangisi seni mutlu edecekse onu alman.
Gerçekten çok zor bir karar ama ben aynı ikilemde kalsaydım civic alırdım
hadi şehir içinde 10 yaksın hadi olmadı 10,5 yaksın civic zaten diğer arabadan alışkınız 1,6 megane vardı şehir içinde 10 un altına inmezdi..işte dediğim gibi almak problem değil beni ilerisi endişelendiriyor.
Arkadaşım yakıt konusunda çok fazla bir fark yok. Ben ne olursa olsun Civic tercih ederim.Corollaya yolcu olarak bindim.Araç çok fazla güven vermiyor içindekilere. 2008 model bir araçtan daha iyisini bekler herkes.Dış görünümde senin için önemliyse zaten kararın bellidir. Corollada öyle sağlam bir karizma yok bence.Kalite konusundada Toyota eski 93-95 model Corollaları aratıyor.Yeni modelleri sınıfında kalite ve güven açısından şoförü tatmin etmeyebiliyor. Honda Civic e baktığımızda karizmasıyla,performansıyla,dizaynıyla hastası olmanız için birçok sebep üretiyor.Bence her zaman,her yerde yolda bırakmadan ,güvenini eksiltmeden götürecek ve rahat ettirecek günümüz 0 km araçlarından önde geleni Honda Civic!.. bu kadar güzelliğin yanında yerinde olsam yarım litrelik benzin hesabına takılmam.
KARAR SENİN ARKADAŞIM !.. Kolay Gelsin...
Jetta'yı da denemenizi öneririm.Bunun dışında tercihim Honda olurdu...
bence de civic daha hoş olur corollaya göre,dizaynı harika..keşke imzamdaki aracımın motoru ve yol tutuşu civicte olsaydı da onu alsaydım,dizaynı bitiriyor beni
bencede jettayı iyi bi düşün.1.4 tsı 122 hp iyi gider gercekten.eğer jetta olmazsa civic derdim.ama karar senin.bence jettayıda eklemende yarar var.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme