Şimdi Ara

Yeni Creative Zen Vision M (30 GB) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.194
Cevap
0
Favori
276.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: turuncu

cazibe türkiye de, fiatını ne siz sorun ne ben söyliyim. uzun süredir sorulan sorunun cevabını bugün megavizyonda gördüm. 5 adet gıcır gıcır siyah renk zv:m raflardaydı.. tezgahtar kutuyu henuz yanımda acti. TAM 929 YTL!!!

Yeni Creative Zen Vision M (30 GB)

cok pahalı ya
    sunu daha ucuza satsalar ne olur
    bu fiyata pmp pvp falan alınır

• pmp fiyatları artık nerdeyse yurtdışında video oynatabilen zvm gibi cihazlarla ayni fiat. ama 900 küsür cidden cok pahalı...gerci böyl olacağı belliydi... zen micro photonun fiyatına bakınız.. diğer taraftan h320 ve apple da turkiye de ayni derecede pahalılar. h320 cıkalı 2 sene oldu fiyat hala 500 küsür. ipod 5g ise cıkalı 1 sene oldu 600 küsür-700. yurtdışından getirtmenin yolları aranmalı.
  • arkadaşlar 385 YTL'ye SIFIR I-River H320 satıyorum. Ayrıntılar için lütfen 2. El forumuna bir göz atınız. saygılar.
  • quote:

pmp fiyatları artık nerdeyse yurtdışında video oynatabilen zvm gibi cihazlarla ayni fiat. ama 900 küsür cidden cok pahalı...gerci böyl olacağı belliydi... zen micro photonun fiyatına bakınız.. diğer taraftan h320 ve apple da turkiye de ayni derecede pahalılar. h320 cıkalı 2 sene oldu fiyat hala 500 küsür. ipod 5g ise cıkalı 1 sene oldu 600 küsür-700. yurtdışından getirtmenin yolları aranmalı.

5g 1 sene önce çıkmadı...Daha 6 ay oluyor....Creative'in pazar paylarının düşük olduğunun bir kanıtıdır bu...iPod eskiden pahalıydı ama tr'de yaygınlaşması için fiyatlar ucuzlatıldı...Ve diğer ülkelerdede ama creative niye böyle yaptı anlamadım...Hatta ipod 5g'ye yakın bir fiyat çıkarsaydı 5g satışları bile düşebilirdi...Neyse "İYİ Kİ VARSIN STEVE JOBS"....

• ben japonyadan getırcem ve bana malıyetı kargoda dahıl 400 ytl turkıyedekı fıyatı gorunce "yuhhhhhhhh!!!"
    demekten baska bırsey kalmıyor bu satıcı fırmalar herhalde bu urunden %200 kar yapıyolar hıc vıcdanı kalmamıs kımsenın ya bu urune turkıyede bulunan creative kullanıcısının alması cok zor allah dıger creative vision m almak ısteyen arkadaslara sabır versın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmbrbr -- 12 Nisan 2006; 17:00:19 >
  • @ shady_tr
    valla son ugradigin hayal kırıklıgından sonra bile Jobs hayranligin devam ediyor bakıyorum.

zv:m in turkiye ye pahali girdigi dogru bu ayri bir tartisma konusu ama yurtdisi fiati 330 dolar. bu da öyle bir cihaz icin son derece uygun bir fiat.. unutmayalım ipod u zen vision m ile ayni özellklere cekmeye kalkışsanız almanız gereken yedek parca masrafıyla, zen vision m in turkiye satis rakamını bile epey asarsınız

turkiye de pahalı satıldıgı dogru ama hicbir prestijli marka fiatını ne nedenle olursa olsun kırmaz. bunu su yuzden yaziyorum fiat kırma politikasi rekabette oynanacak son kozdur, ilk değil. eger urunune guvenmezsen fiyat kırarsın.. İpod isim olarak cok bilindiginden ve uyguladıgi basarili satis politikasından dolayı apple in gözdesi olabilir ama bu durum creative i "ucuzcu" bi marka yapmaz. yabancı forumlarda sıkca rastladıgım bir dusunce bu. millet "aa ben bu paraya ipod alırım" diyor.. e alırsın tabii de sonuc? yani çok kalın bir örnekle BMW nin fiatına bakıp "ben bu fiata Mercedes alırım" denir mi hiç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu -- 11 Nisan 2006; 17:06:49 >

• quote:

@ shady_tr
    valla son ugradigin hayal kırıklıgından sonra bile Jobs hayranligin devam ediyor bakıyorum.

zv:m in turkiye ye pahali girdigi dogru bu ayri bir tartisma konusu ama yurtdisi fiati 330 dolar. bu da öyle bir cihaz icin son derece uygun bir fiat.. unutmayalım ipod u zen vision m ile ayni özellklere cekmeye kalkışsanız almanız gereken yedek parca masrafıyla, zen vision m in turkiye satis rakamını bile epey asarsınız

turkiye de pahalı satıldıgı dogru ama hicbir prestijli marka fiatını ne nedenle olursa olsun kırmaz. bunu su yuzden yaziyorum fiat kırma politikasi rekabette oynanacak son kozdur, ilk değil. eger urunune guvenmezsen fiyat kırarsın.. İpod isim olarak cok bilindiginden ve uyguladıgi basarili satis politikasından dolayı apple in gözdesi olabilir ama bu durum creative i "ucuzcu" bi marka yapmaz. yabancı forumlarda sıkca rastladıgım bir dusunce bu. millet "aa ben bu paraya ipod alırım" diyor.. e alırsın tabii de sonuc? yani çok kalın bir örnekle BMW nin fiatına bakıp "ben bu fiata Mercedes alırım" denir mi hiç

daha hayal kırıklılığına uğramadım....Beklentilerim hala devam ediyor....Hem ne olursa olsun isterlerse renksiz ipod çıkarsalarda ben JOBS'a hayranlığımı yitirmem....Seviyorum o adamı...Ayrı bir başarısı var....Çalışkan adam...Ama bak Bill Gates'i sevmem...

• E-bay da 300$ civarına Zen vision M satılıyor. Dünyanın her yerine de gönderiyorlar. Nerdeyse %100 olumlu feedback var. Üzerine ne kadar masraf koysanız da 500 ytl civarına mal olur. Nerdeyse yarısı. Türkiye den almak resmen enayilik.Ebay dan hemen al bir örnek koyuyorum. Arttırmaya girmenize bile gerek yok.
    Bence iyi bir mp3 çalar+iyi bir kulaklık yeterli (H320+UM1). Bunun sonu yok.İlk kez alacak olsam yada gerçekten çok basit player ım olsa olabilir, birbirine yakın cihazlarda devamlı değiştirmek mantıklı değil.

http://cgi.ebay.com/Creative-Labs-Zen-Vision-M-30gb-Photo-Movie-MP3-Player_W0QQitemZ9711114575QQcategoryZ114616QQrdZ1QQcmdZViewItem

• quote:

Orjinalden alıntı: shady_tr

quote:

@ shady_tr

daha hayal kırıklılığına uğramadım....Beklentilerim hala devam ediyor....Hem ne olursa olsun isterlerse renksiz ipod çıkarsalarda ben JOBS'a hayranlığımı yitirmem....Seviyorum o adamı...Ayrı bir başarısı var....Çalışkan adam...Ama bak Bill Gates'i sevmem...

ben de severdim eskiden ama ipod gozlerini dondurdu tum appleciların(haklı olarak).
    pazarlama yaparken her yone saldırdılar, ruzgar nereden eserse atladilar. örnek 10 gb lık ipod kutuların da zamanında "zaten 10 gb ustu bir seye ihtiyacınız varsa, muhtemelen yasa dışı işler ceviriyorsunuz" gibi bi ibare vardı. tamam esprili bir dil ama o dönem yasal mp3 davalarının en hızlı zamanlarıydı. inceden bir uyarı misyonu da vererek bu durumu bile kendilere yonttular. sonra nooldu? 30 ve 60 GB ipodlar cıktı... ee o zaman kaçakçılarla işbirliği niye yapıyosunuz kardesim demezler mi adama. tabii artık rüzgarın yönü değişti

• ben her ne kadar da su an almanyada magazalarda zen m in fiyati yüksek olsada yakin bi zamanda yane bir iki aya kalmaz düsecegine inaniyorum. su an internetteki alman kuruluslarda bu fiyat 315 euro civarinda dolasiyor.
    Creative zen min görüntü kalitesine diyecek yok. Ama ses kalitesi daha iyi performans veren bir kulaklikla dahada arttirilabilir. Akustigi mükemmel bir alet. Keske batarya ömrüde uzun gitseydi. o zaman daha da cok tutulacagina eminim.
  • quote:

http://www.epizenter.net/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?3770
    cowon x5 vs zen vision:M

bir kullanıcı detaylı bir test yapmış.

siteye uyelik gerektiği için resimleri buraya koyuyorum.

baba uğraşmış baksanıza grafik yapmış adam :

bu kısmı cevirmiycem, ölcümü nasıl yaptıgını anlatmış arkadas, anlayan anlasan, cevirisi biraz uzun sürer çok teknik terim var. bilen anlar zaten.. ama cevirmeye gönüllü olanı da tutmam

3D-Frequency-Graphs:

The differences are not very obvious on linear Level-analyzing, and you can hardly hear them (but actually you can).
    But please have a look at the right area of the 3 graphs shown above --> below 1sec, between 5000 and 7000 Hz

Something is surely missing in the X5's linear-frequency graph!
    It seems as the X5 has real problems to reproduce frequencies between 5000Hz and 7000Hz (maybe whole mid-range)
    Is this the reason why I always have the feeling, that the ZV:M sounds a bit clearer/more crisp?

Lets have a look if it gets more obvious with logarithmic Level-analyzing:

I think the graphs really speak for themselves and even Non-techies can see the difference.

EDIT:
    Maybe I shouldn't let the pictures speak for themselves cause everybody sees something else. Btw I already invested a lot more time in the review than I planned to at this point of the review. Therefore I made only very short comments about the graphs in the first version of the review.

When i said:
    "With no doubt X5's DSP (Digital Signal proccessor) completely fails to reproduce 100% of the given sound-information!",I actually meant following differences:

These are the critical differences between X5's and ZV:M's sound: (graph showing ZV:M)

With no doubt X5's DSP (Digital Signal proccessor) completely fails to reproduce
    100% of the given sound-information!

Thus the X5 is by no means what you should call an Audiophile DAP, though it is really one of the best sounding DAP's
    right now (especially with BBE & Mach3Bass applied). But is this the reason why the X5 also has a sound-enhancement-feature
    (called MP-Enhance) that trys to reproduce frequencies that are mostly lost by lossy compression formats like MP3?Just pure speculation, but why the hell does the X5 has this questionable feature then???
    However, proven by the graphs the Zen Vision:M should be called
    the undisputed World-Champion of Sound-quality!

hiç anlamayan arkadaslar için çok kısa bi özet yapiyim:
    bu calışkan arkadaşımız zv:m in ses performansını genel olarak x5 den iyi bulurken, cowon un BBE sini çok begenmiş. zvm in basının x5 den asağı kaldığını yazmış ki haklıdır çünkü bbe gibi bir güçlendirici efekt kullanılmıyor zv:m de. bass boost ise bbe ye göre yeterli değil ama ben kendi adıma basslardan memnunmuyum diye sorarsınız, evet derim.. güclendirilmiş bass sesinin ne işe yaradığını pek anlayamayanlardanım.

• her iki modelide bizzat denedim. kisa ve net olarak zen m in ses performansini cowon iaudio dan daha güzel buldum. iaudio güclü ve taninmis bir model ama ben yinede zen m de kaliyorum.
  • beyler su e-baydan alisveriste bana yardim edebilcek birisi varmi acaba?
  • ravunos pm attım!
  • quote:

Orjinalden alıntı: wq

ravunos pm attım!

aslında buraya da yazsanız, almak isteyenler faydalansa
  • dostum ben ebayden alışverişe yönelik bişiy deil de, ebay den alıcağım h320 ile ilgili bi pm attım. açık arttırmayı kazandım fakat kararsızım. almak istiyen olursa sipariş vericem.
  • iste bende onu soruyorum acik arttirmayi kazandin ama nasi odeme yaopiyorsun alis veristeki guvenceni nasil sagliyorsun adam mp3 yerine corap yollasana nasi geri yolluyosun faln filan gibi konularda yardim ariyorum teklifin icin cok saol ama ben balik degil balik tutmasini ogrenmek istiyorum !
    umarim yardimci olursunda su vize donemi google da kaybolmam:)
  • dostum ebay de sahtekarlığa karşı geliştirilmiş kesin bir çözüm yok. sen sadece ebay rating i yüksek olanlardan alışveriş yapmayı tercih et, bir sorun çıkmaz.
    ( % 98 üstü çok iiidir mesela ) her kullanıcının yanında bir % değeri var görmüşsündür. o çok önemli bir kriter. bugune kadar almış olduğu feedbacklerin yüzdesi. sen şimdi sorucaksın " ee benim tek güvencem bumu diye" aslında bu! ürün eğer istediğin gibi yani dahadoğrusu tarif edildiği gibi gelmesse ki çook nadir olur ( bana hiç olmadı mesela ) ebay e rapor edip ürünü geri gönderiyosun, ama geri gönderim sırasında tracking number ı olan bir kargo türüyle yollamalısın ki ebay senin ürünü geri gönderdiğini anlayabilsin. ürünün item description da tasfir edildiği gibi gelmemesi çok düşük bir ihtimal. kısacası ebay elektronik ambargo uygulanan ülkem insanı için güzel bir fırsat, ama şu son gümrük düzenlemesi hakkında pek bir bilgiye sahip değilim, eminim ki gümrük memurlarımız da değildir. 100 euro nun üstünede vergi alınıyo mu, yoksa adamın o anki ruh haline göre değişiyo mu bilemicem. specific sorular olursa bilgi dağarcığım el verdikçe cevaplamaya çalışırım. saygılar

• bu arada Zen m'in ipod video dan üstün olduğuna dair;

ebay'den alıntıdır:

The ZEN Vision:M (ZVM) uses a screen capable of over 250,000 colors. The Ipod can display only a fraction of this number. Side-by-side, it looks like night and day.
    * The ZVM can play WMV (Microsoft), DiVx and XviD .avi files. Apple will likely only EVER allow its MP4 format on Ipods. This means you can play that huge fansub anime and compressed DVD movie collection you've amassed without converting most of your files!
    * The ZVM has organizer functionality, including a calendar and contact list. You can even sync it with Outlook & Outlook Express.
    * It's cheaper than an IPod
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.