Merhaba çözüldü mü sorun? Bende aynı sorun vardı servis geldi genleşme tankı su dolmuş hava pompası ile boşalttı suyu basınç artmıyor ve alttan su akıtmıyor artık. |
*DAİKİN NDJ D2CND024* Kullanıcıları (335. sayfa)
-
-
Bu lanet kombi, (NDJ 28kw) E1 64 hatası verdi şimdi de.
Kırıp atacağım vallahi. Aldığım günden beri 3-5 parçası değişti, her sene en az 5 kere servis geliyor. Yapamıyorsanız bırakın bu işi kardeşim. Şu Japonlar da dünya kadar şikayet var, görmüyorlar mı?
-
2018de aldım ben 1 defa servis çağırdım onuda ilk yıl fişini çekmiştim çekmemek gerekiyormuş sezon açıldığında çalışmamıştı servis geldi çalıştırdı gitti bir dahada servis felan çağırmadım
-
İşte bütün sorun bu: Bana arızalı ürün sattılar ve arkasında durmadılar. Sıfır kombinin ilk yılında neredeyse ciddi parçaları değişti. Koskoca Daikin bir değişim yapamaz mıydı? Ben de bilinçli tüketici olmaya çalışıyorum, inanın belki elli kişiye Daikin kombi aldırmadım. Ayrıca benim gibi sorun yaşayan ciddi bir topluluk oluşmuş. Her platformda yaşadığım sorunu, başıma geleni anlatıyorum.
-
Haklısınız elektronik birazda şans işi kimin cihazı hiç bozulmaz kimide aldığı günden itibaren sürekli servisle uğraşır
-
Daikin ndj 24 kombim var garanti bitmesine 2 yıl var hic bakım yapılmadı. Servisi mi çagırmalıyım bakım için, yoksa özel yaptırsam sorun olrmu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba D2CND024 kombin var. bu model ile en iyi calisan modulasyonlu kablosuz oda termostati onerebilirmisiniz lütfen
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
2-3 yil öncesinde Honeywell t3r modeli vardi kullanicilar cok memnundu modulasyonsuz ama kaliteli
güvenilir harika iş cikartiyor,modulasyonlu var ama ismini unuttum arada tüketimle alakali ciddi fark yok halen varsa satiliyorsa dene
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 27 Ağustos 2024; 20:58:59 >
İki yıl önce Daikin yazılım değişikliğine gittiği için o dönemdeki modülasyonlu termostatlar bu modelde çalışmıyordu. Bende üstteki mesajımda yazdığım gibi araştırmış ve önce modülasyonlu termostat almıştım, aldığım firma ilgili bir firmaydı arayıp hangi kombi markasına takacağımı sordular , modeli söyleyince yazılım değişikliği olduğunu anlattılar ve farklı bir model ile değişim yaptılar…quote:
Orijinalden alıntı: yolcumAlırken Opentherm özellikli OT almıştım ama Honeywell'den bir mühendis arkadaş arayıp, opentherm özelliği kombideki yeni yazılım nedeni ile geçen sene üretilen NDJ'lerde çalışmıyor diye termostatımı değiştirtmişti. Burada yazdım:
https://forum.donanimhaber.com/yeni-daikin-kombi-yuksek-modulasyon-orani-1-8--123861034-301
Sonra Honeywell Y87RFC2090 On-Off modelini aldım. Şuanki durumu bilemiyorum, belki kombideki yazılıma uygun bir yazılım geliştirip openthermli OT çıkarmışlardır ama ben alırken çalışmıyordu.
Dış cephe mantolamasının olmaması size biraz fazla yaktırır..
Şimdiki durum nedir bilmiyorum ama Daikin markası dışında modülasyonlu bir termostat almayı düşünüyorsanız bu marka ve model kombi ile modülasyonu uyumlu mu değil mi , bunu mutlaka kontrol edin.
@ozan47
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 30 Ağustos 2024; 12:52:23 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Kombinin 5. yılında E1-72 arıza koduyla karşılaştık. Yapılan inceleme sonrasında anakart değişimi yapılması planlandı.
6 yıl garanti olması bizi kurtardı. Yoksa kim bilir ne kadar geçireceklerdi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bende de bu arıza kodu çıktığında servis geldi bir daha tekrarlarsa bakım gerekir dedi 🙂 tekrarladığında resetledim düzeldi. Kronik bir sorun mudur acaba benimde 4 sene oldu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Değildir ateşleme ile ilgili ama bakim gerektirebilir.Bende fan ariza kodu vermişti düzeldi ama bakim yapicam gibi
Kampanya, 15 Eylül 2024 - 31 Ekim 2024 tarihleri arasında Daikin yetkili servisleri tarafından yapılacak kombi bakımı için geçerlidir.
Normal bakım 1200tl iken,bazı Servisler 1500 tl fiyat istedi,kampanya bakım fiyatı 960 tl.
benim kombi de ilk yılını doldurdu,j6 20 hatası,11-65,11-67 hataları veriyordu,ayrıca çok sesli çalışıyordu.
Gelen servis eşanjöru söktü temizledi,haricinde ateşleme çakmağı değişti,tekrar parametre ayarları yapıldı,filitre temizlendi vsk omple elden geçti.
Son derece menmun kaldım,kombi saat gibi sessiz çalışmaya başladı.Yıllık bakım yaptırmanız tavsiye ederim arkadaşlar.
Bu arada aklınızda olsun bu kampanyayı daikinin sitesinde kendim keşfettim,servisin bile bu kampanyadan haberi yokmuş,birde bana teşekkür ettiler onları bilgilendirdigimden
dolayı,yersen yoksa 1500 tl fiyat istiyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghettomania -- 4 Ekim 2024; 22:24:4 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
P 06 değeri kombi calismazken 1.2 bar civarında çalıştığı zaman 2.7 lere kadar yükselip hata verip su damlatıyor tahliye den. Kombinin 6. yılı bakım yapılmadı hiç neden olabilir acaba?
Benim kombi de 3 yılını tamamlıyor, hiç bakım yaptırmadım ama indirimli bakım kampanyasını görünce üç yılın sonunda bir bakım yaptırayım dedim, geçen hafta Daikin hattından bakım için randevu aldım.
Kombimde üç yıldır hiçbir sorun vs. yoktu, yine de bakım yaptırmak istedim. Neyse bölgemdeki yetkili servis elamanları geldi, rutin kontrolleri ve bakımı yaptı, Genleşme Tankının basıncını ölçmek ve hava basmak için kompresörü takınca tankın sübabından su geldi..
Buradan sadece hava gelmesi gerekiyormuş, genleşme tankı içindeki balon patlamış o yüzden tank su alıyor, buradan hiç su gelmemesi lazım, suyu şimdi boşaltsamda içteki balon patlaksa yine zamanla su alacak dedi ve arıza kaydı açtı, genleşme tankı siparişi verdi.
Bende, bu kombi daha önce hiç içi açılmadı ve çalışırken de bana hiç sorun yaşatmadı , kışları da birkaç kez su basıncı 1.2 bara kadar düştü onu da tamamladım dedim.
Genleşme tankının içine azar azar su kaçtığı için ne zaman arıza yapacağı belli olmaz ama en fazla birkaç yıl içinde kombi bir anda arıza moduna geçer ve kendini kapatır yine servis çağırmanız gerekecekti dediler...
4 gün sonra da sıfır genleşme tankını getirip ücretsiz garantiden değiştirdiler, çıkanın içinde de bir litreden fazla simsiyah su aktı...
Eğer garantisi bitmiş olsaydı, bu işin maliyeti size en az 5-6 bin TL'yi bulurdu dediler.
O yüzden bu kombiyi kullananlara tavsiyem, kombinin altı yıl garantisi varken garantisi bitmeden en az bir kere bakım için yetkili servisi çağırın, böyle görünmez sorunları da görüp çözüyorlar....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 28 Ekim 2024; 15:54:29 >
-
Genleşme tankı sorunu benim de vardı geçen yıl hava basıp suyu boşaltılar bu sene 1.5 basınç ayarladım ama 2.2 2.3 oluyor çalışınca sanırım yine su doluyor içi bende çağırayım servisi baksınlar değişim yapsınlar.
-
Fiyat ne verdin hocam bendeki servis 900 tl diyor eşanjör de söküp temizleyecez dediler.?
Genleşme tank olabilir hocam.garanti bitmeden cagir derim.Ben cagrdim 900 tl fiyat verdi
Bende merkezi aradım servise göre değişiyor fiyatlar dedi servisi aradım 2 bin TL fiyat çekti.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Normal bakım 1200 dediler , benden indirimle 900 TL Aldılar.
31 Ekimde bitiyordu sanki , düşünüyorsanız Kasıma bırakmayın.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X