Yeni DIMM kategorileri yolda. Doğru mu anlıyorum diye sormak istedim... Önce... sınıflandırmam doğru mu? DIMM - Dual In-line Memory Module .UDIMM - Unregistered/unbuffered DIMM ..CUDIMM - Clocked Unbuffered/unregistered DIMM .RDIMM - Registered/buffered DIMM .LRDIMM - Load-reduced Registered/buffered DIMM ..MCRDIMM - Multiplexer Combined Ranks (buffered) DIMM ...MRDIMM - Multi-Ranked/Multiplexed-Ranked/Multi-capacity Rank (registered/buffered) DIMM Türkçeleri zormuş. Kaynak da yok. İster misiniz benim tabirler terimleşsin... Ahaha DIMM - Çift Sıralanmış Bellek Modülü .UDIMM - Yazmaçsız/tamponsuz DIMM ..CUDIMM - kendinden Saatli Yazmaçsız/tamponsuz DIMM .RDIMM - Yazmaçlı/tamponlu DIMM .LRDIMM - Yükü-azaltılmış Yazmaçlı/tamponlu DIMM ..MCRDIMM - Sıraları Çoklayıcı ile Birleştirilmiş (tamponlu) DIMM ...MRDIMM - Çoklu-Sıralı/Çoklanmış-Sıralı/Çoklu-büyüklükte Sıralı (yazmaçlı/tamponlu) DIMM Şimdi sorular: 1- Hem MRDIMM, hem de MCRDIMM, ikisi de registered/buffered (yazmaçlı/tamponlu), değil mi? Her ikisinin rankleri (yonga sıraları) birleştirilmiş olduğu için aksini düşünmemek lazım ama... 2- Hem MRDIMM, hem de MCRDIMM, ikisi de load-reduced (yükü azaltılmış) tipte olup, ama tipik LRDIMM olmayıp, LRDIMM'in geliştirlimiş halleri, değil mi? 3- MCRDIMM (intel ile SK-Hynix standardı) bir JEDEC standardı değil, ama MRDIMM bir JEDEC standardı, değil mi? 4- MRDIMM'i JEDEC şöyle adlandırmış: Multiplexed Rank DIMM Ama etrafta başka adlandırmalar da mevcut: - Multiplexed-Ranked - Multi-Ranked - Multi-capacity Rank (Supermicro'nun tanımı bu, ama sanki MRDIMM'i MCRDIMM zannedip yazmışlar) Hangisi tam doğru adlandırma? 5- Hem MRDIMM, hem de MCRDIMM, capacity (büyüklüklerinden) bağımsız olarak, doğaları gereği ikisi de 3DS üretim tekniği ile mi üretiliyor? Yoksa 3DS olup olmamaları, capacity (büyüklükleri) ile mi ilgili? 6- Konu dışı... Biliyoruz ki 24 GB büyüklükten (capacity) itibaren -yani dual-rank (çift-sıralı) olan- DDR5 DIMM'lerin, her iki sırası (rank) ayrı kanalmış gibi davranıyor CPU-RAM arasında. O zaman, bütün mevcut dual-rank (çift-sıralı) non-registered/buffered (yazmaçsız/tamponsuz) DDR5 DIMM'ler, UDIMM mi, yoksa yeni CUDIMM mi, yoksa MRDIMM/MCRDIMM mi? |
Bildirim