Şimdi Ara

Yeni DIMMler (Çift Sıralanmış Bellek Modülü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni DIMM kategorileri yolda. Doğru mu anlıyorum diye sormak istedim...

Önce... sınıflandırmam doğru mu?

DIMM - Dual In-line Memory Module

.UDIMM - Unregistered/unbuffered DIMM

..CUDIMM - Clocked Unbuffered/unregistered DIMM

.RDIMM - Registered/buffered DIMM

.LRDIMM - Load-reduced Registered/buffered DIMM

..MCRDIMM - Multiplexer Combined Ranks (buffered) DIMM

...MRDIMM - Multi-Ranked/Multiplexed-Ranked/Multi-capacity Rank (registered/buffered) DIMM

Türkçeleri zormuş. Kaynak da yok. İster misiniz benim tabirler terimleşsin... Ahaha

DIMM - Çift Sıralanmış Bellek Modülü

.UDIMM - Yazmaçsız/tamponsuz DIMM

..CUDIMM - kendinden Saatli Yazmaçsız/tamponsuz DIMM

.RDIMM - Yazmaçlı/tamponlu DIMM

.LRDIMM - Yükü-azaltılmış Yazmaçlı/tamponlu DIMM

..MCRDIMM - Sıraları Çoklayıcı ile Birleştirilmiş (tamponlu) DIMM

...MRDIMM - Çoklu-Sıralı/Çoklanmış-Sıralı/Çoklu-büyüklükte Sıralı (yazmaçlı/tamponlu) DIMM

Şimdi sorular:

1- Hem MRDIMM, hem de MCRDIMM, ikisi de registered/buffered (yazmaçlı/tamponlu), değil mi?

Her ikisinin rankleri (yonga sıraları) birleştirilmiş olduğu için aksini düşünmemek lazım ama...

2- Hem MRDIMM, hem de MCRDIMM, ikisi de load-reduced (yükü azaltılmış) tipte olup, ama tipik LRDIMM olmayıp, LRDIMM'in geliştirlimiş halleri, değil mi?

3- MCRDIMM (intel ile SK-Hynix standardı) bir JEDEC standardı değil, ama MRDIMM bir JEDEC standardı, değil mi?

4- MRDIMM'i JEDEC şöyle adlandırmış: Multiplexed Rank DIMM

Ama etrafta başka adlandırmalar da mevcut:

- Multiplexed-Ranked

- Multi-Ranked

- Multi-capacity Rank (Supermicro'nun tanımı bu, ama sanki MRDIMM'i MCRDIMM zannedip yazmışlar)

Hangisi tam doğru adlandırma?

5- Hem MRDIMM, hem de MCRDIMM, capacity (büyüklüklerinden) bağımsız olarak, doğaları gereği ikisi de 3DS üretim tekniği ile mi üretiliyor? Yoksa 3DS olup olmamaları, capacity (büyüklükleri) ile mi ilgili?

6- Konu dışı...

Biliyoruz ki 24 GB büyüklükten (capacity) itibaren -yani dual-rank (çift-sıralı) olan- DDR5 DIMM'lerin, her iki sırası (rank) ayrı kanalmış gibi davranıyor CPU-RAM arasında.

O zaman, bütün mevcut dual-rank (çift-sıralı) non-registered/buffered (yazmaçsız/tamponsuz) DDR5 DIMM'ler, UDIMM mi, yoksa yeni CUDIMM mi, yoksa MRDIMM/MCRDIMM mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.