Şimdi Ara

Yeni DOBLO (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.038
Cevap
14
Favori
582.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: airea

Bir süredir doblo ile ilgileniyorum, yeni modelini baya güzel yapmışlar...
    Yalnız eşimin de kullanması için otomatik vitesli olanı almak istiyoruz. Otomatik vites olan ne zaman gelecek bilen var mı?

Bazı spekülasyonlar var bu konu hakkında 4-5 ay diyorlar dı hatta otomatik vites ile doğalgazlı dobloda katılcak şuanki doblo ailesinin bünyesine o araçta da 1.4 120hp tjet motor ve doğalgaz kombinasyonu kullanılacak.
  • 1.3 kullanan arkadaslar vites degisimini devir kactayken gerceklestiriyorsunuz?ben 1. Vites de dahil 3000 devirde degistiriyorum.arabayi aldigim gun 100 tl mazot almistim bgn 531 km de 50 tl mazot aldim.100/531 18 kurus civari cikti.bence ilk yakit icin iyi bir seviye....
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir18rebrov

1.3 kullanan arkadaslar vites degisimini devir kactayken gerceklestiriyorsunuz?ben 1. Vites de dahil 3000 devirde degistiriyorum.arabayi aldigim gun 100 tl mazot almistim bgn 531 km de 50 tl mazot aldim.100/531 18 kurus civari cikti.bence ilk yakit icin iyi bir seviye....

bana göre kendini kandırma bende kandırıyordum kendimi dogrusu depoyu gırlagına kadar doldurup 100-150km yol yapıp aynı pompadan gene gırtlaga kadar doldurmaktır
  • yol bilgisayarinda ortalama tuketim 6.4 lt gorunuyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekrem.kolu

quote:

1.3 kullanan arkadaslar vites degisimini devir kactayken gerceklestiriyorsunuz?ben 1. Vites de dahil 3000 devirde degistiriyorum.arabayi aldigim gun 100 tl mazot almistim bgn 531 km de 50 tl mazot aldim.100/531 18 kurus civari cikti.bence ilk yakit icin iyi bir seviye....

bana göre kendini kandırma bende kandırıyordum kendimi dogrusu depoyu gırlagına kadar doldurup 100-150km yol yapıp aynı pompadan gene gırtlaga kadar doldurmaktır

aynen dediğin gibi yapıyorum. adana dan aracı teslim aldım hiç mazot koymadan tarsus a geldim opet ten 58 lt re mazot aldı makinenin ilk tıklamasında başka koydurmadım 176 tl tuttu. sonucu göreceğiz bakalımm kaç yakacak. 2006 doblomda yüzde 8 eksik gözteriyordu yol bilgisayarı.

• quote:

Orijinalden alıntı: atitrend

quote:

Orijinalden alıntı: ekrem.kolu

quote:

aynen dediğin gibi yapıyorum. adana dan aracı teslim aldım hiç mazot koymadan tarsus a geldim opet ten 58 lt re mazot aldı makinenin ilk tıklamasında başka koydurmadım 176 tl tuttu. sonucu göreceğiz bakalımm kaç yakacak. 2006 doblomda yüzde 8 eksik gözteriyordu yol bilgisayarı.

yakıt tüketimini merakla bekliyoz bakalım ne yakcak kaç devirde vites degiştiriyon ve max hızıda belirtirsen bir fikir oluşturur

• genelde 3000 dv gibi vites değiştiriyorum fakat maksimum hızla ilgili bir fikrim yok 100 - 110 km hızı daha geçmedim . aracı adanadan getirmem dışında şehir dışına hiç çıkmadım. adana mersin arası yol zaten şehir içi trafiğinden farksız 2-3 kmrede bir ışık var.
  • arkadaşlar yeni doblo için adana da veya tarsus ta aksesuar satan yerler varmı. bilhassa arka cam için krom çıtalar var onlar çok hoşuma gidiyor. zaten siyah aksesuarlı bir doblo gördüm ondan sonra almaya karar verdim.
    aracın sırt ayarı hiç hoşuma gitmedi. kullanımı çok zahmetli. oldum olası çevirmeli olanları sevmemişimdir.
  • dualogic doblolar ne zaman çıkacak acaba, bi bilgisi olan var mı?
  • 2010 Fiat Doblo 1.3 Multijet
     Yeni DOBLO

Yeni DOBLO

Yeni DOBLO

Yeni DOBLO

Yeni DOBLO

max hız 155 km civarı.

• güle güle kullan arkadaşım hayırlı olsun nazar değmesin..
    ( paylaşımlarını da esirgeme : )
  • teşekkürler
    diğer arkadaşlardan da araçlarının resimlerini bekliyoruz.
  • quote:

teşekkürler
    diğer arkadaşlardan da araçlarının resimlerini bekliyoruz.

nasıl yükleyeceğimizi bilsek resimleri ekleriz ama pek anlamıyorum bu işlerden
  • son hız 1.3 lerde 156 km re zaten bunu kolay kolay aşacağını sanmam. 1.9 m.jet aracımın 168 km idi 169 km re demezdi tabi düz yolda yoksa 200 km reyi yine gördüm ama fiat tın verdiği son hızları araçlar aşmıyor. aşması için meyil olması gerekiyor.
    aracı kullanıpta sağından solundan tıkırtı gelen veya sorunu olan arkadaşlar varmı.
  • quote:

son hız 1.3 lerde 156 km re zaten bunu kolay kolay aşacağını sanmam. 1.9 m.jet aracımın 168 km idi 169 km re demezdi tabi düz yolda yoksa 200 km reyi yine gördüm ama fiat tın verdiği son hızları araçlar aşmıyor. aşması için meyil olması gerekiyor.
    aracı kullanıpta sağından solundan tıkırtı gelen veya sorunu olan arkadaşlar varmı.

büyük cesaret 1,9 eskı kasa makaslı aracla 200basmak
  • quote:

2010 Fiat Doblo 1.3 Multijet
     Yeni DOBLO

max hız 155 km civarı.

MAŞALLAH KARDEŞ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 76 ~aziz~ 76

quote:

son hız 1.3 lerde 156 km re zaten bunu kolay kolay aşacağını sanmam. 1.9 m.jet aracımın 168 km idi 169 km re demezdi tabi düz yolda yoksa 200 km reyi yine gördüm ama fiat tın verdiği son hızları araçlar aşmıyor. aşması için meyil olması gerekiyor.

arasıra yılda 1- 2 kez ortam oluştuğunda denerdim son hızını ama gerçekten büyük cesaret. bu doblo ile daha 110 geçmedim.
    bu gün adana yaptım toplamda 280 km re yol yapmışım bunun 120 km resi şehir dışı ortalama 6.5 yazıyor yol bilgisayarında bakalım belki dahada düşer.
    birde bu gün serviste park sensörü taktırdım dışarıdan ekranlı almıştım hiç beğenmedim ekranlıyı keşke sadece sesli alsaymışım.
    servisteki çocuk araç ısındıktan sonra yolunu bulursan bas abi dedi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 76 ~aziz~ 76

quote:

arasıra yılda 1- 2 kez ortam oluştuğunda denerdim son hızını ama gerçekten büyük cesaret. bu doblo ile daha 110 geçmedim.
    bu gün adana yaptım toplamda 280 km re yol yapmışım bunun 120 km resi şehir dışı ortalama 6.5 yazıyor yol bilgisayarında bakalım belki dahada düşer.
    birde bu gün serviste park sensörü taktırdım dışarıdan ekranlı almıştım hiç beğenmedim ekranlıyı keşke sadece sesli alsaymışım.
    servisteki çocuk araç ısındıktan sonra yolunu bulursan bas abi dedi.

aslında aracı uzun süreli olarak son hızada zorlamak hem trafik için hemde araç için riskli.ama otoyolda yol boşken uygun zemin ve uygun düzlük denk gelince aracı hafif sıkıştırmaktada fayda var.

bende geçenlerde bursa tofaş fabrikasının önündeki düzlüğü boş buldum.ışıklardan tam gaz kalkıp aracı yaklaşık 800 - 1000m gibi bir düzlükte zorladım ve 160km hıza çok rahat bir şekilde hızlandım.ama aracın ilk anda hızlanması 0 dan 70 80 km hıza kadar hızlanması beni etkilemedi.ama bu andan sonra çoğu araç hızlanma ivmesinden düşüyo.bunda aynı ivmelenmeyle 160 km hıza gelmesi hoşuma gitti.

bu arada atitrend aracın yol bilgisayarını şehirler arası yola çıktığında araç hareket halindeyken sıfırlasaydın sana ortalamayı verirdi.veya anlık yakıt tüketiminede bakabilirdin.ben genelde böyle yaparak bakıyorum.mesela benim aracım 6.viteste kilima açıkken ve 5 kişi ile 100 - 110 km hızdayken anlık yakıt göstergesi 5.0 - .5.6 arasında geziyo.

• anlık tüketim araç hareket halinde değilken ------- gösteriyor.sonuçta araba yürümese de mazot tüketiyor bence ne tüketiyorsa onu da yazmalıydı.ayrıca vites boştayken araba hareket halindeyken tüketim sürekli değişiyor.sürekli 2.0 lt göstermesi gerekmiyor mu?
  • Dobloyu bilmiyorum ama connectte durum şöyle.
    Connect anlık tüketimi göstermiyor.
    Sadece ortalamayı gösteriyor
    Ve yokuş aşağı inerken ortalamayı sıfırlayıp
    boşa alır yada büyük vitesle gaza basmadan inerseniz.
    yakıt tüketimi bu süre boyunca 0.0 gösteriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~YuSuFeLiLi~ -- 18 Mayıs 2010; 23:32:35 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.