Şimdi Ara

Yeni DOBLO (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.038
Cevap
14
Favori
582.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR DÜN YENİ DOBLOMU TESLİM ALDIM EN SONUNDA...
  • hayırlı olsun bize objektif yorumlarını eksik etme
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekrem.kolu

quote:

Orijinalden alıntı: gitaryadeller

quote:

Orijinalden alıntı: ediz18

hayırlı olsun allah kaza bela vermsin aldığınız araç 1.6 2.0 ?

1.6

2.3. viteste rampada gaza bastıgınızda torku hissedebiliyormusun yoksa agır agırmı hızlanıyor yada seni koltuga yapıştırıyormu??

Önceden kullandığım fiorinomla arasında dünya kadar fark var fioyla 3. vitesle zorlanarak çıktığım yokuşu dobloyla 5. vitesle rahatlıkla çıkıyorum özellikle cruse kontrolle bile hiç kasılmıyor fiodan önce 2007 opel vectram vardı1,6 benzinli 105 ps onunla bile bu kadar rahat çıkamıyordum düşünen arkadaşlara tavsiye ederim 2.0 hiç gerek yok bile derim saygılar aynı yokuşu 110 luk connectle kapıştırdım o bile doblo gibi rahat çıkamadı ben bastım o bastı ama ben kökledikçe hızlandım ama connect belirli bi devirden sora yükselemedi zirveye yaklaşırken açık ara farkı yedi özellikle start&stop almalısınız diyorum bence çok dur kalk olayı yapıyorsanız gerçekten çok işe yaryor saygılar bu arada araçla 200 km ye ulaştım

• quote:

Orijinalden alıntı: bluekid

ARKADAŞLAR DÜN YENİ DOBLOMU TESLİM ALDIM EN SONUNDA...

Hayırlı uğurlu olsun tekerine taş değmesin.
  • full+full derken neyi kastettiniz acaba start stop+blue me+konfor paket dahil mi...34700 lük fiyata
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanlı13

quote:

Orijinalden alıntı: bluekid

ARKADAŞLAR DÜN YENİ DOBLOMU TESLİM ALDIM EN SONUNDA...

Hayırlı uğurlu olsun tekerine taş değmesin.

teşekkürler...
  • selam. kusura bakma uzun zamandır forumu takip edemiyordum yeni farkettim. aracı daha almadım. ticarimi otomobilmi derken nisan ayınıda bitirdik. 3 mayıs pazartesi günü mersin oto fuarı olacakmış renault ta çalışan arkadaşım büyük ihtimal mais kampanya yapacak dedi bende ona güvenerek şimdiye kadar bekledim. yalnız doblo nun biraz fazla yaktığını duydum ama ne kadar doğru bilemiyorum.
  • aracı alıp kullanan arkadaşlar yakıt tüketimi ve 1.3 ün ve 1.6 nın çekiş hissinin nasıl olduğunu yazarlarsa çok memnun olurum. yeni araç alan arkadaşlarada hayırl uğurlu olsun allahım kaza bela vermesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atitrend

aracı alıp kullanan arkadaşlar yakıt tüketimi ve 1.3 ün ve 1.6 nın çekiş hissinin nasıl olduğunu yazarlarsa çok memnun olurum. yeni araç alan arkadaşlarada hayırl uğurlu olsun allahım kaza bela vermesin.

1.3 motorun çekişi doblo clasik ile aynı imimş servisten aldığım bildi bu hiç bir farkı yok bende 1.6 var her şeyiyle 10 numara hem kalkışta hem hızlanmada rampalarda hiç boğulma yok düşük devir yüksek tork kullanımı ile çok zevkli bir araç sürüşü yaşatıyor gerçekten daha önce doblo ve fiorino araçlarım vardı gerçekten çok fark var aralarında alacaksanız hiç düşünmeden 1.6. seçeneği ile tavsiye ederim fiat soruyosanız vergi levhamla aldığım için biraz uydun aldım comfor(cruse control + far yıkama) paketli premio 1.6 34 750 bitirdim.

• quote:

aracı alıp kullanan arkadaşlar yakıt tüketimi ve 1.3 ün ve 1.6 nın çekiş hissinin nasıl olduğunu yazarlarsa çok memnun olurum. yeni araç alan arkadaşlarada hayırl uğurlu olsun allahım kaza bela vermesin.

araçlar yeni şuan net kaç yaktıgını kımse bılemez 1depo ile bazen daha çok km yapar bazen daha az bellı olmaz 15binden sonra nekadar yaktıgı çıkar

benım tahmınım bu araç 1,6lar 7,0 ile 8,0 arası degişir kullanıma göre şehir içinde 15 binden sonra 7,0 altına inmek mumkun olabilir ama en fazla inse 6,8 6,7 dir

hele istanbulda min. 6,7 den az yakmaz benım görüşüm budur.

saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: ekrem.kolu

teknik tablo burda max 6.7 lt diyor

benim bugüne kadar bütün araçlarımda dikkatimi çeken birşey var . araçlarımın yakıt tüketimi genel olarak şehir içi ve dışı olarak ortalama kullanırım ve sert bir sürüş tarzım yoktur ama yinede fabrika verilerinde hep şehir içi yakıt tüketimi değerlerini tüketmiştir . bu yüzden ben bu araç ne yakar diye düşündüğümde hep şehir içi yakıt tüketimine bakarım ve hep 3 aşağı 5 yukarı doğru çıkar. bence 1.6 doblo 7 lt re civarında bir ortalama tüketimi olur. bana biraz fazla geliyor açıkcası. neredeyse connect kadar yakıyor. 1.3 lerinde duyduğum kadarıyla şehir dışındaki 100 km re üzeri sürüşlerde 9-10 ltre gibi yaktığını işittim ama araç daha 2000 km rede idi. sahibi fazla yaktığından dolayı satıyordu.

• bizimiki 1,3 multijet şehir içi 6,0 6,5 100 kmde çok sıkışık trafik olmazsa 5,8 60 arası yakıyo şuan 1 depo ile 1000km gidiyor 60 litre mazot alıyor ama tabi hiç sonun kadar btirmdek 2006 premio 1,3 çekişide harika

bizde ya 1,3 yada 1,6 sını almayı düşünüyoruz acaba 1,6 yakıtı nasıl olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: 76 ~aziz~ 76

quote:

araçlar yeni şuan net kaç yaktıgını kımse bılemez 1depo ile bazen daha çok km yapar bazen daha az bellı olmaz 15binden sonra nekadar yaktıgı çıkar

benım tahmınım bu araç 1,6lar 7,0 ile 8,0 arası degişir kullanıma göre şehir içinde 15 binden sonra 7,0 altına inmek mumkun olabilir ama en fazla inse 6,8 6,7 dir

saygılar

Bende 1.6 preöio var aracı aldım 100 tl lik mazot aldım 450 km yaptım buda 225 kuruş yapar istanbulda ki arkadaşlara tavsiyem star&stop paketini kesinlikle alsınlar %10 daha az yakacaktır emin olun gerçekten çok önemli bir özellik saygılar

• quote:

quote:

quote:

saygılar

Bende 1.6 preöio var aracı aldım 100 tl lik mazot aldım 450 km yaptım buda 225 kuruş yapar istanbulda ki arkadaşlara tavsiyem star&stop paketini kesinlikle alsınlar %10 daha az yakacaktır emin olun gerçekten çok önemli bir özellik saygılar

Bu arada 450 km yi star&stopsuz aracımla yaptım keşke o paketi alsaydım diyorum ama yapacak bişe yok

• merhaba arkadaşlar.

yeni doblo yakıt konusunda yazmışsınız.bende bu aracın çöl gri 1.6 premio olanını yaklaşık 1.5 ay kadar önce aldım.benim aracım şu an 1700 km yi geçti ve şuan yol bilgisayarında şehir içi kullanımlarıma göre yakıt tüketimi 6.3 lt.aracı ilk aldığımda 7.0 - 6.7 lt arasında geziniyordu.aracı aldığım yerden bana 1000 km yi geçtiğimde arabayı uygun olan güzergahlarda düz ve boş yollarda mümkün olabildiğince sıkıştırıp motor devirini mümkün olan en yüksek seviyede 500 km kadar devamlı olarak yapmamı ve bundan sonrada araçta vites değişimi için 2500 - 3000 devir aralıklarında kalmamı söylediler.bunun sonunda aracın yakıt tüektiminin hissedilir seviyede değişeceğini söylediler.

söyledikleri gerçekten de oldu.aracım şu an şehir içinde 6.3 lt yakıyor.uzun yolda nasıl yaktığını deneyemedim ama tahminimce çok virajlı olmayan bir yolda 5 kişi ile 100 - 120 km aralığında kalınırsa tahminim 5.0 5.5 lt arası tüketir die düşünüyorum.

aracın 1.3 versiyonu tüketimi hakkında olumsuz yorumlar olmuş.1.3 versiyonu hakkında yorumum şu.arakdaşlar aracın ilk olarak ağarlığı 1450 kg fazla.birde buna sürücü ve 4 kişi yolcu ile beraber olduklarını düşünün.her kişiye ortalama 60 kg den saysanız 5kişi 300 kg daha yük demektir.araç olur 1750 ve üstü ağarlıkta.birde buna 1.3 motor faktörü eklenince yakıt tüketimi bu seviyelerde olması ve hatta 1.6 versiyonla aynı hatta yer yer geçmesi çok normal.

bence bu araca 1.3 multijet versyonu koymaları birakıma mantıksız olmuş.ama 1.3. motor birbakıma aracı satın almada daha avantajlı ancak imkanı olanlar için aradaki 2000 tl civarı fark için 1.6 olanını tercih etmek bence daha mantıklı.çünkü 1.3 motora az yaktırmanız için dediğim şartlarda aracı tabiri caizse hiç üzmemek gerekir ki buda bir yerden sonra sıkıcı olur.araba uzun yollarda yüklüyken rahatlıkla sollama yapabilmeli bayır yukarı kolaykolay çekişten düşmemeli.bunlar benim fikirlerim.

saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: VMTX

merhaba arkadaşlar.

yeni doblo yakıt konusunda yazmışsınız.bende bu aracın çöl gri 1.6 premio olanını yaklaşık 1.5 ay kadar önce aldım.benim aracım şu an 1700 km yi geçti ve şuan yol bilgisayarında şehir içi kullanımlarıma göre yakıt tüketimi 6.3 lt.aracı ilk aldığımda 7.0 - 6.7 lt arasında geziniyordu.aracı aldığım yerden bana 1000 km yi geçtiğimde arabayı uygun olan güzergahlarda düz ve boş yollarda mümkün olabildiğince sıkıştırıp motor devirini mümkün olan en yüksek seviyede 500 km kadar devamlı olarak yapmamı ve bundan sonrada araçta vites değişimi için 2500 - 3000 devir aralıklarında kalmamı söylediler.bunun sonunda aracın yakıt tüektiminin hissedilir seviyede değişeceğini söylediler.

söyledikleri gerçekten de oldu.aracım şu an şehir içinde 6.3 lt yakıyor.uzun yolda nasıl yaktığını deneyemedim ama tahminimce çok virajlı olmayan bir yolda 5 kişi ile 100 - 120 km aralığında kalınırsa tahminim 5.0 5.5 lt arası tüketir die düşünüyorum.

aracın 1.3 versiyonu tüketimi hakkında olumsuz yorumlar olmuş.1.3 versiyonu hakkında yorumum şu.arakdaşlar aracın ilk olarak ağarlığı 1450 kg fazla.birde buna sürücü ve 4 kişi yolcu ile beraber olduklarını düşünün.her kişiye ortalama 60 kg den saysanız 5kişi 300 kg daha yük demektir.araç olur 1750 ve üstü ağarlıkta.birde buna 1.3 motor faktörü eklenince yakıt tüketimi bu seviyelerde olması ve hatta 1.6 versiyonla aynı hatta yer yer geçmesi çok normal.

bence bu araca 1.3 multijet versyonu koymaları birakıma mantıksız olmuş.ama 1.3. motor birbakıma aracı satın almada daha avantajlı ancak imkanı olanlar için aradaki 2000 tl civarı fark için 1.6 olanını tercih etmek bence daha mantıklı.çünkü 1.3 motora az yaktırmanız için dediğim şartlarda aracı tabiri caizse hiç üzmemek gerekir ki buda bir yerden sonra sıkıcı olur.araba uzun yollarda yüklüyken rahatlıkla sollama yapabilmeli bayır yukarı kolaykolay çekişten düşmemeli.bunlar benim fikirlerim.

saygılarımla

sizin 1.3 için olan yorumunuza tam olarak katılıyorum ama tarsus ta verdikleri fiyat 29500 1.3 elegance 31850 premio 1.3 konfor paket . 1.6 motor alalım dediğimizde ise 2000 tl koyuyor benim bütçem 30 bin i aşamaz o yüzden 1.3 e mecburum genelde 2 kişi ile binerim nadiren 4 - 5 kişi oluruz araçta ama çoğunluk tarsus şehir içinde kullanırım ve haftada 1 adanaya gider gelirim. senede de 20 bin km re civarı yol yaparım. acaba 6 lt ortalamaları yakalayabilirmiyim.
    arkadaşlar sizce clio tomtom dizel mi yoksa doblo 1.3 elegance mı. çok kararsızım . diyeceksinizki biri otomobil diğeri ticari ama ikisi arasındayım fiyatları aynı yakıt tüketiminde clio 5 lt re ortalama tüketiyor.

• quote:

quote:

quote:

saygılar

dikkatli okursansa bende senın dedıgınden farklı bişey demedım demı kardeş...

demekki neymiş ortalama 1,6 doblo 1,6 berlıngo ile aynı yakıyor.

• Araçlar yeni arkadaşlar fazla kasmayınız 10bin km den sonra kesin yakıt değerleri alınabilir.Şu an 7 lt benim ortalamam 3bin km yaklaşmış durumda ilk marşa bastığımda 8 den aşşağıya inmiyordu.Fabrika değerleri değil ancak yakınına inebilir araçlar.
  • biz de 1.3 dynamic aldık pzt günü.araç hala gelmedi.izmir enrikodan aldık.bakalım ne zamana gelecek?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.