Şimdi Ara

YENİ DOLANDIRICILIK YÖNTEMİ AİLENİZİ UYARIN!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
26.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
182 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu gibi durumlarda kardeşim çok işim var paranı ancak 15 gün sonra ödeyebilirim demeli, o zaman 15 gün sonra iptal edemeyeceğinden kendisi tekrar ödemeyi iptal eder kanımca.
  • Yok artık olaya bak sen. Böyle birşey başa gelince parayı göndermek için en az 1 ay beklemek gerekiyor demek ki.
  • Bu isler belgeli ve kayitli olmakla beraber ( nakit , kkarti , banka islemleri , kameralar , hesap bilgileri )

Şaşırdığım nokta şu , faturanız 329 TL ve gayet yüksek ( için de 2 adet sözlesmeli cihaz olabilir vb )

Ancak bu kisi nasıl oluyorda ! Bu kadar yüksek faturayı ödeyip sonra size ulaşıyor , kandırıyor ve siz ( aileniz : insanlar ) sorgulamadan gidip havale yapabiliyorlar.

Kamu spotu olayını gecersek son 10 yıldır mobil telefonların yayginlasmasi ile bu tarz olayların artık halkmız da bilinç yaratması gerekli.

Paylaşımınız güzel olmuş ancak bunu yetkili ( türkcell ve iletisim kurumuna ) birimlere ulastiramazsaniz acık çok büyük,

Benim faturalar hep 15 TL son 3 yıldır , babamın telefonu BİMcell ve TL yüklemiyorum

Aksam 7 den sonra ev telefonu ile her yer bedava , gündüz aylik 500 dk .. Hemen her ay 1 kez de uyarıyorum bu tarz haber , reklam ve toplumdan örnek oldukca,

Tekrar buradan da söylüyorum ! Yüksek faturalı birini bulup bunu kandırıp bu yöntemi uygulamak bence büyük bir risk , farkli seyler de olabilir.

Gecmis olsun .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba. Aynı gün savcılığa gidip başvuruyu yaptık. Turkcell gerekli evrakları getirdiğinizde iade yapılır diyo. Kredi karti ile ödeyip parayı aldiktan sonra iptal işlemi yapıyorlar. İyi niyetli insanlari kandiriyorlar 100 kişi kandirsalar 20-30 bin tl

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,

Benzer bir olay tersi şekilde kuzenimin başına geldi. Fatura ödeme merkezinin belirtilen numarayı 1 rakamla yanlış girmesi sonucu farklı kişinin faturası ödenmiş. Daha sonra malum şirketi aradık, para iadesi söz konusu olmadığını ve geri ödeme yapamayacaklarını söylediler. Fatura ödeme merkezi ise siz hangi numarayı söylediyseniz o faturayı ödedik vs dediler.

Sonra yanlış ödediğimiz kişiyi aradık. Sağolsun o da bir sonraki aya ait faturanızı ben öderim dedi ve anlaştık.

Yani dediğiniz gibi önce ödeyim sonra yanlış ödedim geri alayım olayı falan yok...
  • Zaten sistem 1/2 numara hatali olan da bu sekil de islemeli.

Yoksa bu arkadasin ki ( kendi no ve dolandirici no ne kadar benzer belirtmemis ) gibi bir durum cok dusuk bir ihtimal.

• Koptum

• Bizim faturayı da başka bir şehirden bir kullanıcı ödemişti.Bizi aradı ve durumu izah etti.Kontrol ettiğimizde durum aynen böyleydi.Bir sonraki ay da biz karşı tarafın faturasını ödemiştik.Bayinin iptali ise çok fena olmuş.Çünkü benim adıma olan ancak bir tanıdığıma verdiğim vodafone hattın başına benzer bir durum gelmişti.Hattı kullanan şahıs bir ara bir kaç ay ödeyememiş.Bayiye gidip sormuş, ne olur diye.Bayi de bir şey olmaz, aylık faturalar birikir demiş.Ancak 3 ay sonra yeni bir yıla girilmiş.Yaklaşık 7 aylık fatura bedeli olarak 2150 tl ödendi.İşin tuhafı bu süre zarfında hattı kullanan kişinin borcu böyle katlanırken kendisi yeni bir faturasız hat alarak onu kullanmış.Vodafone da 7 ay boyunca kullanılmayan hatta 2150 tl fatura çıkardı.Sağ olsun ilgili şahıs faturayı yatırdı da ben rahat nefes aldım.Vodafoneye ödeme ayrıntılarını istediğim maile ise cevap bile alamadım.O zaman ben de hattı kullanan kişi ile bir bayiye gidip yatırmıştık.Demek ki bayi ödemeyi sonradan iptal etse iyot gibi açıkta kalacağız.Devletten en büyük beklentim, vatandaşı arsızdan, hırsızdan ve dolandırıcı büyük şirketlerden korumasıdır.Ancak her gün yeni bir yöntemle yurdum insanı dolandırılmaya devam ediyor.Geçmiş olsun.

• quote:

Turkcell bu sistem açığına yapacak birşey yok yanıtını veriyor.

Yine de turkcell kullanmaya devam edin. Fahiş fiyatlara rağmen cidden turkcell kullanan var mı hala? Geçmiş olsun umarım bulunurlar en kısa zamanda.
  • Eski numara. Hatta şöyle söyleyeyim 2012 filandı o zamanlar duymuştum. Aynı şirkette çalıştığım kadın arkadaş vardı. Ona bu numarayı çekmeye çalışmışlardı. Arkadaş afedersiniz kadının fırlaması olur ya ondan :) Ödeme muhasebeleşsin sonra iade ederim demiş. Karşıdaki adam her gün aramaya başlayıp taciz edince bana geldi. Dedim arayınca telefonu bana getir ve sen odayı terk et :) Ağzı, yüzü, burun ve kulak delikleri öncelikli olmak üzere tüm uzuvları, ölmüşü, doğmamışı, eşikteki kedisi, öküzünün altındaki buzağısı filan okudum. Sonra arkadaşa yapabiliyorsa derhal banka ya da TIM aracılığı ile faturayı ödemesini söyledim. Fatura ödenmiş gözüktüğünden mükerrer ödeme kabul etmedi. Sonra Turkcell' i arayıp faturanın bilgisi dışında ödendiğini ve ödeme ile ilgili sorumluluk kabul etmediğini, faturayı ödemesi için kendisine yol gösterilmesini bildirdi. Ne oldu ne bitti bilmiyorum 2 saat sonra telefonla arayıp faturanızı ödeyebilirsiniz dediler o şekilde halloldu. Öte yandan dolandırmaya çalışan arkadaş hakkında sürekli arayıp taciz ettiği için TCK 123 Huzur ve Sükunu Bozma şikayetiyle suç duyurusunda bulunuldu. Yaklaşık 13-15 ay sonra hat patates olduğu ortaya çıkınca şikayet geri alındı v.s v.s

• adı geçen operatör de dolandırıcı..sadece yasal yolla yapıyor,bahsi geçen kız kaçak yapmış. staj yapmış gibi düşündüm ben.

• TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Çevremdeki çoğu arkadaşım telefonu tarifeyle aldiği için , genelde çevremde çok var oyuzden şüphelenmedik ama yanlış yaptık :/

• THESİMPSON kullanıcısına yanıt
    Konunuzu okudum. Bende elden hariç bilet almıyorum ama bu adamların bukadar herşeyi açık saçıkken nasıl korkmadan yapabiliyorlar sonuçta bir iz var banka hesaplarından ulaşılabilir ama ceza almayacağı için korkmuyor oda

• bu uyanık arkadaşlar bu yöntemleri bulmak için geçirdiği zamanı bilime sanata ayırsa şimdiye marsa üst kurardık :)

bilgi için teşekkürler aklımızın bir kenarın da kalsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Millet dolandırıcılıkta çığır açtı. Potansiyel var aslında ama hep çakallığa çalıştırıyorlar kafayı
    İşte bunlar hep soygun konulu amerikan filmleri.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MEMLEKET DOLANDIRICI KAYNIYOR... DOLANDIRMAK YUKARIDAN HALK'A INER...

YANI EĞER SIYASETCI CALIYORSA HALK ONDAN GÖRÜR...

ERDOĞAN BUNU ZAMANINDA KENDI SOYLEMISTI...
  • sorun onları serbest bırakanlarda.asıl ceza onlara kesilmesi lazım

• peki otomatik ödemeniz var mıydı? ona rağmen mi yapılmış ödeme???
  • İnsanların kafası bu tür sahtekarlığa çalışacağına iyi işlere çalışsaydı Türkiye bambaşka yerde olurdu. Film fırıldak kaynıyor ortalık
  • Be artık bu tarz işler için ülkede hırsızlık,gasp ,tecavüz ve bilimum pis işlerin ARGE bölümü olduğuna kanaat getirdim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.