Şimdi Ara

YENİ DV6 SERİSİ ANA KONUSU -YENİ KULLANICI İNCELEMELERİ EKLENDİ 4 FARKLI İNCELEME! (303. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.078
Cevap
7
Favori
293.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 300301302303304
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende DV6 3320 st var, geçen gün temizlik için her bir parçasını söktüm temizledim ve geri topladım, fakat arka kapağı kapatırken 4 farklı boyutta vida var, bu vidalardan hangileri nereye gelecek bunu nasıl öğrenebilirim ? Sökerken dikkat etmemiştim, şimdi rastgele koydum ama kendi yuvasına uygun büyüklükte olmayan vidalar var.

Birde vidaların kendi yerlerinde olmamasından mıdır yoksa fanın bir kanadının kırık oldugundan mı bilemiyorum makinede hafif bir titreme var, acaba neyden kaynaklanıyordur bir fikriniz var mı ?

Ayrıca temizlik ile ilgili şunu da söylemem lazım 2 gün öncesine kadar fanın olduğu kısıma sıcaktan sokunamıyordum, çıkardığı sesten çok rahatsız oluyordum, şimdi ne ses nede ısınma var, ısınmaya bağlı kapanma problemi yasayanlar mutlaka temizletsinler.
  • Arkadaşlar fan etrafındaki toz yumaklarının temizlenmesi için kapağın açılması şart değil. Bana servis ELEKTRİKLİ SÜPÜRGEyi tut demişti, öyle yaptığımda birsürü toz yumağı geldi aralardan ve temizlendi, ses seda kalmadı laptopta.
    Yukarda bir arkadaş kompresörle hava bastıRmış. Tam tersine elektrikli süpürgeyle dışarı doğru çekmek lazım. 6 ayda bir bunu yapıyorum. Kirlenince fan sesi artıyor ısınma başlıyor ama elektrikli süpürge işini yapınca hemen kesiliyor ses ve ısınma ve uzun süre de tekralamıyor. Kesinlikle öneririm. Süpürgenin hortum borusunu arka ve yandaki ızgarlara dayayarak uzunca tutun.
  • Merhaba
    DV6-6b04st sahibiyim. Laptopu HDMI kablo ile sinema sistemine bağladım ancak 5.1 ses alamadım. Sadece stereo.
    Acaba bizim DV6 serisi laptoplarda 5.1 kanal ses çıkışı yokmu HDMI üzerinden? Deneyen ve bilgisi olan yardımcı olabilirsen sevinirim.

Teşekkürler...
  • yemin ediyorum çöp oldu artık.. şu okulu bitireyim mac alıcam
  • Arkadaşlar merhaba, bazı soru ve sorunlar var.Konu açtım, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

http://forum.donanimhaber.com/m_91723825/tm.htm
  • Benim 3 yıllık emektar hp dv6 nın fanıda iflas etti. İçini açtım bi ton toz yumağı temizledim ama nolduysa artık fan bir yerlere sürtüyo ve ses yapıyo bildiğiniz sürtünme sesi laptopu kaldırıp sallayınca kesiliyo bazen kafasına göre geri sürtünmeye başlıyo vs. Artık kendi servisine vericem yapsınlar. Çok memnunum ama taş gibi sağlam cihaz bu yıl arkadaşlarım ucuz diye samsung aldı benimkiyle aynı özelllikler i5 , 4 gb ram , 1 gb paylaşımsız ekran kartı ama ne hikmetse benim 3 yıllık dv6 daha iyi performans veriyo (autocad kullanıyoruz özellikle 3d renderda bayağı bi fark koyuyo) batarya alıcam bide öldü benimki nerde ucuz olur bu meletin bataryası bilen var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cedric...

Benim 3 yıllık emektar hp dv6 nın fanıda iflas etti. İçini açtım bi ton toz yumağı temizledim ama nolduysa artık fan bir yerlere sürtüyo ve ses yapıyo bildiğiniz sürtünme sesi laptopu kaldırıp sallayınca kesiliyo bazen kafasına göre geri sürtünmeye başlıyo vs. Artık kendi servisine vericem yapsınlar. Çok memnunum ama taş gibi sağlam cihaz bu yıl arkadaşlarım ucuz diye samsung aldı benimkiyle aynı özelllikler i5 , 4 gb ram , 1 gb paylaşımsız ekran kartı ama ne hikmetse benim 3 yıllık dv6 daha iyi performans veriyo (autocad kullanıyoruz özellikle 3d renderda bayağı bi fark koyuyo) batarya alıcam bide öldü benimki nerde ucuz olur bu meletin bataryası bilen var mı ?

http://www.notebookdepo.com/hp-compaq-pavilion-dv6-6-laptop-bataryasi-pili

http://www.hepsiburada.com/liste/notebook-pilleri/department.aspx?categoryId=106854

http://forum.donanimhaber.com/m_69506187/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: speedman

quote:

Orijinalden alıntı: cedric...

Benim 3 yıllık emektar hp dv6 nın fanıda iflas etti. İçini açtım bi ton toz yumağı temizledim ama nolduysa artık fan bir yerlere sürtüyo ve ses yapıyo bildiğiniz sürtünme sesi laptopu kaldırıp sallayınca kesiliyo bazen kafasına göre geri sürtünmeye başlıyo vs. Artık kendi servisine vericem yapsınlar. Çok memnunum ama taş gibi sağlam cihaz bu yıl arkadaşlarım ucuz diye samsung aldı benimkiyle aynı özelllikler i5 , 4 gb ram , 1 gb paylaşımsız ekran kartı ama ne hikmetse benim 3 yıllık dv6 daha iyi performans veriyo (autocad kullanıyoruz özellikle 3d renderda bayağı bi fark koyuyo) batarya alıcam bide öldü benimki nerde ucuz olur bu meletin bataryası bilen var mı ?

http://www.notebookdepo.com/hp-compaq-pavilion-dv6-6-laptop-bataryasi-pili

http://www.hepsiburada.com/liste/notebook-pilleri/department.aspx?categoryId=106854

http://forum.donanimhaber.com/m_69506187/tm.htm

Teşekkür ederim :) bende 70 den ucuza bulamadım vercem artık.

• Benim alet fan temizliğinden sonra delirdi fandan sürtünme sesi geliyo pc açılırkende fan bozuk gibilerinden hata veriyo bios ekranımsı bir şekilde sanırım temizlerken yanlış birşeyler yaptım. Fanı değiştirtcem bir bilgisayarcıdan 60 tl fiyat aldım bide batarya alıyım dedim 90 tl imiş oda. Acaba hp nin kendi servisine versem ne kadar fiyat çıkarırlar bana ? Bilen yada tahmin edebilicek olan var mı ?

• Konuya en son 1 yıl önce mesaj yazılmış.
    HP DV6 3055et notebookumu tam 5 yıl kullandım ve dün ekran kartı arızası nedeniyle emekli ettim artık. Bu 5 yıl da hergün çok yoğun saatler kullanıldı üstelik ve performansı çok iyiydi. Çok memnun kaldım kısacası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isimbulunamadı

Konuya en son 1 yıl önce mesaj yazılmış.
    HP DV6 3055et notebookumu tam 5 yıl kullandım ve dün ekran kartı arızası nedeniyle emekli ettim artık. Bu 5 yıl da hergün çok yoğun saatler kullanıldı üstelik ve performansı çok iyiydi. Çok memnun kaldım kısacası.

benim 3040st hala devam ediyor yaşamaya
  • Arkadaşlar mrb. DV6-3120ET kullanıcısıyım halen :) Çok şükür arızasız sorunsuz halen tertemiz kullanıyorum cihazı lakin son zamanlarda bir ısınma ve akabinde baş ağırtıcı bir fan sesi baş belam oldu.

Farkettimki bu sorun laptopu şarja takınca oluyor. Şarj kablosunu çekince yavaş yavaş fan devri ve sesi düşüyor. Biraz araştırdım ama elle tutulur bir şey bulamadım. Bu sorun hakkında düşüncesi olan varmı acaba?
  • 104-Unsupported wireless network device detected. System Halted. Remove device and restrart.. arkadaşın bilgisayarını tamir edeyim derken bios guncellemem sonrası açılışta bu hatayı alıyorum . wifi adaptörünü sökünce bilgisayar çalışıyor ama takınca yok. sanırım eski bios yüklemesi de yapamam model dv6-2015et varmı bu hatayla karşılaşan olan çözümünü bilen
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeCCe

Arkadaşlar mrb. DV6-3120ET kullanıcısıyım halen :) Çok şükür arızasız sorunsuz halen tertemiz kullanıyorum cihazı lakin son zamanlarda bir ısınma ve akabinde baş ağırtıcı bir fan sesi baş belam oldu.

Farkettimki bu sorun laptopu şarja takınca oluyor. Şarj kablosunu çekince yavaş yavaş fan devri ve sesi düşüyor. Biraz araştırdım ama elle tutulur bir şey bulamadım. Bu sorun hakkında düşüncesi olan varmı acaba?

bende dv6-3040st kullanıyorum.benim fan da dediğin gibi.ben birazda artık yaşlanmış olmasına veriyorum
    2010 da almıştım.format falan atsamda fan sesini dindirmedi.hala sağlam çalışıyor olmasına şaşırıyorum esasında.ısınma konusuna gelirsek çok fazla ısınma olmuyor bende oyun oynamıyorum sadece web de gezinme amaçlı kullanıyorum
  • speedman kullanıcısına yanıt
    Termal macunları yenileyip gözlemlediniz mi siz? Benim aklımda bi o var müsait olduğumda deniycem.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bizim cihazlara illaki ssd takan olmuştur. Laptopun optik sürücüsünü iptal edip o kısma ssd takabiliyor muyum? Ya da içindeki 1 tb diski optik sürücü yerine alıp onun yerine de ssd takabilirim. Hangisi uygun olursa farketmez...

Birde everestten baktım hdd için sata2 yazıyor. Optik kısma ssd takacak olursak yine sata2 ssd mi almamız lazım? Uzun zamandır bilgisayardan uzak kaldım ve bu ssd konusunda hiç deneyimim yok, bilen bir arkadaş yardım ederse çok sevinirim.
  • Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba @GeCCe hocam, bende hala 3028st kullanıyorum 6. senesi bitiyor sanırım. gerekli temizlik ve termal macun uygulamasıyla belirli bir süre rahat kullanıyorum.

Neyse hocam bende ssd takmayı düşünüyorum bilgisayara ve dediğiniz uygulamayı yapabiliyoruz sorun çıkmayacaktır. Hatta ssd tavisyelerini takip ediyorum orada şu ürünü paylaşmışlar ssd aldığımda kesin bunu da alacağım.

12.7mm olan:http://urun.n11.com/dvd-ve-hdd-kasalari/ssd-kizak-dvd-to-hdd-ssd-dvd-rw-kutu-sata-127mm-P137983094

Birde bunun 9mm olanı var ama bizim ürünlere uygun değil sanırım. Ayrıca evet hocam sata2 almamız gerek normal hdd gibi sata3 alırsak yine sata2 performansında çalışacaktır diye biliyorum(yanlışsa arkadaşlar beni düzeltecektir.).

edit: 9.5mm olan:http://urun.n11.com/diger-dizustu-bilgisayar-aksesuarlari/95mm-ssd-hdd-kizak-caddy-95mm-dvd-rw-kutu-sata-P138047919

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crona -- 30 Ekim 2016; 10:56:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: crona

Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba @GeCCe hocam, bende hala 3028st kullanıyorum 6. senesi bitiyor sanırım. gerekli temizlik ve termal macun uygulamasıyla belirli bir süre rahat kullanıyorum.

Neyse hocam bende ssd takmayı düşünüyorum bilgisayara ve dediğiniz uygulamayı yapabiliyoruz sorun çıkmayacaktır. Hatta ssd tavisyelerini takip ediyorum orada şu ürünü paylaşmışlar ssd aldığımda kesin bunu da alacağım.

12.7mm olan:http://urun.n11.com/dvd-ve-hdd-kasalari/ssd-kizak-dvd-to-hdd-ssd-dvd-rw-kutu-sata-127mm-P137983094

Birde bunun 9mm olanı var ama bizim ürünlere uygun değil sanırım. Ayrıca evet hocam sata2 almamız gerek normal hdd gibi sata3 alırsak yine sata2 performansında çalışacaktır diye biliyorum(yanlışsa arkadaşlar beni düzeltecektir.).

edit: 9.5mm olan:http://urun.n11.com/diger-dizustu-bilgisayar-aksesuarlari/95mm-ssd-hdd-kizak-caddy-95mm-dvd-rw-kutu-sata-P138047919

Sağolun hocam cevap için. Bende geçen hafta bi fan temizliği termal macun yenileme yaptım, üzerine de bir de win10 yükledim şu an 0 gibi cihaz maşallah. Bu blackfriday indirimlerinde güzel bir fiyata ssd düşebilir takip etmek lazım. Ama ssd'den önce normal hdd ihtiyacım da doğdu bakalım artık hangisi kısmet olursa :)

• Rica ederim hocam ne yaptım ki. Bende windows 10 yüklemeyi düşündüm de driverları nasıl hallettiniz hocam win7 sürücüleri uyumlu mu? Sizin de hdd Hitachi sanırım bende ara sıra ses geliyor harici hdd aldım bozulursa değiştireyim direk diye. Bende n11 gg falan takip ediyorum hocam dediğiniz gibi kısmet ne çıkarsa karşımıza
  • crona C kullanıcısına yanıt
    Hocam driver sorunu yok. Sadece ses, parmak izi okuyucu bulup yüklemem gerekti onları da hp nin sitesinden bi yerden buldum, sesi win7 olanı yükledim yanlış hatırlamıyorsam sorun çıkmadı.

Yalnız kurulumu yükseltme aracından apmayın. Microsoft sitesinden önce win10 imajını indirin, daemon tools ile bu imaj önyükleme usb si oluştur diye bir usb belleğe çıkartın.

Daha sonra bilgisayarı bu usb den başlatın kurulumu yapın temiz kurulum, etkinleştirme kısmına win7 keyinizi yazın, kabul etmeyebilir sorun yok, atlayın kurulum yaptıktan sonra windows etkinleştirmeden yine elinizdeki keyi girip etkinleştirin tamamdır.

Bir an önce win10 geçiş işlemini yapmanızı öneririm zira bu geçiş istisnası ne kadar daha sürecek beli olmadığı için sonra bu hakkınızdan olmayın

• 
Sayfa: önceki 300301302303304
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.