Şimdi Ara

Yeni Ea211 1.2 Tsi motorlu araç önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Nasip olursa yılsonu indirimlerinden faydalanarak sıfır araç almak istiyorum. İlk başta 1.3 multijet II 95hp araç almayı düşünüyordum fakat bütçemin yettiği B sınıfı araçlara ısınamadım. Bu nedenle Ea211 1.2 Tsi 105 hp motorlu bir araç almayı düşünüyorum.

Bildiğim kadarıyla audi, skoda, seat ve vw bu motoru kullanıyor. Başlıkta belirttiğim 16v ve triger kayışlı olan yeni motor. Bu motorun hangi modellerde kullanıldığını paylaşır mısınız? Bunların içinde f/p olarak en ideal araç hangisi? Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playerpro -- 30 Eylül 2013; 13:05:51 >

• seat ibizada var
    leonda var
    golf de var

sorunsuz diye tabir ediliyor. yağ yakma sıkıntısı yok. turbo beslemeli. dizel gibi yüksek tork veriyor. 1.6 atmosferik kadar canlı bir motor diye duymuştum.

kullananlar daha net bilgi vereceklerdir. şehir içi 300 kuruş yakıyor diyenler bile oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

seat ibizada var
    leonda var
    golf de var

sorunsuz diye tabir ediliyor. yağ yakma sıkıntısı yok. turbo beslemeli. dizel gibi yüksek tork veriyor. 1.6 atmosferik kadar canlı bir motor diye duymuştum.

kullananlar daha net bilgi vereceklerdir. şehir içi 300 kuruş yakıyor diyenler bile oldu.
    Ne kadar ekonomik olsada multijet gibiaz tükemez. Onun için en az yakan 1.2 tsi bile alsanız multijet ile yakacağınız yakıtın üstüne 2 litre ekleyin ve benzin-dizel farkınıda unutmayın. Bu söylediğim her 100 km için geçerli.

Amacınız az tüketim bol gezmekse multijetten vazgeçmeyin, ama aynı paralara daha konforlu bir araçta geziyim derseniz 1.2 tsi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Donald Draper

Ne kadar ekonomik olsada multijet gibiaz tükemez. Onun için en az yakan 1.2 tsi bile alsanız multijet ile yakacağınız yakıtın üstüne 2 litre ekleyin ve benzin-dizel farkınıda unutmayın. Bu söylediğim her 100 km için geçerli.

Amacınız az tüketim bol gezmekse multijetten vazgeçmeyin, ama aynı paralara daha konforlu bir araçta geziyim derseniz 1.2 tsi.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler. 1 yılda max 15000km yaparım diye düşünüyorum. multijet kesinkle daha ekonomik. bütcem yetse yeni astra alırdım zaten. performans beklentim yok. güvenlik, malzeme ve işçilik kalitesi, donanım,geniş iç hacim kriterlerim. b sınıfı araçların malzeme ve işçilik kalitesi yorumlarda okuduğum kadarıyla iyi değil ayrıca küçük veya dar araçlar. bu koşullar beni C sınıfı benzinli araç almaya yöneltti. bir diğer kriterim vergi tabiki. tavsiyelerinizi bekliyorum.

• quote:

seat ibizada var
    leonda var
    golf de var

300 kuruşsa sıkıntı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkb23

quote:

seat ibizada var
    leonda var
    golf de var

300 kuruşsa sıkıntı.

ne kadar yakmayı düşünüyordunuz şehir içi ?

• 300 kurus 3 tl ye tekabül eder. Onu kastettim.
  • Golf, leon ve octavia modellerinin yeni kasalarında 16 v motor var geri kalan vag araçlarında eski nesil motor var. Bu arada forumdan iki arkadasın golf 1.2 lerinde yağ eksilme görülüyor bilginize.
  • Henüz 575 km de yeti kullandım 1.2tsi dsg 9 litreden asagısını göremedim sabit hızda cc ile 4,5 gördüğümde oldu fakat malum istanbul
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak kenan

Henüz 575 km de yeti kullandım 1.2tsi dsg 9 litreden asagısını göremedim sabit hızda cc ile 4,5 gördüğümde oldu fakat malum istanbul
    Arkadaşlar cevaplar için tekrar teşekkürler,

Peki bu 3 aracın liste fiyatı aşağıda. donanım olarak karşılaştırıldığında sanırım leon daha zengin. sizin fikirleriniz nasıl hangi araç hangi konuda öne çıkıyor?

Skoda Octavia Ambition 1.2 TSI 105 HP Greentech 48.100

Seat Leon Style S&S 1.2 TSI 105 HP 47.100

Yeni Golf 1.2 TSI 105 PS BlueMotion Technology Midline Plus 47.200 TL

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playerpro -- 30 Eylül 2013; 22:07:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: playerpro

Peki bu 3 aracın liste fiyatı aşağıda. donanım olarak karşılaştırıldığında sanırım leon daha zengin. sizin fikirleriniz nasıl hangi araç hangi konuda öne çıkıyor?

Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    1.3 multijet yakıt açısından herzaman avantajlıdır ama 1.2tsı az km yapanlar için tercih edilebilir güzel teknolojili bir motor...

• 1.3 90bg puntom vardı 5 yıl kullandım şuan 1.3 20-25kr yaksa kullandığım jetta 1.2 de 30-35 kr yakıyor. Çok canlı ve motor sesi mükemmel iyiki 1.4 olanını almamışım gerek yokmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sezgintr

1.3 90bg puntom vardı 5 yıl kullandım şuan 1.3 20-25kr yaksa kullandığım jetta 1.2 de 30-35 kr yakıyor. Çok canlı ve motor sesi mükemmel iyiki 1.4 olanını almamışım gerek yokmuş.
    Sıkarsan 6.5 litre görürsün, trafikte 8 litre de görürsün...

1.2 Tsi DSG , dizel Megane 1.5 Dci 105 lik aracımdan %30 daha fazla yakıyor...Uzun yolda bu fark %20'nin de altına düşer... Onun dışında çok performanslı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

Sıkarsan 6.5 litre görürsün, trafikte 8 litre de görürsün...

1.2 Tsi DSG , dizel Megane 1.5 Dci 105 lik aracımdan %30 daha fazla yakıyor...Uzun yolda bu fark %20'nin de altına düşer... Onun dışında çok performanslı...

Alıntıları Göster
    genelde sakin kullanırım. yakıt konusunda sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum. 1.2 tsi seat style sanırım f/p olarak en iyisi. yorumlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.
  • quote:

genelde sakin kullanırım. yakıt konusunda sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum. 1.2 tsi seat style sanırım f/p olarak en iyisi. yorumlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    buna benzer bende konu açmıştım. Az yakmasını beklemiyorum bu araçların zaten az yakıyor ama işte benzin 5 tl yani araçlar ne kadar sıkarsa sıksın kendini ülkemizde ucuz gezmek haram . bende 1.2 golf jette ve leon arasındayım ama bakalım 2 yıl daha beklicez bu gidişle
  • eylülnisaeyvaz kullanıcısına yanıt
    hocam 2 yıl neden bekleyeceksiniz? anlamadım :)
  • quote:

seat ibizada var
    leonda var
    golf de var

Yanlis , Ibiza'daki eski surum.
  • quote:

seat ibizada var
    leonda var
    golf de var

ibizada bahse konu motor yok. 8v ünite var.
  • quote:

Teşekkürler.

Merhabalar , bir kere Octavia ve Golf Leon'a gore oldukca boslar , hatta Octi aralarinda en bos sanirim.

Uc arac da torsiyon cubugu kullanir bu arada hatirlatayim (arka suspansiyon tam bagimsiz degildir) , platform-sase-motor-sanzuman-hatta fren diskleri bile birebir aynidir , kimisi yok Audi'ninki ozel diye sikar ama alakasi yok servisten yedek parcaya girin kutulari inceleyin hepsinde VAG yazar. Yani Turk halkinin sandigi gibi Leon - A3 arasi (ornek) daglar kadar fark yoktur. Bunun disinda;

1- Octavia bariz bir sekilde en genis ic hacmi ve bagaji sunar.
    2- Yalitimda ucu de neredeyse kafa kafaya, hatta bazi testlerde Leon Golf'ten bile ondeydi sanirsam.
    3- Malzeme/Iscilik kalitesi olarak Golf en tepede , Octi hemen arkasinda , Leon birazcik daha geriden gelir.
    4- Leon'un surusu biraz daha serttir , aralarinda (bence) en iyi direksiyon tepkilerine ve viraj kabiliyetine Leon sahip.
    5- Leon Style , donanim olarak bu araclari rahat bir sekidle katlar.
    6- Ikinci el piyasasi olarak Golf bariz bir sekilde avantajlidir , fakat Leon/Octavia'nin piyasasi da kuvvetlidir , Turk halki genelde araba satamadigi zaman bunun tek sebebi ya arac pertten bozmadir yada asiri yuksek fiyat cekilmistir 6 aydir sahibinden.com da farkli ilanlari inceliyorum , uygun fiyati koyan aninda satiyor nokta.
    7- Bakim fiyatlarinda fazla fark olacagini sanmiyorum acikcasi.
    8- Bana gore aralarinda en guzel ic tasarim Golf'e , en guzel dis tasarim LED paket olmasi kaydiyla Leon'a ait.
    9- Performans-Tuketim cizgisinde Golf ile Leon birebir ayni olur muhtemelen , Octi kasasindan oturu cok azicik geri kalabilir bu kriterlerde ama gunluk kullanimda hissedilmeyebilir bile.
    10- VW'de arac bulmak veya indirim almak neredeyse imkansizken Skoda ve Seat bu konuda daha esnektir.

Manuel vites baktiginiz icin bana sorarsaniz en mantikli hareket 50,200'e manuel vitesli Golf 1.2 Comfortline bakmaktir. Park sensorunu sonradan ekletebilirsiniz , hiz sabitleyici de sizin icin sart degilse cok mantikli olur.

Ama , aile amacli aliniyorsa da Octavia daha mantikli olabilir.

Leon'da ise dizel veya benzinli otomatik viteslerde f/p orani zirve yapiyor.

• Bu kadar guzel özetlenir. Teşekkürler bilgilendirme için.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.