Şimdi Ara

Yeni eğitim sistemi. (1+) 4+4+4. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
0
Favori
6.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben kanun tasarısını okudum ama hala daha İmam Hatip ile ilgili bir sonuç çıkaramadım Merak ettiğim başka bir konu da ilk kademeyi bitiren öğrenciler eğitimlerine evde devam edebilecek mi? Unutmadan bu sistem kızları kocaya nasıl yolluyor biri bunu açıklarsa sevinirim

Not: Sorularıma cevap verecek olanlara şimdiden teşekkür ediyorum. Tarafsız ve yorum katmadan cevap verirlerse daha çok teşekkür ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli
    dini anlamda toplumun çürüme sebebi ,dini öğretenlerin çürük olması...imamhatipteki proflar cahil...öğrencisine ne öğretmesini bekliyorsun..bırak onu..biyoloji prof.u olup öğrencilerine evrim yok diyen insanlar var bu ülkede...bir kac tane de değil...haliyle sistem carpık,eğitimcilerde carpık....sonucta bu kafayla çözülmesi zor tabi... milli eğitim bakanı basının ısrarlı soruusu üzerine evrim canlılığı acıklayan tek bigli değildir demişti hüseyin çelik...milli eğitim bakanıydı..sanırım su darwin ve bilim teknik dergisi olayından sonra... nolcak bu ülkenin hali merak ediyorum...

Bu da ayrı bir sakızdır. Doğru öğretseler neyi öğretecekler? Birinin ak dediğine diğeri kara diyor. Din eğitimi dedikleri şey tam bir çıplak kral. İçi boş. Çağdaş eğitimde din eğitiminin yeri yok. Oysa tüm bu tiyatrolar güya din eğitimi adına sergileniyor. Yalan, o kadar ruhlarına işlemişki çıkıp bunu mertçe söyleyemiyorlar bile.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nürnberger

quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli
    dini anlamda toplumun çürüme sebebi ,dini öğretenlerin çürük olması...imamhatipteki proflar cahil...öğrencisine ne öğretmesini bekliyorsun..bırak onu..biyoloji prof.u olup öğrencilerine evrim yok diyen insanlar var bu ülkede...bir kac tane de değil...haliyle sistem carpık,eğitimcilerde carpık....sonucta bu kafayla çözülmesi zor tabi... milli eğitim bakanı basının ısrarlı soruusu üzerine evrim canlılığı acıklayan tek bigli değildir demişti hüseyin çelik...milli eğitim bakanıydı..sanırım su darwin ve bilim teknik dergisi olayından sonra... nolcak bu ülkenin hali merak ediyorum...

Bu da ayrı bir sakızdır. Doğru öğretseler neyi öğretecekler? Birinin ak dediğine diğeri kara diyor. Din eğitimi dedikleri şey tam bir çıplak kral. İçi boş. Çağdaş eğitimde din eğitiminin yeri yok. Oysa tüm bu tiyatrolar güya din eğitimi adına sergileniyor. Yalan, o kadar ruhlarına işlemişki çıkıp bunu mertçe söyleyemiyorlar bile.

o konuda da haklısın..hangi konuda hemfikir olmuslarki din konsunda hem fikir olabilsinler..diyorsun ortadoğu geri kalmış işte hepsi dine bağlı..onlar yanlış anlamış diyolar...kim doğrusunu anlamıs ki...
    demokrasi amac değil arac harbiden

• quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

Ben kanun tasarısını okudum ama hala daha İmam Hatip ile ilgili bir sonuç çıkaramadım Merak ettiğim başka bir konu da ilk kademeyi bitiren öğrenciler eğitimlerine evde devam edebilecek mi? Unutmadan bu sistem kızları kocaya nasıl yolluyor biri bunu açıklarsa sevinirim

Not: Sorularıma cevap verecek olanlara şimdiden teşekkür ediyorum. Tarafsız ve yorum katmadan cevap verirlerse daha çok teşekkür ediyorum

aslında tam net konusmak için erken...lakin tvlerde söylendiği kadarıyla bu ikinci dört yıllık sürecte cocuklar ailesinin isteiği üzerine okula dısardan devam edebilecek..peki niye dıardan devam etsin..çünkü bu sürecte çıraklık eğitimi ve kuran kursuna yazılabilecek...yani söylenen bu... bana hiç mantıklı gelmedi....bir cocuğun okula gitmesi sadece ders calışması değil sosyalleşmesidir de....

• Açık öğretim şeklinde devam edilebilecek olan ikinci 4 yıl, çocukları cemaat yurtlarına velilerince yönlendirilmesine neden olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

Açık öğretim şeklinde devam edilebilecek olan ikinci 4 yıl, çocukları cemaat yurtlarına velilerince yönlendirilmesine neden olabilir mi?

Amaç bu gibi görünüyor ama bu şekilde çıkabileceğini sanmam. Temel eğitimin ilkesi 18 yaşa kadar örgündür.
  • Peki, izninizle sormak istiyorum sadece, 11 yaşındaki bir çocuğun motor bölümüne yönlendirilmesi ya da anestezi bölümünde verimli olmasını beklemek ne kadar doğrudur?
  • Ayrıca başbakanın sözünü hatırlatayım, "Dindar nesil yetiştirecez." . Düzenlemeler devam ediyor...
  • Sistemi şimdi çözdüm

@olağan_şüpheli
    Sağolun

Bana 3. Kademe için bilgi verebilecek olan var mı peki? Şimdikinden pek farkı olmayacak diye biliyorum. Nette bilgi bulmak o kadar zor ki sadece karmaşa var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

Peki, izninizle sormak istiyorum sadece, 11 yaşındaki bir çocuğun motor bölümüne yönlendirilmesi ya da anestezi bölümünde verimli olmasını beklemek ne kadar doğrudur?

Alman eğitim sistemine göre, öğrencilerin geneli için 11 yaş meslek eğitimi için erkendir. 14 yaş uygundur. Her iki yönde çok özel olanlar 11 yaşta ayrılır. Ancak bunların genele oranları % 10 bile değildir.
  • Bir de bu süreçte akademik şahıslardan uzman eğitimcilerden görüş alındı mı bilginiz var mı?
  • Akademik uzmanlık konusuna girmeden yanıtlarsak evet ellerinde böyle bir şura kararı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nürnberger

quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen
    almanya şeması verilmiş ama şuan ordada eğitim tartışılıyor. onlarda çocugun nereye gidecegine heyet tarzı
    bir oluşum karar veriyor.

Bu iddianıza bir kanıt gösterir misiniz?

quote:

ayrıca, dünyada bir finlandiya örnegi var. ordada sistem ilk çıktıgı zaman
    insanlar yerden yere vurdu. fakat adamlar yerden yere vurulan sistemle dünyanın en iyi
    ortaögretim-lise sistemine sahip.

Dünyanın en iyi eğitim sistemi olduğu nereden belli? Eğitim üretim içindir. Finlandiya'nın üretimi Almanya ile bir mi? Üretimde Almanya Finlandiyaya fersah fersah fark attığına göre acaba hangisinin eğitim sistemi daha iyi?

Yukarıya eklediğim Almanya'nın eğitim sistemi şablonu bilmeyenleri yanıltabilir. Sistemde geçiş mümkün görünüyor iken uygulamada neredeyse hiç görülmez. Alman eğitim sistemi öğretmen esaslıdır. Öğretmen, 4 yılda çocuğun tüm özelliklerini öğrenir ve uygun olduğu alana yönlendirir. Bu yönlendirme bir komisyon kararıyla yapılır ancak komisyon öğretmenin kararını benimser. Çok ender olarak görülen seçim yanlışlılığı fark edildiğinde öğrenci uygun olan okula gider. Bu sistem çok iyi olmasına karşın bize pek uymaz. Zira, insan kalitemiz(rüşvet, kayırma vb.) bu sistemi uygulamaya uygun değil. Bu nedenle bizde seçme "sınav"ı zorunluluktur. Eğer bir değişiklik yapılacaksa, Alman sistemi seçme sınavı uyarlamasıyla alınabilir. Ancak, yine yukarıdaki mesajımda yazdığım gibi laik eğitim zorunluluktur. Bunların sistem ile oynama amacı ise çok şüphelidir. Tüm ülke bu konuda çok duyarlı olmalı ve gerektiği anda tepki vermelidir. Eğitim, ülkelerin geleceğidir çünkü!

of diyorum.
    madem bilmiyorsunuz o koca şablonu neden paylaştınız.
    http://blog.milliyet.com.tr/alman-egitim-sistemi-ozet-olarak-/Blog/?BlogNo=26768

herkese tavsiyedir bu makale.
    finlandiya için;
    http://hacettepe.academia.edu/SadiSeferoglu/Papers/496718/Turk_egitim_sistemi_ve_PISA_sonuclari
    sayfa 6. (bilimselmakaledir)

modern dünyada din eğitimi olmadıgını düşünenler için;
    Avrupa’da bir çok lise derecesinde ki okul hristiyan inançlarına göre ayrılmış durumdadır,
    ayrıca;
    http://www.flw.ugent.be/cie/mzaydin5.htm (bilimsel makaledir)

ömer; bikac sendika ve toplulukla yapıldıgını tvlerden biliyorum.

ya arkadaslar. şu konuda neler tartışılabilirken, konunun geldigi noktaya bak.
    bu işte; bi başlıkta, japonya neden bu kadar ilerde diye soruluyordu.
    aslında bu konuda , o başlık için güzel cevap olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 25 Şubat 2012; 22:01:11 >

• quote:

of diyorum.
    madem bilmiyorsunuz o koca şablonu neden paylaştınız.
    http://blog.milliyet.com.tr/alman-egitim-sistemi-ozet-olarak-/Blog/?BlogNo=26768

Almanyada eğitim sisteminin tartışıldığına ilişkin kanıt istemiştim. Böyle bir iddianız vardı. Bölümün formatına uygun yanıt tarzıyla yazarsanız daha verimli olur.
  • quote:

modern dünyada din eğitimi olmadıgını düşünenler için;
    Avrupa’da bir çok lise derecesinde ki okul hristiyan inançlarına göre ayrılmış durumdadır,
    ayrıca;
    http://www.flw.ugent.be/cie/mzaydin5.htm (bilimsel makaledir)

Ne sunuş ifadeniz ne de eklediğiniz yazının içeriği doğru değil. Avrupada din eğitimi yoktur. Sadece din kültürü ve dinler tarihi dersleri vardır, onlarda seçmelidir.
  • googleye almayanda eğitim sistemi tartışmaları diye yazarsanız, 2007 den beri 15 yaşında bir çocuga
    dayatılan eğitim sisteminin ne derece yanlış oldugunun hangi kurumlarca tartışmalar yarattıgı hakkında yeterince bilgi bulabilrsiniz.

yazının içerigi dogru değil ne demek ya. adam anayasalarını bile yazmış heriflerin.
    sizde ispat edin yanlış oldugunu ozaman.
    londradaki
    "Katolik, Angilikan, Yahudi, İslam" hepsi için ayrı ayrı sadece din egitimi veren okulları biliyormusunuz.

hiç bişi bilmiyorsanız,
    linkte PİSA sonuçları var. onları inceleyin ve sorunun
    dinli dinsiz olmadıgını görün.

başkada dicek bişeyim yok. dememin bir anlamı yok.
  • Siz google ın yazdığını bilirsiniz oysa ben özünü biliyorum. Tereciye tere satmaya kalkıyorsunuz ve bu da yetmezmiş gibi of pof tiyatrosu sergiliyorsunuz. Almanyada eğitim sistemi bizdeki gibi tartışılmaz. Bir kaç yıldır neden daha çok hekim ve bilgisayar mühendisi yetiştiremediklerini tartışıyorlar ama bu bile sistem tartışması değildir. Burada konusu yapılan da bu. Münferit olayları sistem tartışması gibi görmek yanılgıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

Sistemi şimdi çözdüm

@olağan_şüpheli
    Sağolun

Bana 3. Kademe için bilgi verebilecek olan var mı peki? Şimdikinden pek farkı olmayacak diye biliyorum. Nette bilgi bulmak o kadar zor ki sadece karmaşa var.

İnsanların üzerinde korku oluşturulmak isteniyor.

Çünkü bundan bazı kesimler nemalanıyor.

yoksa bu ülkenin bölüneceği de yok şeriat geleceği de.

Bak tam hatırlamıyorum ama bir anket yapılmıştı türkiye bölünecek mi diye.

ülkenin doğusu %8'i bölünür demiş
    batıda ki iller ise %78 falandı bu bu durumu açıklamaya yeter herhalde.

Bu ülkede insanların laiklikten atatürkçülükten atatürkçü milliyetçilikten anladıkları yokki laiklik elden gitsin.

alkol kullanma yaşı 18 den 24e çıkar insanlar laiklik elden gidiyor der.

kapalı alanda sigara içilmesi yasaklanır insanlar laiklik elden gidiyor der.

beyoğlunda sokağı işgal eden sandalyeler kaldırılır insanlar laiklik gidiyor der şaka değil bak bu gerçek.arkadaşım dediğinde gülmüştüm bunu bile laikliğe bağlamıştı...

Kısacası bu ülkede atatürk basite indirgeniyorsa bu yukarıda tarif ettiğim boş kemalist laikler yüzündendir

bu ülkede insanlar türbanlılardan muhafazakarlardan korkuyorlarsa
    bunun sebebide her defa şeriat isteyen irtica hareketlerinden geri durmayan kendini öcü gibi tanıtan kesimimiz sorumludur.

yani herkes dönsün artık aynaya baksın.

• Ben söyle ifade etmek isterim. İhl ler üzerinden değerlendirmek istemiyorum ancak bu liselerin ne duruma gelip gelemeyeceğini görmeniz için zaman içerisinde gözlemeniz gerekmektedir ki bu engellenildimi evet engellenildi. Ayrıca isteyen vatandaş evladını istediği okulda okutmakta özgürdür. Bir İmam hatip lisesi davasına sen koskoca meslek liselerinin hepsini silersen, elbet bu şimdiki zamanda başına dert olacaktır. şu anda bir toparlanma sürecine girmedi belki meslek liseleri ancak bugünde önünü kapatma namına yapılacak hareketler, yarını bugünden daha güzel yapmayacaktır.

Wirlieben

quote:

bunun sebebide her defa şeriat isteyen irtica hareketlerinden geri durmayan kendini öcü gibi tanıtan kesimimiz sorumludur.

Kim bunlar Allah aşkına, her seferinde hatırlatmaktan bıktım ancak bugüne gelinmesinin mimarlarından biri olan Kenan Evren in sözlerini hatırlatırım.

Kendisi dini kullandığını ifade etmedimi, yukarıdan müslümanların kardeş olduğunu ifade edip sonra birbirine kırdırmadımı. Laik düzenin yegane savunucuları değillermiydi!? Hadi biz genciz geçmişi bilmiyoruz. O zamanlar babalarımız üniversitede okuyan gençlerdi.

Kim isterse gazete örneklerini bile gösterebilirim yaılan zulmün. Şükür babamız boş durmamış o senelerin gazeteleride var elimde, dini kullanan ve kullanmakla suçlanılan taraflar karışmış muvazeneler dağılmış durumda.

Bunların hepsi bir yana. Kim nederse desin bir insan çocuğunu istediği gibi eğitebilir ve istediği okula yollayabilir. Ama dersenizki gerici, yobaz, vb. şeyler. İşte o yobaz dediklerinizden farkınız kalmaz. Zira kendinizi karşıdakinin yerine koyamazsınız.

Evet şimdi soruyorum o çok bilmiş arkadaşlara, beni kimse ilgilendirmeyerek soruyorum.

şu forumda kimseye solcu, komünist, kafir, vb yakıştırmaların hiçbirini demezken ve demeyi edebe aykırı görürken. Siz nasıl kalkıp bende dahil bütün hepiniz aynısınız yakıştırmasını yapabiliyorsunuz. İşte benim benim bir dönem gittiğim İHL lisesi bana bunu demeyi edebsizlik olarak öğretti, Kula haksızlıktır diye bütün ruhuma işletti. Ama görüyorumki sizin savunduğunuz düzen; benide içine alarak ki yazılanlarla ortadadır, hakaret etmeyi gerici demeyi öğretmiş. Şimdi siz bunu bugün derken yarın savunup gösterirken bu yapılara hatta gericilere irticacılara dahamı iyi davranacaksınız. İsterseniz kusura bakın ama herşey ortada. Yukarıda her lafımı seçmeye çalışırken. bangır bangır yağdırdınız laflarınızı. Elbet benimde hakkımı ve hakkımızı savunacağım gün gelecektir ama yeri bu konu değil...

Ayrıca bu düşmanlığı güden ve öz kardeşimin başındaki örtüye eli uzanan ve hatta aklından geçiren iyi olmuş diyen kimseye hakkım helal değildir. Ben yalan söylüyorum ya, öyle şeyler olmadı ya ne olsa. O günleri ben çok yakından biliyorum emin olun. Bana üniversitede gidin Mısırda yaşayın diyen Tarih hocama buradan bol bol selam ediyorum. Eğitim derken içine edenleri, koskoca teknik eğitimi yok edenleri görmiyorsunuzda, abuk subuk meselelere takılıyorsunuz ya helal olsun.

Bu konu benim için bitmiştir zira ne kalb kıralım nede kırılalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullahors84 -- 26 Şubat 2012; 0:05:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

Ben söyle ifade etmek isterim. İhl ler üzerinden değerlendirmek istemiyorum ancak bu liselerin ne duruma gelip gelemeyeceğini görmeniz için zaman içerisinde gözlemeniz gerekmektedir ki bu engellenildimi evet engellenildi. Ayrıca isteyen vatandaş evladını istediği okulda okutmakta özgürdür. Bir İmam hatip lisesi davasına sen koskoca meslek liselerinin hepsini silersen, elbet bu şimdiki zamanda başına dert olacaktır. şu anda bir toparlanma sürecine girmedi belki meslek liseleri ancak bugünde önünü kapatma namına yapılacak hareketler, yarını bugünden daha güzel yapmayacaktır.

Wirlieben

quote:

Kim bunlar Allah aşkına, her seferinde hatırlatmaktan bıktım ancak bugüne gelinmesinin mimarlarından biri olan Kenan Evren in sözlerini hatırlatırım.

Kendisi dini kullandığını ifade etmedimi, yukarıdan müslümanların kardeş olduğunu ifade edip sonra birbirine kırdırmadımı. Laik düzenin yegane savunucuları değillermiydi!? Hadi biz genciz geçmişi bilmiyoruz. O zamanlar babalarımız üniversitede okuyan gençlerdi.

Kim isterse gazete örneklerini bile gösterebilirim yaılan zulmün. Şükür babamız boş durmamış o senelerin gazeteleride var elimde, dini kullanan ve kullanmakla suçlanılan taraflar karışmış muvazeneler dağılmış durumda.

Bunların hepsi bir yana. Kim nederse desin bir insan çocuğunu istediği gibi eğitebilir ve istediği okula yollayabilir. Ama dersenizki gerici, yobaz, vb. şeyler. İşte o yobaz dediklerinizden farkınız kalmaz. Zira kendinizi karşıdakinin yerine koyamazsınız.

Evet şimdi soruyorum o çok bilmiş arkadaşlara, beni kimse ilgilendirmeyerek soruyorum.

şu forumda kimseye solcu, komünist, kafir, vb yakıştırmaların hiçbirini demezken ve demeyi edebe aykırı görürken. Siz nasıl kalkıp bende dahil bütün hepiniz aynısınız yakıştırmasını yapabiliyorsunuz. İşte benim benim bir dönem gittiğim İHL lisesi bana bunu demeyi edebsizlik olarak öğretti, Kula haksızlıktır diye bütün ruhuma işletti. Ama görüyorumki sizin savunduğunuz düzen; beni ve benide içine alarak ki yazılanlarla ortadadır, hakaret etmeyi gerici demeyi öğretmiş. Şimdi siz bunu bugün derken yarın savunup gösterirken bu yapılara hatta gericilere irticacılara dahamı iyi davranacaksınız. İsterseniz kusura bakın ama herşey ortada. Yukarıda her lafımı seçmeye çalışırken. bangır bangır yağdırdınız laflarınızı. Elbet benimde hakkımı ve hakkımızı savunacağım gün gelecektir ama yeri bu konu değil...

Yani bu ülkeden her iki kesimden de yobaz var.

Biraz isyan eder gibi demişsin ama bu 2 gerçek bir değil.

çokça görüyoruz etrafımızda.Her ikisini de.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.