Şimdi Ara

Yeni eğitim sistemi. (1+) 4+4+4. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
0
Favori
6.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu kadar koyunun olduğu ülkede, devlet tabiki çoban sayısını arttıracaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Kendi değerlerine ve inancına yabancılaşmış, Bazı öğrencilerin Yüzeysel ve sığ bir Ku'an eğitimi alma ihtimalinden bile korkanları ortaya çıkartan yeni sistemdir.. Siyasi iradenin işi bu açıdan kolay, belirlenen politikalara bu kesimin tepkisine bakıp aksini yaparsa mutlaka o iş halkın hayırınadır. Güzel bir test aracı..

12 yıl önceki cuntacılar tarafından 8 yıllık kesintisiz eğitimi geçilirken doğrudan İHL'leri hedef alma yürekliliğini gösteremediler. Bunu bir sistem olarak sunduklarını savunmak için bütün meslek liselerini kapsayan bir proje olarak uyguladılar Bu esnada ortaya çıkacak sanayideki ara-eleman ihtiyacı veya öğrencilerin mesleki oryantasyanuyla ile ilgili hiç bir bilimsel-pedagojik hazırlıklarının olmadığı çok açıktı. İHL'lileri imhaya o kadar kilitlenmişlerdi ki, bunun neye mal olacağı umurlarında bile değildi.

Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasına yapılan itirazlar, olaki bir hesap hatasına dayanıyorsa hatırlatalım ki 12, 8'den büyüktür. Eğitim süresi azaltılmıyor artırılıyor. Ama bu sürenin ilk 4 yılından sonra ikinci dört yıl eğilimlere göre yönlendirmelere imkan verecek şekilde düzenleniyor. Bununla hem meslek eğitiminin çeşitlenmesi ve takviye edilmesi hedefleniyor hem de bütün pedagojik değerlendirmelerle en uygun sistem geliştirilmiş oluyor.

Doğrusu geliştirilen sistem Türkiye'ye özgü bir sistem değil, Avrupa ülkelerinin çok azı dışında hepsinde bu sistem var. İmam-Hatiplerin orta kısımlarının da yeniden açılmasına imkan vermesinin dışında, bu kademeli yapılanmada itiraza konu olan diğer husus kız çocuklarının ikinci kademeden itibaren açık öğertim sistemiyle bu sisteme katılmasına imkan verilmesi.

Aslında açık öğretim sistemi bir imkan olarak sadece kız çocuklarına hitap etmiyor. Şu veya bu nedenle örgün okula gidemeyebilecek durumda olanlara sunulan bir imkandan ibaret. Zaten zorunluluk süresi artırılarak baskı unsuru olma ihtimali artan eğitimde açık öğretim imkanı toplamda kız çocuklarının eğitim oranını azaltmaz artırır. Hedef eğitim imkanını artırmak suretiyle kadının statüsünü yükseltmekse bunun da açık bir imkan sunacağından hiç kuşku duymamak lazım. Kaldı ki, bu kadar çeşitlenmiş bir okul sisteminde açık öğretimi örgün eğitime tercih edenlerin oranı çok az olur. Ama bir imkan insanların kendilerini biraz daha özgür hissetmelerini sağlar. O da az bir şey değildir.

Hepsinden daha önemlisi, eğitimin artık bazı insanları dışlamanın değil, aksine memleketin bütün vatandaşlarının gelişimini eşit derecede önemseyen bir konu olmasıdır.

Not : Yazının bir kısmı Yasin Aktay'ın bugünkü makalesinden alıntıdır.

okuduum ama pek fikrim değişti diyemem..acık öğretim işi cok yanlış..herseyden önce okula gitmesi bile cocuğun sosyalleşmesi demektir...su an okula gidemeyenler bahana edilmemeli..devletin işi ne..milyarlarca dolar tablettti bilmem neydi için harcayacaklarına okula gidemeyen,ailesi tarafından yollanamayan cocuklara sahip cıksın...yasal uygulamalar bile uygulanmıyor daha doğru düzgün..bir iki yıl önce olabili..bir kız cocuğu ailesi basının acmasını istemiyor diye okula yollanmıyordu..haberlere cıktı..aileye para cezası falan verildi..onuda zaten ödemediler..devletin burda yapması gerekn bence cocucğun velayetini bile aileden almak...ailesi mal diye cocğun hayatının karartmaya hakları yok..devlet biraz zorlamalı bence...bu özgürlük değil cahilliktir...18 ini gecen carsaf giysin üni okusun sorunum yok..ama cocuk yastaki bir insanı bu sekilde bası boş bilincsiz ailelere bırakmak bu ülkenin geleceği acsıından hayırlı değil..

birde su var..imamhatipe gitsin kuran kursuna gitsin...buda özgürlüktür..ama burdaki eğitim ssitemi nedir..ne bileyim tarih biyoloji görmüyorlar sanıırım..din darwşn bilim tartısmasında imamhatipli kız söylemişti..böyle sistemmi olur arkadas...osmanlının çöküş dönemindede böyle şeyler olmustu...medreselerden bilim cıkarıldı yanlılzca din anlatılmaya başlandı...durum ortada zaten..gerçi bırak imamhatipliyi üni proflarıa bile bu ülkede evrim yok diyorlarsa ya da evrim hiç anlatılmıyorsa okullarda,tartısılmıyorsa doğru düzgün bu ülkenin geleceği ne kadar parlak olabilir...

sadece sistem değil içerikde değişmeli düşünüyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

Vay be.Muhafazakarlar demokrat kesildiler.O kadar demokratlar ki;alkol alan bayan öğretmenleri lojmandan atarlar;aleviler haklarını AİHM den almasına rağmen vermezler(Madımakta zaten gördük demokratlıklarını);80 darbesinin ürünlerine karşı olurken o zaman getirilen zorunlu sunni islam din derslerine karşı olmayı bırak ders sayısını arttırmak isterler..Siz mi demokratsınız.Erbakanda çıkıp demiyor muydu laik devletin garantisi benim.Tabi milletvekilleri tek gerçek şeriatla olur;biz iktidara gelip sonra silahla bu düzeni yıkarız vs. vs diyordu.Siz bizi biliyorsunuz bizde sizi biliyoruz.O zaman neden görüşlerimizi birbirimize kabul ettiriyoruzki.İHL den mezun olan bir adam kadın eşitliğine,demokrasiye,laikliğe karşıdır.Çünkü islamın doğası bunu emreder.Yani dindar yada dinci olan birisi çıkıpta ben alkol almam ama alanada karışmam demez.Ben alkol almam alanada içirtmem der.Buna karşı olanlar olursa malum ülkelerdeki gibi cezalandırılırlar..O yüzden dolayı diyorum ki birbirimizi yemeyelim.Madem hepiniz bu kadar özgürlükçüsünüz.O zaman devlet herkese özgür olsun.İsteyen eşcinsel evlilik yapsın.Mesela kanallar gece 24 ten sonra erotik vb. gibi şeyleri yayınlayabilsin.İsteyen kanalda sabahtan akşama kadar dini yayın yapsın..Mademki özgürlükçüsünüz.Yapın o zaman bunları.Başkasının özgürlüğüne müdahale olmadıkça herkes istediği şekilde yaşasın..Ama siz onada karşınız..Çünkü sizler sadece islami kurallara göre yaşayan kişilerin kamu alanlarında özgür olmasını istiyorsunuz.Yani başı kapalı olan birisi memur olabilir derken saçı uzun,küpeli,yüzüne kadar dövmeli yada mini etekli bir bayanın memurluk yapmasına karşı oluyorsunuz..Hani demokrattınız.Geçiniz..Sizler demokrasiyi amaç değil araç olarak kullanıyorsunuz..

Biraz sert ve bazı uç noktalarına katılmadığım bir yazı olsa da ne yazık ki doğru bir yazı olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

quote:

Vay be.Muhafazakarlar demokrat kesildiler.O kadar demokratlar ki;alkol alan bayan öğretmenleri lojmandan atarlar;aleviler haklarını AİHM den almasına rağmen vermezler(Madımakta zaten gördük demokratlıklarını);80 darbesinin ürünlerine karşı olurken o zaman getirilen zorunlu sunni islam din derslerine karşı olmayı bırak ders sayısını arttırmak isterler..Siz mi demokratsınız.Erbakanda çıkıp demiyor muydu laik devletin garantisi benim.Tabi milletvekilleri tek gerçek şeriatla olur;biz iktidara gelip sonra silahla bu düzeni yıkarız vs. vs diyordu.Siz bizi biliyorsunuz bizde sizi biliyoruz.O zaman neden görüşlerimizi birbirimize kabul ettiriyoruzki.İHL den mezun olan bir adam kadın eşitliğine,demokrasiye,laikliğe karşıdır.Çünkü islamın doğası bunu emreder.Yani dindar yada dinci olan birisi çıkıpta ben alkol almam ama alanada karışmam demez.Ben alkol almam alanada içirtmem der.Buna karşı olanlar olursa malum ülkelerdeki gibi cezalandırılırlar..O yüzden dolayı diyorum ki birbirimizi yemeyelim.Madem hepiniz bu kadar özgürlükçüsünüz.O zaman devlet herkese özgür olsun.İsteyen eşcinsel evlilik yapsın.Mesela kanallar gece 24 ten sonra erotik vb. gibi şeyleri yayınlayabilsin.İsteyen kanalda sabahtan akşama kadar dini yayın yapsın..Mademki özgürlükçüsünüz.Yapın o zaman bunları.Başkasının özgürlüğüne müdahale olmadıkça herkes istediği şekilde yaşasın..Ama siz onada karşınız..Çünkü sizler sadece islami kurallara göre yaşayan kişilerin kamu alanlarında özgür olmasını istiyorsunuz.Yani başı kapalı olan birisi memur olabilir derken saçı uzun,küpeli,yüzüne kadar dövmeli yada mini etekli bir bayanın memurluk yapmasına karşı oluyorsunuz..Hani demokrattınız.Geçiniz..Sizler demokrasiyi amaç değil araç olarak kullanıyorsunuz..

Söylediklerinin hak olan tarafı neresi arkadaşım. Elbetteki gençlik belli bir yaşa kadar muhafaza edilecek. izlemek istiyorsan özelinde izle. Siz biz meselesini ben sana yapmam ki neden bu kadar sertsiniz anlayamıyorum. Belki yazdıklarınız direk bana değil ama alakadar ediyor. lütfen biraz birbirimizi anlamaya çalışalım. Bu mesele benim noktamda üstünlük meselesi değildir ki bu noktada hatalarımız varsa belirtin...

Normalde cevap yazardım ama hiç değişmiyeceğiniz için yazmaya gerek yok.O yazdıklarımdan yine kendine uygun yerleri çıkarıp almışsın..Sizlen uzlaşmak imkansız.Bu yüzden dolayı bu savaş bir ömür sürer..

• Ayrıca herhangi bir dinin eğitimini almış ve o dinin öğretilerini benimsemiş bir kişinin hukukçu veyahut kendi yapısı olan başka bir mesleği yapması ne derece mantıklı? Bir hukukçu karşısındaki suça inandığı kutsal kitapta öngörülenden başka bir cezayı verme konusunda sorun yaşamayacak mıdır? Fırsatını bulduğunda kendi öğretileri doğrusunda karar vermeye çalışmayacak mı? Bu laikliği delmeye çalışmak değil midir? İmam-hatip okuyanlar imam veyahut hatip oldukları için değil bu gibi sebeplerden başka işler yapmalarına sıcak bakılmıyor ki haklı olduklarını düşünüyorum.

Laikliğin en büyük yasak olduğu konusunda ise keşke diyorum o adam bu ülkedekileri o kadar düşünüp de laiklik ile dini garanti altına almasaydı. Seküler bir ülke olsaydık da bu muhabbetler hiç yaşanmasaydı. İsteyen dinini kendi kendine yaşasa, devlet din ile ilgili hiç bir işe karışmasaydı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

quote:

Söylediklerinin hak olan tarafı neresi arkadaşım. Elbetteki gençlik belli bir yaşa kadar muhafaza edilecek. izlemek istiyorsan özelinde izle. Siz biz meselesini ben sana yapmam ki neden bu kadar sertsiniz anlayamıyorum. Belki yazdıklarınız direk bana değil ama alakadar ediyor. lütfen biraz birbirimizi anlamaya çalışalım. Bu mesele benim noktamda üstünlük meselesi değildir ki bu noktada hatalarımız varsa belirtin...

Normalde cevap yazardım ama hiç değişmiyeceğiniz için yazmaya gerek yok.O yazdıklarımdan yine kendine uygun yerleri çıkarıp almışsın..Sizlen uzlaşmak imkansız.Bu yüzden dolayı bu savaş bir ömür sürer..

Arkadaşım bak Sana uzlaşmacı bir şekilde cevap veriyorum sen yine aynı sertlikte dönüş yapıyorsun. Ben yazıdan seçmiyorum sadece bir yeri açıkladım ve yazın hakkında yanlışsın diye bir kanıda sunmadı. Sakıncalarına dokunan bir yazıda yazmadım. Neden hala ön yargılısın anlamıyorum.

Bak açıklayıcı olayım; özgürlük noktasında kısıtlanacağınız birşey öngörülemez, zira ben senin özeline karışamam. Mesela tv lerde sabahtan akşama kadar dini yayın yapılabilir. Ancak yanlış bir nokta olduğunda yine karışılmalıdır. Ayrıca alkol almam alana karışılmamalı ama bu belli yaşta olanlar için, 18 yaşına gelmemiş biri bu kadar rahat alamamalı. Kanallar gece 24 ten sonra yayın yapmamalı ama özelinizden izleyin. Zira bu sadece sizi ilgilendiren bir mevzuu değil.

devam edeceğim kusura bakmayın hepsine cevap yazamadım, işteyimde...

• quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

Ayrıca herhangi bir dinin eğitimini almış ve o dinin öğretilerini benimsemiş bir kişinin hukukçu veyahut kendi yapısı olan başka bir mesleği yapması ne derece mantıklı? Bir hukukçu karşısındaki suça inandığı kutsal kitapta öngörülenden başka bir cezayı verme konusunda sorun yaşamayacak mıdır? Fırsatını bulduğunda kendi öğretileri doğrusunda karar vermeye çalışmayacak mı? Bu laikliği delmeye çalışmak değil midir? İmam-hatip okuyanlar imam veyahut hatip oldukları için değil bu gibi sebeplerden başka işler yapmalarına sıcak bakılmıyor ki haklı olduklarını düşünüyorum.

Laikliğin en büyük yasak olduğu konusunda ise keşke diyorum o adam bu ülkedekileri o kadar düşünüp de laiklik ile dini garanti altına almasaydı. Seküler bir ülke olsaydık da bu muhabbetler hiç yaşanmasaydı. İsteyen dinini kendi kendine yaşasa, devlet din ile ilgili hiç bir işe karışmasaydı.

Laik eğitim sisteminde yetişen hukukçuların elinden dindarları kim koruyacak peki. Bir eğitimi meşru diğerini gayrımeşru ilan etmeye ve ötekine karşı tehdit değerlendirmesi ile önlem almaya ve yasaklamaya çalışma ne laikliğe nede demokrasiye uygundur. Sekülarizm ve laiklii yegane doğru ve meşru yöntem olaak görmek bu kavramların içeriğine aykırıdır..

• eğitim sistemi rezildi, halen rezil ve her zaman rezil olacaktır.
    12 yıl eğitim görüyorsun ve fasıfsız işçisin, inşaat işçisi ile aynısın,
    Hangi işte 5 yıl çalışsan, o işin uzmanı olursun.
    12 yıl lise oku, vasıfsız olarak mezun ol,
    Siz dindar-laik eğitim diye tartışmaya devam ederken, her nesil daha bilinçsiz, daha eğitimsiz, daha ahlaksız olmaya devam ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

Ayrıca herhangi bir dinin eğitimini almış ve o dinin öğretilerini benimsemiş bir kişinin hukukçu veyahut kendi yapısı olan başka bir mesleği yapması ne derece mantıklı? Bir hukukçu karşısındaki suça inandığı kutsal kitapta öngörülenden başka bir cezayı verme konusunda sorun yaşamayacak mıdır? Fırsatını bulduğunda kendi öğretileri doğrusunda karar vermeye çalışmayacak mı? Bu laikliği delmeye çalışmak değil midir? İmam-hatip okuyanlar imam veyahut hatip oldukları için değil bu gibi sebeplerden başka işler yapmalarına sıcak bakılmıyor ki haklı olduklarını düşünüyorum.

Laik eğitim sisteminde yetişen hukukçuların elinden dindarları kim koruyacak peki. Bir eğitimi meşru diğerini gayrımeşru ilan etmeye ve ötekine karşı tehdit değerlendirmesi ile önlem almaya ve yasaklamaya çalışma ne laikliğe nede demokrasiye uygundur. Sekülarizm ve laiklii yegane doğru ve meşru yöntem olaak görmek bu kavramların içeriğine aykırıdır..

Laik eğitim sisteminde yetişmiş kişiden kim koruyacak derken ne demek istediğinizi anlamadım. Birilerinin din karşıtlığından bahsediyorsanız, o durum yine o birileri ile ilgilidir. Kimseye hukuk fakütesinde dindarların gözünün yaşına bakmayın denmiyor. Ben bir eğitimi meşru diğerini gayrimeşru göstermiyorum ancak din eğitimi almış ve dinsel kuralları benimsemiş bir insanın benzer işleri yapmasını şahsen mantıklı ve doğru bulmuyorum.,

Ve ayrıca ne sekülerizmi ne de laikliği kesin doğru kabul ettiğimi söylemiyorum, seküler bir ülke olsaydık din eğitimi her tartışmanın odağı olmazdı demeye çalışıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRojka -- 25 Şubat 2012; 17:33:26 >

• Zorunlu eğitim örgün olmak zorundadır. Açık zorunlu öğretim olmaz. Eğitimin laik olması da zorunludur. Din eğitiminin okullarda yeri yoktur. Çocuğuna din eğitimi aldırmak isteyen ebeveynler bunu okul dışı zamanlarda aldırmak durumundadır. Çağdaş dünyada eğitimin temelleri bunlardır.

Alman eğitim sistemi şablonu

Yeni eğitim sistemi. (1+) 4+4+4.

Türk Milli eğitim sistemi 20 yıldır oyun sahasına çevrilmiştir. Kalitenin en önemli temeli kontroldür. Hatalı/bozuk ürünler nasıl kalite kontrolünde eleniyorsa eğitimde de eksiklik giderilinceye kadar eğitim süreci yenilenmek zorundadır. Yani sınıf tekrarı eğitimin kalitesini yükseltir. Esasen eğitimin kalitesini düşüren de bu oldu. Herkes bir üst sınıfa geçirilince başarının anlamı kalmadı. Sistemin çökmüş olmasının temel nedeni budur. Bu düzeltilirse sistem yeniden işlemeye başlar.

• işten geldim yorgun bi halde konunun yarısını okuyabildim
    öğretmen olarak ilk yazıdaki eleştirilerin neredeyse tamamına katılıyorum
    bu hiçbirşeyi değiştirmeyelim demek değil
    lakin satranç oynarken bile bu hamle bana ne getirir ne götürür ciddi manada düşünürsün
    meb uzmanları bunu düşünmüş mü
    mantıken düşünmüşlerdir diyesimiz var ama bugüne kadar yapılan o kadar büyük hatalar var ki kendimi tutamayıp komplo teorilerine kayıyorum, müstemleke olduğumuz gizli anlaşmalarla bilerek eğitim sistemimizin bu kadar iğrenç tutulduğunu düşünüyorum bazen
  • quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

eğitim sistemi rezildi, halen rezil ve her zaman rezil olacaktır.
    12 yıl eğitim görüyorsun ve fasıfsız işçisin, inşaat işçisi ile aynısın,
    Hangi işte 5 yıl çalışsan, o işin uzmanı olursun.
    12 yıl lise oku, vasıfsız olarak mezun ol,
    Siz dindar-laik eğitim diye tartışmaya devam ederken, her nesil daha bilinçsiz, daha eğitimsiz, daha ahlaksız olmaya devam ediyor.

:)

olurmu, bunlar daha önemli :)

almanya şeması verilmiş ama şuan ordada eğitim tartışılıyor. onlarda çocugun nereye gidecegine heyet tarzı
    bir oluşum karar veriyor. nerdenbilyorsunuz çocugun 16 yaşından sonra kendine gelmiceeni?
    biri sizin hayatınız üzerinde karar verme yetkisine sahip olsa ne dersiniz.
    almayadaki egitim sistemi bu işte.

ayrıca, dünyada bir finlandiya örnegi var. ordada sistem ilk çıktıgı zaman
    insanlar yerden yere vurdu. fakat adamlar yerden yere vurulan sistemle dünyanın en iyi
    ortaögretim-lise sistemine sahip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 25 Şubat 2012; 19:33:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen
    almanya şeması verilmiş ama şuan ordada eğitim tartışılıyor. onlarda çocugun nereye gidecegine heyet tarzı
    bir oluşum karar veriyor.

Bu iddianıza bir kanıt gösterir misiniz?

quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen
    ayrıca, dünyada bir finlandiya örnegi var. ordada sistem ilk çıktıgı zaman
    insanlar yerden yere vurdu. fakat adamlar yerden yere vurulan sistemle dünyanın en iyi
    ortaögretim-lise sistemine sahip.

Dünyanın en iyi eğitim sistemi olduğu nereden belli? Eğitim üretim içindir. Finlandiya'nın üretimi Almanya ile bir mi? Üretimde Almanya Finlandiyaya fersah fersah fark attığına göre acaba hangisinin eğitim sistemi daha iyi?

Yukarıya eklediğim Almanya'nın eğitim sistemi şablonu bilmeyenleri yanıltabilir. Sistemde geçiş mümkün görünüyor iken uygulamada neredeyse hiç görülmez. Alman eğitim sistemi öğretmen esaslıdır. Öğretmen, 4 yılda çocuğun tüm özelliklerini öğrenir ve uygun olduğu alana yönlendirir. Bu yönlendirme bir komisyon kararıyla yapılır ancak komisyon öğretmenin kararını benimser. Çok ender olarak görülen seçim yanlışlılığı fark edildiğinde öğrenci uygun olan okula gider. Bu sistem çok iyi olmasına karşın bize pek uymaz. Zira, insan kalitemiz(rüşvet, kayırma vb.) bu sistemi uygulamaya uygun değil. Bu nedenle bizde seçme "sınav"ı zorunluluktur. Eğer bir değişiklik yapılacaksa, Alman sistemi seçme sınavı uyarlamasıyla alınabilir. Ancak, yine yukarıdaki mesajımda yazdığım gibi laik eğitim zorunluluktur. Bunların sistem ile oynama amacı ise çok şüphelidir. Tüm ülke bu konuda çok duyarlı olmalı ve gerektiği anda tepki vermelidir. Eğitim, ülkelerin geleceğidir çünkü!

• olayı imamhatip din laiklik çatışmasından çıkarıp tekrar eğitime getirmek istersek
    biz bir sistem kurup onu devam ettiremiyoruz halbuki bir eğitim sistemi çok rezil değilse etkileri 20 yıla kendini gösterir
    halbuki bizde her hükümet her bakan bence bişeyleri değiştiriyim deyip çorba yapıyor

önceki feciat değişikliklere örnek verirsek sabıkamız ortaya çıkacaktır
    28 şubat döneminde imamhatipleri çökertmek için bütün mesleki eğtimi çökerttikve en önemli bakıyesi mesleki eğitimin çökertilmesi oldu
    8 yıllık kesintisiz deyip çocukların başarılarına göre daha önceden seçilip yönlendirilmesi engellendi
    ben anadolu liselerinin 6. sınfta başladığı dönemde okudum
    daha önceden başarıya göre sınıflandırma fırsatı varken ilerde 8. sınıf sonunda yine okul değiştirme fırsatı vardı

bir diğer feciatı öys yi kaldırarak yaptık
    ben 2000 de tek sınav öss ile(şimdiki ygs içeriği) üniversiteye girdim
    üniversiteye geldiğimde matematikten dört işlem harici birşey bilmiyordum
    fizikçi olacaktık ama üniversiteye girdiğimde tek bildiğim basınç ısı sıcaklık felandı
    haa bu benim hatam değil ben bu bilgiyle 11.000 inci felan olmuştum
    ama üniversiteye girdiğimde hiçbirşey bilmiyordum
    sonra sittin senede üniversiteyi bitiremedim
    ordada bişey öğrenemedim
    mesleğe başlayınca öğrendim ne biliyorsam

bir diğer feciatı sbs yi üç yıla yayarak yaptık
    o yaşta çocuklar o kadar uzun maratona mental ve fiziksel olarak dayanamazlar
    dört yıl uygulayıp vazgeçtik

bir diğer feciatı şuanda uygulanan lise müfredatında yaptık
    müfredat o kadar uzun ve parçalı ki şaşırırsınız
    9. sınıftan 12. sınıfa kadar her sene modern fizikte dahil her ünite içinde birsürü bilgi var
    10. sınıf ve 11. ta okulda müfredatı yetiştirebilen hoca görmedim
    her okulda her sene son iki ünite hiç görülmemiş
    gördüklerinide hoca soru çözmeden zıııııııt diyerekten geçmiş
    hatta 10 ve 11. sınıflarda dersanelerde yetiştirebilmek için aynı zııııt taktğini uyguluyor
    12 lerde ders mayıs ayında başlıyor ertesi sene haziranda birbuçuk yılda anca bitiyor
    çocuklar daha konuların yarısına gelmeden pes ediyor
    ilaç yemiş böcük gibi ters dönüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: bahtiyar0011

olayı imamhatip din laiklik çatışmasından çıkarıp tekrar eğitime getirmek istersek

Şimdi yapılan düzenleme dahil, tüm oyunlar imamhatipler için döndürüldüğünden bu kısır döngüden çıkılamaz. Bu okulları kökten kaldırmak en iyi çözümdür. Meslek lisesi olarak kalabilirler.
  • 12. sınıfta çocuklar 7 gün dersaneye gidiyor
    her meb bakanı dershaneleri kaldıracaz diyor, bataklıkta çırpınan adam misali sistemi daha çok dershaneye mecbur ediyorlar
    12 de çocuklar bu müfredatla bu maratonu devam ettiremiyorlar
    fiziksel ve zihinsel olarak kasım ayı olmadan çöküyorlar
    her akşam saat 19:30 a kadar ders görüyorlar
    akşam derslerinin zerre kadar faydası olmuyor
    altı ay önce cin gibi zeki çocuklar zombiye dönmüş iki kere iki kaç eder yapamıyorlar
    dikkatlerini 3 saniyeden uzun toplayamıyorlar
    bunlar yetmiyor diye birde aileler akşam eve gidince çocuğa özel ders aldırıyor

okula zaten tüm sene 3 ay bile gitmiyorlar, rapor devamsızlık, izin derken....
    benim bir önerim var ama meb bakanlığı yanaşmaz
    lise sonda okul 4 gün uygulanırsa dershaneler akşam dersi yapmak zorunda kalmaz
    en fazla ders veren dershaneler haftada 18 saat veriyor
    çocuklar üç gün sabah dershanede bilinçleri açıkken ders görürler
    akşamda evlerinde rahatça soru çözer tekrar yaparlar
    hem okula devam miktarıda artacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: Nürnberger

quote:

olayı imamhatip din laiklik çatışmasından çıkarıp tekrar eğitime getirmek istersek

Şimdi yapılan düzenleme dahil, tüm oyunlar imamhatipler için döndürüldüğünden bu kısır döngüden çıkılamaz. Bu okulları kökten kaldırmak en iyi çözümdür. Meslek lisesi olarak kalabilirler.

bunu eski yök baskanı söylemişti...dönemin milli eğitim bakanı hüseyin çelikte -yav he he- tarzında bir tepki göstermişti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 25 Şubat 2012; 20:53:40 >

• Okuyanların Daha iyi eğitim alması ve hocaya gidenlerinde daha derin bilgilere erişebilmesi adına bence harika bir karar, kimse yadırgamasın okuldan dolayı din eğitimine vakit ayıramayıp yarım yamalak öğrenipte abidik gubidik dincilerin ortaya çıkmasından iyidir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

quote:

quote:

bunu eski yök baskanı söylemişti...dönemin milli eğitim bakanı hüseyin çelikte -yav he he- tarzında bir tepki göstermişti...

Gerek İmamhatiplerde gerekse Kur'an kurslarında din eğitimi veriliyor olmasının bir tane yararını gösterebilecek olan var mı? Her yer bunlarla doldurulmuş olduğuna göre dini alanda toplum niye bu kadar çürüdü? Siyasi yararları yadsınamaz tabi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

quote:

quote:

Gerek İmamhatiplerde gerekse Kur'an kurslarında din eğitimi veriliyor olmasının bir tane yararını gösterebilecek olan var mı? Her yer bunlarla doldurulmuş olduğuna göre dini alanda toplum niye bu kadar çürüdü? Siyasi yararları yadsınamaz tabi.

dini anlamda toplumun çürüme sebebi ,dini öğretenlerin çürük olması...imamhatipteki proflar cahil...öğrencisine ne öğretmesini bekliyorsun..bırak onu..biyoloji prof.u olup öğrencilerine evrim yok diyen insanlar var bu ülkede...bir kac tane de değil...haliyle sistem carpık,eğitimcilerde carpık....sonucta bu kafayla çözülmesi zor tabi... milli eğitim bakanı basının ısrarlı soruusu üzerine evrim canlılığı acıklayan tek bigli değildir demişti hüseyin çelik...milli eğitim bakanıydı..sanırım su darwin ve bilim teknik dergisi olayından sonra... nolcak bu ülkenin hali merak ediyorum...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.