HD 6950 aldım süerkli sistem yeniden başlıyordu. Neyse bir defasında yeniden başlamadı direkt biçimlendirip win 10 format attım. Neyse akşam kullandm problem yok sabah yine kullanıyordum yrım saat önce taak bir anda yeniden başladı. Sonrasında anakart ismi falan geliyor 3-5 saniye sonra yine kapanıyordu. Her şeyi deneimştim ram ekran kartı güç kaynağı psu tak çıkar bios pli zart zurt. Sorunun işlemci olduğunu veya ekran kartı anakarta baskı yaptığı için bir anda pc kapanıp açılıyor muydu? işlemciyi çıkartıp taktıktan sonra pc sorunsuz açılmaya başladı, arkadaşlar işlemci Q6600 core 2 quad, ekran kartı 2 fanlı powercolor HD 6950 1GB 256 bit 200tdp değeri var PSU ise FSP hyper 500W psu. Ekran kartında sorun oldugunu düşünümyorum işlemci değiştirsem sorun düzelir gibi ama malesef maddi durumum hiç iyi değil. Bu işlemci 60-80 lira arası olması lazım ama satın alacak param yok. Başka çözüm önerileriniz var mı? acaba anakart kasaya temas falan ediyor da kısa devre yapıp yeniden mi başlıyor sizce? bu gibi sorunlar başına gelen varsa yardım ederse çok sevinirim. Bide ben kasayı yan olarak kullanıyorum yan tarafı yukarıdan hava alıyor. Bunun sebebi benim intel stok fan ayakları kırık kasayı yan koysam direkt düşer ve işlemci ısınır. Bu yüzden yan kullanıyorum işlemcim boşta 39-40 derece arası değişiyor ısınma da yapmıyor. Fakat yeni nesil sistemlerde ryzen 5 3600x gibi işlemcili sistemlerde yeniden başlatma durumları oldugunu okudum işlemci değiştirmişer sistemi sorunsuz çalışmış. Sorun sizce neden kaynaklanıyor? ŞU AN İÇİN BİR PROBLEM YOK DEDİĞİM GİBİ İŞLEMECİYİ ÇIKARTIP TAKTIM AMA DÜN DE PROBLEM YOKTU YARIN OLDU ÇAT KAPANDI YANİ KESTİREMİYORUM. |
Bildirim