Şimdi Ara

YENİ EKRAN KARTI ALICAM YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Ben yeni ekran kartı alacağım yarın. Atiden hiç bir şekilde taraftar değilim baştan söyleyim, şu anki kartım ati ve hiç memnun değilim. 3 sene önce almıştım ve windows 7 için driverı yok hiç bir şeyi yok zaten kart çok eski ama nvida ya bakıyorum hala geforce 4 mx için bile driver üretiyor adamlar ve ayrıca atide ısınma sorunum var. Gözüm GTX 275 ve üzeri kartlarda, sizce hangisini alayım? Gta 4ü full ayarda rahatça oynamak istiyorum hiç sorunsuz ve önümüzdeki yeni çıkacak oyunları. Hangisi beni daha çok götürür?
    Herkese şimdiden çok teşekkürler lütfen yardımcı olun :)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• up
  • sisteminizin diğer bileşenleri belli değil..
    monitör çözünürlüğünüz belli değil..
    bütçeniz belli değil..

şuan için en alınabilir kart gtx 275 tir..daha pahalıları fiyatını haketmiyor..
    gta 4 için ekran kartı kadar güçlü işlemcide gerekiyor..
    ama hangi sistemi alırsanız alın gta 4 son ayarlarda kasma yapıyor...
    çünkü düzgün hazırlanmamış bir yazılımı var..
    o nedenle sisteminizi gta4 e göre ayarlamayın..
    diğer sistem bileşenleri güçlü ise bir tane gtx 275 alın..
    ama komple sistem alacaksanız nvidianın dx11 kartları yılbaşına doğru çıkacak
    o zaman üst seviye bir sistem toplayabilirsiniz..
    http://www.deveyuku.com/Scripts/prodView.asp?idCategory=29160&idproduct=150464

• tamam sistem özelliklerimi yazıyorum zaten ramim süper 4gb ddr2, core 2 duo 2.13ghz var, işlemcim herşeyi çalıştırıyor ekran kartım eskidi sadece. yılbaşını beklemek gereksiz bence daha dx10 oturmamışken dx11 e şuursuzca atlamak saçmalık olur. O yüzden hemen alıcam kartı, dx 11 li ne oynıcam zaten daha. ama gta 4 full herşeyde rahatça oynamak istiyorum. işlemcim gayet çalıştırıyor merak etmeyin.
  • Öneriler güzel gibi
  • zotac 285 amp niye alamamki onu anlamadım, değmezmi ona yani?
  • Eger illa nvdia alıcaksan kesinlikle gtx 275 ustu alma gtx 275 amp ii bir secim olabilir gtx 285 alana kadar 10-150 lira daha verilir gtx295 alınırr

gtx285 cok gereksiz pahalı bence fiyatını hak etmiyor fiyat/performans yaparsak ozelikle atinin yeni cikicak 5 serisini gordukden sonra
  • evet doğru, 295 alırım daha iyi. o zaman tercihlerim şöyle
    275 amp
    295

ya peki neden ati öneriliyor? nvidia da physx diye bir olay var ve oyunlarda gerçekten çok yüksek derecede farklar yaratan bir olay ama atide bu yok ve bence büyük eksiklik bu durumda nvida daha avantajlı değilmi her zaman?
  • eger gtx 275 amp ve gtx 295 arasında kalırsan tabiki gtx 295 ama bence kesinlikle su sıralar alma

cunku 5 serisi 20 eylul civarı cıkıcak ve nvidia fiyat kırmak zorunda bende su anda bekliorum HD 4890 o.c edition var bende

2.sini alıcam ama 5 serisi cıkdıkdan sonra :D
  • Bence Gtx 275 al zaten seninde dediğin gibi yılbaşından sonra çıkacak kartın ne derece başarılı olup olmadığını veya ne kadardan piyasaya sürüleceği kesin belli değil.Yani Ati veya Nvidia olsun ikisininde çıkaracakları ilk kartlar konusunda kesin bir sonuca varılamaz iyimi kötümü diye.Ati 5xxx serisini getirecek olabilir ama ne derece performans göstereceği ise şimdilik bir muamma.
  • peki arkadaşlar birde şöyle bir sorum var. şu an bende atinin sürücüleri yüklü durumda. nvidia yı aldığım zaman ati ile ilgili herşeyi tamamen kaldırsam yine de format atmam gerekirmi? direk nvidia yı takıp kullanmaya başlayabilirmiyim yoksa? çünkü bir arkadaşım bana system32 deki .dll dosyalarına kadar uzuyor iş dedi o yüzden format atmam gerekirmiş, doğru mu acaba?
  • psu nu söyler misin?
  • psu 500 watt, onu da alıcam merak etme, cooler master 620W alıcam :) alacağım karta göre değişiyo aslında, 295 alırsam 1000W alıcam.
  • Ne yaptınız beyler siz? Core 2 Duo 2.13 işlemcili sisteme GTX295 önerisi geliyor
    Birşey bilmeden öneri yapanlar çoğaldı ne yazık ki.

O işlemciye alacağın en iyi kart HD4850- GTS250 olur ki; bunlar bile fazla gelir, işlemcin sınırlar.Daha fazlasına para harcama
  • ama pek fazla geleceğini sanmıyorumj çünkü arkadaşımda 275 amp var ve işlemcisi core 2 duo, benimkinin bir alt modeli onun işlemcisi ve adam kullanıyor, ilk önce ona danıştım baya bi o yüzden. ayrıca işlemciyi nasıl etkileyebilirki ekran kartı, bir sorun olacağını sanmıyorum. şimdi gidipte ekran kartı alacağım için herşeyi toptan yeniletecek maddi gücüm de yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Kubilay

Ne yaptınız beyler siz? Core 2 Duo 2.13 işlemcili sisteme GTX295 önerisi geliyor
    Birşey bilmeden öneri yapanlar çoğaldı ne yazık ki.

O işlemciye alacağın en iyi kart HD4850- GTS250 olur ki; bunlar bile fazla gelir, işlemcin sınırlar.Daha fazlasına para harcama

Bu adam ati X1650 den geçiyor o zaman bu adam için epeyi bir fps artışı olduğu söylenebilir,ayrıca hangi oyunlar için ne kadar fps beklediğini yazmamış.
  • evet söylemedim ama mesela crysis i herşey very high da iken 1280x1024 ortalama 30 fps ile oynamak isterim, aynı şey far cry 2, mirror edge ve yeni çıkmış ve önümzdeki aylar çıkacak oyunlar içinde geçerli. ne diyorsunuz?
  • bu zamanda sisetm toplama biraz bekle yeniler çıkıcak alıcaklarin ucuzlicak az kaldı 10 15 gün bilemedin :
  • bence de sistemin için en fazla 4850 veya gts 250 öneririm..
    hiç psu değiştirmene falan gerek kalmaz..gayet te güzel performans alırsın..

daha yüksek kartlara işlemcin darboğaz yapacaktır..
    bu kart çalışmaz anlamına gelmez..
    bu kabaca şu anlama gelir..
    sen 10 kilo helva yapmak için 5kilo un 5 kilo şekere ihtiyaç duyuyorsan
    senin elinde şeker 5 kilo ise un'un 20 kilo olması sana fayda sağlamaz..
    sen yine 10 kilo helva yapabilirsin..
    elinde fazla kalan 15 kilo una boşuna para vermiş olursun..

senin elindeki işlemci 5 kilo şeker oluyor ve bu sabit..
    gerisini sen anladın zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: hkly

bence de sistemin için en fazla 4850 veya gts 250 öneririm..
    hiç psu değiştirmene falan gerek kalmaz..gayet te güzel performans alırsın..

daha yüksek kartlara işlemcin darboğaz yapacaktır..
    bu kart çalışmaz anlamına gelmez..
    bu kabaca şu anlama gelir..
    sen 10 kilo helva yapmak için 5kilo un 5 kilo şekere ihtiyaç duyuyorsan
    senin elinde şeker 5 kilo ise un'un 20 kilo olması sana fayda sağlamaz..
    sen yine 10 kilo helva yapabilirsin..
    elinde fazla kalan 15 kilo una boşuna para vermiş olursun..

senin elindeki işlemci 5 kilo şeker oluyor ve bu sabit..
    gerisini sen anladın zaten

arkadaş çok güzel özetlemiş, illa nvidia istiyorsan gts 250 senin işini görecektir. Daha iyisine yatırım yapman için sistemini komple yenilemelisin...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.