arkadslar öncelikle mrb.. benm sistemim msı p4m900 anakart 2gb ram 400watt xılence psu var ekran kartım yandıgı için (9600GT) vardı yanınca zotac9800GT eco ddr3 aldım taktm slotuna fanı dönüyor ancak monitördeki yeşil led yerine turuncu ışık yanıyor ve görnütü gelmiyor onboardlı anakartım oldugu için ekran kartı takılı iken monitör kablosunu onboard giriine takıorm yine görüntü yok ekran kartını cıkarınca onboarddan görüntü alabiliyorum . çözüm önerilerinizi beklıyorum ekran kartı sıfır alındı.
Her iki ekran kartı arasında TDP ( Güç tüketim ) değerleri arasında fark neredeyse gözükmemektedir. PSU'nuz, 9600 Gt'yi kaldırdığına göre 9800 Gt ECO mode gibi bir kartıda kaldıracaktır.
Sorun karttaki bir üretim hatası olabilir. Mevcut kartının molex ile besleme ek güç girişi var ise kontrol ediniz.
Kontrol etmenize rağmen çalışmıyorsa, kartı farklı deneme amaçlı bir sisteme montajlayıp durumu gözlemleyiniz.
Sonucu tekrardan buraya yazarsınız.
güç grişi yok çünkü modeli kendine özel tasarrflukart eco. bi kablo var ama anakaratın ortasındaki 2 ince tele giren kablo var baska giriş yok
Muhtemeen S/PDIF çıkış kablosudur. Ek güç girişi ( molex ) yapıdadır. Siz kartı farklı bir sistemde deneyin ve sonucu buraya tekrardan yazınız. Üretim hatası vb. bir durumla karşı karşıya olabilirsiniz. Bu sorunları aşabilmemiz için deneme yanılma yöntemine başvurmak zorundayız.
ayrıca bi ayrıntı daha öğrendim ekran kartını takınca monitör gelmediği gibi windowsun açılıs sesii felanda gelmıo. ama on boarda takınca sesi gelıo
eski kartınız yandığı için pcı e girişine de zarar gelmiş olabilir bide ekran kartını taktıktan sonra bios bilini çıkarmak veya pile yakın bi yerde bulunan cmıos clear jumperini kullanarak biosu sıfırlamayı deneyin
bendede öyle oluyordu pc nin elektirigini tamamen kstinten sonra ramin tekini cikariyodum sonra aciyodum pc calisiyordu calistiktan sonra tekrar kapatıyordum tamamen prizden cektikten sonra diger cikardigim ramide takınca tanıyordu calisiyodu. bir dene
peki firiş yerine zarar geldiğin nasıl anlarm? fanını döndürüo ama?
Doğrudan anlamanız mümkün değildir, ekran kartınızı farklı bir sistemde denersiniz çalışmadığı takdirde kart sorunludur. Çalışırsa şayet, sorun kartta değil çok büyük bir ihtimal sokettedir.
baska bi pcı-e ekran kartı takayım bari calsısırsa karttadır
arkadslar servise gidldi ve sorunun anakart ve ekran kartı uyum sorunu oldugu anlasıldı ve 9800gt elimde patladı kısacası
quote:
Orijinalden alıntı: alo33
arkadslar servise gidldi ve sorunun anakart ve ekran kartı uyum sorunu oldugu anlasıldı ve 9800gt elimde patladı kısacası
geçmiş olsunda ben geçen bir ekran kartı taktım üstünde besleme vardı, onun içinde ek olarak kablo vermişlerdi onu taktım çalışmaya başladı, sana bunu diyecektimde sorun olabiliyor arada, internetten satmayı dene bence güzel ekran kartı sonuçta hiç kullanılmamiş alıcı çıkabilir.
palit 512mb 256 bit ddr3 ile takas yapıcam galiba 980gt yi sizce mantıklımı kafa kafaya?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme