Şimdi Ara

Yeni Eve Taşınınca Hız Düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 Mbps limitsiz tarife kullnmaktayım. 1 ay önce İstanbul Feriköy'e taşındım. İnternet hızım bu şekilde oldu. Önceden Çağlayan'da otururken, indirme hızı en yüksek 1.06 Mbps'e kadar çıkıyordu. Şimdi yeni eve taşındıktan sonra indirme hızı en fazla 0.91 Mbps'e kadar zor çıkıyor. Bunun sebebi ne olabilir? Ben bu hızdan memnun değilim. Maksimum hız yapmam gerekiyor. 8 Mbps'e geçince nasıl olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zatax -- 10 Nisan 2012; 19:22:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Strazburg

1 Mbps limitsiz tarife kullnmaktayım. 1 ay önce İstanbul Feriköy'e taşındım. İnternet hızım bu şekilde oldu. Önceden Çağlayan'da otururken, indirme hızı en yüksek 1.06 Mbps'e kadar çıkıyordu. Şimdi yeni eve taşındıktan sonra indirme hızı en fazla 0.91 Mbps'e kadar zor çıkıyor. Bunun sebebi ne olabilir? Ben bu hızdan memnun değilim. Maksimum hız yapmam gerekiyor. 8 Mbps'e geçince nasıl olacak?

kusura bakmayında biraz takıntılısınız herhalde.Maksimum hız yapmam gerekiyor !! nedir ya ? adsl demek kayıplı internet demek 0.09 mbps lik bir kaybınız var %10 bile değil.kısacası tam 1 mbit alsanızda bi farkı olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX4100 -- 10 Nisan 2012; 19:27:37 >

• keşke herkesin bu kadarlık bir kaybı olsaydı paketine oranla
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZionYıldızı

quote:

1 Mbps limitsiz tarife kullnmaktayım. 1 ay önce İstanbul Feriköy'e taşındım. İnternet hızım bu şekilde oldu. Önceden Çağlayan'da otururken, indirme hızı en yüksek 1.06 Mbps'e kadar çıkıyordu. Şimdi yeni eve taşındıktan sonra indirme hızı en fazla 0.91 Mbps'e kadar zor çıkıyor. Bunun sebebi ne olabilir? Ben bu hızdan memnun değilim. Maksimum hız yapmam gerekiyor. 8 Mbps'e geçince nasıl olacak?

kusura bakmayında biraz takıntılısınız herhalde.Maksimum hız yapmam gerekiyor !! nedir ya ? adsl demek kayıplı internet demek 0.09 mbps lik bir kaybınız var %10 bile değil.kısacası tam 1 mbit alsanızda bi farkı olmaz

Ben buna saçmalık derim. Önceki yerimde mksimum hız vardı. Şimdi ise %10'luk kaybım oldu. Ben bunun parasını veriyorsam, paramın tam karşılığını vermem gerekir.

• quote:

söylediğinize dayanarak ulaştığınız en yüksek indirme hızı 132,5kb/sn'imiş. (1,06mbps) şu an ki eriştiğiniz hız ile ulaşabileceğiniz en yüksek hız 114 kb/sn'dir. (0,91mbps) yani saniyede 18,5kb veri kayıbınız var. saat hesabına vursak; 132,5kb/sn ile saatte 477,000kb dosya çekersiniz ki buda 466mb civarı bişey yapar. şu an ki hızınız ile saatte 410,400kb azami dosya çekersiniz. bu durumda ise saatte 66,600kb veri kayıbınız var. bu da 65mb eder. yani, 60 dakika içinde 6 dakika kayıbınız var. gün içinde 144dk ayda ise 4320dk (72 saat) yıl hesabı yaparsak bu rakam 43488dk eder. (725 saat). işin kısacası 1 yıl içinde tam bir ay kayıbınız var. bence şikayet etmekte haklısınız. ( 1 yıl boyunca aralıksız veri indireceğiniz var sayılarak hesaplanmıştır.)

edit: imlâ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGR9 -- 10 Nisan 2012; 19:56:03 >

• modemizine taşınmadan önce ve taşındıktan sonra gelen hız nedir?ikiside 1024 mü?,şuan hızınız normal adslde ortalama %12 kayıp oluyor sizde ortalamanında altında bir kayıp var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 10 Nisan 2012; 20:00:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Levo0

quote:

söylediğinize dayanarak ulaştığınız en yüksek indirme hızı 132,5kb/sn'imiş. (1,06mbps) şu an ki eriştiğiniz hız ile ulaşabileceğiniz en yüksek hız 114 kb/sn'dir. (0,91mbps) yani saniyede 18,5kb veri kayıbınız var. saat hesabına vursak; 132,5kb/sn ile saatte 477,000kb dosya çekersiniz ki buda 466mb civarı bişey yapar. şu an ki hızınız ile saatte 410,400kb azami dosya çekersiniz. bu durumda ise saatte 66,600kb veri kayıbınız var. bu da 65mb eder. yani, 60 dakika içinde 6 dakika kayıbınız var. gün içinde 144dk ayda ise 4320dk (72 saat) yıl hesabı yaparsak bu rakam 43488dk eder. (725 saat). işin kısacası 1 yıl içinde tam bir ay kayıbınız var. bence şikayet etmekte haklısınız. ( 1 yıl boyunca aralıksız veri indireceğiniz var sayılarak hesaplanmıştır.)

Hocam, ayrıntılı cevap için teşekkür ederim. Zaten ben hiç indirme yapmıyorum. Tek derdim, hız ve yavaş olması. Önceden Youtube'da her videoları donmadan izlerken, şimdi bazı videoları zor izlityorum. Facebook'ta şu anda satyfalar yavaş açılıyor. Önceden böyle sorunlar yoktu.

Arşivden, önceki hız testimi belirten sitedeki mesajımı buldum. Buyrun, bi de siz karar verin.

http://forum.donanimhaber.com/m_49313248/mpage_3/tm.htm#msglink_49586802

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zatax -- 10 Nisan 2012; 20:15:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ADSL'de 1mbit kullanırken 0,91 Mbps hız üzerine hiçbir zaman çıkamadım. Çünkü bu teknolojinin doğası buydu, 0,09Mbps kaybı oluyordu, Turk Telekom da bu kaybı verdiği hızın içinde sayıyordu. Sonradan güncellenen DSLAM'larda falan sanırım bu kaybı verilen hızın üzerinde sayarak, bir miktar daha fazla hız verdiler ki, testlerde hız 1Mbps çıksın.
    Bahsettiğiniz Youtube sorunlarının nedeni bu 18KB/s'lik hız değil, altyapının farklı bileşenlerinden kaynaklı bir şey. Youtube, garip bir rotadan gönderdimi videoyu 8Mbps'e kadar bağlantıda bile bir videonun oynamaya başlaması yarım dakikadan fazla sürebiliyor, o da on saniyede bir tamponlama yapmaya başlıyor. 1Mbps hızdan 8Mbps kadara geçtiğimde, indirdiğim dosyaların hızlanması hariç, neredeyse hiçbir konuda benim için iyileşme olmadı, çünkü normal sörfte çok az sitede söz konusu oluyor hız.
  • Bazı yerlerde youtube türkiyeye bandwith kısıtlaması koydu diyorlardı ama durum ne bilmiyorum.video izlemesi imkansız hale geldi proxy ile girince şakır şakır açılıyor videolar sanırım gerçekten türkiyeye birşeyleri kısıtladı youtube.
  • Yeterli reklam geliri sağlamayan yerlere, gerekli saatlerde bant genişliği kotası uyguluyorlardı.
  • Bugün Türkiye genelinde internet arızası sonrası bazı kişilerin hızları yükselmiş. Ben de pek değişiklik olmadı. Halen de eski dairemden daha düşük hız alıyorum. Böyle rezellik hiçbir zaman olamaz. Bunun bir çaresi yok mudur?

• Hız sorunum henüz çözülmüş değil. Halen eski dairemden daha düşük hız alıyorum. TTNET şikayetime cevap vermiyor. İşte hat değerlerim bunlardır. Sizce bu sorunu nasıl çözeceğim?

• quote:

Hız sorunum henüz çözülmüş değil. Halen eski dairemden daha düşük hız alıyorum. TTNET şikayetime cevap vermiyor. İşte hat değerlerim bunlardır. Sizce bu sorunu nasıl çözeceğim?

gardaş sana 1024 hız tanımlanmış adsl teknlojisinde yuzde 10-15 kayıp çok normaldir.
  • değerlerin tarifene göre tam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Levo0

quote:

yazdıgını anlayana kadar 4 kere okudum

• kamera şakası falan mı bu
  • Normalde zaten 1 mbit bağlantının değeri 0.88'dir. Bu değer ile downloadda 115 ile download yaparsın. Yani senin bağlantında fazlalık bile var.
  • Evden çıkıp bir daha girin. Düzelebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.