Şimdi Ara

Bina içi telefon kablosu değişiminden sonra hız artışı ( 6 kat arttı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
2
Favori
15.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Telefon kablosunu değiştirdim yerine CAT5 döşedim. Telefon kutusu punch panel olduğu için orda ek yapmak zorunda kaldım.Döşedikten hemen sonra superonline ı arayıp hızımı yükseltmelerini söyledim ve sonuç;

Eski

Yeni

Speedtestte 5mbps yazıyor ama torrent ve idm de en az 6 alıyor, daha önce bu hızı hiç almamış olmamdan dolayı mutluyum tabi pingde 6ms azaldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayrton Senna da Silva -- 19 Şubat 2012; 20:32:39 >

• kablo tessısatı kaca patladı hocam bıde semt neresı
  • maliyeti ne kadar?
  • İstanbul/Bağcılar da oturuyorum kabloyu metresi 70 kuruştan 30metre aldım 22 lira ya geldi kablo, 15tl rj45 ve rj11 çakma pensesi aldım, kabloyu duvara sabitlemek içinde 2 tlye kroşe aldım toplam 39 tlye geldi hepsini elektrikçi esanflardan temin ettim sakın büyük marketlerden almayın praktikerde cat5 in metresi 2 liraydı
  • ben cat 5 kablo aldım 35 m 50 krstan metresını yarın elektrıkcıye baglatıcam degerlerıde burada paylasıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar1941

ben cat 5 kablo aldım 35 m 50 krstan metresını yarın elektrıkcıye baglatıcam degerlerıde burada paylasıcam

Kardeş, hat değerini yazabilir misin şimdi? Durumunu merak ettim.
  • daha döşenmedi kardeş ustayı bekliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: eXelanc3

Telefon kablosunu değiştirdim yerine CAT5 döşedim. Telefon kutusu punch panel olduğu için orda ek yapmak zorunda kaldım.Döşedikten hemen sonra superonline ı arayıp hızımı yükseltmelerini söyledim ve sonuç;

Eski

Yeni

Speedtestte 5mbps yazıyor ama torrent ve idm de en az 6 alıyor, daha önce bu hızı hiç almamış olmamdan dolayı mutluyum tabi pingde 6ms azaldı

nasıl yaptın kardeş anlatırmısın ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ism4il_

quote:

Orijinalden alıntı: eXelanc3

Telefon kablosunu değiştirdim yerine CAT5 döşedim. Telefon kutusu punch panel olduğu için orda ek yapmak zorunda kaldım.Döşedikten hemen sonra superonline ı arayıp hızımı yükseltmelerini söyledim ve sonuç;

Eski

Yeni

nasıl yaptın kardeş anlatırmısın ?

İlk önce binanın telefon hatlarından yani duvarların içinden geçen kabloyu iptal ettim yerinden çıkarmadım ama sonra telefonda pcnin yanında olduğu için duvarın dibinden merdiven boşluğuna matkapla delik açtım, ordan kabloyu geçirdim ve kabloyu merdiven duvarlarından kroşeyle çaka çaka aşağı telefon kutusuna indirdim ordanda bağladım. Bina iki katlı zaten çok zor olmadı

• Resimlere bakınca genel olarak hat değerlerine zararı olmuş gibi görünüyor SNR sınırı yüksek olması daha iyiyken kabloyu değiştirince daha da düşmüş, hat zayıflaması ne kadar düşük o kadar iyiyken gelen artmış giden biraz düşmüş. Tabloya göre hızının daha da kötü olması gerekirken artmış ilginç. Cat5 size yarardan çok zarar vermiş gibi duruyor. Hızın artmasının cat5 ile ilgisi yok (tabi hat değerlerine bakarak diyorum) , SOL portunuzu falan değişmiştir o yüzden alabileceğiniz hız yükselmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moo-hyuk

Resimlere bakınca genel olarak hat değerlerine zararı olmuş gibi görünüyor SNR sınırı yüksek olması daha iyiyken kabloyu değiştirince daha da düşmüş, hat zayıflaması ne kadar düşük o kadar iyiyken gelen artmış giden biraz düşmüş. Tabloya göre hızının daha da kötü olması gerekirken artmış ilginç. Cat5 size yarardan çok zarar vermiş gibi duruyor. Hızın artmasının cat5 ile ilgisi yok (tabi hat değerlerine bakarak diyorum) , SOL portunuzu falan değişmiştir o yüzden alabileceğiniz hız yükselmiştir.

Dediğiniz gibi kablolarda sorun vardı%100 ihtimal değişmeden hemen önce snr 14 tü değiştirdikten sonra 32 ye çıktı hızımı yükseltmelerini söyledikten sonrada 12 oldu hız arttıkça snr nin düşmesi normal değilmi ? bazı arkadaşlara sordum cat5in tek çiftini bağlayacağına telefon kablosu bağlasaydın dediler, bi kuşkuda oluştu bende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayrton Senna da Silva -- 21 Şubat 2012; 18:14:35 >

• quote:

Resimlere bakınca genel olarak hat değerlerine zararı olmuş gibi görünüyor SNR sınırı yüksek olması daha iyiyken kabloyu değiştirince daha da düşmüş, hat zayıflaması ne kadar düşük o kadar iyiyken gelen artmış giden biraz düşmüş. Tabloya göre hızının daha da kötü olması gerekirken artmış ilginç. Cat5 size yarardan çok zarar vermiş gibi duruyor. Hızın artmasının cat5 ile ilgisi yok (tabi hat değerlerine bakarak diyorum) , SOL portunuzu falan değişmiştir o yüzden alabileceğiniz hız yükselmiştir.

Hat değerlerine yanlış bakıyorsunuz..

Cat 5 kablo ilk bağlandığında ve hız 1 mbit iken muhtemelen SNR değerleri 25-30 civarlarındaydı.

Daha sonra hız yükseldikçe snr değeri düşmüş ve o noktaya ulaşmış. CAT 5'in faydası yok derken ?

Şu grafikte türev, integral çözmeye gerek yok ulaşılabilen hıza bakın bir zahmet.

Dağlar kadar fark var. Port değişimiyle vs uzaktan yakından alakası yok.

Şu forumda sürekli yanlış bilgiler dönüyor.

@eXelanc3

kesinlikle CAT 5 döşeyerek çok iyi yapmışsınız, FARK ortada. SNR değeri akşam vakitlerinde yoğunluk vs olursa düşebilir, bu da bağlantı kalitenizi etkileyebilir, ama bu olasılığı az görüyorum, 10'un üstünde olması yeterlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi It's My Life -- 21 Şubat 2012; 18:26:53 >

• @Devil1106

Teşekkürler...
  • 15 senelik binada oturuyorum santralle uzaklığım 1.5 km civarı ve telefon hattı 15 senelik incecik kıl kalınlığında kablolarla çekilmiş değerlerim resimdeki gibi. Kendi berbat kablomla cat5'in değerlerini karşılaştırınca öyle bir kanıya vardım yanlışsam affola. Yanlış hatırlamıyorsam bu değerler 1mbit internet kullanırkende böyleydi, 8mbiit'e geçince SNR'de düşme yaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4F4EC4307 -- 21 Şubat 2012; 20:02:31 >

• quote:

15 senelik binada oturuyorum santralle uzaklığım 1.5 km civarı ve telefon hattı 15 senelik incecik kıl kalınlığında kablolarla çekilmiş değerlerim resimdeki gibi. Kendi berbat kablomla cat5'in değerlerini karşılaştırınca öyle bir kanıya vardım yanlışsam affola. Yanlış hatırlamıyorsam bu değerler 1mbit internet kullanırkende böyleydi, 8mbiit'e geçince SNR'de düşme yaşamadım.

Tekrar merhaba,

Alabileceğiniz max hıza bakarsanız eğer 1.5 km nin ötesinde sizin civara bir saha dolabı vb. bir cihaz konuldugunu anlıyorum. Hız yükseldikçe SNR düşer, siz eğer 1 Mbit kullanıyor olsaydınız SNR değeriniz 30 kusurlu bir değer olacaktı. Ama gördüğüm kadarıyla altyapınız bir hayli iyi, 15 senelik demenize rağmen.

Ayrıca hat zayıflamanız da baya düşük yani santralle aranızda başka bir cihaz size bu hızı sağlıyor. Arkadaşta ise arada bunu sağlayan yeni nesil saha dolabı yok, hat zayıflaması çok çok yüksek. O yüzden Cat Kablonun önemi artıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi It's My Life -- 21 Şubat 2012; 20:15:38 >

• Bina altyapısının berbat olduğunu biliyorum da dışarısından pek bilgim yok, yakınlarda saha dolabı görmedim ama SOL fiber döşemişti 100-200mt ilerideki caddeye, yalnız ben TTNet'deyim. Hızım 1Mbit iken hat zayıflamam 40 civarı idi çok kötüydü , 8Mbit olunca bir anda 4-5lere indi. O zamanlar max alacağım hız 5-6Mbit gibi bir şey gösteriyordu, ne olduysa 3-4 ay önce oldu 1Mbit hızımız herhangi bir başvuruda bulunmamamıza rağmen 8Mbit'e çıktı ve hat değerlerim bu hale geldi, bizim en ufak katkımız olmadı bu değerlere.
  • http://imageshack.us/photo/my-images/560/adszmri.png/

evet beyler 4 megabit hız alıyodum 6 megabite kadar destekliyodu hat. Bende cat6 kablo kullandım sonuçta ortada buyrun işe yarıyor. Kopmada yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BT_Ismail -- 22 Şubat 2012; 20:07:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ism4il_

http://imageshack.us/photo/my-images/560/adszmri.png/

evet beyler 4 megabit hız alıyodum 6 megabite kadar destekliyodu hat. Bende cat6 kablo kullandım sonuçta ortada buyrun işe yarıyor. Kopmada yok.

Cat-6 kabloyu normal adsl demi kullandınız yoksa fiber internttemi?
  • quote:

Bina altyapısının berbat olduğunu biliyorum da dışarısından pek bilgim yok, yakınlarda saha dolabı görmedim ama SOL fiber döşemişti 100-200mt ilerideki caddeye, yalnız ben TTNet'deyim. Hızım 1Mbit iken hat zayıflamam 40 civarı idi çok kötüydü , 8Mbit olunca bir anda 4-5lere indi. O zamanlar max alacağım hız 5-6Mbit gibi bir şey gösteriyordu, ne olduysa 3-4 ay önce oldu 1Mbit hızımız herhangi bir başvuruda bulunmamamıza rağmen 8Mbit'e çıktı ve hat değerlerim bu hale geldi, bizim en ufak katkımız olmadı bu değerlere.

hava atarcasına yazmışsın,

bağcılarda oturan adam ne yapsın, Telekom orayı direkt köy olarak gördüğünden alt yapı yapmıyorsa suçumuz ne ?
    sen istesen 100 mb hızda alırsın fazla budaklandırma konuyu

• hat zayıflaması mesafa ile ilgili ne kadar dusuk olursa o kadar iyidir, o kadar yakınsınız kanaga

ikinciside kablodaki kayıplar buda kalite ve ek var mı yok mu ona baglı, eger bunda sorun varsa kayıp artar snr düşer buda max hızı düşürür

snr mesafa kayıp-kablolama ve hızın bir formulasyonudur 10 a kadar stabildir 6 dan dusuk olursa santralle baglantıyı yakalayamazsınız şu ışıklar yanıp sonuyor yanıp sonuyor internet gelmiyor durumu olur.

1. hat zayıflaması sizin degil turktelekoma baglı
    2. kapıdan eve kablolama size baglı.

benim tavsiyem bu işe girilmeden önce bina kapısındaki dolaptan modemi takın ve degerlere bakın buyuk bir duzelme varsa eve kadar yeniden kaliteli ve eksiz bir kablolama yapın.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.