|
Yeni evliyim ve 350.000 TL borcum var.. Psikolojim alt üst oldu.. Eşimin haberi bile yok.. (2. sayfa)
-
-
Kanka sırf evleneyim mutlu olayım diye büyük paralar harcamışsın sonuç ne mutsuzluk ? Yarın öbür gün eve haciz gelince abla sıkıntı çıkarıp ayrılmak isterse nolcak ? -
Hayat eşine borçlarından bahsetmemek nedir ya. Ne garip insanlar var.
Bu hayattaki her şeyini paylaşanayacagın biriyle neden evleniyorsunuz ki. -
Hocam derin bir nefes alın eşinize durumu en başından başlayarak anlatın. Olan olmuş bir kere. Beraber aklı selim bir şekilde düşünün. Sizi seviyorsa zaten bu durumu beraber atlatırsınız. Bence dönülmez noktada değilsiniz. Belki bir ay destek alsanız toparlanır gidersiniz. Aileniz umarım yardım eder. -
Mahalle baskısı sonucu evlenen bir Türk dramı
-
Bu konuda yalnız değilsin çok fazla senin gibi insan var ama kadınlar haticeye değil her zaman neticeye bakar bu konuyu ona açarsan hem ilgilenmeyecek konuyla hem de seni yetersiz görecek. Bir şekilde ödersin borçları yapacak bir şey yok ayrıca babamdan biliyorum borçlardan bahsedersen karının tarafı senden nefret edecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vict0ry -- 17 Kasım 2023; 20:47:59 > -
Borçlar bankaya ise varlık şirketlerine devrediliyor. Varlık şirketleri önce faiz bindirsede ileri de örneğin 5 10 yıl gibi zaman sonra faizsiz ana parayı ödersen borcu sıfırlıyorlar. Yani asgari ücret 10 yıl sonra 300.000 TL olursa 1 aylık maaşınla bile ödersin borçları varlık şirketine giderse. Hiç ödeyemem diye düşünme üstüne mal varlığın yoksa sıkıntı olmaz varsa sıkıntı olur.
-
Bu söylediklerinin çözümü akıl vermek değil bu pek düşünülecek bir olay değil. Paran varsa o borç ödenir paran yoksa ödeyemezsen bir süre sonra banka vs takip işlemleri başlatır ailenden eşin ailesinden varsa para alınabilecek akraban onlardan isteyip ödemeye çalış yoksa faiz her geçen gün artıyor devamlı bankalar aylık yıllık faiz yükseltiyor şu an bile çok yüksek faizler ailenle eşin ailesiyle bu konuyu görüşün -
Aylık totalde ödemen gereken taksit nedir ?
Maaşını aldığın gibi bunlara yatırman ve bundan sonra keyfi harcama yapmaman daha hayrına olur gibi
-
Bunu düğünden önce düşünmek lazımdı 350 bin lira kazan kazan bitmez illa ki birilerinden yardim alacaksınız
Parasi olmayan evlenmeyecek aga yeni dünya düzeni bu bak bizim paramiz yok değil evlilik hayatimizda kız eli tutmamisiz ok -
Serin hikâye..
Sen karşındakine kendini zengin göstermeye çalış cebinde para olmasın sonra gel forum köşelerinde ne yapayım ben diye sor....
Bu evlilik baştan sorunlu..
Eşinden borç saklamak nedir ya. Siz iyi günde kötü günde diye evlenmediniz mi ?
Acaba eşin senden neler saklıyor ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 18 Kasım 2023; 9:11:50 > -
Benzer durumu bende yaşadım, yaklaşık bir buçuk yıldır evliyim ama benim eskiden kalan borçlar yoktu sadece ev eşyası aldım onada 60 bin lira kredi çektim ve evlendikten sonra çok zorlandım bende tek maaş evi döndürüyorum eşim çalışmıyor. Bizim karşı tarafta çok katı gelenekçi bir aile sevmezler borç o yüzden ilk bir yıl sürekli mesai yaparak ödedim borcu ama burnumdan geldi ve evliliğin ilk yıllarında borç varsa evlilikten hiçbir şey anlamıyor insan -
Benimde blokeli hesaplar sen nasıl çözüm buldun
-
Öncelikle sorunu kabullen şuan 350k borcun var
Çözüm odaklı olmak zorundasın 4-5 ayda çözüme kavuşacak bi mesele eğer yuva kurduysan ve devam ettirmek istediğin bi evlilikse eşinle konuşman gerekiyor ve eğer karşındaki kişi sen gibi değilse şanslısın çünkü o da borç içindeyse elinde olmayan bi hayatı yaşıyorsa kavga gürültü sonuç boşanmaya gider ama sen gibi değilse yapıcı olursa sana kızıcak üzülcek ve çözüm için yapılacak çok şeçenek var bakıcılık temizlik her yerde iş bulabilir sen de işinden sonra ek mesai yaparsın 4 ayda kapatırsınız
Bütün mesele burdan ders çıkarmakta geçmiş olsun -
Allah kimseyi bu duruma düşürmesin de insan biraz kendisi kaşınıyor. Benim arkadaşım evli çocuklu şuan kıt kanaat de olsa asgarî ücret ile evini geçindiriyor. Küçük şehirde yaşamasının biraz avantaji vardır belki o kadar. Eşinizle durumu paylaşmamanız da cabası olmuş. İnşallah kazasız belasız atlatırsın bu durumu. -
bulamadım. ailemle yaşıyorum
-
eşin olduğundan emin miyiz hocam, söylememek diye bir şey yok bir haltlar yesen bile o parayı borç yaparken, illa ortaya çıkar çıkmasa da söylemen gerekir, hepimiz borçluyuz iri ufaklı tengri yardımcın olsun
-
İnşallah çocuğun yoktur çünkü oda 25-30 sene sonra böyle bi konu açacak -
maaş aldığın banka ile görüş
tüm kart, kredi ve kmh borçları için alabileceğin en uzun vadede tek bir kredi al
ardından kredi kartlarını kapat
kmh limitlerini düşürt
aksi halde yine kartlar ve kmh dolar.
İkinci alternatif olarak,
eşine söyle düğünde takılan altınları bozdur borcunu kapat
sonrasında her ay bir altın alıp eşine borcunu öde.
-
kredi cekip hepsini ödeyin,tek taksit en uygun yol
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X