Şimdi Ara

Yeni Falken Ziex ZE310 Ecorun (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
386
Cevap
8
Favori
100.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: andios

Goodyear ultragrip 9 205/55 r16 91T kış lastiklerimi çıkararak Eylül ayında tanesini 287tl ye aldığım falken ziex ze310 ecorun 205/55 r16 91v lastiklerime geçtim.

Falkenin bu modelinin sonuçları test sonuçları ile paralel olacak mı benim için merak içerisindeyim.

Lastikler ile 10km yol ancak yaptım. Onda da oldukça sakin kullandım henüz yeni oldukları için. Söyleyebilecek çok şeyim yok henüz ama 10km lik yolda 67db teorik değerin hakkını verdi. Çok sessiz bir lastik olduğunu gördüm.

Birkaç bin km sonrası kendime özel yollarda özel testlerimin sonucunu paylaşırım buradan :)

Lastikleri taktıralı 500-600km olmuştur.

Ufak ufak denemeler yaptım. Bu sabah sınırlarda fren ve viraj testi yaptım.

Daha önce kullandığım yaz lastiklerim;

Continental Premium Contact 2 (205 55 r16 91V)

Continental Premium Contact 5 (205 55 r16 91V)

Michelin Primacy 4 (205 55 r16 91V)

Bridgestone T005 (205 55 r16 91V)

son olarak Falken ziex ze310 ecorun (205 55 r16 91V)

Daha önce kullandığım kış lastiklerim;

Bridgestone sottozero (205 55 r16 91T)

Goodyear ultragrip 9 (205 55 r16 91T)

Bu lastiklerin ilk üçünü vw jetta tsi aracımda test ettim.

Son iki lastiği de megane 4 dci'de test ettim.

Kış lastiğinide jetta da 4 yıl megane'da 2 yıl kullandım.

Bazı özellikler için sıralam yaparsam; (En sessiz en başta)

1- Sessizlik : Falken, Goodyear ultragrip, Michelin p4, Bridgestone t005 ve continentaller. En sesli lastik

2- Konfor : Michelin p4, Goodyear, Falken, Continental, Bridgestone. En serti bridgestone

3- Yakıt : Gözle görülülr bir değişim farketmedim. Falken hakkında konuşmak için çok erken. 4-5bin km sonra netleşir.

4- Direksiyon tepkisi : Falken, michelin p4, bridgestone t005, continental pc5, goodyear

Test ettiğim yolda bir sınırım var. 70km hızla bu viraja girdiğimde hızı korumaya çalıştığımda lastik bıraktım bırakıyorum der hep. Hafif yüklensem gaza arkadan salar aracım. Falkenle ile bu viraja ilk denemede 75km ile girdim, gram salma kasma şeriten çıkma eğilimi olmadan çıktı gitti. Viraj performansı beni çok şaşırttı.

Ardından otobanda kaymak diye tabir ettiğimiz bolca parlayan bir kısımda 90km ile giderken minimum mesafede durmak için elimden geleni yaptım ve önceki testlerimden bir tık daha İYİ sonuç aldığımı söylebilirim.

Ardından oldukça dik yokuş olan tali bir yoldan ana yola çıktığım kısım var.

Yolum oradan geçti.

Daha önceki lastiklerim ile bu yola çıkarken bitmeyen bir patinaj yaşardım.

Jettada DSG'yi manuele alıp zorla hızlanmadan 2. vitese alarak yavaşça hızlanmaya çalışırdım. Bu sorunu en çok continental lastiklerde yaşadım. Araç resmen yürümüyordu. Kışlık goodyear lastiklerim bir tık daha iyiydi bu konuda.

Bu yolda da falken seriyi bozmadı. Çok daha başarılı şekilde yürüdü araç.

Son olarak eve dönüş yolunda lastiğe olan güvenimde netleşince ufaktan hızlandım. 170-190km hızda arkamda kimse yokken en solda giderken sert hareketler ile bir ortaya oradan en sağa sonra aynı serlikle orta şeride atlamaya çalıtım. moose testin hızlı versiyonu gibi.

Belirteyim bana en yakın araç 1km gerimdeydi o kadar boştu yol.

Falken en ufak bir tedirginlik yaşatmadı.

Bu lastik için kısaca şunu söyleceğim ;

Premium lastiklerin yarı fiyatına gerçekten hakkını veren lastiktir.

Gönül rahatlığı ile alın kullanın. Bundan gayrı falken ile devam ben :)

• quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

https://www.youtube.com/watch?v=57jiknvIx_s&feature=youtu.be

Dk 14

Yukarıdaki yazımı canlı çekim ile anlatıyor olsam benzer şeyleri söylermişim. Aynı anda paylaştık denk geldi :)

• andios kullanıcısına yanıt
    Dediklerinize kesinlikle katılıyorum. Tüm bunların 2 sebebi var.

1.lastik tel sarmalı tabandan yanağa dek iç tarafından görülebilen kısım çok kalın ve sık
    2. İç tabanı kalın

Bu hem sessizlik hemde esnemeyi azalttığı için viraj performansı üst düzey oluyor.

Deseninde su tahliye kanalları abartılı büyük değil ve sık buda kuru/ıslak yol tutuş ve durma dengesini sağlıyor.

Yakıt tüketiminde de nokian wrd4 lastiklerime göre kendim ölçdüm 1.4kg daha ağır tane başı aynı ebatta. 0.3lt/0.5 lt 100 km yakıt tüketimini arttırdı.

Bu esneme zorluğu konforu biraz törpülüyor kasislerde tabi maalesef 😉 sert amortisör lü araçlara önermem. Astra gibi. Lakin ben Elantramda memnunum gayet başarılı bir lastik kışın al ıştım sezon girmeden 354 TL ye daha fazla bir kalite vaad edemez ki testlerde 44/45 bin km ömrü olduğu saptanmış takımı 1400lira ya alınana lastik için gayet makul 😁

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmmd.239 -- 1 Mayıs 2021; 10:57:36 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Fiyatına göre alinabilir.Ben geçen yil jetta aracima aldim aracimi haftaiçi sattim.2020 tarihli daha 1 yılı doldurmamış falkenlerin kanal aralari çatlamış durumdaydi.Bir daha almam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mhmmd.239 M kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi olursa büyük sıkıntı. Ben C sınıfı demesine güvenerek aldım.

100km de 0.5lt artsa 1000km de 5lt yapar.
    10binde 50 40bin ömrü olsa 200litre yakıt yapar.

200x6.5tl : 1300tl fark yapar. Lastiği 200tl ucuz aldık diye sevinirken bir takım lastik parası da yakı farkı çıkaracak olursa 3.depo denememde çıkarır satarım direkt.

0.5 yoksa da 0.3 var. Kesin sonucu pazartesi uşağa gidip gelmem gerek randevum var 188 km lik yolumda depo dolurup boşaltarak deneyeceğim size yazarım. Nokian wrd4 ile denemiştim 15 gün önce hava açıktı. Lakin Nokian wetprooflar 30 bin km ömrü var testlerde ortalama ki kullanıcı yorumlarıda o yönde %33 de erken yıpranıyor. Bunu da hesaplamak lazım.

• Mhmmd.239 M kullanıcısına yanıt
    Yazlıklarım t005 bridgestone de kışlık ultragriplerim de C sınıfı idi. Hiç yakıt değişmedi yaz kış.

Şimdi falken de C sınıfı. Eski. Lastikleriminde hepsi C sınıfı yakıt artarsa falken ile aramız bozulacak :)

Sizin değerleri bekliyorum.

100 km de yakıt değeri 0.2 lt arttı 4.7 lt tüketimi 4.9 oldu pompa ve yol bilgisayarı orantılı çıktı 0.05 farkla 45 bin km de 90 lt yakıt farkı yapıyor LPG kullanıcısı için 300/350 lira para farkı var.
    Nokian wetproof 430/440 lira bandında
    Falken 370/390 bandında 50/60 lira fark var. 200/250 lira nokian pahalı 150 lira yakıt veriyor. 50/100 lirada pahalı oluyor. 300/400 lira da tasarruf etsede nokian 30-33 bin/Falken 44-45 bin ömür biciyor aynı testte nokiana göre %40-50 daha fazla km yapıyor. 90 bin km de nokian 3 takım lastik alıcakken Falken le 2 takım lastik alıyorsunuz buda +1400/1500 TL fark demek. Bu 2 takımda tek takım da ise 700/800 TL bir fark var 400 lira tasarruf düşsekde falken 400 TL civarı her türlü karlı oluyor. direksiyon tepkilerim epey iyileşti, çok güzel sessizliği var. yanaklı ebat olduğu için sert yanak la viraj da yana esneme azaldı bariz şekilde 10 km/h daha hızlı dönüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmmd.239 -- 3 Mayıs 2021; 13:15:19 >
    Km ömrünüde hesaplayarak düzelttim 😉

• falken konfor/yumuşaklık olarak nasıl bir his veriyor hocam, biraz serte yakın bir lastikmidir? "yanak sertliğinden dolayı virajlarda yana yatması azaldı" demişsiniz ancak bu yanak sertliği bozuk yolda giderken konforsuz hissettirmiyor mu? falken listenin üstündeki seçeneklerimden birisi ancak yumuşaklık konusu beni düşündürüyor, aracı yumuşatmam lazım biraz. biraz konfor arayan birini pişman eder mi sizce?

@andios @Mhmmd.239

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 3 Mayıs 2021; 14:5:50 >
  • 185 65 R15 ebatlarında ZE310 Ecorun tavsiye eder misiniz? Önceliğim sessizlik ve konfor. Halihazırda epey yaşlanmış olan 7 senelik aynı ebatlarda Bridgestone Ecopia var aracımda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Clio 4un uzerinde Ecopialar geldi. Ayni ebat.

Nasil memnun muydunuz? Km omru nedir? Catlamalar başladı miydi sizde?

• quote:

Orijinalden alıntı: Alisilin07

Clio 4un uzerinde Ecopialar geldi. Ayni ebat.

Nasil memnun muydunuz? Km omru nedir? Catlamalar başladı miydi sizde?
    2014 Nisan trafiğe çıkışlı idi benim. Çatlama olayı, nasıl diyeyim, görsel olarak desen şeklinde yani renk olarak dalgalanma şeklinde var, öyle doku/hamur olarak bariz çatlama değil. Yalnız hamur acayip sertleşti ve bu yaş için normal. Yıpranması da var epey tabi. Yalnız benim km de düşük, 38.000 de daha. Sessizlik konusunda vasat, konfor ve yol tutuşu gayet iyi. Artık ZE310 düşünüyorum, öncesinde Goodyear Efficient Grip alacaktım ama hem bulunamıyor hem de varsa eski tarihli veya çok pahalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 3 Mayıs 2021; 14:58:45 >
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle ben takır tukur yolda giderken fark hissetmiyorum şu arnavut kaldırımlı yolda zırıltı ve uğultu sesi gelmesi ve direksiyonun hafif titremsi lazımdı hiç bir fark olmadı gayet güzeldi. aracımın amortisör leri sert değil daha çok konfor odaklı. Ama tümsek ve kasislerde 10 km/h ortalama daha yavaş gecmeye calışıyorum çünkü sert vurma hissiyatı mevcut kıyas etmek gerekirse michelin,nokian ve Goodyear kadar darbe sönümlemesi yok. pirelli lassa gibi sönemleme ayarı bridgestona göre bir tık yumuşak denilebilir. 195 65 r15 in tabi yorumum 91V için. Ama sessizlik ve yol tutuş çok güzel. Bende konfor odaklıyım ama bende sessizlik daha öncelikliydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmmd.239 -- 3 Mayıs 2021; 16:40:26 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Yol tutuş ve sessizlik de ecopia nın epey üzerinde bir lastik konfor da 2 side sert lastik hemen hemen benzer sonuclar cıkacaktır. Sizi ebatta yakıt tüketimi E gözüküyor sizin ebatta 0.3/0.4 lt çok yakacaktır tahminim. 100 km de ama bunun sebebi lastikler ağır 1.2-1.4 kg tane başı ağır bu yere basma kuvvetini ve kızaklama direncini arttırsa da yakıt tüketimini arttıyor 195 65 r15 için C diyor ama E ye yakın bir C emsallerine göre 0.2 lt fazla yakıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mhmmd.239

Hocam şöyle ben takır tukur yolda giderken fark hissetmiyorum şu arnavut kaldırımlı yolda zırıltı ve uğultu sesi gelmesi ve direksiyonun hafif titremsi lazımdı hiç bir fark olmadı gayet güzeldi. aracımın amortisör leri sert değil daha çok konfor odaklı. Ama tümsek ve kasislerde 10 km/h ortalama daha yavaş gecmeye calışıyorum çünkü sert vurma hissiyatı mevcut kıyas etmek gerekirse michelin,nokian ve Goodyear kadar darbe sönümlemesi yok. pirelli lassa gibi sönemleme ayarı bridgestona göre bir tık yumuşak denilebilir. 195 65 r15 in tabi yorumum 91V için. Ama sessizlik ve yol tutuş çok güzel. Bende konfor odaklıyım ama bende sessizlik daha öncelikliydi

anladım hocam teşekkür ederim, o zaman 5 kritere göre bakarsak falken 5'te 3 gibi bir puan alır diyebilirmiyiz?

yol tutuş/frenleme +

sessizlik +

uygun fiyat +

konfor -

yakıt verimliliği - (ağır lastik olmasından dolayı)

• quote:

Orijinalden alıntı: Mhmmd.239

Yol tutuş ve sessizlik de ecopia nın epey üzerinde bir lastik konfor da 2 side sert lastik hemen hemen benzer sonuclar cıkacaktır. Sizi ebatta yakıt tüketimi E gözüküyor sizin ebatta 0.3/0.4 lt çok yakacaktır tahminim. 100 km de ama bunun sebebi lastikler ağır 1.2-1.4 kg tane başı ağır bu yere basma kuvvetini ve kızaklama direncini arttırsa da yakıt tüketimini arttıyor 195 65 r15 için C diyor ama E ye yakın bir C emsallerine göre 0.2 lt fazla yakıyor.
    Hocam teşekkürler. Sizce yazdığım 185 65 R15 ölçüleri için ZE310'a vermem gereken en yüksek ücret nedir lastik başına? 400₺ den aşağı satan bulamadığım gibi çoğu 2020 üretimi. Bekleyeceğim zaten ama yerel Falken bayilerinin sayısı burada çok az ve fiyatlarda yüksek.

Yakıt tüketimi konusunda ben Ecopia'dan çok memnun sayılırım ve dediğiniz gibi E puan verdilerse epey yükselecektir, çok aşırı bir fark olmadığı için önemli değil aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 3 Mayıs 2021; 16:46:30 >

• suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Evet doğru. Yakıt tüketiminde hesaplamamı yaptım. Nokian wetprooflar a göre fiyat/km ömrü/yakıt tüketimi hesaplandığından 300-400 lira falken karlı. A/B etiketli premium Goodyear Efficientgrip2/Michelin p4/Continental bazı serileri gibi kıyas edersek '-' verebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmmd.239 -- 3 Mayıs 2021; 16:56:38 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Ecopia nın hangi serisi var ebatlara göre 2/3 çeşit sanırım hepsinin etiker değerleei farklıydı sanırım? Sizde ki B miydi C miydi.

2020 42. Hafta üretimdi ben aldığımda aşağıya link bırakıyorum gayet güvenilir satıcılar. Bende buradan aldım. 400 lira yı görmemeli o ebat ta zira 88H ile 91V arasında epey tel farkı var yanakta maliyet düşük sizin hem yük endeksi hem hız kodu düşük bana göre %10-15 daha konforlu olucaktır.

www.pttavm.com
    FALKEN 185/65 R15 TL 88H ZIEX ZE310 ECORUN- YAZ LASTİĞİ-330505 - PttAVM.com
    https://www.pttavm.com/falken-185-65-r15-tl-88h-ziex-ze310-ecorun-yaz-lastigi-330505-p-99288380

363 TL

2021 üretim Türkiye distribütörü satıyor satıcı patronhttps://www.hepsiburada.com/falken-18565-r15-88h-ziex-ze310-ecorun-oto-yaz-lastigi--uretim-yili-2021--p-HBV00001CI8EI?magaza=AKTA%c5%9e+OTO+LAST%c4%b0K+A.%c5%9e

370 lira

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmmd.239 -- 3 Mayıs 2021; 17:6:26 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.