Şimdi Ara

Yeni Falken Ziex ZE310 Ecorun (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
386
Cevap
8
Favori
100.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ZE 310 lastiklerden inanılmaz derecede memnuniyetsizdim. Konuya da yazmıştım daha önce. Eski lastiklerimden sonra arkayı çok çabuk bırakıyordu araç. Ayrıca kalkışta aşırı patinaja düşüyordu. Zemine göre bazen ASR yüzünden patinaja düşmekten araç kalkamıyordu bile. Bu sebeple bayim lastiklerde üretim hatası olabileceğinden dolayı 4 adet sıfır lastikle değişim yaptı. Rodaj sonrası yine durum değişmedi. ZE 310'ları malesef çöpe atıyorum şimdi. Hafif ve birazcık güçlü bir aracınız varsa ZE310'lardan uzak durmanız tavsiyemdir.

Yeni gelen ZE 310'lar.

Yeni Falken Ziex ZE310 Ecorun
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• powermoon kullanıcısına yanıt
    Aracınız neydi hocam ebatlar epey geniş yanaklarda oldukça dar.🤔

205 40 17 okudum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmmd.239 -- 3 Mayıs 2021; 17:16:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mhmmd.239

Aracınız neydi hocam ebatlar epey geniş yanaklarda oldukça dar.🤔

205 40 17 okudum

205 / 40 / R17 evet.

Arac bu ebata göre Hafif geldiğini düşünüyorum. Orjinal ebatı değil sanırım.

• quote:

Arac bu ebata göre Hafif geldiğini düşünüyorum. Orjinal ebatı değil sanırım.

Orijinal ebat.

Ozman direct Continental premium contac 6 hocam size direk. Yada Michelin pilot sport serisi orta sınıf lastik size kullanımınıza ve araca göre değil. 😉

Premium marka premium serileri olmalı eco energu de değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmmd.239 -- 3 Mayıs 2021; 17:20:22 >
  • Mhmmd.239 M kullanıcısına yanıt

Evet Pilot Sport 4 alacağım muhtemelen.

Falken kötü bir deneyim oldu, yorumlardan gördüğüm kadarıyla ZE 310 beni kurtarır diye düşünmüştüm ama yanılmışım.

Hocam maalesef sizin kullanımınız ve aracınız için ecorun değil azenis fk150 olmalıydı lakin sizin ebatınıza göre üretilmemiş 🤔 tabi buna rağmen isteklerinizi karşılayabilecekmi marka mechul! Orta segment bir marka sonucta

www.falkenlastik.com.tr
    Falken | FALKEN AZENIS FK510 ADAC YAZ LASTİĞİ TESTİNDE ZİRVEDE YER ALDI
    https://www.falkenlastik.com.tr/menu/haberler/falken-azenis-fk510-adac-yaz-lastigi-testinde-zirvede-yer-aldi

Dikkat ederseniz ecorunda kanallar epey sıkdır. Azenis serisinde kanallar geniş ve seyrek olur.
    Yeni Falken Ziex ZE310 Ecorun Yeni Falken Ziex ZE310 Ecorun

Aracınız nedir merak ettim.

• andios kullanıcısına yanıt

Ford Fiesta 1.0 140 PS

Bende 400 500ps araç sandım 😄

Ford olmasa lastik problemi için direkt şasi sistemi problemi derdim ama sanmıyorum.

Tek tavsiyem yola tutunma istiyorsanız continental'in Premium contact serisinden uzak durun.michelin ps4 zaten efsane.

• quote:

Orijinalden alıntı: andios

Bende 400 500ps araç sandım 😄

Ford olmasa lastik problemi için direkt şasi sistemi problemi derdim ama sanmıyorum.

Tek tavsiyem yola tutunma istiyorsanız continental'in Premium contact serisinden uzak durun.michelin ps4 zaten efsane.
    PremiumContact 6 kullandınız mı?

Nerdeyse her ebattaki her testte ilk 3'te yer alan bir lastik.
    Kendim de kullanıyorum. Gayet başarılı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BPG2004 kullanıcısına yanıt
    Continental her mevsimde her testte zaten ilk 3'e sokulur.
    Ben pc2 ve pc5 kullandım. Arabamı kullanan kişiler tarafından uyarıldım hep. Conti 1 yıllık lastik. Ardından sertleşiyor ve kaymalar başlıyor. AB etiketine bakılırsa pc 6'dan farklı sonuç beklenmez. Ses seviyesi bile 70db üzerinde hala.

• quote:

Orijinalden alıntı: andios

Continental her mevsimde her testte zaten ilk 3'e sokulur.
    Ben pc2 ve pc5 kullandım. Arabamı kullanan kişiler tarafından uyarıldım hep. Conti 1 yıllık lastik. Ardından sertleşiyor ve kaymalar başlıyor. AB etiketine bakılırsa pc 6'dan farklı sonuç beklenmez. Ses seviyesi bile 70db üzerinde hala.
    Peki sen daha iyi biliyorsun belli ki. İzmirde kışlık lastik kullanmandan belli

9 sene 90bin km ContiPremiumContact 2 kullanmasam inanacagım.
    Marifet değil, kullanılmaması lazım orası ayrı.
    Son 5-10 bin km hariç gayet güzeldi. Arada patiye düşüyordu o kadar. Hiç sıkıntı yaşamadım. Ne yol tutuşta ne fren mesafesinde. Öyle pek sakin de kullanmam.
    İlk 3 4 senede de bahsettigin gibi bir sertleşme olmadı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• BPG2004 kullanıcısına yanıt
    Aynen devam edin 👍🏻

conti balon şikayetleri çok duydum,gördüm.

siz olabildiğince yumuşak hamurlu lastik tercih etmelisiniz bence. michelin markası bu konuda en iyilerden biridir. good year perfonce grip kullanmıştım bunlar da epey yumuşaktı ancak yanakları inceydi ve kaldırımda yırtıldı maalesef.

bir de 17 inc jantlardan itibaren pirelli p zero serileri epey övülüyor,araştırmanızı tavsiye ederim nacizane.

geçmiş olsun.

• quote:

100 km de yakıt değeri 0.2 lt arttı 4.7 lt tüketimi 4.9 oldu pompa ve yol bilgisayarı orantılı çıktı 0.05 farkla 45 bin km de 90 lt yakıt farkı yapıyor LPG kullanıcısı için 300/350 lira para farkı var.
    Nokian wetproof 430/440 lira bandında
    Falken 370/390 bandında 50/60 lira fark var. 200/250 lira nokian pahalı 150 lira yakıt veriyor. 50/100 lirada pahalı oluyor. 300/400 lira da tasarruf etsede nokian 30-33 bin/Falken 44-45 bin ömür biciyor aynı testte nokiana göre %40-50 daha fazla km yapıyor. 90 bin km de nokian 3 takım lastik alıcakken Falken le 2 takım lastik alıyorsunuz buda +1400/1500 TL fark demek. Bu 2 takımda tek takım da ise 700/800 TL bir fark var 400 lira tasarruf düşsekde falken 400 TL civarı her türlü karlı oluyor. direksiyon tepkilerim epey iyileşti, çok güzel sessizliği var. yanaklı ebat olduğu için sert yanak la viraj da yana esneme azaldı bariz şekilde 10 km/h daha hızlı dönüyorum.

hocam şu yorumunuza bende destek vereyim.

Virajlara 10km daha yüksek hızlarda girmeye başladım bende :)

Yol tutuşu gerçekten alkışı hakediyor.

Üstüne de sessizlik ile birleşince yakıt falan pek görmeyebilir gözüm.

• andios kullanıcısına yanıt
    Bende aynı kanaatteyim yol tutuşu artmasına en büyük etken lastiğin ağırlığı bence 😉 hamuru ise cideen sıcak asfalt seviyor hava 15 derecenin üzerinde olması lazım 20/35 arası ise epey iyiydi daha fazla sıcakta ise denemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmmd.239 -- 5 Mayıs 2021; 21:21:54 >
  • Falkene eskiden F/p lastiği diye bakıyorduk . Şimdi fiyatı yüksek olan lastikler hariç standart ölçülerdeki (205/55/16-185/65/15 vb) fiyat farkı yok denecek kadar azaldı. Ona vereceğiniz paraya premium segment lastik alın daha iyi. Islakda tutunmaması, balans sorunu, sürekli abs gibi sorunlarınız olmaz en azından.

• quote:

Orijinalden alıntı: eloq

Falkene eskiden F/p lastiği diye bakıyorduk . Şimdi fiyatı yüksek olan lastikler hariç standart ölçülerdeki (205/55/16-185/65/15 vb) fiyat farkı yok denecek kadar azaldı. Ona vereceğiniz paraya premium segment lastik alın daha iyi. Islakda tutunmaması, balans sorunu, sürekli abs gibi sorunlarınız olmaz en azından.

205 55 r16 ebatları için 2020 yılı test sonuçları..

Link :
    www.tyrereviews.com
    2020 Tyre Reviews Ultimate Summer Tyre Test - Tyre Reviews and Tests
    https://www.tyrereviews.com/Article/2020-Tyre-Reviews-Ultimate-Summer-Tyre-Test.htm

Kuru zemin fren ve tutunma

Islak zemin fren ve tutunma

En önemlisi su birinkitisine giriş

Premium neydi Premium sevmekti :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andios -- 7 Mayıs 2021; 7:4:27 >

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.