Şimdi Ara

YENi Fiat EGEA (ANA KONU PAYLASIMLAR BURADAN) (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.601
Cevap
180
Favori
920.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ncap a muhtemelen Hb modeli katılır, Avrupa da çünkü o modeli satışa çıkacak.
    Bu da 2016 yı geçer muhtemelen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YSF_023

Hocam citroen konusuna katılıyorum arabadan çok uzay gemisine benziyor.Direksiyonu çevirinde ortası dönmüyor sinir bozucu bir şey.Ama Marea konusuna katılmıyorum.Daha önce kullandınız mı bilmiyorum.Ben 1 sene 2006 model 1.6 Marea Liberty kullandım çok memnun kaldım onu sattım 2001 model Marea 2.0 HLX aldım 3 senedir kullanıyorum.Normal bakımları haricinde usta yüzü görmemiştir.Parçaları Corolladan ucuz,rahatlığı daha iyi,donanımı corollanın 3 katı."... marea filan kalas araba yusuf hocam yağ yakar benzinide içer o uğraşır durursun" bunu ön yargıyla söylediğiniz belli hocam İki mareamda da ne yağ yakma vardı ne de benzini içme,Marea'ya kalas diyorsanız zaten kullanmamışsınız demektir çünkü corollaya göre çok çok rahat bir araba.2001 model Marea parasına 1997 model Corolla alınabiliyor.1997 Corolla'nın Marea'ya karşı yol tutuşunun biraz daha iyi olmasından başka tek bir artısı yok.Araba donanım olarak bildiğin doğan slx gibi,hidrolik direksiyon ve cam otomatiğinden başka bir şey yok.GLS modellerinde var onlara da sanki bulunmaz hint kumaşı gibi 20 bin TL istiyorlar. Benim arabada 4 cam otomatik,klima,ABS,EBD,,4 teker disk fren,otomatik kararan dikiz aynası,direksiyondan kontrollü radyo,deri koltuk ve döşemeler v.s...bir sürü donanım var.Ayrıyeten 1.6 motordan biraz fazla yakıp 2.0 arabaya biniyorum,şehir içi 10-11 Litre yakıyor.155 HP gaza dokunduğunuz zaman kısa bir düzlükte 200 ve üzeri hızlara ulaşabiliyor.Ben şimdi niye Corolla alayım Bizim ustalar genellikle işçiliği kolay olan arabayı tavsiye ederler,Marea'nın işçiliği biraz gıcıktır o yüzden ustalar sevmezler yoksa kötü araba olduğundan değil.Bana corollayı tavsiye eden usta BMW 520i yerine de Doğan slx tavsiye etmişti bunu da ekleyeyim,sizce bu ustanın lafına bakılıp araba alınır mı ?

Citroenin eski kasalarda ortası dönmüyor can sıkıcı ama insan alışıyor.c3 denen rezalete bindim,gerçekten çok kötü.ama c4 ve c5 bambaşka.aktif olarak c4 kullanıyorum 181 bin km oldu.1 kere turbo değişti o kadar.pek sorunu Yoktur,arka amasörler yumuşak olduğundan kötü zeminde cok ses yapar ama gram trim sesi yoktur.en sevdiğim özelliği ise çift yönlü dijital kliması,solda ben 18 derece ile soğurken Sağda annem 24 derece ile serinliyor.

25-30 bin arasında alınabilecek muazzam bir araç,kaldı ki şu an anneme b segmenti benzinli araba bakıyorum dandik 2004 model corsalara getzlere bile 26-28 istiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Bizde 2003 Marea Exclusive kullaniyoruz.210 bin km de.102 binden beri lpg li.Araci 0 almistik.

Gercekten Corolla ya gore cok daha konforlu ve donanimli bir arac.Ariza falanda yapmiyor,masallah.Sadece bir kere benzin pompasi bozulmustu,o da bizim icinde cok az benzin birakmamiz yuzunden olmus.Pompa surekli aktif oldugundan deponun dibinden yakit cekecegim derken fazla isinmis.Cok bos birakmamak lazim depoyu

Hic sormayın bende yemistim ayni sekilde pompayi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    bende weekend var mareanın

1 dişle geziyorum para olsun yarım depoya cıkaracam

exclusive en fullü ilerde exclusive alacam

yada 2000 motor 155 beygir hlx alacam

hlx weekend arıyorum :)
  • Nolur dizel otomatik olsun. Bıktım vites değiştirmekten. Artık manuel arabalara 5 para vermeyeceğim.
  • orktas O kullanıcısına yanıt
    3 yıldızdan yukarını göremeyecegiz sanırım bu arabada

b segment ne Allah askına

mareanın ömrü tükenince neye binecez biz yaa :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: Captain Price 55

3 yıldızdan yukarını göremeyecegiz sanırım bu arabada

b segment ne Allah askına

mareanın ömrü tükenince neye binecez biz yaa :S

hocam merak etmeyin makyajlı kasası da daha güzel,olaçaktır.egea bir çok c sınıfından donanımlı ve d sınıfı donanımına sahip detaylar sitedehttp://fiat.egeaforum.com/forum-fiat-egea-motor-8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dardanel16 -- 4 Ekim 2015; 18:04:23 >
  • Avrupa da satmak istiyorsa 5 yıldızı almak zorunda en kötü ihtimalle 4 yıldız olmalı ama o yıldız da elektronik yardımcı sistemlerin standart olmayışından kaybedilmeli, aracın sağlamlığından değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusuf hocam marea bravo brava liberty bunların hepsini kullandım şundan dolayı sölüyorum komşumda marea vardı aracın yağ yakmasına bir türlü çözüm bulunamadı akrabamda brava vardı ondada aynı sorun vardı ona abi bu arabalar yağ yağıyo deyip konuyu kapatmışlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: gezginbur

Nolur dizel otomatik olsun. Bıktım vites değiştirmekten. Artık manuel arabalara 5 para vermeyeceğim.

Yakıt ekonomisi için yarı otomatik ama çift kavramalı olsun
  • quote:

kaç yıldız aldı bu araba euro ncaptan bellimi

bide d sınıfı mareadan

c sınıfı lineaya

ordan b sınıfı egea ya neden sınıf düşürüyolar

biz fiattan valla bu arabayı passat focus ayarında bekliyoduk

Hocam bu insanlar bir model çıkartacakken önceden çok detaytlı araştırma yapıyorlar. Türk halkının genel beklentisi nedir? Alım gücü nedir? Bunlara bakıyorlar. Beklentileri iyice araştırıyorlar ve ona göre model üretiyorlar.

Bunlar istese Passat, C5, Laguna ve Focus vb otomobillerle kıyas edilebilecek araç çıkartamaz mıydı? Elbette çıkarırlardı ama sen o zaman Fiat'a bu kadar verene kadar gidip öbürlerinden birini alırdım derdin çünkü Fiat'ın marka algısı bizde düşük.

• celebic kullanıcısına yanıt
    Onda biraz haklisin hocam ama ben volvo mazda saab almayacaksam fiattan sasmam

euro ncaptan 4 yada 5 yildiz alsin sorun yok

Ama yapmazlar zannetmiyorum filo taksi orta sinifa calisan bi firma fiat

• quote:

Onda biraz haklisin hocam ama ben volvo mazda saab almayacaksam fiattan sasmam

euro ncaptan 4 yada 5 yildiz alsin sorun yok

Ama yapmazlar zannetmiyorum filo taksi orta sinifa calisan bi firma fiat

Aynen dediğin gibi taksi ve filo müşterisi için çalışıyorlar. Zaten saydığın markalarla rekabet etmek gibi bir dertleri yok.

Dağ taş Linea'dan geçilmiyor. Neden? Çünkü alıcı için satın alırken maliyeti düşük, servis ağı geniş, düşük rakamlı bir otomobil olduğu için satmaya kalktığında 1-2 gün içinde aracı kolayca nakte çevirebilirsin, kaliteli malzeme kullanılmamış ama iç hacim büyük, bagaj geniş, herkes tarafından kabul görmüş tutumlu bir dizel motoru var. Lastik ebatları düşük olduğu için lastik değişim maliyetleri düşük.

Bizde hangi alıcı kişi araç alırken NCAP hesabı yapıyor ki? Hangimiz buna bakıyoruz? Araç alırken önceliklerimiz arasında araç güvenliği yani NCAP kaçıncı sırada yer alıyor? Önce fiyat, sonra yakıt tüketimi, marka tanınırlığı, ikinci el satış değeri geliyor ve sonrasında NCAP'a bakılıyor. Lafa gelince en önemlisi güvenlik deriz ama az önce saydıklarım daha önceliklidir.

Koç grubu akıllıdır, maceraya girmez ve ne kadar satacağını aracın tutup tutmayacağını önceden bilir.

• otomatik vites candır manuel heycandır dizel otomatik gelecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

95 hp 1.3 multijet çekmiyor mu? Merak ettim hangi aracı kullanıyorsunuz?

aynı şekilde 1.5 dci 85 bg fluence kullanıyorum
    ama şunu düşünerekten söyledim,
    tork fazla , 1.5 ayrıca ben 1.3 kaldırdığını görmedım bıgun bınmıstım arkadasımın sırket arabasına
    bi çukura girdi dank! diye ses geldı çıkacam diye illallah ettirdi 1 saat ona dayanaraktan söyledım
    zaten daha önce c2 kasa vectra kullanmıştık onun 1.6 sı çok ağırdı zor kalkıyordu ya basıp benzın bıtırcen
    yada yavaş yavaş 100 e ulaşacaksın .

saygılar , iyi forumlar .
  • PentiumR kullanıcısına yanıt
    1.3 multijet ile 1.5 dci aynı güçte sağlamlık olarakda aşağı yukarı aynı seviyedeler. Bana kalırsa her iki motorda 200 nm tork ile gayet yeterli çekiş gücü veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

1.3 multijet ile 1.5 dci aynı güçte sağlamlık olarakda aşağı yukarı aynı seviyedeler. Bana kalırsa her iki motorda 200 nm tork ile gayet yeterli çekiş gücü veriyor.

dCi motorların farklı güçte olanları mevcut.

Her iki motorun başarısı kanıtlanmış ve gerçekten iyi motorlardır.

İki buçuk yıl 140 beygirlik (yazılımla) dCi kullandım. Stok hali 110 beygir ve 240 nm tork ama yazılımdan sonra 140 beygir ve 300-310 nm torku çıktı. Muhteşem bir motor. Mercedes bile A serisinde kullanıyor.

Multijet'te çok başarılı bir motor.

• yusuf hocam eski ve yeni arabalardan aldığım ortak tecrübelerden birini size bir atasözüyle aktarayım inanki eskiyle uğraşmak yerine yeniyle çalıyı dolaş hacı murat ve serçe hariç şimdiye kadar tüm araçların sahibi oldum eski olunca mercedes te olsa sorun bitmiyor tek unutamadığım araba zamanında sahibi olduğumuz renaul 21 manager şansamı bilmiyorum ama çok sağlamdı araba sessizdi yani sözün kısası arabanız sürekli sorunmu çıkarıyo satın borç harç modelli arabaya binin doğan slx konusuna gelince yedek parçasını bakkallarda bile bulabilirsin o araç yurdumun aracı aynı reno grubu ve toros gibi
  • Fiyatlar pazartesi açıklanıyormuş. Periscope'a kısa bir incelemesi düşmüş, ben genel olarak beğendim ama "tok kapı" cıları tatmin etmeyeceği belli Fiyatları merakla bekliyorum.

Periscope
    undefined @undefined
    https://www.periscope.tv/w/1vAxRZmpVzDxl

• quote:

Orijinalden alıntı: ONURTO

Fiyatlar pazartesi açıklanıyormuş. Periscope'a kısa bir incelemesi düşmüş, ben genel olarak beğendim ama "tok kapı" cıları tatmin etmeyeceği belli Fiyatları merakla bekliyorum.

https://www.periscope.tv/w/1vAxRZmpVzDxl

Link için teşekkürler.

Fiyatları bende çok merakla bekliyorum. İncelemeyi yapan gazeteci ilk etapta bütün motor seçeneklerinin satışa çıkmayacağı söylüyor. Ben özellikle 120 beygirlik ve otomatik modelin fiyatını merak ediyorum. ( 65-70 bin lira arasında olacağını umuyorum )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celebic -- 8 Ekim 2015; 10:02:53 >

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.