Şimdi Ara

YENi Fiat EGEA (ANA KONU PAYLASIMLAR BURADAN) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.607
Cevap
179
Favori
920.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arac ne zaman gelicek ülkemize acaba ya çok merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ful versiyon o para olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ONURTO

Fiat'ın 1.6 dizeli çok başarılı, beğendiğim bir motor, bu araçta beklenenden daha hafif olacakmış 1.6 dizel/ yüksek tork/ hafif araç.. Bunların, keyili bir kullanım ve düşük yakıt tüketimi olarak getirisi olur.

Manuel 1.6 full versiyon için 60 bin olursa ciddi düşünürüm.

8 yaşındaki Linea'nın bir de 1.3 dizeli bile neredeyse 60 bin.. Egea'yı verirler mi hocam o paraya?

• quote:

Orijinalden alıntı: Integrale

quote:

Orijinalden alıntı: ONURTO

Fiat'ın 1.6 dizeli çok başarılı, beğendiğim bir motor, bu araçta beklenenden daha hafif olacakmış 1.6 dizel/ yüksek tork/ hafif araç.. Bunların, keyili bir kullanım ve düşük yakıt tüketimi olarak getirisi olur.

Manuel 1.6 full versiyon için 60 bin olursa ciddi düşünürüm.

8 yaşındaki Linea'nın bir de 1.3 dizeli bile neredeyse 60 bin.. Egea'yı verirler mi hocam o paraya?

Doğru, şimdi düşününce evet vermezler. Paramız pul olduğundan hesaplar karıştı. Koç vurgulayınca sık sık "Herkesin alabileceği" falan, hayır arabayı da görüyoruz o konsol, oraya oturmayan ekran...
    70+ ya çıkarsa çok başka dünyalar var oralara yönelmek daha mantıklı olur, varsın benzinli olsun Zaten iş güçten araç kullandığımız vakitler kısıtlı.

• Aegea'yı nasıl okuyorsunuz arkadaşlar?

Ben Fransızca bildiğim için "ayeja" diyorum ama İngilizce okunuşu tam olarak nedir? Muhtemelen "egea" tarzı bir şeydir diye tahmin ediyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baştaki A düştü.. Resmi ismi Egea oldu.

Ama halk arasında sadece Ege olarak anılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: netherilian

Bazı arkadaşlar segment meselesini fazla kafaya takmış anladığım kadarı ile. Donanım vs gibi özelliklerin segmenti belirlediği iddia edilmiş. Google da bile kısa bir araştırma yapsanız, segmentin tamamen boyutla ilgili olduğunu anlarsınız. Diğer özellikler zaten markadan markaya değişiyor. Motor hacmi 1.2 olan Jetta var, donanımı var mı yok mu belli olmayan Dacialar var. Dediğim gibi diğer özellikler markaya göre değişkenlik gösterir. Bir örnek daha, aslında boyut olarak birbirinin aynı olan boş golf(jetta) ve boş a3 (a4) aynı sınıfta ama baz versiyonlarında bariz farklar var donanım olarak. Hatta Türkiye piyasasına gönderilen bir arabayla avrupanın geneline gönderilen araçların bile hem donanım olarak bir sürü farkı vardır. Mesleğim avukatlık olduğundan bir davadan hatırlıyorum. İskandinavya üleleri için üretilmiş golfleri Doğuş Hold. Türkiyede satmış, Satıştan sonra öğrenilmiş ki, araçların klimasında soğuk hava verme özelliği yok. Çünkü soğuk olan ülkelerde bu özelliğe ihtiyaç yok. Birden fazla dava açılınca, Wv bu araçları geri çağırdı. Biri de bizim müvekkile aitti. Bir de Fiat'ın sitesine girerseniz, Linea ve Linea Classic 2015 modelleri olmasına rağmen, Bravo'nun olmadığını görürsünüz. Bence Fiat sadece HB ürettiği Bravo yerine yeni bir C sınıfı araç olarak Aegea'yı üretecek. Ayrıca Fiat yöneticisinin söylediği B segmenti araç bildiğim kadarıyla, Viaggio modeli, bu araçla bir ilgisi yok.
    Demek istediğim sadece wikipedia gibi bir siteye girip araştırsanız bile segmentlerin boyuta göre açıklandığını görürsünüz.
    Kaldı ki, segmentin başlı başına bir önemi de bulunmamaktadır. Ha, boyut olarak, donanım olarak size göre muadili kabul ettiğiniz arabalara göre pahalı olursa almazsınız, olur biter. Bir aracı segmenti b veya c diye yermenin bir manası da yok bence.

Dostum dediklerinize tamamen katılıyorum ancak otomobil segmentlerinin tamamen boyutla alakalı olmadığını düşünüyorum. Boyut haricinde, performans, donanımda segment belirleyici faktörler olması lazım.

Örneğin Renault Megane ve BMW 3 serisi C segmenti araçlardır. Bu iki aracı bir tutabilir miyiz?

Herkesin tanıdığı üç modelin ölçülerini mm şeklinde vereyim siz karar verin; ( uzunluk / genişlik / yükseklik )

Fluence ( 4620 / 2037 / 1479 )
    Passat ( 4767 / 1832 / 1456 )
    BMW 3 serisi ( 4624 / 1811 / 1429 )
    Mercedes C serisi ( 4686 / 2020 / 1433 )

Sizin savınıza göre Fluence ve Mercedes serisi aynı segmente giriyor

Not: Bu arada Wikipedia bir bilgi sitesidir ama tamamen %100 güvenilir bir bilgi sitesi değildir. Bizim Ekşi Sözlük benzeri kullanıcıların katkısıyla oluşan bir bilgi sitesidir ve hatalar yer almaktadır.

Not2: Başlığın adının Otomobil Segmenti nasıl belirlenir? şeklinde değiştirilmesini teklif ediyorum.

• hocam fiat italyan oluyo egea diye okunur büyük ihtimal
  • celebic kullanıcısına yanıt
    Bmw 3 seridi D segmentidir
  • Punto 1.3 multijet active ( en boş versiyon ) 2 ay önce sitesinden baktığımda 50 bin liraydı. Bu araba en boş benzinlisi 50 den başlar, dizel 60 dan başlar.
  • Integrale I kullanıcısına yanıt
    yalnız araç altyapısı chysler 200 den alınmış şeklinde bilgiler dolaşıyodu daha önceden forumda

http://forum.donanimhaber.com/m_107135188/tm.htm
  • yusuf bey burası konuştuğunuz konunun yeri değil fakat size bir açıklamada bulunayım.

1. vw çok tercih edilmesi ve ülke genellerinden sürekli olarak yükselişi yüzünden herkesin dikkatini çeken göz önünde olan bir firma konumuna gelmiştir vw ne karşı çökertme kampanyaları en ufak bir yerden prim olsa bile bunu kesinlikle kullanırlar millet neden vw alıyor aldığı aracı satmak istediğinde en az zarar edeceği bir marka olduğu için vw 2.el satış başarılarını bmw audi mercedes hariç hiçbir firma rekabet edemez vw almayın diyorsunuz bunu forumda birçok kişi söylüyor vw almayın almayalım tamam sonra ne olacak siz ve sizin gibi vw sevmeyenlermi alacak almayalımda neden ama forumda şu konuları ve yazıları çok görüyorum vw sevmezdim ama vw falan aracı alınca fikrim değişti adam vw düşman olarak görürken gitmiş vw almış sen normal görüşteki insanlara vw almayın diyorsun mercedes audi bmw de aynı ülkenin araçları almanlara tepkiniz varsa alman aracı almayın diye yorum atmalısınız.

2. yerli arabamız çıktığında görünümü şahin den hallice fiyatıda normal araçlarla aynı olduğunda halk sizce gider bu aracı alırmı sizinde dediğiniz gibi gelişmiş bir ülkeyiz eski yıllardada değiliz artık yapılacaksa çıkacaksa bir araç en az aegea kadar bir araçla piyasaya çıkmlılarki halk tercih etsin ha diyelim görünümü iç açıcı değil o zaman fiyat olarak bir avantaj sağlanmalıki tercih edilsin japonların yerli malı anlayışlarına gelince onlarda yerli malı tercih etmeleri için hükümet birsürü olanak sağlıyor ve şunuda belirtiyim forumda bir video vardı çinde hangi telefonları kullanıyorsunuz diye röportaj yapmış bizim forum ekibi alayında iphone vardı çok paranız olsa ne alırsınız diyordu firesiz iphone dedi alayı bu dediklerim olursa satılır yerli malı aracımız inşallah ismide evrensel bir isim olurda doğmadan ölmez inşallah.

not: vw emisyon skandalı inşallah diğer firmalarıda incelemeye alırlar ve göreceksinizki alayı dökülecek

• quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Boşuna araca b..k atmayın.Bu araç uygun fiyatla satılırsa ne astra kalır ne focus.Beğenmediğiniz linea bile yıllardır satış lideri.

Güldürme Allah Aşkına En Başından Beri Fluence 2 Te Dusmedi Gene Firma Aracı Çıkarmayı Başardılar Burada - Atanlar ZIR CAHİL 2015 1.5 DCI Surdunuzmu ? Hadi Söyleyin Lütfen Buraya Gelip Sonra Ovmeyin Allah Rızası İçin . Aegea İyi Hosda En Çok Satan Renault Ve FIAT Gene Şirket Satışından Kazanacaklar ...

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: GSkill fN

Açık söylüyorumki fiat antisempatizanı olarak(sırf lineanın tipinden ve motor sesinden dolayı) cidden görünüşe bakılınca iyi iş çıkarmışlar umarım motoru 1.3 multijet gibi çalışmıyordur çünkü nezaman mahalleden bir motor sesi duysam galiba bu bir linea diye balkona fırlamaya başladım artık paranoya olucam

Ahahahhahs. süper yorumdu aynen bıktık halt gibi motorlardan çekmiyor zati bagirdikca bağırıyor bende bazen egzoz takılmış şahin geliyor sanıyorum :D

• yusuf hocam otomobil piyasası eski piyasa değil artık vw diğer markalarla aynı fiyat çekiyo bana göre fanatik duygularımla söylemiyorum inanınki al sat yaptığım için aşşağı yukarı her aracı biliyorum vw kendine has fiyat çekmiyo ha şuna katılırım bak biliyormusun bilmiyorum ama vw dizel ve otomatik viteste diğer markalara nazaran abartıyo fiyatı bu konuyu çok tartışırım seninle arkadaş seviyesinde misal citroen yakında tarihten kazınacak bu lafımı unutma yaptığı araçlara bak uzay tasarımı veriyor araçlara ne gerek var bir arabada en sevmediğim şey kelebek camıdır gördüğüm an eksiyi yapıştırım aracın dış görünüşünü yenileyerek üstüne katan tek firmada peugeot dur dizayn da bir numaralar renault deyince aklıma gelenler sert pilastik iç plastik aksamın soyulma dökülmeleri iç tasarıma ne yapacaklarına karar verememeleri boya dökülmeleri kazık servis fiyatları yani yazsam uzar gider inanki vw ni kıyaslanan araçlar hakediyo mercedes tomtom navigasyon koya dursun orta konsala daha bmw fiyat ve donanımda sapıta dursun

ustanın dediğine gelirsek doğru tavsiyede bulunmuş toyotanın size tavsiye ettiği modelleri tüpe iyi gider yedek parça sıkıntısı çekmezsiniz ve ucuz yolla halledilir marea filan kalas araba yusuf hocam yağ yakar benzinide içer o uğraşır durursun

• quote:

Orijinalden alıntı: YSF_023

Arkadaşlar bu segment olayına çok takılmayın artık o kadar konuştuk bir çözümü yok bunun arabayı beğeniyorsanız bitmiştir.Lastik gibi bir konu nereye çekersen gidiyor.Firmalar kendisi bile bu işin içinden çıkmış değiller.Diğer mesajlarımda da yazmıştım,yeni arabalar kasa olarak git gide büyümeye başlıyorlar.Mesela eski D segment diye nitelendirilen arabalar,günümüzdeki C segment araçlardan daha küçük veya aynı boyda ve daha az donanıma sahip olabiliyorlar o zaman stabil bir karşılaştırma yapmak zor oluyor.Bir de şu var ben bugüne kadar araba alırken " Hele bir D segment araba alayım da şöyle yayıla yayıla bineyim" diyeni görmedim.Araba alacak adam ya tipini beğenir ya motorunu beğenir ya konsolunu beğenir...bir yerini beğenir öyle alır.Yani BMW çıkıp dese ki;BMW 3serisi B segmenttir o zaman insanlar "aayyy bu araba B segmentmiş hemen elden çıkaralım" mı diyecekler ya da alırken "BMW 3 serisi çok güzel ama B segment olmasa alırdım" mı diyecekler tabiki hayır.Misal BMW E36 eskiden belki C segmentti ama günümüz C segment arabalarıyla kıyaslayınca (Focus,jetta v.s..) neredeyse her konuda geri kalır.Donanım yok denecek kadar az,çarpışma testinden 2 yıldız almış,içi dar,bagaj geniş değil,kapı döşemelerinin kalitesi falan bayağı kötü ama o zamana göre güzeldi belki...İşte bu yüzden sağlıklı bir karşılaştırma yapılamıyor.Ama yanyana koyun E36 ve Focusu,hangisini alıyorsun diye sorun,çok az insan Focus seçer,demek ki segmentin falan çok önemi yok.Özellikle bizim gibi araba forumlarını takip eden insanlar için araba zevktir,yaşam tarzıdır o yüzden hangisini seviyorsak en Kralı odur...

segmet yükseldikçe aracın yolda gidişi de oturaklaşıyor. boyutu, iç hacmi, donanım vs. C segmentine rakip olabilir ama sürüş nasıl olacak?

• Bu saatten sonra bunu bile alamayız da...

Ama canlı görmeden, kullanmadan abartmayın. Dün sabah arkasında Fluence parketmişti. Durduğu yerde bile sınıf farkı hissediliyor.

Skoda Rapid gibi bir örnek var zaten.

• PentiumR kullanıcısına yanıt
    95 hp 1.3 multijet çekmiyor mu? Merak ettim hangi aracı kullanıyorsunuz?

• kaç yıldız aldı bu araba euro ncaptan bellimi

bide d sınıfı mareadan

c sınıfı lineaya

ordan b sınıfı egea ya neden sınıf düşürüyolar

biz fiattan valla bu arabayı passat focus ayarında bekliyoduk
  • YSF_023 kullanıcısına yanıt
    Bizde 2003 Marea Exclusive kullaniyoruz.210 bin km de.102 binden beri lpg li.Araci 0 almistik.

Gercekten Corolla ya gore cok daha konforlu ve donanimli bir arac.Ariza falanda yapmiyor,masallah.Sadece bir kere benzin pompasi bozulmustu,o da bizim icinde cok az benzin birakmamiz yuzunden olmus.Pompa surekli aktif oldugundan deponun dibinden yakit cekecegim derken fazla isinmis.Cok bos birakmamak lazim depoyu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.