Şimdi Ara

YENi Fiat EGEA (ANA KONU PAYLASIMLAR BURADAN) (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11.607
Cevap
179
Favori
920.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bide halk arabası olacak. Bu fiyata anca filo indirimi ile alabilirsiniz. Yoksa kim verir bu paralariu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • c segmentine göre güzel fiyatlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YSF_023

Hocam ben 70-75 bini ne Aegea'ya veririm ne de Golf'e,Jetta'ya,Focus'a.Bu sınıftaki hiçbir arabaya (focus,corolla,308,leon v.s...) o kadar para vermem,2012 model TDCİ Mondeolar,Dizel Bravolar 40-45 bin TL iken 80 bine Golf almak çok gereksiz olur.Bütün olarak değerlendirsek bile Fiat'ın arabalarında ön yargıdan başka herhangibir sıkıntı yok hocam,donanım derseniz mutlaka diğerlerinden fazlası oluyor,motorları zaten kendini kanıtlamış,Jetta yı halkımız fazla gözünde büyütmüş,parasına göre gayet kalitesiz bir araba.Golf ve Passat'a bir şey demem onların kalitesi güzel ama o paraları kesinlikle etmezler.Peki sizce Sıfır Audi A3 1.4 tfsi 103 bin TL iken,gidip 5 bin TL farkla 98 bin TL ye dizel Golf alınır mı ? Sizin mantığınıza göre alınmaz.Peki niye herkes AUDİ A3 almıyor ?.Ama diyelim ki benim70 binim var Aegea,Focus,Astra,Golf v.s birini almak zorundayım.Eğer dizel Aegea yerine gidip benzinli Astra veya Golf alırsam bunun tek sebebi 2.elde daha az zarar etmek istemiş olmamdır,çünkü Aegea Astra'dan 5 kat daha kaliteli bir araba olmuş olsa bile maalesef Aegea,ön yargısından dolayı 2.elde daha çok zarar ettirir.Eğer uzun dönem bineceksem dizel full Aegea'yı alırım dere tepe doya doya gezerim.

Valla 3yıllık olmuş ufak tefek trim sesleri başlayacak, filtreleri tıkanmaya başlamış, yavaş yavaş direksiyon, buton soyulması vs oluşmuş gaz pedalı, vites kolu gevşemiş ve en önemlisi garantisi bitmiş araca 55bin vereceğime sıfır c sınıfı arabaya vermeyi tercih ederim ben bu durumda. Tamam sıfırlar pahalı ama ikinci eller haddiden pahalı.

Jettanın halkımızda gözde büyütüldüğüne katılmıyorum. Hergün beraber yemeğe gittiğim her gün görüştüğüm arkadaşımda var üç yıldır. Arada bende kullandım, hemen her gün araçlayız neredeyse kendi arabam gibi oldu. Bir önceki mesajımda bir bütün olarak demiştim. Her araçta noksanlıklar var ama bir bütün olarak bakmak lazım. Jettanın en büyük noksanlığı iç malzeme kalitesi. Genel olarak vasat, özellikle kapılar falan taş gibi plastik ve simsiyah iç mekanı hızla sıkıyor. Civic'in içi falan daha kaliteli. Ama bir bütün dedim ya, tsi motor piyasadaki en iyi turbo motorlardan biri hangi hacmi olursa olsun çekişi, performansı hiç üzmüyor, onun dışında arabanın gergin ama konforlu amortisörleri gayet rahat. Onun dışında iç hacmi ,arka diz mesafesi çok iyi. Bagajı havyani derece büyük, yakışıklı formuyla da türk aile yapısının ilk tercih olan sedan araç talebinde jetta bu yüzden sınıfının en çok satanlarından. Bagajı olsun, diz mesafesi olsun, motorun çekişi olsun, izolasyonu olsun üzmüyor. Muadili civic'e bakıyorsunuz bu devirde hala 1.6 atmosferik düşük torklu motor. Hele bir de otm almaya kalksanız şehir içinde 12 litre yakacağı yetmeyecekmiş gibi bir de performans kötü. Bence o yüzden jetta genel anlamda kötü bir araç hiç değil. En büyük falsosu iç plastik kalitesi kötü ona katılırım.

Ben kendi durumumda ne golf dizele, ne a3'e 100bine yakın paralar kesinlikle vermem. Ha manyak olsam alacak olsam, yine audiyi almam. Çünkü audi a3'ün piyasası golf'e göre son derece vasat. Dizel golf, tfsi a3ten çok daha iyi değere satılır. Ama dediğim gibi ikisine de o paraları asla vermem. Gider comfortline dsg passat alırım, içini de bej seçerim şıkır şıkır binerim. Çoğu insan da öyle yapıyor zaten. 100bin civarı bütçeye passat rakipsiz sınıfında, 120-130dan itibaren volvo, biraz üstünde 320ed, daha üstünde artık cler falan alınıyor.

Diğerleriyle kıyas konusunda egeanın bu araçlarla mücadele edebileceğini zannetmiyorum. Araç b+ aracı. C araçlardan kalibre olarak hem iç tasarımıyla, hem motor seçenekleriyle, hem boyutlarıyla ufak kalıyor. Fuara gittiniz mi bilmiyorum araç c sedan boyutlarından ufak bir kere. Bu aracın muadili rapid sedan,toledo, 301, c elysee gibi araçlar. Şimdi vw'de tsi, gelecek astralardaki turbo ecotecler ve fordlardaki ecoboost motorlarla hiçbir şekilde mücadele edemez o basit atmosferik motorları. Kendi sınıfında fiyatı iyi ayarlayabilseler çok satacaktır ama daha ilk aşamada 70binden kapı açıyorlarsa dizele o iş zor olur gibi geliyor bana.

• Ölü doğdu desek yalan olmaz. Benzinli motorlar tırt. 1.6 dizel motorun on bin lira fazlası var...

• quote:

Orijinalden alıntı: celebic

quote:

Orijinalden alıntı: dtnaim

fiyatlar bu segmentte ki diğer rakipleriyle kıyaslayınca normal görünüyor.. linea dan daha yüksek fiyatla piyasaya gireceği zaten belliydi..

style donanımlı focus 1.6 dizel sedan 79.000
    icon donanımlı fluence 1.5 dizel 81.500 tl görünüyor.

bu fiyatlara bakınca egea'nın çıkış fiyatının daha aşağı olması beklenemezdi zaten...

Öylede, bu sayfada yerli üretim deyince herkes 30-35 bin olsun istiyor.

Bence fiyatlar normal. Donanimi da gormek lazim. 1,2 clio'lar su an 45000 tl. Ama turbo benzinli bir motor fena olmazdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erbay güney

Bide halk arabası olacak. Bu fiyata anca filo indirimi ile alabilirsiniz. Yoksa kim verir bu paralariu

Bu fiyatlara binicilerin bu aracı alması zor. TR de ekonomik durum ne olursa olsun, sürekli araç alabilen kesim her zaman araç alır, bu ekonomik güçleri herzaman vardır. Bu kitle Fiat kitlesi değil. O zaman bu şartlarda bu fiyatlardan Linea kitlesine bu aracı nasıl satmayı planlıyorlar?
    Şirket üzerine araç alacaklar ve iyi bir indirimden faydalanan filolar alır. Dizel otomatiğini iyi alırlar, ama bir yere kadar, sadece bir model ile sadece filolara ve şirketlere satarak bu araç devam edemez, tıkanır.. 5-10 bin arası fiyatlar pahalı bence.

• Fiyatlar normal demeyin, önceliği iç piyasa olan, büyük oranda yerli bir araç bu. İç piyasa benim olacak iddiasında olan bir araç. Sonu hezimet olur, benden söylemesi.

• tipi gorunusu güzel, icmekan kalitesini incelemek lazım, icmekan ortalama c segmentinde kalitesinde olursa, dizel bir araç icin 60 bin bence iyi fiyat, başlangıç donanımı easy ile başlıyor, easy donanım seviyeside bayağı zengin, 50 bine de 1.4 95 beygir fire motor var, tüp taktir omurluk bin,

• Şimdi baktim 90 beygir tsi polo-fabia 50 bin, ibiza 45 bin, orta donanım bunlar,egea yı yollarda çok gorecez anlasilan

• Beyler fiyata neye göre fazla diyosunuz Allah aşkına b sınıfı araçların fiyatından mı haberiniz yok.Yoksa Koçun ekonomisti mi yok bu adamlar kafalarına göre fiyat koymuyo arabalara.

• B segment full dizellere gore fiyatı bence normal tamam yerli üretim ama corolla yada civic de Türkiye sınırları içinde hayat bulan araçlar. C segment dizele göre ise fiyatları aşırı normal.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatlara nerden bakıyorsunuz sitesinde görülmüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: YSF_023

Benzinli motor konusunda sonuna kadar haklısınız.Ben bu arabanın 1.4 Multiair motorunu bekliyordum ve Alfa'da kullanılan 170 hp lik motor olur diye ümit ediyordum ama 1.4 fire motoru görünce şok oldum.Bu motorlar kesinlikle "basit" motorlar değil ama bu devirde artık atmosferik arabaya para verilmez,hele ki 1.2-1.4 gibi motorlara hiç verilmez.Hani Fiat'ın elinde motor olmasa tamam anlarsın ama çok hoş motorlar varken 1.4 fire ne alaka şimdi.Neyse izleyip görecez ne oluyor

B segmentinde olan Linea'nin devami niteliginde hedefi filo ve aileler olan bir arac neden 170lik Multiair ile gelsin hocam ayrica güvenlide olmaz,Skoda Rapidden veya Seat Toledodan 1.4 Tsi 150 hp bekliyor musunuz

• 1.4 fire motoru görünce geri kalanina bakmadım , modern Albea geliyor... çok güsel taxi olur , tüp taktirip aile Arabası olur başka da bi cacık olmaz ...

• 1,33 lük atmosferik benzinli Corolla , auris satılmıyor mu ? 1,4 Atmosferik Civic HB yok mu?

Hayret bişeysiniz.

• Burayı biraz canlandıralım. Test sürüşü yapıp bakacağım ama ilk intibam müsbet.

YENi Fiat EGEA (ANA KONU PAYLASIMLAR BURADAN)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONURTO -- 10 Ekim 2015; 16:39:50 >

• araba dıştan çok güzel gerçekten ama her zamanki gibi fiat yine içeride s...mış
  • Elbette var ama anlatılmak istenen başka birşey , sen 2015 yılında bi araba lanse ediyorsun otomatik benzinlin piyasada yok , elinde turbo multiair motor var tct şanzıman var kullanmıyorsun , aynı haltı ilk bravo çıktığı zamanda yaptılar tam 2 sene bravo benzinli otomatik bekledik geldi geliyor diye oyaladılar .... Adamların sunduğu fiyat ve motor seçenekleri ortada filo ,taxi ve aile arabası yapmışlar modern albea gözümde atmosferik otomatiği gelse ne olur kaç yazar kaç kişi gider 60-70 bin lira verir .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serty23 -- 10 Ekim 2015; 16:57:04 >
  • fiyatları 5-10 bin arası az olmalıydı bence
  • onur bey çok tşkl bilgi için çoğu kişi aydınlanmış oldu sayenizde
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.