Şimdi Ara

YENİ FİAT LİNEA (171. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.583
Cevap
8
Favori
756.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hakansol

ben klasik olan 1,3 90 hp kullanmıştım.
    1,6 105 hp 290 tork çok mantıklı geldi. bir arkadaşımla konuştum, motor ömrü az olur 100,000 de motor yapma olabilir dedi
    buda soru işareti oluşturdu ,
    bu konuyu tam anlayan bir arkadaşımız açıklaya bilir mi ??

multijet motor uzun ömrüyle ünlüdür...taksiciler boşa seçmiyor bu motoru...bakımını sektirmeyin 400.000-500.000 korkmadan binin...arkadşınız belki bir 0 ksik söylemiştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: -YağmurAdam-

quote:

Orijinalden alıntı: Dexter61

Yeni linea gene klasik modelindeki gibi dual logic şanzıman kullanıyorsa otomatiğini tamamen gözden çıkartmak gerekir bence

Otomatik vites Linea'nın hiçbir modelinde yok. Beklemedeyiz. Umarım yakında satışa başlar ve üretilmediği dönemde problemleri giderilmiş olur.

Neydi kronik problemi acaba ? Fiorinodaki ve Doblodaki şanzımanda aynısı sanırım? Otomatik doblo alma arefesindeyiz tamda içime kurt düştü şimdi.
  • Linea otomatik vites yokuslarda kalkista problem cikartiyor. Arac tam hizlanmadan vites atiyor. 2. Viteste ilerleyemiyor.

Dobloda bildigim kadariyla 1.6 otomatik var benzeri onda olmayabilir.
  • Büyük araştırma içinde biri olarak şu soruma yanıt arıyorum;

75 bg MultiJet, Linea gibi büyük bir araça yeterli mi? Baktığım model 2009 ve malesef bu yıldan sonra hep 90 bg çıkarmışlar. Benim bütcem de 23 bin tl olduğu için bu arabayı almak istedik.

Sizce nasıldır 75 bg, tabi aracın 3 yıllık olması ve motorunun da biraz yıpranmış hatta 75 bg i bile tam yansıtamayacığını okumuştum.

Değerli yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.

Herkese teşekküredrim.
  • Bldiğim kadarıyla linea da hep 90 bg olan model satıldı. 75 bg üretim yok sanırım. Bence birkez daha sorun. İlk aklıma gelen güvenilir kaynak sigorta ücret tablosu. Yıllara göre araçların kasko değerlerini veriyor. 75 bg olsa orada listelenir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: madem

Büyük araştırma içinde biri olarak şu soruma yanıt arıyorum;
    75 bg MultiJet, Linea gibi büyük bir araça yeterli mi? Baktığım model 2009 ve malesef bu yıldan sonra hep 90 bg çıkarmışlar. Benim bütcem de 23 bin tl olduğu için bu arabayı almak istedik.
    Sizce nasıldır 75 bg, tabi aracın 3 yıllık olması ve motorunun da biraz yıpranmış hatta 75 bg i bile tam yansıtamayacığını okumuştum.
    Değerli yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.
    Herkese teşekküredrim.

75 beygir Linea hiç olmadı.
  • Bu gün trafikte yeni kasa gördüm ,
    arkadan görüntü hoşuma gitmedi. Hindistan da ki otobüsler gibi aleminyum u abartmışlar sanki,
  • 1.6 tdi comfertline jetta hakkında düşüncelerinizi alabilirmiyim? bu araca 60000 verip almaya değer mi?
  • Malesef 2009 model dize 75 bg linea var, ve ben de o araca talip oldum. ne bahtsızım ya, 23 bine bişe buluyorum o da böyle çıkıyor:(
  • quote:

Malesef 2009 model dize 75 bg linea var, ve ben de o araca talip oldum. ne bahtsızım ya, 23 bine bişe buluyorum o da böyle çıkıyor:(

İlk defa sizden duyuyorum. Linea'da 75 HP 'yi 90'na çıkaran en büyük faktör: Değişken geometrili turbodur. Bu turbo 1.6 105 HP yi de Bravo'da 120 HP'ye çıkarıyor. Sizdeki turbo mu sonradan değiştirildi acaba.

75 olduğuna emin misiniz? Servise sorsanız, ya da dyno test vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: urfabirecik

quote:

Malesef 2009 model dize 75 bg linea var, ve ben de o araca talip oldum. ne bahtsızım ya, 23 bine bişe buluyorum o da böyle çıkıyor:(

İlk defa sizden duyuyorum. Linea'da 75 HP 'yi 90'na çıkaran en büyük faktör: Değişken geometrili turbodur. Bu turbo 1.6 105 HP yi de Bravo'da 120 HP'ye çıkarıyor. Sizdeki turbo mu sonradan değiştirildi acaba.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Fiat_linea

http://www.arabam.com/Test/Fiat-Linea-13-Multijet/Detay-436

Benzinlidir. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebu Computer -- 20 Mayıs 2012; 1:31:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: urfabirecik

quote:

işin ilginci 75 beygir benzinlide yok...77 bg. var
  • Evet ben de şaşırdım araştırdım, 75 bg dizel sadece puntoda var. Lineada dizel olarak hiçbir döküman bilgi yok. ama sahibi belgelerinde böyle yazdığını iletti. kimse böyle bir modelin olduğunu bilmiyor. Sanırım karışıklık yok sadece 90 bg yazmıyor olmasından kaynaklı bir şey bu. Elime araçla ilgili belgeler ulaşabilse ben de derin bir nefes alıcam ilginçlikler hep benii buluyor.

Yakında bilgiyi buradan sizlerle paylaşırım, belki bir ilktir:)
  • quote:

Evet ben de şaşırdım araştırdım, 75 bg dizel sadece puntoda var. Lineada dizel olarak hiçbir döküman bilgi yok. ama sahibi belgelerinde böyle yazdığını iletti. kimse böyle bir modelin olduğunu bilmiyor. Sanırım karışıklık yok sadece 90 bg yazmıyor olmasından kaynaklı bir şey bu. Elime araçla ilgili belgeler ulaşabilse ben de derin bir nefes alıcam ilginçlikler hep benii buluyor.

Yakında bilgiyi buradan sizlerle paylaşırım, belki bir ilktir:)

hocam 75 bg.değilde 75 kw yazıyor olmasın ruhsatta...mesela benim arabam 90 bg.ama ruhsatta 66 kw yazar
  • 75 kw 102 beygir eder. Lineanın öyle bir arabası da yok. Ruhsata yanlış yazılmış olmalı.

Linea motorları şöyle:

Benzinli
    77 beygir fire
    120 beygir t-jet

Dizel
    90 beygir 1.3 multijet
    95 beygir 1.3 multijet (Euro 5 motor)
    105 beygir 1.6 multijet.

Araç yurtdışında başka bir yerden ithal edilmişse değişik şeyler olabilir, diyeceğim de Linea Türkiye'de yapılıyor.
  • ihasan hocam 77 kw yazıyordurda 75 bg.demişlerdir hani türk işi...yoksa 1 kw 1,34 hp eder
  • arkadaslar

asagida detaylari bulunan aracimi satiyorum. Ilgilenen olursa lutfen baglantiya gecsin

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-hatasiz-linea-1-3-mjet-90hp-active-plus-stil-paketli-89981610/detay
  • güzelll
  • quote:

Orijinalden alıntı: pixelbs

quote:

Orijinalden alıntı: kilimanjaro34
    Teşekkür ederim. Ancak bir sorun çıktı. Bana araç Emotion Plus ve hız sabitleyicisi var diye satıldı, fakat hız sabitleyicisi yok ve ruhsatta da Emotion yazıyor. Fiat servisinden sordum, yeni araçlarda Emotion ve Emotion Plus diye bir ayrım yokmuş, direk Dynamic Plustan sonra direk Emotion Plus diye satılıyormuş ama eski araçlarla ilgili net bir şey söyleyemediler. Ama sahibinden.com'da böyle bir ayrım olduğuna göre eski araçlarda bu tür bir ayrım belli ki uygulanmış. Araçta dijital klima, çelik jant, 6 hava yastığı, kadife koltuklar, sürücü koltuğu bel şişirme özelliği, yağmur ve far sensörü mevcut. Aracı satın aldığım galericiyle Perşembe günü yüzeysel şekilde konuştum, "amaan, hız sabitleyici olsa ne olur, olmasa ne olur, biz Emotion Plus diye biliyoruz" havasında bir tepki verdi. Aracın değişmesi gereken iki-üç parçası da vardı, bu sebeple Cuma günü kara rağmen servise gideyim de sıcağı sıcağına bu muammayı çözeyim ve bir an evvel galericiyle oturup konuşalım derken daha ana yola çıkamadan araç buzda kayıpta bir başka araca çarpmasın mı! Benim araçta yetkili servisin verdiği fiyata göre 450 TL, vurduğum araçta da 50-100 TL aralığında bir hasar oluştu. Araç alırken zaten bir miktar borç almıştım. Galericiyle uğraşayım derken bir de üstüne bu kaza... Neyse, her işte bir hayır vardır dedik geçtik. Şimdi aracın donanım meselesini çözüp galericiyle ihtilafı sonlandırmaya çalışıyorum. İlk başta yanaşmadılar ama dava açacağımı söyleyince bir miktar iadeye yanaşır gibi oldular. Ne kadar istediğimi soruyorlar ama ben hala donanımla ilgili durumu tam olarak anlayabilmiş değilim. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

emotıon ve emotıon plus arasında kı fark sadece hız sabitleyiciyle sınırlı değil artı olarak ESP ASR ve yokuş destek (hilholder )sistemi de var
    eskiden bunlar ayrı paket içinde satılıyordu ,şimdi ise standart oldu

ben emo ile emotion plusun farkı hız sabitleme ve esp diye biliyordum.asr ve hill holderdamı yok emotionda

• herkese merhabalar.

imzamdaki megane yerine linea 1.3 emotion düşünüyorum. aracım 25bin lira ediyor. ben 22-23bin lirasını aracın alımına, kalanını da oyuncaklarına ayırmayı planlıyorum. en fazla 23bin 500 lira vereceğim arabaya. şimdi ben bu fiyata kaç model, kaç km'de nasıl bir linea bulurum? ayrıca servis kayıtlı olduktan sonra tamponu değişmiş, kapı sacı değişmiş hiç fark etmez . km de servis kayıtlı bakımlar varsa 130bin civarında olabilir, önemli değil.

neyse,
    başlıca sorumu sordum, şimdi ayrıntılar:

1. bu araç 2007'de banttan indi. 07' model emotionda blue&me sorunlu olur mu?
    2. o yıldan itibaren hız sabitleyici standart mı? değilse ne zamandan itibaren standart oldu ve olup olmadığını direksiyondan mı, direksiyonun sol tarafndaki koldan mı anlarız?
    3. güvenlik paketi, donanımı ve opsiyonları nasıldı?
    4. ve son olarak o yıllarda sıfır km alan varsa diğer her türlü şey hakkında bilgi almak isterim.

şimdiden teşekkürler.

iyi akşamlar.

edit: mesela bu ilana şöyle bir bakınca ne görüyorsunuz? gözünüze ne çarpıyor?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-fiat-linea-emotion-full-servis-bakimli-99518542/detay#

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umut T. -- 7 Ekim 2012; 23:28:27 >

• 
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.