Şimdi Ara

Yeni fizik müfredatı ve çıkarılan kısımlar...çok önemli (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
68
Favori
46.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sağolun hocam o zaman videolariniz bekliyoruz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba öncelikle benim merak ettiğim Bi husus var bu 9,10,11. Sınıf müfredatı bu seneki sınavda çıkacak soruları kapsamıyor yani değil mi? Mesela aynalarla ilgili çoğu şey kalkmış ama şu an12ye geçenler bu konuları gördüyse sınavda çıkabilir değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısacası matematiksel ifadelerle yapılan işlemsel sorular çözmeyin sınavda karşınıza gelmeyecek sırf yorumsal olarak gelecek.
  • Xeratula X kullanıcısına yanıt
    Fiziğin tamamında böyle değil hemen Türk usulü genellemeye gitmeyin...Mekanik konularının tammında işlemler duruyor..Buda fiziğin 3te 1 i demek
  • La_Muerte kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler en kısa sürede inşAllah
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖzgürFizikçi

Fiziğin tamamında böyle değil hemen Türk usulü genellemeye gitmeyin...Mekanik konularının tammında işlemler duruyor..Buda fiziğin 3te 1 i demek
    Türk usulü bir genelleme gibi bir durum değil. 2013 yılından bu yana 3 te 1'i dediğiniz fizik işlemleri maalesef sınava yansımıyor. Artık olay işlemlerden çok, işin mantığını ve yorumunu doğru yapabilmekte. Optik gibi Elektrik gibi bir konularda ne kitaplardaki gibi çoook karışık devreler ne de 2-3 ayna ile ilgili sorular geliyor.

Artık voltmetreden neden akım geçmediğini sorgulayan veya optikte güncel olaylara dayalı sorula geliyor. 2017 YKS'de gelen işlemli soru sayısı sanırım 21 soruda 2 idi. 2013'ten bu yana böylede artarak devam etti. Gelen dinamik sorusu ise işin en temel kısmı olan Fnet = m.a dışında bir olay değildi.

Kitapları açtığımda hala çok karışık makara soruları, çok karışık devre, veya ciddi anlamda bazen trigonometrik ifadeler taşıyan dinamik soruları görüyorum. Ancak ÖSYM, neden hareketli makara kullanılır? Devre elemanın buradaki görevi nedir? tarzı sorulara yaklaştı. İşin mantığı önem taşıyor.

Isı sıcaklık konusunda hal değişim gibi bir kısmı almayıp her sene ısı ile sıcaklık arasındaki farkı ortaya koyan kavramlarla ilgili soru geliyor. Ben de çoğu öğrenciye bunlarla ilgili çalışma yapmalarını öneriyorum.

Dinamik Kuvvet gibi konulardan, 3 tane ip 2 tane ağırlık gibi sistemler yerine, Bir sineğin bir arabaya çarptığında oluşturduğu etki kuvveti ile arabanın sineğe uyguladığı tepki kuvvetine eşittir gibi kavram soruları çıkıyor. Neden etki tepkiye eşit bunlara bakın diyorum.

Bu senede bu olay değişmeyecek. Temel bilgi ve kavramlara o işin hikaye kısmı dediğimiz kavramlara çok hakim olmak gerekiyor.

Ama kitaplara bakarsak %80 hala işlemsel sorular hala 85-95 yıllarında çıkan soru tiplerini doldurup doldurup koyulmuş.

• Yeni kazanımları anlattıığım videoları dinleyin yeni kazanımlara uyan kısımları çözün ama kitap belki yeni mğfredatta olabilir
  • Starixa kullanıcısına yanıt
    Bencede öok fazla formül iyi değil ders zaten zor ve uğraştırıcı bende beğendim bu müfredatı
  • quote:

Bencede öok fazla formül iyi değil ders zaten zor ve uğraştırıcı bende beğendim bu müfredatı
    hocam
    hocam ebadaki kitaplardan mı sorumluyuz yoksa 9 10 11 de dağıtılanlardan mı

müfredat tüm sınıflar düzeyinde değişti demiştiniz
  • congratulatıons C kullanıcısına yanıt
    Ebaya yen, müfredatlar yüklenmedi henüz...tahminim bu hafta yüklenir artık...
  • quote:

Ebaya yen, müfredatlar yüklenmedi henüz...tahminim bu hafta yüklenir artık...
    9 10 11 de dağıtılanlar da değişecek mi hocam
  • congratulatıons C kullanıcısına yanıt
    9.sınıf geçen yıl yenilenmişti diğerleri bu yıl değişmiş olacak yani
  • Elimde 2016 yılında aldığım fizik palme sb var 3.girişim olucak yenisinden bi farkı yoksa bunu çözücem çıkarılan konuları eleyip yenisi almaya değer mi içeriğini nasıl değiştirdiler bilen varsa sevinirim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam bu yazdığınız değişikler 2019 yks yi etkileyen değişikler mi yoksa diğer yıllar sınava gircekleri etkileyen şeyler mi benim bildiğim sadece 12. sınıf da ki değişikler 2019 yks yi etkiliyor
  • Guanyın kullanıcısına yanıt
    Şoyleki; işe yarar mutlaka ama konu içerisinde çıkarılan ufak kısımlar ve formüller var dikkat edersenzi palme herzaman iş görecek bir kaynak ama ya sunumları dinleyin kanaldan yada detaylıca okuyun buradan değişiklikleri
  • Up

• Hocam fizikten 1 ya da 2 yanlisim geliyor. Sene sonuna kadar nasıl ful yapacak hale gelebilirim? O gıcık soruları kaçırmak istemiyorum

• Hocam ben tmyim tyt fizikten 7 soruda amacım 4 yapmak 4 ün üstüne çıkarsam süper olur tyt için önerebileceğiniz bir kaynak varmı?

Teşekkürler
  • hocam merhabalar son haberlere göre herkesin gördüğü müfredattan sınav olması için çalışmalarımız devam ediyor tarzı bir şey denmişti. son durum nedir hala bu yazdıklarınız geçerli mi? meb kitaplarını da okumak istiyorum fakat 2015-16 9unu 16-17 10unu 17-18 11ini mi bulmam lazım bu senenin kitaplarını mı kararsız kaldım

• Hocam emeğinize sağlık, tam da deprem dalgalarına falan çalışıyordum. çok teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.