Şimdi Ara

##YENİ FORD KUGA 1.5 TDCİ FORUM ## (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
697
Cevap
25
Favori
121.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CengoCenk

Arkadaşlar bu arada beni servis aradı. 1000 km den önce gelin bir arabaya bakalim dediler. Sifir Kuga da böyle 1000 km kontrolü var mıdır? En azından sıfır km ford ilk defa aldigim için bana garip geldi. Daba öneki sıfır km aldigim araçlarda böyle bir kontrol olmamıştı.
    bana sms ile benzeri bir mesaj gelmişti. işlerimden dolayı hemen gidemedim; 2-3 hafta sonra gidebildim bayiye. sordum bu nedir diye? cevap: araçtan genel olarak memnun musunuz? sizi rahatsız eden bir durum var mı araçta vb tarzda sorular sordular. olumsuz bir durum yok dedim ve de başkaca da birşey olmadı.
  • CengoCenk kullanıcısına yanıt
    El frenini kendim kaldırıp indiriyorum. Zaten araç bu işlemi otomatik olarak yapmıyor. Ses sadece el freni uzun süre çekili kaldıysa oluyor. Haftasonu Lüleburgaz bayisine götürdüm, randevusuz gittiğim için 2,5 saat bekledim ki 1 saati kontrol ve tamir aldı. Sorun neymiş dedim net bir cevap vermediler. Kayıt imza vs de olmadı. Ertesi sabah çalıştırdığımda yine aynı ses üstelik daha yoğun. Sorun devam ediyor. Kırklareli'nde servis olmadığı için baktıramıyorum. Edirne ye götüreceğim müsait bir zamanda. Umarım ciddi bir sorun değildir.

Bu arada lastik şişirme spreylerini kesinlikle kullanmayın, sensörleri bozuyor ve sensör için servis 270 TL istiyor...
  • quote:

Yeni kasa QQ, Kadjar ve Kuga karşılaştırması....

https://www.youtube.com/watch?v=p6SrHusXMEg
    Sonuç olarak ne demiş?
  • Ege.. kullanıcısına yanıt
    Kadjar ı beğenmiş.
  • 307kd kullanıcısına yanıt
    Iyi aksamlar.konuyla cok alakali olmayacak ama ben de dun luleburgaz ford bayiine Kuga icin fiyat almaya gittim. Satistaki arkadaslari biraz ciddiyetsiz buldum acikcasi. Servis nasildir bilmiyorum ama ford arac alacak olsam tercih etmem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selamlar

Bugün garanti belgesini inceliyordum. Garanti Koşulları bölümünde garanti süresi ile ilgili aynen aşağıdaki ifadeler yazıyor.

1- Satın alınan Ford Aracın mekanik ve elektriksel aksamının garanti süresi malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren başlar ve 3 (üç) yıl / 100.000 (yüzbin) Km'dir. (Hangisi önce gerçekleşirse)
    -07 Ekim 2016 ve sonrası satılan araçlar için mekanik ve elektriksel aksamının garanti süresi malın tüketiciye teslim tarihinden başlar ve 4 (dört) yıl / 100.000 (yüzbin) km dir. (hangisi önce gerçekleşirse)

Ben aracı alırken defalarca sordum garantiyi ancak hep 3 yıl dediler. Kısaca Ekim 2016 dan sonra alınan fordların garantisi 4 yıl mıdır? Sizin bilginiz var mı?
  • quote:

Arkadaşlar selamlar

Bugün garanti belgesini inceliyordum. Garanti Koşulları bölümünde garanti süresi ile ilgili aynen aşağıdaki ifadeler yazıyor.

1- Satın alınan Ford Aracın mekanik ve elektriksel aksamının garanti süresi malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren başlar ve 3 (üç) yıl / 100.000 (yüzbin) Km'dir. (Hangisi önce gerçekleşirse)
    -07 Ekim 2016 ve sonrası satılan araçlar için mekanik ve elektriksel aksamının garanti süresi malın tüketiciye teslim tarihinden başlar ve 4 (dört) yıl / 100.000 (yüzbin) km dir. (hangisi önce gerçekleşirse)

Ben aracı alırken defalarca sordum garantiyi ancak hep 3 yıl dediler. Kısaca Ekim 2016 dan sonra alınan fordların garantisi 4 yıl mıdır? Sizin bilginiz var mı?
    Evet 4 yıl

• maestro_34 kullanıcısına yanıt
    Anamenu gözükmüyor. Android autoyu telefonda acin o ekran aracin ekranina cikiyor. Ios gibi degil

• umuttpe U kullanıcısına yanıt
    Servis berbat. 2,5 saat bekledim sorun duzelmemis ustelik ne yaptıklarını bile aciklayamadilar. Edirne servisi daha iyi ama Tuzcular pahali. Tekirdağ Volkan daha iyi. 15000 bakimi icin Edirne 900 Burgaz 700 istedi, Volkan'da 600 e yaptirdim ilkbaharda.

• Merhabalar arkadaşlar

Bu haftasonu aynı gün içerisinde istanbul - İzmir, İzmir - İstanbul yaptım yeni kuga ile.
    Size izlenimlerimi paylaşayım. (Son kulladığım eski araçları da paylaşayım ki yorumlarımı neye istinaden yapıyorum anlaşılsın. Eskiden yeniye göre - Tiguan, Fiesta, Giulietta)

Kullandığım araç 1.5 STLine. Araç trafiğe çıkalı henüz 1 ay olmadı. Yola çıkarken 1400 km deydi. Depoyu doldurarak çıktık yola. Yolcu olarak sadece eşim vardı. Herhangi bir bavul veya ağırlık bulunmuyordu.
    Giderken yakıt ortalaması 5,9 lt olarak gerçekleşti.
    Dönüşte 6,5 LT olarak gerçekleşti. Bunu dönüşte aldığımız dizel in kalitesizliğine bağlıyorum. Bilindik bir yakıt şirketinden aldık ancak istasyon bazında değişkenlik her zaman oluyor. Zaten gelirgelmez hemen bildiğim istasyondan depoyu doldurdum.

Öncelikle (bence) artıları
    * Araç beklediğimden daha sessiz. Sadece rüzgar sesi duyuluyor.O da 110-120 KM hızdan sonra kendini hissettiriyor.
    * Bozuk yok gürültüsü son derece az. Bursa yolunda kaymak yoldan standart sesli asfalta geçiş yaptığımızı çok fark etmedik bile.
    * Ferahlık ve genişlik rahat ettiriyor.
    * Kullanımı kesinlikle yormuyor. Aracı yolda veya şeritte tutmak için ekstra çaba ve dikkat harcatmıyor.
    * Özellikle tavanın yüksekliği oldukça rahat bir yolculuk yapılmasını sağlıyor.
    * Frenler bu ağırlıkta bir araca göre ciddi güven veriyor.
    * Yol tutuşu beklediğimden iyi. Araç dönüşlerde salınmıyor yatmıyor.
    * Koltuklar ciddi rahat. Neredeyse hiç durmadan izmir e gittik.
    * Şanzıman iyi derecede kararlı. Hiç sürüncemede kalmadı. Her zaman doğru viteste ilerledik, durduk, kalktık.

Eksileri (Bence)
    * Araç 120 km hız üzerinde çok atak değil. Zaten böyle bir beklentim olmadığı için benim açımdan önemli değil ancak diğer arkadaşlara da bilgi olsun. Onun dışında gayet hızlanmalar olsun vs yeterliydi. Hiç "Çekmiyor bu araba" denilecek bir araç değil. 300 torku ciddi hissettiriyor.
    * Sabaha karşı yola çıktığımızda havalandırma ile pek anlaşamadık. Aracın iç genişliği sebebiyle ayarlanan sıcaklığa en kısa yoldan ulaşmak adına soğuma sırasında aşırı soğuk, ısınma sırasında aşırı sıcak üflüyor. Bu da zamanla anlaşılacak birşey. Kısaca bir kere kendimize göre ayar yapıp bırakacağız. O zamana kadar tanışma faslımız var klimamızla :)
    * Hız sabitlemede bayır aşağıya giderken araç normalden fazla hızlanıyor. Eski araçlarımda bu durumda en azından bir motor freni devreye girerdi. Belki şanzıman ile ilgilidir.

Sonuç olarak eşim ve ben araçtan son derece memnun kaldık. Eski aracımız spor süspansiyon giulietta ya göre haliyle çok daha konforlu ve rahat bir aracımız var. Özellikle aile için düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim.

• Arkadaşlar bu kış lastiği işini nasıl yaptınız ? İstanbul'dayım ama , aracı nasılsa kullanırız 4-5 yıl inşallah diye kış lastiği alacağım. Ben sıfır almaya karar verdim. Türkiye'de zaten 2.el birşey almayı düşünmek bile saçma Millet 2 yıllık 5 yıllık lastiklere en az 1000 tl istiyor takımına o da EN AZ . Az bişey iyi olsa daha da uçuyor fiyatlar. Taksitle ve puan kazanarak almak varken kim bu fiyatlara nakit alır anlamadım kuponda kullanacağım.Sıfır fiyatını yazan var bir sürü 2 yıllık lastiklere pert olmuş kullanılmış lastiklere. Neyse sorum şu

1) 235 55 R17 Petlas alacağım 500 civarı N11 de kupon kullanacağım 50 şer tl . Toplam 1800 e gelecek montaj vs dahil. Sizce nasıl tavsiye eder misiniz. ? Başka ölçü marka olabilir en fazla 2000 olacak şekilde.

2) Birde bu N11 de kupon günlerinde fiyatlara önce bindirim sonra indirim mi oluyor yoksa gerçekten indirim mi oluyor. Hiç almadım ordan birşey . Yoksa piyasada 2017 sıfır petlas lastikleri 490 a buldum zaten . Çok kararsız kaldım

• Lastik basınç sensor uyarısını kapatabilen var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bixenon paketi ile bilikte arka far grubu da değişiyor mu? Yoksa tüm paketlere aynı arka far grubu mu kullanılıyor? Bilginiz var mı?

• munchausenbyproxy kullanıcısına yanıt
    Menü/Ayarlar/Sürücü Destek/Lastik Basınç-- üzerinde OK'e uzun basınca sıfırlanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafakilic -- 21 Ekim 2018; 9:53:39 >
  • mustafakilic kullanıcısına yanıt
    Hayır demek istediğim sensörü komple iptal etmek. Kış lastiklerini sensör olmayan yeni jantlara takacağım.

• munchausenbyproxy kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim kadarıyla lastik basınç sensoru bizim araçlarda yok. Arac normale gore bir lastik tarafına eğimli duruma geçtiğinde lastik basinc kontrol uyarısı veriyor. Onun dışında her lastik için kac psi olduğunu gösteren bir uyarı yok benim bildiğim. Bir de o lastik basıncını gösteren donanım jant larda degil de siboplarda olabilir.
  • CengoCenk kullanıcısına yanıt
    Siboplarda lastik basınç sensörü var(2018 Titanium) ve serviste tanesi 350 dışarıda 200 civarı ücreti var.
    Bu sensörler tamamen para tuzağı, 100bin kmde bir pili bitiyor ve yenisi gerekiyor ve sensörü alarmı normal yollarla kapatılmıyor.
    Ben kışlık 18 yerine 17 jant aldım ve sensör kullanmak istemiyorum.
    Sensör iptali için yazılım atma vs yol arıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: munchausenbyproxy

Siboplarda lastik basınç sensörü var(2018 Titanium) ve serviste tanesi 350 dışarıda 200 civarı ücreti var.
    Bu sensörler tamamen para tuzağı, 100bin kmde bir pili bitiyor ve yenisi gerekiyor ve sensörü alarmı normal yollarla kapatılmıyor.
    Bu sensör 2018 style otomatik Kuga larda da var mı acaba . FOCUS TA da var denmişti ama sensor yoktu dijital ölçen bir sistem vardı. Lastik sökerken sorun olmuyordu kışlıkta vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abidig -- 22 Ekim 2018; 11:24:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: munchausenbyproxy

Birde siz kışlık lastikleri ne aldınız. Bende 17 var. Jant alsam mi diyorum kışlık için ama o daha mi zor olur acaba bilemedim. 2.el jant lastik vs mi aldınız nasıl yaptınız . Marka vs . Ben yaklaşık 10 yıldır kışlık aliyorum istanbul da . Acil durum olur vs diye yoksa Istanbul malum çokta lazım olmuyor çoğu zaman. Ama bu sene 2000 tl verebilirim kışlık lastiklere en fazla. Siz nasıl yaptınız acaba.

• abidig kullanıcısına yanıt
    Focus abs mi esr mi ne öyle bir sistem. üzerinden pasif olarak ölçüyor. (eski aracım style focustu yazılım ile açmıştım ) tamamen farklı bir sistem yani.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.