Kendi sorunuza kendiniz cevap vermişsiniz. Biliyorsanız niye sordunuz? Sorduğunuz sorunun bir anlamı yok, varsa da anlaşılmıyor. Net yazarsanız cevap alabilirsinizi kastetmiştim fakat bu üslup ile o da zor |
##YENİ FORD KUGA 1.5 TDCİ FORUM ## (29. sayfa)
-
-
ilk önce sen kendi uslubuna bir bak ondan sonra benim uslubumu eleştir. Gayet düzgün bir soru sordum. Direksiyonda Kulakçık olmayan kugalarda aracın o anda kaçıncı viteste gittiğini göstermenin bir yolu varmıdır diye sordum. Sorunun anlaşılmayacak bir yanı yok. Cevabını bilmiyoRsan herhangi bir şey yazmana, polemik çıkarmana gerek yok zaten boş konuşmalar yapacak vaktimde yok.
-
Tasarımı çok kötü. Hiçbir albenisi yok.
-
Anten arka cam rezistansları arasında -
yeni kuganın soför koltuğundan rahatsız olan var mı
konforu eski kugaya göre cok kötü geldi özellikle
3-4 saatlik yolculukta sol bacak basısına bağlı uyuşukluk yapıyor bende
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer doğan Alataş -- 30 Aralık 2020; 20:25:33 > -
Evet malesef koltuğunu bende sevmedim ama zamanla biraz daha konforlu oluyor. O koltuk o arabaya yakışmamış.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2020 Ford Kuga sahibiyim. Aracımın kapı camı kırıldığı için değişecek. Onarım için 2 aya yakın süredir yetkili serviste cam bekliyor. Ne zaman geleceği de belirsiz! Aynı serviste 2 aydır far bekleyen bir Kuga daha vardı. 1 yıldır satılmakta olan bir aracın parçasının bulundurulmaması ve teslim tarihi dahi verilememesine yorum yapamıyorum. Araç almayı düşünenlere satış sonrası servislerini de araştırmalarını tavsiye ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: gkntz
2020 Ford Kuga sahibiyim. Aracımın kapı camı kırıldığı için değişecek. Onarım için 2 aya yakın süredir yetkili serviste cam bekliyor. Ne zaman geleceği de belirsiz! Aynı serviste 2 aydır far bekleyen bir Kuga daha vardı. 1 yıldır satılmakta olan bir aracın parçasının bulundurulmaması ve teslim tarihi dahi verilememesine yorum yapamıyorum. Araç almayı düşünenlere satış sonrası servislerini de araştırmalarını tavsiye ederim.Hocam Pandemi'den dolayı şu anda cam stoklarında kriz var, sektör bağımsız pyasada cam neredeyse karaborsadan bulunur hale geldi.
Yeni araç üretip satabiliyorlar bildiğim kadarıyla. Pandemiyi bahane edip onarıma gelen aracı aylarca bekletmek doğru mu?
quote:
Orijinalden alıntı: gkntzYeni araç üretip satabiliyorlar bildiğim kadarıyla. Pandemiyi bahane edip onarıma gelen aracı aylarca bekletmek doğru mu?
Kesinlikle haklısınız, ben de doğru olduğunu savunmaktan ziyade genel olarak var olan bir sorun hakkında bilgi vermek için yazdım aslında.
Araçlar için sizin dediğiniz gibi üretimler devam ediyor ama fark edeceğiniz gibi gelen araç sayısı da eskiye nazaran ciddi oranda azaldı. Eskiden bayii elinde her renk/donanım seviyesinde araç bulunurken şimdi elde ne varsa o satılıyor. Listede var olan bir donanımı isterseniz 3 - 5 ay süreler verilior.
Yakın tarihte Tofaş, Renault ve sanırım bir marka daha "çip" stoklarında sorun olduğu için belirli bir süre üretim hatlarını durdurma kararı aldılar.
Amma velakin her halukârda bu fiyatlara satılan bir aracın yedek parçasını bu kadar uzun süre beklemek gerçekten can sıkıcı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hocam merhaba, avisten kiralama yapacağım cumartesi günü tatile çıkıyoruz. Bagaj olarak 5 tane orta boy sert bavulları alır mı acaba ?
-
Güzel araç
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Herkese merhaba,
Arkadaşımda ford kuga 1.5 dizel otomatik 45 bin kmde bir araç var. Bu aracın 45 bin bakımı için yetkili servis 3.500 üzeri bir fiyat vermiş. Şanzıman yağı da değişecek demişler. Son zamanda 45 bin bakım yaptıran varmıdır? Değişecek malzemeler ve fiyat bilgisi verebilirse sevinirim. Olmadı özelde yaptıralım dedim rakam baya fazla geldide.
Teşekkür ederim.
-
Verilen rakam doğrudur, zaten bu rakamın büyük kısmını şanzıman yağı oluşturmaktadır. Hava filtresi, mazot filtresi,polen filtresi, yağ ve filtresi değişmektedir. Ben geçen sene aracımın garantisi (2017 model hala devam ediyor) olmasına rağmen özel serviste yaptırmıştım o dönem net hatırlamamakla beraber servisin verdiği rakamın yarısına yakın ücret ödemiştim.
-
cevabınız için teşekkür ederim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ÇandıR
Merhaba arkadaşlar, belki bilgi sahibi olan vardır diye buraya sormak istedim.
Daha alalı 1 ay olmayan Kuga aracımda geçenlerde bir sorun yaşadım. Araç 2019 model, 26bin kilometrede. Düz yolda giderken birden aracın çekişi düştü ve titremeye başladı. Sağ şeritten devam ettim. Ciddi bir performans kaybıyla birlikte sonrasında motor arıza ışığı yandı ve servise götürün uyarısı verdi. Eve kadar gideyim en azından da öyle kontrol edeyim dedim ama ilk ışıklarda durmamla araç istop etti, tekrar da çalıştıramadım. Güç bela boşa alıp kenara çektim. Çalıştırmaya çalışınca akü lambası da yanıyordu ve aracın elektriği açılsa bile marş basmıyordu.
Akşam saatleri olduğu için kenara çektiğim yerde bıraktım aracı. Sabah çekici çağırdım. Çekiciyi beklerken denediğimde araç çalıştı. Sadece motor uyarısı vardı. Ne olur ne olmaz diye yine de çekiciyle servise gittim. Servis yoğunluktan dolayı önümüzdeki 3 gün araca bakamayacaklarını söyledi. Oradayken aracı tekrar çalıştırdım ve bu sefer motor uyarısı da gitmişti. Ben de atladım arabayla geri eve geldim. Üzerinden 4-5 gün geçti, her gün az çok kullanıyorum ve bir daha böyle bir problem yapmadı.
Olabildiğince detaylı anlattım. Sorun ne olabilir sizce?merhaba,
bir an kendim yazmışım gibi hissettim. aynı durum geçen hafta benim de başıma geldi. çekiş biraz düşünce manuel olarak bir vites küçülttüm sonra motor arızası uyarısı verdi. otoparkta durduğumda da stop edip çalışmaz hale geldi. çekici vs. ayrıntısına girmeyeyim ben de çektirdim ama araç bu tarz arızalar sonucu yarım saat kendini motor korumasına alıyormuş. bu sebeple yarım saat geçtikten sonra çalışıyor araç, benim durumumda da çalıştı zaten. serviste 3 gün kadar kaldı, her şey normal, arıza kodu yok, herhangi bir sorun yok vs. bir daha başımıza gelmez ümidiyle yaşamaya devam edeceğiz.
-
Hocam ben sonrasında çok kişiye sordum, sorun partikül filtresinin dolmasıymış. Partikül filtresi malesef dizel araçlarda sorun yaşatan bir parça, neyseki çözümü basit. Yüksek devirde 10-15 dakika kesintisiz sürünce kendi kendini temizliyor. Geçenlerde yine çekişten düşüş falan olmasa da motor arıza lambası yandı. Bu dediğimi yapınca söndü ertesi gün. Özellikle dur-kalk trafikte biraz uzun kaldığınızda partikül filtresine kurum doluyor ve tıkanıyor, sonra yüksek devirde bir süre sürünce o kurumu yakıyor filtre ve temizliyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ÇandıRHocam ben sonrasında çok kişiye sordum, sorun partikül filtresinin dolmasıymış. Partikül filtresi malesef dizel araçlarda sorun yaşatan bir parça, neyseki çözümü basit. Yüksek devirde 10-15 dakika kesintisiz sürünce kendi kendini temizliyor. Geçenlerde yine çekişten düşüş falan olmasa da motor arıza lambası yandı. Bu dediğimi yapınca söndü ertesi gün. Özellikle dur-kalk trafikte biraz uzun kaldığınızda partikül filtresine kurum doluyor ve tıkanıyor, sonra yüksek devirde bir süre sürünce o kurumu yakıyor filtre ve temizliyor.
Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için dediğiniz temizleme işi aklıma yattı benim de, arada bir uygulamaya çalışacağım. Tarihi net bilmiyorum ama 2006 dan beri üretilen bir aracta bu gibi sorunların olmaması gerekir, eğer bu bahsedilen gibi basit bir şey ise de servislerin bu açıklamayı yapmasını beklerdim ama malesef yapılmadı. Ek olarak bu manuel vites değiştirme işi korkutuyor beni. Manuelde zaten kullanmıyorum normalde ama bu yaşadığım iki kez motor arıza lambası yanması benim manuelde vites değiştirdiğimde oldu. Sanki oraya butonu koymuşlar ama dokunmayın diyorlar gibi (belki de ben anlamıyorum nasıl kullanılacağını). Genel olarak araçtan her türlü memnumun, markaya tutkunum, çok takılmak istemiyorum böyle şeylere ama dizel+otomatik konusu beni biraz yoracak gibi geliyor. Umarım hiç birimiz sorun yaşamayız.
-
aynı saçmalık focus'ta da var, sürücünün kaçıncı viteste gittiğini görebilmesi gerekir
-
sync 3 yazılımını güncelleyen var mı? benim aracım 2019, güncellendi mi bilmiyorum ama sorunla karşılaşır başımı ağrıtırım diye kurcalamak istemedim bugune kadar. güncellendi ise tavsiye eder misiniz ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X