Merhaba, Yakiti hangi firmadan aliyorsunuz? |
##YENİ FORD KUGA 1.5 TDCİ FORUM ## (30. sayfa)
-
-
Opet'ten alıyorum hep, son sorunu yaşamadan 1-2 gün önce mecbur kaldığım için Petrol Ofisi'nden almıştım.
-
Yeni kuganın şanzıman tam otomatik mi powershift(çift balatalı yarı otomatik) mi acaba ?
-
merhabalar,
Aracım 2021 Kuga STYLE (5.ay üretimi) EcoBlue (dizel) PWS (8 ileri otomatik)
Vitese manuel müdahale etmek için direksiyonda kulakçık yok( style donanım)
Sadece tuşlu mod seçimi var ( normal/ekonomi/kar/çamur)
Ben aracı alalı 3 gün oldu, henüz 300 km kullandım.
Şehir dışına doğru kullandım, yol tutuş,konfor, performans aracın cüssesine göre fena değil. Daha önce kullandığım araç 2017 Focus tan sonra biraz ağır geldi ama ş,kayetçi değilim, ancak; dün akşam düz bir yoldan sola dik yokuş bir rampaya dödüm, araçta 4 kişiydik, tam yokuşun başında bir mazgal vardı ve duraklamak zorunda kaldım, tam durmadım ama kasisten yavaş geçmek için iyice yavaşladım diyelim. Sonra da doğal olarak gaza bastım orta kuvvette ki yokuşa çıkacağım, aracı doldurayım diye ama dip gaz da asılmadım. O anda şanzıman bir kararsızlık yaşadı ve vites küçültmedi- çekmedi. ben de tam durmak zorunda kaldım. sonra da iyice gaza asılarak kalktım. bu seferde patinaj yaptı, anti patinaj devreye girdi, patinajı kesti, araç yola tutundu ve tırmanmaya başladı. Aracın henüz yabancısı olduğum için çok fazla yorum yapamıyorum. Kullandıkça tanıyacak anlayacağız. Bu durum bir arıza mı- arabanın karakteri mi ? Sport modda olsaydı bu kararsızlığı yaşatrmıydı bilemiyorum. Manuel müdahale şansınız olmadığı için ancak gazla ayarlayabiliyorsunuz , o da muhtemelen biraz alışkanlık istiyor. Bu yaşadığım sizinkine bezer mi bilemem ama ben de böyle birşey yaşadım, çok hoşuma gitmedi....
-
selamlar 2018 kuga paketlerinde vignale orta paket mi oluyor?
-
En dolusu oluyor.
-
2018 kuga da yağlı kavrama var. Tam otomatik sanırım. Geçişler sorunsuz.
-
Önceki kasa powershift yani çift balatalı yarı otomatik(dsg,dct,edc ... gibi ) . İçindeki yağ miktarı daha fazla olan yağlı kavrama tabir edilen olabilir ona bakmadım .. Şuanki güncel kasayı sormuştum . Teşekkürler ..
-
Merhaba Arkadaşlar,
2020 model dizel titanyum yeni kuga sahibiyim.Arabanın ısıtması/kaloriferinden çok şikayetçiyim, arabanın içini çok geç ısıtıyor, mesela bazen 20 dakika sonra sıcak hava vermeye başlıyor, en nihayetinde diyelim 1 saatlik motor çalışması sonrasında bile verdiği sıcaklık oldukça düşük. Daha önce farklı marka araçlar kullandım, hiçbirinde böyle sorun yaşamadım, onlar çalıştıktan 3-5 dakika sonra sıcak hava veririr birkaç dakika sonrada arabanın içi sıcak olurdu.
Ankarada yaşadığım için bu büyük sorun benim için. Fırsat bulursam servise götüreceğim. Sizlerden aynı problemi yaşayan var mı?
-
Titanyum aracımı uzun yolda da çok kullandım, yolda inanılmaz güven veriyor,
kaç defa aracın hız limitine (184) gelmişimde fark etmemişim, açtıracağım onu :)
sizin sorunuza cevap olarak, ben devire ihtiyaç duyduğum anda spor moda alıyorum ve çekişi çok artıyor.
Sizde kullana kullana araca alışacağınıza inanıyorum.Ben çekiş anlamında hiçbir problem yaşamadım. Araç yolda oldukça güçlü gidiyor.
-
Bilgi vereyim, insanlara faydalı olur... 2 gün önce yazdığım ısıtma ile ilgili sorunu yetkili servis 1 saatte çözdü. Bilinen bir konuymuş... Boşuna arabada üşümüşüm şimdiye kadar :) -
Merhaba. 2016-2017 kuga almayı düşünüyorum. Nelere dikkat etmeliyim? Aklımda dizel manuel var. 1.5 motor nasıl? Kronik sorun, yedek parça, yakıt tüketimi, yol tutuş vs nasıl? Suv olarak 1 kez 2017 qasgai kullandım ve hiç hoşuma gitmedi. Kuga hakkında bilgi ve düşüncelerinizi aktarırsanız sevinirim.
-
SUV olarak nissan qasgai?
-
Merhaba 19.000 km de 2019 dizel oto ford kuga titanium paket aracımı yeni aldım. Öncelikle forumda çok değerli bilgiler var herkesin emeğine sağlık. Birkaç sorum olacak bile arkadaşlar varsa cevaplarsa sevinirim.
Kuga dizel motor nerede üretiliyor? Ortak yapım mı? Motor hakkında detaylı bilgisi olan varsa memnun olurum.
Araç rölantideyken motor titreme yapıyor dikkatli bakınca motor kaputu titriyor. Daha önce qasqai aracım vardı o da dizeldi ama hiç titreme yapmıyordu. Ama bir ses gibi anormal bir durum yok sadece bir tık fazla titreme yapıyor gibi.
Araç lastik basınçlarını gösteren bir ibare bulamadım. Yani yine daha önce qasqai de lastik basınçlarını tek tek tüm lastikler için gösteriyordu. Ayrıca ek bir kit mi almam lazım.
Son olarak sanırım car play dışında kendi üzerinde navigasyon yok sanırım.
-
"3- Fren ile rolantide dururken vibrasyon; Son olarak araç giderken hiçbir titreme yapmıyor. Hatta bir dizel motora göre son derece iyi. Ancak kırmızı ışıkta fren ile durdurduğumda direksiyondan hissedilecek şekilde bir vibrasyon hissediyorum. Bu vibrasyon P konumunda yok. N konumunda var. Powershift çalışma mantığını bilmiyorum. Ancak cahilce yorumum debriyaj ayarı ile ilgili bir sorun gibi geldi."
Hocam bir bu soruya cevap yazsaymış iyi olurmuş...
-
Hocam arabayi satali 3 yıl oldu. Hatirladigim kadariyla kaput bende de titriyordu. Ama 0-30 yaw koyunca ciddi sekilde o sarsintilar azalmisti
-
Merhaba öncelikle aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız. 3,5 yıldır dizel otomatik kuga kullanıcısı olarak sorularınıza cevap vereyim. Bildiğim kadarıyla motor fordun kendi motoru. 1.6 iken Volvo Mazda ortak motordu. Titreme olayı tüm araçlarda var. Kaput baya sallanıyor. Lastik basınç sensörü var fakat, diğer araçlardaki gibi hangi lastik kaç psi göstermiyor. Herhangi bir lastiğin havası inerse göstergede uyarı çıkıyor sadece o kadar. Bu arada piyasayı öğrenmek adına özel değilse aracı kaça aldığınızı öğrenebilir miyiz. -
Arka süspansiyon lar bagimsiz mi arkadaşlar -
https://www.youtube.com/watch?v=bMu-TuiwLKY&feature=youtu.be
2023 model kuga görüntüleri -
sorun neymiş acaba nasıl bi işlem yapıldı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X