Şimdi Ara

Yeni Ford Mondeo (MK4) Kulübü (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.111
Cevap
48
Favori
172.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: panisher

x paketlerde bluetooth var, telefon simgesi calisiyor.Diger donaninlarda mute yani yalnizca sesi kapatmaya yariyor malesef.Bu arada 2009 model, 64 binde, hatasiz, brc lpg li, firtina gri, continental lastikleriyle 3 bin km ancak yapmistim, yeni antirefle 5 yil garantili c filmi kaplattigim mondeomu 39750 ye sattim.Herkesin araci kendince temizdir mutlaka ama icinde sigarada icilmediginden nadir temizlikte bir aracti.Referans olur diye paylasiyorum bilgileri.3 ayda satilmaz ve zarar edersin diyenlere inat zarar etmedim, 25 bin km sorunsuz kullandim ve inanin 10.gun sattim:)
    Titanyum x lerde varmış sadece. Acaba geri görüş kamerası taktırsam km göstergesinin yanındaki yol bilgisayarına görüntü aktarılabilir mi, yoksa navi li müzik sistemimi almak icap eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buffa

Titanyum x lerde varmış sadece. Acaba geri görüş kamerası taktırsam km göstergesinin yanındaki yol bilgisayarına görüntü aktarılabilir mi, yoksa navi li müzik sistemimi almak icap eder.

Alıntıları Göster
    merhaba arkadaşlar. 2009 model anahtarsız çalıştırmalı mondeomun kumanda pili bitti. kumandanın pilini değiştiren var mı? kumandayı açamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ada0480

merhaba arkadaşlar. 2009 model anahtarsız çalıştırmalı mondeomun kumanda pili bitti. kumandanın pilini değiştiren var mı? kumandayı açamadım.

Alıntıları Göster
    2008-2009 mondeo 2.0tdci otomatik veye düz kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

2008-2009 mondeo alacam ama forumun bir çok sayfasını okudum ancak hala trend ile titanium arasındaki farkları net bir şekilde öğrenemedim. bide anahtarsız çalıştırma olayı var, bazı trendlerde de var bazı titaniumlar da var.

maddelemek gerekirse.

1-trend ile titanium arasındaki farklar nelerdir... titanium ile titanium x arasındaki farklar nelerdir.
    2-anahtarsız çalıştırma hangi pakette dahil. sorun çıkarıyor mu? her anahtarsız çalıştırma olan araçta kapı kilitleri yaklaşınca açılıyormu.
    3-otomatik vites çift kavramalı mı. geçişler arasında sıkıntı var mı? otomatik mi tavsiye edersiniz manuel mi. otomatik viteslere ayrıca bakım gerekiyor mu? gerekiyorsa kaç km de bir?

Mondeo kullanan ve yardımcı olmak isteyen özelden veye telden kendisine ulaşmamda sakınca görmeyen arkadaşlar varsa bana çok yardımcı olabilir.

• cartl_ak C kullanıcısına yanıt
    1. Trend ile titanyum arasındaki farklar km sayacındaki yol göstergesi mavi ekran olan, koltuk döşeme ve sony müzik sistemi ek olarak hava yastığı gibi farklarda olabilir. Titanyum ve x paket arasındaki fark bluetooth olduğunu biliyorum eksiğim gediğim olabilir alacağınız aracı fordun müşteri hizmetlerinden sorgulatırsanız size donanımda ne var ne yok söylüyorlar.Ben aradığımda motor numarasından bilgi verdiler bazı titanyumlar da da telefon kiti varmış.
    2. Anahtarsız çalıştırma benim titanyum 2010 da yok nasıl birşey bilgim yok.
    3. otomatik vites geçişlerde hiçbir sıkıntı yok focuslardakinden farklı diye biliyorum ama çift kavramı mı bilmiyorum. Araç düz yolda 200 le giderken 2000-3000 devir arasında gidiyor motor da bağırma vs yok çok keyifli.

Ben sadece ek olarak bagaj havuzu aldım araca , birde cam filmi ya da cam perdesi düşünüyorum.Sony müzik sistemi var diye navigasyon multi medya düşünmedim. Ama sony de usb girişi yok ve mp3 cdlerini sadece müzik cd olanları çalıştırıyor veri diski olarak oluşturulanları görmüyor ne yazık ki.Bu araçların tek sıkıntısı km si düşük olanı bulmak km ile çok oynanıyor buna dikkat edin.

• quote:

1. Trend ile titanyum arasındaki farklar km sayacındaki yol göstergesi mavi ekran olan, koltuk döşeme ve sony müzik sistemi ek olarak hava yastığı gibi farklarda olabilir. Titanyum ve x paket arasındaki fark bluetooth olduğunu biliyorum eksiğim gediğim olabilir alacağınız aracı fordun müşteri hizmetlerinden sorgulatırsanız size donanımda ne var ne yok söylüyorlar.Ben aradığımda motor numarasından bilgi verdiler bazı titanyumlar da da telefon kiti varmış.
    2. Anahtarsız çalıştırma benim titanyum 2010 da yok nasıl birşey bilgim yok.
    3. otomatik vites geçişlerde hiçbir sıkıntı yok focuslardakinden farklı diye biliyorum ama çift kavramı mı bilmiyorum. Araç düz yolda 200 le giderken 2000-3000 devir arasında gidiyor motor da bağırma vs yok çok keyifli.

Ben sadece ek olarak bagaj havuzu aldım araca , birde cam filmi ya da cam perdesi düşünüyorum.Sony müzik sistemi var diye navigasyon multi medya düşünmedim. Ama sony de usb girişi yok ve mp3 cdlerini sadece müzik cd olanları çalıştırıyor veri diski olarak oluşturulanları görmüyor ne yazık ki.Bu araçların tek sıkıntısı km si düşük olanı bulmak km ile çok oynanıyor buna dikkat edin.

cevabın için teşekkürler zira sende başka kimse takmamış gibi görünüyor :))

1-"yol göstergesi mavi ekran olan" kullanışlı mı? internetten baktım. donuk donuk geliyordu çok hızlı değil sanki, ekstra özellikleri var mı yoksa sadece görsel bişey mi?

2. anahtarsız çalıştırma hala merak konusu.

3-çift kavrama olup olmadığını bilen varsa yardımcı olabilir.

• 2012 trend 30bin de fiyati nedir 65bin istiyor. . Otomatik... ayrica sehir ici ne yakar bunlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drakyuz

2012 trend 30bin de fiyati nedir 65bin istiyor. . Otomatik... ayrica sehir ici ne yakar bunlar
    Kurban Bayramında gece yarısı Ankara dan Antalya ya giderken, camı çok az açmak istedim. Düğmeye bastığım anda araçta güç kaybı oldu araç tekledi ve 110 a sabitlenmiş hız 107 km ye düştü ancak araç hız sabitlemeden çıkmadı bir süre bu hızda yol alırken bu sefer şöyle bir şey denedim. Kapalı olan camları kapatmak için dört camın düğmesine sırasıyla ayrı ayrı yukarı doğru bastığımda farların her seferinde basma anında biraz sönükleştiğini gördüm. Servise gidip durumu anlatacağım ancak sizlerden bir görüş almak isterim olası nedenler hakkında. İlgilenenlere teşekkürler.
  • Mavi ekran kullanışlı anlık tüketimi kalan km ayarlayabiliyorsun bu arada ekran rengi değişedebiliyor . Ayrıca çalan parçayı ve sonrakilerini görüp direksiyon kumandasından geçiş yapabiliyorsun ben beğeniyorum teybe bakmaktan daha kolay.
    Anahtarsız çalıştırma hakkına bir bilgim yok, diğer sorunuda durashift şanzımanı araştırabilirsin.

drakyuz 2012 trend araç almazdım sebebi vergi diliminden indirim olmadığı için bir anlamı yok gibi ,2011 ile birebir aynı araç ve neden 500 tl fazla vergi veresiniz.
  • quote:

Mavi ekran kullanışlı anlık tüketimi kalan km ayarlayabiliyorsun bu arada ekran rengi değişedebiliyor . Ayrıca çalan parçayı ve sonrakilerini görüp direksiyon kumandasından geçiş yapabiliyorsun ben beğeniyorum teybe bakmaktan daha kolay.
    Anahtarsız çalıştırma hakkına bir bilgim yok, diğer sorunuda durashift şanzımanı araştırabilirsin.

drakyuz 2012 trend araç almazdım sebebi vergi diliminden indirim olmadığı için bir anlamı yok gibi ,2011 ile birebir aynı araç ve neden 500 tl fazla vergi veresiniz.
    çok kararsız kaldım.

2008 2.0 tdci mondeo titanyum 120000km ile 2011 1.6d-cvvt elantra prime plus 60000km arasında çok kararsız kaldım.

+larını, -silerini çok araştırdım. fikrimi olgunlaştıracak yorumlarınızı bekliyorum.

piyasa değerleri ,donanımları, yakıt tüketimleri (km/tl) ve motor güçleri çok yakın.

satmak zorunda kalırsam değer kaybı ve satım kolaylığı açısından hangisi sizce.
    mondeo çok ağır abi arabası gibi sanki yaşım 28, ve yeni kasa çıkardı 2-3 sene için de çok eski görünümlü mü olur acaba?
    elantra kasası ise çok göz alıcı ve spor ama benzinli yani tüp takmak gerecek.
    sayacak çok şey var ama sizin, özellikle mondeo kullanıcılarının yorumlarını merak ediyorum.

Biraz acil lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cartl_ak -- 22 Ekim 2013; 22:26:15 >

1.6d elantra nedir dizel değil sanırım elantra da dizel yok diye biliyorum, tüp takıcaksanız o ayrı tabi. Fiyatlarınıda yazsaydın keşke fikir verebilirdik. Mondeo ağırlığı olan bir araç elantra da hoş görünümlü ama mondeo kadar ağır abi arabası değil, 2011 daha yeni ben elantra düşünürdüm ama fiyatlarıda önemli
  • quote:

1.6d elantra nedir dizel değil sanırım elantra da dizel yok diye biliyorum, tüp takıcaksanız o ayrı tabi. Fiyatlarınıda yazsaydın keşke fikir verebilirdik. Mondeo ağırlığı olan bir araç elantra da hoş görünümlü ama mondeo kadar ağır abi arabası değil, 2011 daha yeni ben elantra düşünürdüm ama fiyatlarıda önemli

piyasa değerleri aynı, ikiside yaklaşık 42000tl

elantra 1.6 132beygir benzinli,
    mondeo 2.0 140beygir dizel.
  • 2.0 dizel otomatigin şehir içi yakıtı nedir arkadaşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: cartl_ak

quote:

elantra atmosferik motorlu , diğeri turbo bu yüzden mondeo kalkışlarda daha seri olacaktır. Birde 42000 tl ye 2009 mondeo ve 2012 prime plus bulabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: drakyuz

2.0 dizel otomatigin şehir içi yakıtı nedir arkadaşlar

Şehiriçin 40-45 kuruş şehirlerarası 25 kuruş
  • quote:

quote:

quote:

elantra atmosferik motorlu , diğeri turbo bu yüzden mondeo kalkışlarda daha seri olacaktır. Birde 42000 tl ye 2009 mondeo ve 2012 prime plus bulabilirsin

Alıntıları Göster
    yok hocam 2009 titanyum olursa km 150000 üzerine çıkıyor yada boya değişen giriyor işin içine (bide siyah takıntısı var mondeo için)

bugun hyundai bayine gittim. 2013 elantra ile test sürüşü yaptım. soğudum biraz, araç çok şık ama bi kalitesizlik hissi uyandırdı. birkaç detaya çok takıldım.

hocam bu arada mondeo için 2.0 dizellerde, mazot otomatik ile düz vites arasında şehir içi 1lt den fazla oynar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cartl_ak -- 24 Ekim 2013; 0:26:57 >

Sanmıyorum oynayacağını , chip li araçlarda oynayabilir ama manuel otomatik arası zannetmiyorum
  • Arkadaşlar aracının silecegini değiştiren var mı acaba servise sordum 120 lira istedi 2 silecege internetten aldiklarim da olur mu olmaz mı bilemedim artık 2 sene oldu degistirmek lazım silecekleri

• quote:

yok hocam 2009 titanyum olursa km 150000 üzerine çıkıyor yada boya değişen giriyor işin içine (bide siyah takıntısı var mondeo için)

bugun hyundai bayine gittim. 2013 elantra ile test sürüşü yaptım. soğudum biraz, araç çok şık ama bi kalitesizlik hissi uyandırdı. birkaç detaya çok takıldım.

hocam bu arada mondeo için 2.0 dizellerde, mazot otomatik ile düz vites arasında şehir içi 1lt den fazla oynar mı?

Hiç arada almadan tercihinizi mondeodan yana kullanın. İki aracı kiyaslamayın bile. 2008 titanium otomatik tdci mondeo 6 ileri tork konvertörlü klasik otomatik şanzımana sahiptir, şanzıman üreticisi Aisin'dir (awtf 80-sc) ve sorunsuz bir şanzımandır. Otomatik ile manuel arasinda kullanım koşullarına bağlı olmakla birlikte 100 km'de 2 lt civarına kadar tüketim farkı oluşabilir; ancak bu şanzımana alışınca farkı 1 litre civarına inecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: serzenith

quote:

Hiç arada almadan tercihinizi mondeodan yana kullanın. İki aracı kiyaslamayın bile. 2008 titanium otomatik tdci mondeo 6 ileri tork konvertörlü klasik otomatik şanzımana sahiptir, şanzıman üreticisi Aisin'dir (awtf 80-sc) ve sorunsuz bir şanzımandır. Otomatik ile manuel arasinda kullanım koşullarına bağlı olmakla birlikte 100 km'de 2 lt civarına kadar tüketim farkı oluşabilir; ancak bu şanzımana alışınca farkı 1 litre civarına inecektir.

Alıntıları Göster
    işi bilen arkadaşlar 115 hp 1.6 dizel mondeoya yazılım ile + beygir ve + tork uygulamasına ne diyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: kotbycb

işi bilen arkadaşlar 115 hp 1.6 dizel mondeoya yazılım ile + beygir ve + tork uygulamasına ne diyorsunuz?

Alıntıları Göster
    Konu can çekişiyor. 215 55 17 ug8 kışlık lastik aldım, deneyen bilen varmıdır?
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.