Şimdi Ara

Yeni Ford Mondeo (MK4) Kulübü (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.111
Cevap
48
Favori
172.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Maalesef piyasası az olunca konuda sahipsiz kalmış.

Ben 1.6 atmosferik için "çekmiyor""yığılıyor" yorumlarını neye göre yaıpdığını sormak istiyorum.

Lütfen bu motorla kullanan arkadaşlar işin aslı nedir yazmalarını rica ediyorum.

Teşekkürler.
  • bende geldim aranıza çok şükür arkadaşlar. megane 2 imi satıp mondeo trend aldım. ilk izlenimlerime göre bu arada aracım 1.6 benzinli yol tutuşu çok çok iyi ve güven veriyor insana. park sensörü olmadan kullanılacak bir araç değil keza daha ikinci günümde geri gelirken arkamdaki araca bi dokunma yaşadım. yakım ortalama 10-11 km civarı yani 50 krş gibi bir şey... atiklik serilik olarak belki megane iyiydi ama aracın yol tutuşu ve süspansiyon kalitesi falan muazzam. 5 vites olması çok çok kötü bir olay. sırf bunun için bile araç değiştirilebilir yani. şimdilik bu kadar :)) herkese hayırlı günler
  • ilker27500 İ kullanıcısına yanıt
    aynı konudan bende muzdaribim hocam. 1.6 trend daha dün aldım ve benim araçta da yok maalesef anlık gösterge. ses sisteminde de telefon açma kapama tuşu var ama devre dışı sanırım. var mı acaba bir bilginiz?
  • Arkadaşlar merhaba ben de 2012 dizel selective aracımla aranızdayım.öncelikle bit iki sorum olacak birincisi kapı direklerinde bulunan kalorifer çıkışından soğuk hava geliyor on dakka yol gitmeme rağmen bir türlü sıcak hava gelmiyor koltuk altı ısınıyor ama oralardan gelmiyor acaba bir sıkıntı mı var? İkincisi resimlerdeki olduğu gibi çamurlukla bagaj arası sizde de açık mı yandan baktığın zaman da sanki kapak kayık gibi durmuyor mu bu ford mühendislik harikası mı acaba:) bir de arkadaşlar çok düşük hızda örneğin bir toparkta falan giderken bir veya ikinci vitesde araba sanki tekliyor gibi ya da söne doğru silkeleniyormuş gibi gidiyor acaba ben daha debriyaj gaz uyumunu mu sağlayamıyorum yoksa aracın çok ağır motorun 1.6 olmasının dezavantajımı,herkese iyi geceler cevaplarınız iin şimdiden teşekkürler:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar bir de bu selective de lastik basınç göstergesi var mı yol bilgisayarında bulamadım...

• quote:

Orijinalden alıntı: kemokachi

Arkadaşlar merhaba ben de 2012 dizel selective aracımla aranızdayım.öncelikle bit iki sorum olacak birincisi kapı direklerinde bulunan kalorifer çıkışından soğuk hava geliyor on dakka yol gitmeme rağmen bir türlü sıcak hava gelmiyor koltuk altı ısınıyor ama oralardan gelmiyor acaba bir sıkıntı mı var? İkincisi resimlerdeki olduğu gibi çamurlukla bagaj arası sizde de açık mı yandan baktığın zaman da sanki kapak kayık gibi durmuyor mu bu ford mühendislik harikası mı acaba:) bir de arkadaşlar çok düşük hızda örneğin bir toparkta falan giderken bir veya ikinci vitesde araba sanki tekliyor gibi ya da söne doğru silkeleniyormuş gibi gidiyor acaba ben daha debriyaj gaz uyumunu mu sağlayamıyorum yoksa aracın çok ağır motorun 1.6 olmasının dezavantajımı,herkese iyi geceler cevaplarınız iin şimdiden teşekkürler:)

Araciniz hayirli olsun, kazasiz belasiz kullanmaniz dilegiyle, soguk hava konusundan bende muzdaribim, 15 gune servise ilk bakim icin gittigimde soracagim, bazi yerlerde polen filtresinden vb seylerden olabilecegini okumustum, bakalim serviste en net cevabi alirim umarim, camurluk bagaj arasi ayni sekilde acik, baslarda takiliyordum ama bir sure sonra alisiyorsunuz goze batmiyor, otopark olayida ozellikle avm otoparklarinda zeminin betona benzeri oldugu yerlerde cok hissediliyor, onuda alistikca cozuyorsunuz, birdemdepoyu fullerseniz ilk ceyrek depoda park sirasinda geri geri gidersen yakitin sallanma sesini duyacaksiniz, endiselenmeyin cunku tribun koymamislar.

• Çok teşekkür ederim cevaplarınız ve dilekleriniz için,depoyu fuıleyince dediğiniz sıkıntıyı işittim ama bagajda woofer var ondan geliyodur ses dedim ama o da depodanmış demek,focusta da vardı o sorun ama böyle bir arabaya yakışmıyor.aracı alalı daha bir hafta oldu tavsiye öneri ya da dikkat etmem gereken şeyler hakkında bilgi verirseniz sevinirim

• Arkadaslar 1.6 dizel mondeonun 15000 bakimina 10-15gun kaldi, fiyatlar nedir, yakin zamanda yaptiran varmi?

• Bugün depoyu ikinci kez fulledim ve acayip bir çalkalanma sesi geliyor içeriye resmen şoktayım bu kadar klas bir arabada nasıl böyle bşr sorun olur anlayamıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: kotbycb

Arkadaslar 1.6 dizel mondeonun 15000 bakimina 10-15gun kaldi, fiyatlar nedir, yakin zamanda yaptiran varmi?

Ben dun 45.000 bakımı yaptırdım 600tl tuttu ama arka fren aksamı değişti 290 tl. Biraz indirimde yaptılar. Sanırım 350tl civarı tutacaktir.

• merhaba arka kapı direklerindeki kanallardan sıcak hava üflemiyor, kitapçığı ayrıntılı okursanız göreceksiniz, ayrıca servise de sordum aynen doğru,
  • quote:

Orijinalden alıntı: trbzn061

merhaba arka kapı direklerindeki kanallardan sıcak hava üflemiyor, kitapçığı ayrıntılı okursanız göreceksiniz, ayrıca servise de sordum aynen doğru,

Ne işe yarıyor onlar ozaman süsmü.
  • Yakın zamanda dizel mondeo almak istiyorum.
    Fakat focus gibi içeri ses alıyor mu.
    Yol sesi içeri geliyor mu.
    Aracı olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: setra19

Yakın zamanda dizel mondeo almak istiyorum.

Ses yalıtımı bana fena değil gibi geldi ama çok iyide diyemem.Ama şu kesin motor ısınınca araba dizelmi pek belli olmuyor.Lastik sesi ve rüzgar sesi alıyor ama focusdan toyoyota corolladan çok daha iyi passattan kötü geldi bana.Yalnız 3000 devir üstünde 16tdi passattan iyi tork üretiyor gibi geldi bana.İlk hızlanmaları ne kadar mütevaziysede yüksek devirlerdede bir okadar güçlü.Bu arada fren performansı passattan iyi bence.Yakıt göreceli ama passat daha az yakıyor.Gerçi sen sesi sormuşsun ama ben bu vesileyle ilk izlenimlerimi yazmış oldum.Bundan sonra düşüneceğim tek araba 2-3 sene sonra tabi mercedes c180 series olacak inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epstemolojk_kopus -- 9 Aralık 2013; 23:37:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tnrskr

quote:

Ses yalıtımı bana fena değil gibi geldi ama çok iyide diyemem.Ama şu kesin motor ısınınca araba dizelmi pek belli olmuyor.Lastik sesi ve rüzgar sesi alıyor ama focusdan toyoyota corolladan çok daha iyi passattan kötü geldi bana.Yalnız 3000 devir üstünde 16tdi passattan iyi tork üretiyor gibi geldi bana.İlk hızlanmaları ne kadar mütevaziysede yüksek devirlerdede bir okadar güçlü.Bu arada fren performansı passattan iyi bence.Yakıt göreceli ama passat daha az yakıyor.Gerçi sen sesi sormuşsun ama ben bu vesileyle ilk izlenimlerimi yazmış oldum.Bundan sonra düşüneceğim tek araba 2-3 sene sonra tabi mercedes c180 series olacak inşallah.

Cevabın hızlı ve şık olmuş. Özellikle bir kaç arabayla kıyaslaman fikir verici. Passattan kötü ise muhtemelen süperb den de kötüdür ses yalıtımı. süper b ve mondeo arasında gidip geliyorum.

Bu iki modelden birini alıp bir kaç yıl sonra Bmw 530d düşüneceğim.

• quote:

quote:

quote:

Cevabın hızlı ve şık olmuş. Özellikle bir kaç arabayla kıyaslaman fikir verici. Passattan kötü ise muhtemelen süperb den de kötüdür ses yalıtımı. süper b ve mondeo arasında gidip geliyorum.

Bu iki modelden birini alıp bir kaç yıl sonra Bmw 530d düşüneceğim.

Bu durumda senin tercihin yinede mondeo olmalı bence.Tabi zevk meselesi ama superb bana şekilsiz geliyor özellikle arka tarafı falan ama 2. el satacağın zaman değer kaybı olsada mondeo superb den çok daha hareketli bir pazara sahiptir.Ses yalıtımı konusuna dönersekde mesela octavianın ses yalıtımı emsal olan passattan da mondeodan da daha kötüdür sperb ile yol deneyimim olmadığından bir şey diyemeyeceğim ama birkaç seneye değişeceksen mondeo tercih edebilirsin derim donanımıda serviside seni üzmez tabi kara sizin.

• Ben Passat superb çok iyi bilen ve mondeo sahibi biri olarak cevap vereyim mondeonun yalitiminda şöyle bir farklılık vardır düşük hızlarda daha çok ses gelir ancak yüksek hızlara cikildigi zaman diğerlerinden daha az yol ve rüzgar sesi alır.Bende superb almaya baya yakindim ancak mondeoyu kullanip görünce makyajlandiktan sonra tercihimi mondeodan yana yaptım bana kalirsa bu üç araba arasında stil olarak en asil olanı mondeodur
    Diğer bir konuda bazı arkadaşlar depodan calkalanma sesi demiş ama ben 2.5 senedir kullanıyorum hiç öyle bir ses duymadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahcasa

Ben Passat superb çok iyi bilen ve mondeo sahibi biri olarak cevap vereyim mondeonun yalitiminda şöyle bir farklılık vardır düşük hızlarda daha çok ses gelir ancak yüksek hızlara cikildigi zaman diğerlerinden daha az yol ve rüzgar sesi alır.Bende superb almaya baya yakindim ancak mondeoyu kullanip görünce makyajlandiktan sonra tercihimi mondeodan yana yaptım bana kalirsa bu üç araba arasında stil olarak en asil olanı mondeodur
    Diğer bir konuda bazı arkadaşlar depodan calkalanma sesi demiş ama ben 2.5 senedir kullanıyorum hiç öyle bir ses duymadım.

O sesi bende duymadım daha fullemedim hiç ama.Bencede premium sınıfa geçmeden son durak heralde mondeo olur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ahcasa

Ben Passat superb çok iyi bilen ve mondeo sahibi biri olarak cevap vereyim mondeonun yalitiminda şöyle bir farklılık vardır düşük hızlarda daha çok ses gelir ancak yüksek hızlara cikildigi zaman diğerlerinden daha az yol ve rüzgar sesi alır.Bende superb almaya baya yakindim ancak mondeoyu kullanip görünce makyajlandiktan sonra tercihimi mondeodan yana yaptım bana kalirsa bu üç araba arasında stil olarak en asil olanı mondeodur

O sesi bende duymadım daha fullemedim hiç ama.Bencede premium sınıfa geçmeden son durak heralde mondeo olur.

Maalesef bende de depodan ses geliyor...

• spark73 S kullanıcısına yanıt
    Elleme gelsin okadar para verip dolduruyoz duyalım sesini keratanın.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.