Şimdi Ara

Yeni Ford Mondeo (MK4) Kulübü (34. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.109
Cevap
48
Favori
171.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cihan17

bilgisayarının gösterdiği. heralde benzindir.(ben de sormuştum benzin demişlerdi)
    lastikler biraz kalın benim 245/40/18
    215 lastik falan olsa biraz daha azalır sanırım.
    ama yaktığı her damlaya değer. gerçekten konforlu bir araba. insana kendini çok rahat ve güvende hissettiriyor. aslında bunların eco boostları varsa onlardan almak lazım.

yol bilgisayarındaki değer benzin tüketimidir.şuan bizim araçta da 225/40/18 lastikler var ve ortalama tüketim 9.8 lt.ankarada hergün şehir içi trafikte kullanıyorum.yani lastik ebatı çokta farkettirmez bence birde bizim araçların 1.6 ecoboost motorları var.160 bg turbolu motor.ancak lpg uygulanmıyor diye biliyorum.

• Arkadaşlar merhaba, foruma yeni katıldım. Aracım Mondeo 2011 Ecoboost Titanium şehir dışı yakıt tüketimi resimde göründüğü gibidir.
     Yeni Ford Mondeo (MK4) Kulübü
  • quote:

Orijinalden alıntı: hknaydmr

quote:

bilgisayarının gösterdiği. heralde benzindir.(ben de sormuştum benzin demişlerdi)
    ama yaktığı her damlaya değer. gerçekten konforlu bir araba. insana kendini çok rahat ve güvende hissettiriyor. aslında bunların eco boostları varsa onlardan almak lazım.

yol bilgisayarındaki değer benzin tüketimidir.şuan bizim araçta da 225/40/18 lastikler var ve ortalama tüketim 9.8 lt.ankarada hergün şehir içi trafikte kullanıyorum.yani lastik ebatı çokta farkettirmez bence birde bizim araçların 1.6 ecoboost motorları var.160 bg turbolu motor.ancak lpg uygulanmıyor diye biliyorum.

Bende de 1.6 Ecoboost Mondeo var. LPG uyumu için BRC'den şöyle bir cevap aldım.

"Mustafa Bey,
    İlgili motorlara uygun şu anda LPG kiti bulunmamaktadır. EcoBoost motorlar için ileri tarihlerde gelecek olan LDİ ( sıvı fazda çalışan ) sistemlerimizi beklemekteyiz. Bilginize saygılarımızla"

• quote:

Orijinalden alıntı: Mystikal34

quote:

Orijinalden alıntı: hknaydmr

quote:

Bende de 1.6 Ecoboost Mondeo var. LPG uyumu için BRC'den şöyle bir cevap aldım.

"Mustafa Bey,
    İlgili motorlara uygun şu anda LPG kiti bulunmamaktadır. EcoBoost motorlar için ileri tarihlerde gelecek olan LDİ ( sıvı fazda çalışan ) sistemlerimizi beklemekteyiz. Bilginize saygılarımızla"

bende bilgilendirme için teşekkür ederim.umarım kısa sürede gelirde ecoboosta geçiş yaparız

• Arkadaşlar merhaba. 2.0 ecoboost 240hp 340tork makyajlı mondeo selective almak üzereyim. Metalij siyah, içi taba deri. Tavsiye eder misiniz?
    Daha önce 1.4 TSI 160 hp makyajlı CC kullanıyordum. Yakıtı biraz fazlaydı, gücünden memnundum ama parasının arabası değil gibi hissetmiştim.
    Bir arkadaşım 2.0 ecoboostun performansı kağıt üzerinde. Gerçekte aradığını bulamazsın, yakıtı üzer gibi şeyler söyledi. Aklımı karıştırdı. Sizlerin fikirleri nedir? Alayım mı yoksa vaz mı geçeyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: saydalan34

Arkadaşlar merhaba. 2.0 ecoboost 240hp 340tork makyajlı mondeo selective almak üzereyim. Metalij siyah, içi taba deri. Tavsiye eder misiniz?
    Daha önce 1.4 TSI 160 hp makyajlı CC kullanıyordum. Yakıtı biraz fazlaydı, gücünden memnundum ama parasının arabası değil gibi hissetmiştim.
    Bir arkadaşım 2.0 ecoboostun performansı kağıt üzerinde. Gerçekte aradığını bulamazsın, yakıtı üzer gibi şeyler söyledi. Aklımı karıştırdı. Sizlerin fikirleri nedir? Alayım mı yoksa vaz mı geçeyim?

ankarada çevre yolunda denk geldim 2.0 ecoboosta.hiç öyle kağıt üzerinde gibi durmuyordu öyle olsa koruma araçlarında o motoru kullanmazlardı diye düşünüyorum

• Arkadaşlar merhaba. 2011 - 2012 model civarında 2.0 Tdcı otomatik mondeolarla ilgileniyorum. Hemen olmasa da 6 ay - 1 yıllık süre içinde bu arabadan alma ihtimalim var. İnternette 50 - 55.000 tl civarında rakamlara bulunabiliyor. Araba ile ilgisi olan ve özellikle fiilen bu arabayı kullanan arkadaşların bilgilerine, yorumlarına ihtiyacım var.

1-Öncelikle araba 140 ve 163 beygir olarak iki farklı motora sahip. İkincisi yeni motor. Bu iki motor arasında ortalama bir kullanıcı için kayda değer bir performans ve yakıt farkı var mı? İkinci elde ikisi arasında dikkate değer bir fiyat farkı var.

2- Yanlış bilmiyorsam 140 beygir olan motor tam otomatik vitese 163 beygir olan ise power shift çift kavramalı vitese sahip. Bu iki vites arasında da ortalama bir kullanıcı için kayda değer bir performans ve yakıt farkı var mı? Motorla bağlantılı olarak İkinci elde bu ikisi arasında da dikkate değer bir fiyat farkı var.

3-Sağlamlık konusunda Ford'un dizel motorları beni korkutmuyor. Ama otomatik vites konusunda bir fikrim yok. Bu viteslerden hangisi daha sağlamdır. Ya da içlerinde sorunlu olan var mıdır? Sağlamlık, performans, konfor ve tüketim açısından bu viteslerin kıyaslamasını yapabilir misiniz?

4-Viteslerin arıza ihtimali olursa tamir için yapıcacak masraf ne olabilir. Girdiğimiz riskin miktarı nedir.

5-Serviste ve sanayide olağan bakım masrafları nedir. Focusla arasında ciddi bir fark var mı.

6-Yedek parça fiyatları nasıldır.

7-İçine ses alıyor mu? Konforu, yol tutuşu ve performansı diğer D sınıfı rakiplerine göre nasıldır.

Bilgisi olan ve cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: hamzaatmaca

üstat Ankara dan 250 tl ye aldim(boyali gonderiyorlar).kargo 20 tl .arkadas vardi sagolsun silikonla bedava yapti.

Spoileri Ankaradan nereden aldiniz?

• kotbycb K kullanıcısına yanıt
    karlıkcı Halil den aldım.autosport diye geçiyor zannedersem.
  • quote:

vay be karlikçi Halil duruyor mu hala universitede Peugeot 106ya spoileri ondan alip taktirmistim,15 sene olmustur.

• quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

quote:

vay be karlikçi Halil duruyor mu hala universitede Peugeot 106ya spoileri ondan alip taktirmistim,15 sene olmustur.

duruyo mu ne abi adam araca özel yapıyom dedi yah
  • quote:

quote:

quote:

sizin aractakini begenmistim zaten,olmazsa ben de yaptirayim Halil'e. yeri nerede simdi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

sizin aractakini begenmistim zaten,olmazsa ben de yaptirayim Halil'e. yeri nerede simdi?

üstat ben int. sipariş etmiştim.1 hafta ya geldi.sadece taktırdım sivasta.bu arada arabayı sattım.piyasaya bakınıyorum.aklımda volvo s80 2.4 d5 executive var.hayırlısı mondeo lar çok pirim yapmış yaw.verdiğimede pişman oldum hani

• Merhabalar 2009 trend mondeo sahibiyim.Aracıma amerikan park takacagım arka plaka ısıklarını beyaz ampul yaptım.Amerikanları takarken parklarıda beyaz led yapmak istiyorum ama arıza ışığı yakar mı ledler arıza ışığı yakar diyorlar.Deneyen var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkay59

Merhabalar 2009 trend mondeo sahibiyim.Aracıma amerikan park takacagım arka plaka ısıklarını beyaz ampul yaptım.Amerikanları takarken parklarıda beyaz led yapmak istiyorum ama arıza ışığı yakar mı ledler arıza ışığı yakar diyorlar.Deneyen var mı ?

Merhaba 2008 titanyum sahibiyim amerikan park sistemini bilmiyorum ama aracımın iç aydınlatmaları ( taban aydınlatmaları dahil ),plaka,ayna altı ve park aydınlatmalarının tümü led ve her hangi bir arıza ışığı yakmadı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yutel

quote:

Orijinalden alıntı: ilkay59

Merhabalar 2009 trend mondeo sahibiyim.Aracıma amerikan park takacagım arka plaka ısıklarını beyaz ampul yaptım.Amerikanları takarken parklarıda beyaz led yapmak istiyorum ama arıza ışığı yakar mı ledler arıza ışığı yakar diyorlar.Deneyen var mı ?

Merhaba 2008 titanyum sahibiyim amerikan park sistemini bilmiyorum ama aracımın iç aydınlatmaları ( taban aydınlatmaları dahil ),plaka,ayna altı ve park aydınlatmalarının tümü led ve her hangi bir arıza ışığı yakmadı..

Teşekkürler cevabınız için ben tavan ve plaka aydınlatmasını beyaz ampul yaptım fakat arka plaka aydınlatması çok güzel aydınlatmıyor yeterli deil led yapmak istiyorum arıza ısıgı yakabilir demişlerdi yakmıyorsa sorun yok. Teşekkürler.

• arkadaşlar merhaba. dizel otomatik mondeo bakıyorum. boya takıntım yok(komple boya hariç).km 200bini aşmasın. 2008-2009 falan. dikkat etmem gereken birşey varmı ?
  • Bakımları düzenli olarak yapılmış olmasına dikkat et,ve şanzıman geçişlerine,özellikle D de iken gaz vermesen dahi aracın gitme isteği çok güçlü olması lazım,yani ben şuanki aracımda aşırı dik rampa olmadıktan sonra gaz vermeden çıkabiliyorum,buda şanzumanın ne kadar sağlıklı olduğunun göstergesi,bunlara dikkat et...

Alt takım vs zaten kendimi hemen belli eder bozuk yollarda,motor içinse performansına bakarak fikir sahibi olabilirsin,yani öyle böyle değildir gidişi bunların,ara hızlanmalarda koltuğa yapışman lazım

İlk defa kullanıyorsan sen bile şaşırırsın ara hızlanmalardaki performansına...
  • Arkadaşlar merhaba Mondeo 2009 model benzinli 1.6 trend 120.000 km de lpg takılı, anahtarsız çalışma ve park sensörü felan da var araç temiz aracın piyasası nedir kaça alınsa iyidir sizce?
  • 32-34 gibi alınabilir...
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.