Şimdi Ara

Yeni Ford Mondeo (MK4) Kulübü (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.109
Cevap
48
Favori
171.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2008 model 1.6 motor trend Mondeo almayı düşünüyürum. 28500 anlaştık. Araç hakkındaki tecrübelerinizi paylaşırmısınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: reymor01

32-34 gibi alınabilir...

Teşekkürler
  • quote:

Bakımları düzenli olarak yapılmış olmasına dikkat et,ve şanzıman geçişlerine,özellikle D de iken gaz vermesen dahi aracın gitme isteği çok güçlü olması lazım,yani ben şuanki aracımda aşırı dik rampa olmadıktan sonra gaz vermeden çıkabiliyorum,buda şanzumanın ne kadar sağlıklı olduğunun göstergesi,bunlara dikkat et...

Alt takım vs zaten kendimi hemen belli eder bozuk yollarda,motor içinse performansına bakarak fikir sahibi olabilirsin,yani öyle böyle değildir gidişi bunların,ara hızlanmalarda koltuğa yapışman lazım

İlk defa kullanıyorsan sen bile şaşırırsın ara hızlanmalardaki performansına...

bilgilendirme için teşekkürler.
    2 gün önce istediğime yakın bir araç aldım. esasında net olarak istediğimi bulamadım ama en yakını buydu.
    2008 model 2.0 tdcı dizel otomatik titanium. şimdilik gayet iyi. önceki aracımı sıfır aldığım için ilkgün alışmak zor oldu ama sonrasında oldukça keyf verdiğinden biranda fiesta unutuldu :) yakın zamanda bir yağ bakımı yaptırırım. sonrada jantları küçültmeyi planlıyorum. 18 biraz büyük geldi 17 daha iyi olur gibi. sence nasıl olur?
    ayrıca triger kayışı olmadığı zincir olduğunu duydum ama net bilgim yok. bunda zincirmi var ?

• toros7 T kullanıcısına yanıt
    Merhaba, foruma sürekli girmediğim için mailine ancak cevap yazıyorum, 2012 2.0tdci powershift sahibi olarak ve 2011 140 bg lik olanı da yaklaşık 6-7 ay kullanmış biri olarak sorularına cevap vermeye çalışayım,

1- Aradaki 23 bg gerçekten hissediliyor, hem hızlanmada hem de max süratte. 140 bg lik olan model 210 km/h geçmezken 163 le çok rahat 230 üzerine çıkabilirsin. Yakıt tüketimi olarak ise 163 bg powershift ortalamada
    en 1 lt daha düşük tüketime sahip, hele ki biraz performanslı kullanma merakınız var ise bu 1,5 - 2 lt kadar bir avantaj yaratacaktır. (ben şehir için de ort. 7,5 lt kadar tüketiyorum, şehir dışında bu rakam sürüş hızı ve stiline göre çok rahat 4,8-5 lt seviyesine düşüyor)
    2- Powershift gerçekten çok keyifli ve bir o kadar süratli bir şanzıman, vites değişimlerini anlamanız neredeyse imkansız ve hiç soluksuz hızlanması müthiş keyifli. Önceki şanzıman da oldukça iyi bir şanzımandı ama daha ortalama bir performansa sahip ve çift kavramaların sunduğu hızı ve konforu sunması beklenenemez.
    3- Şanzımanlar konusunda hiç endişen olmasın 2.0 tdci da kullanılan powershift şanzıman da önceki klasik otomatik şanzımanda sorunsuzdur. Piyasadan duyabileceğin çift kavrama problemleri düşük motor hacimli araçlarda kullanılan(maliyetleri kısmak için) kuru kavrama tipteki powershiftlerden ve dsg (vw şanzımanı) lerden kaynaklanmaktadır.
    2.0 mondeolarda kullanılan powershift ıslak tiptedir ve yüksek torklara dayanabilecek şekilde üretilen çok iyi bir şanzımandır.
    4- Klasik şanzımanın arıza maliyetlerini bilmiyorum ama almadan önce araştırdığım için şunu söyleyebilirim powershift arıza yaparsa durum fena, (o meşhur çift kavramanın fiyatı 5-6 bin tl civarında imiş)
    Ancak 2012 model alırsan en azından 2015'e kadar garantisi olacağından bu süre içerisinde arabayı tanır, problem yaşarsan garantiden çok rahat hallettirebilirsin. Ford servisleri bu konuda gerçekten çok başarılı ( mondeo özelinde midir bilmiyorum ama ben arabayı aldıktan sonra tanışmak ve arabaya şöyle bir baktırmak için servise gittim, gerek kendi izlenimlerinden gerekse orda tanıştığım bir kaç kişiden duyduklarım sebebi ile çok memnun kaldım.
    5- Henüz hiç bakım yaptırmadım ama herhangi bir servisi arayıp fiyat sorabilirsin.
    6- Sağ dış stop lambamda ufak bir çizik vardı serviste yenisine 810 TL dediler, burdan bir sonuca ulaşabilirsin sanırım ( D segmenti bir araç olduğunu unutmamak gerek)
    7- Yol tutuş olarak eşsiz, konfor 10 üzerinden 11, ben kullandığım hiçbir araçta kendimi bu kadar güvende hissetmedim. Mondeo kullandıktan sonra diğer araçlar çok iğreti geliyor insana.

Benim sana naçizane tavsiyem, 2012 model üzeri al ( hem garanti açısından hem de yeni tip motor ve powershift), 50-55'e bulabileceğin araçlar hem sana çok rahat ilave bir 10-15 bin tl daha masrafa sebep olabilir hem de 163 beygirin ve poweshiftin keyfinden mahrum bırakır.

Sormak istediğin başka bir şey var ise yardımcı olmaya çalışırım.

Selamlar. @toros7 @toros7

• asittest A kullanıcısına yanıt
    Gayet guzel açıklamışsiniz elinize Saglik.ben de 2011 mondeo 2.0 140bg tdci sahibi olarak en cok eksikliğini hissettiğim seyin o 23bg oldugunu söyleyebilirim.araba aynen bahsettiginiz gibi,konfor,yol tutuşu 10 numara.uzun yol yapıyorum her gun ve 6.2 civarı yakıyorum şu anda.163bg motor olsa 5e duserdi diye düşünüyorum. Servise götürdüm gecen 400tl civarı bir rakam ödedim standart yağ-filitreler ve işçiliğe ,balata değişse yükselirdi 650-700e.ama D segmenti bir arabaya gore normal fiyatlar.

• 163hp lik yeni mondeoların tork değeri 340nm yani tork olarak bir fark yok eski motorlarda overboost ile 350nmye kadar çıkıyordu,yani aralarında öyle aman aman bir fark olacağını düşünmüyorum...?
  • 160 HP 1.6 ecoboost motor 240nm , eski normal motorlar(120hp) 160nm dostum uçma. 2.0 ecoboostlar ise 340nm.. gazı kökledim mi 35 lt görüyom ben onda orası ayrı.
  • Dizel mondeolardan bahsediyorum ben,163hp lik benzinli bir motor yok zaten
  • O araca 215 55 r16 97h lastikleri standart dir marka olarakta michelin

• 2012 mondeo tdci aracım var buna selektive donanımındaki aktif hız sabitleme ve otomatik bagaj açma sistemi sonradan takılabilirmi acaba?
  • dostlar selamlar .. 2009 2.0 dizel titanyuum ile oğlumun yemin törenine giitik. istanbul izmir gidiş dönüş olarak km başına 2.90 krş yaktı ortalama tüketim olarak 6.5 gösterdi, ortalama hızım 120 km ile gittim sizce nasıl.....giderken depyu doldurdum 600 km yaptıktan sonra tekrar doldurdum hesapladım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: maviay3434

dostlar selamlar .. 2009 2.0 dizel titanyuum ile oğlumun yemin törenine giitik. istanbul izmir gidiş dönüş olarak km başına 2.90 krş yaktı ortalama tüketim olarak 6.5 gösterdi, ortalama hızım 120 km ile gittim sizce nasıl.....giderken depyu doldurdum 600 km yaptıktan sonra tekrar doldurdum hesapladım...

Normal dostum,ekonomik gitmissin,en düşük 5.9-6 oluyor zaten.

• arkadaşlar mk4 lere gündüz farı yaptıran varmı acaba.istanbul anadolu yakasında bunu yaptırırken dikkat edilmesi hem malzeme hem estetik hemde işçilik bakımından bilgi paylaşımında bulunan dostlara teşekkürler..sis lambalarının oraya değil normal farların içine led ampul döşemeden bahsediyorum audilerde görüyorum çok hoş görünüyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maviay3434 -- 12 Haziran 2014; 15:53:52 >
  • aklımdayken bişey sormak istiyorum benim araç 2009 titanyum .. sonradan çıkan makyazlı kasalarda tamponda sis farı ve üzerinde ve sanırım gündüz farı deniyor bölüm var. benim araçta sadece sis farı var .. acaba bu tamponlara işlem yapılıp makyazlı tampon haline getirilebiliniyormu. teşekürler..
  • quote:

Şöyle bir day light uygulamasına girişeceğim 2009 mondeom için,orijinal gibi olmuş umarım resimdeki kadar düzgün işçilik çıkarabilirim

Bu uygulamayı daha önce yapan yapmaya çalışan vs varmı acaba?

Yeni Ford Mondeo (MK4) Kulübü

Tabiki yapılır neden yapılmasın

• Değerli dostlar selamlar.. 2009 2.0 dizel titanyum siyah renk mondeo sahibiyim çok uzun araştırmalar sonucunda boya koruma ve pasta cila konusunda en iyi markanın meguiars amerikan malı olan kimyasalların olduğu neticesine vardım. kendimde mesleğim gereği mekanik ve kimyasal konularını inceleyen biriyim..tabii sadece en iyi mazlzemeyi kullanmak yetmiyor bu işin ehli olmalı yapacak kişinin. bu konuyuda çok sık eleyerek araştırdım ve sonucunda darıcada darıca belediyesinin kaşısında meguiars bayii olan ve 25 yılını sırf bu işlere vermiş olan mesut usta ile tanıştım.. esnafllığı yaklaşımı gerçekten çok nazik bir arkadaş. hafta içi bir gün için randevulaştık ve aracımı sabah saat 10..00 da götürdüm aracın başından hiç ayrılmadım her yapılan işlemi görüntüledim tüm sorularıma cevap aldım.. raçta tüm koltuklar söküldü robot denen ci,hazlarla tertemiz sandığım aracımın içi yıkandı buhar tutularak vakumlarla çekildi nekadar kirliymiş meğer tavanlar bagaj motor jantlar koltuklar tüm farlar itina ile çeşitli kimyasallar ile defalarca temizlendi. itina ile pastası cilası ve en son olarak oto koruma yapıldı bu işlemlerin bitmesi akşam saat 19..00 a kadar sürdü yani tam 9 saat aracımla mesut usta bizzat kendisi tüm işlemleri yaptı. aracın işi bitiğinde galeriden almışçasına pırıl pırıl parlıyordu koltukların rengi orjinal gibi olmuştu..aracımı önceden bilen arkadaşlar bile bukadar fark edebileceğini tahmin edemediklerini sanki yeni boyanmış gibi olduğunu söylediler.Benim gibi bu işlere hasta derecesinde titiz olan dostların mesut usta ile tanışmasını tavsiye ediyorum.. gerçekten memnun kalacağınıza eminim .en yakın zamanda fotoğrafları ekleyeceğim..ustanın telefonunu 0536 213 74 19 mesut usta kendim kamuda görevliyim tuzladan ayhan bey aracılığı ile arıyorum derseniz sanırım fiyattada hatırı sayılı indirim yapacaktır. kendisine bu konuyu formda paylaşacağımı ve burdan arayan dostlara yardımcı olmasını istedim seve seve kabul ettti. bu bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim herkezin ramazanını mübarek eder hayırlı sağlıklı günler dilerim...

• quote:

Orijinalden alıntı: maviay3434

Değerli dostlar selamlar.. 2009 2.0 dizel titanyum siyah renk mondeo sahibiyim çok uzun araştırmalar sonucunda boya koruma ve pasta cila konusunda en iyi markanın meguiars amerikan malı olan kimyasalların olduğu neticesine vardım. kendimde mesleğim gereği mekanik ve kimyasal konularını inceleyen biriyim..tabii sadece en iyi mazlzemeyi kullanmak yetmiyor bu işin ehli olmalı yapacak kişinin. bu konuyuda çok sık eleyerek araştırdım ve sonucunda darıcada darıca belediyesinin kaşısında meguiars bayii olan ve 25 yılını sırf bu işlere vermiş olan mesut usta ile tanıştım.. esnafllığı yaklaşımı gerçekten çok nazik bir arkadaş. hafta içi bir gün için randevulaştık ve aracımı sabah saat 10..00 da götürdüm aracın başından hiç ayrılmadım her yapılan işlemi görüntüledim tüm sorularıma cevap aldım.. raçta tüm koltuklar söküldü robot denen ci,hazlarla tertemiz sandığım aracımın içi yıkandı buhar tutularak vakumlarla çekildi nekadar kirliymiş meğer tavanlar bagaj motor jantlar koltuklar tüm farlar itina ile çeşitli kimyasallar ile defalarca temizlendi. itina ile pastası cilası ve en son olarak oto koruma yapıldı bu işlemlerin bitmesi akşam saat 19..00 a kadar sürdü yani tam 9 saat aracımla mesut usta bizzat kendisi tüm işlemleri yaptı. aracın işi bitiğinde galeriden almışçasına pırıl pırıl parlıyordu koltukların rengi orjinal gibi olmuştu..aracımı önceden bilen arkadaşlar bile bukadar fark edebileceğini tahmin edemediklerini sanki yeni boyanmış gibi olduğunu söylediler.Benim gibi bu işlere hasta derecesinde titiz olan dostların mesut usta ile tanışmasını tavsiye ediyorum.. gerçekten memnun kalacağınıza eminim .en yakın zamanda fotoğrafları ekleyeceğim..ustanın telefonunu 0536 213 74 19 mesut usta kendim kamuda görevliyim tuzladan ayhan bey aracılığı ile arıyorum derseniz sanırım fiyattada hatırı sayılı indirim yapacaktır. kendisine bu konuyu formda paylaşacağımı ve burdan arayan dostlara yardımcı olmasını istedim seve seve kabul ettti. bu bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim herkezin ramazanını mübarek eder hayırlı sağlıklı günler dilerim...

mesut usta ile görüştüm 300 tl ye yapacağını söyledi...

• Arkadaslar merhabalar.2009 titanium 1.6 mondeomu gecen eylulde sattim, halen 2007 3.20i bmw kullaniyorum ve inanin mondeomu mumla ariyorum.Konfor ve surus rahatligi muhtesem mondeonun.Bmw nin tek artisi seri olmasi ve etiketi bence.Tekrar d sinifi arayisindayim ve manuel 1.6 tdci mondi ve 2.0 tdci powershift mondi gundemimde.1.6 manuel olacagi ve motorun zayif kalacagi endisesinden dolayi cok sicak bakmadigim bir arac.2.0 tdci de ise hem vergi hem de yuksek yakit tuketimini kaldiramam.Makyajli kasa istedigim icin vergi agir olacak.Ogrenmek istedigim powershift sanzuman 2011 de var miydi acaba? Hangi yil kullanilmaya baslandi.Hic olmazsa yakit az olursa vergiyi tolere eder.Accord da dusundugum araclar arasinda ama aracin torku cok dusuk ve araci pek tanimiyorum.Mondeoda ailemizi cok guvende hissediyorum.

• Taze taze tüketim değerlerim

Araç 2009 model otomatik mondeo tdci

Adana-Ankara arası gidiş geliş,Ankara içi ş.içide dahil 985 km

Duble yollarda ortalama 110,otobanda 130

Ortalama tüketim 5,6 LT

I love this car

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reymor01 -- 30 Haziran 2014; 11:10:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asittest

Merhaba, foruma sürekli girmediğim için mailine ancak cevap yazıyorum, 2012 2.0tdci powershift sahibi olarak ve 2011 140 bg lik olanı da yaklaşık 6-7 ay kullanmış biri olarak sorularına cevap vermeye çalışayım,

1- Aradaki 23 bg gerçekten hissediliyor, hem hızlanmada hem de max süratte. 140 bg lik olan model 210 km/h geçmezken 163 le çok rahat 230 üzerine çıkabilirsin. Yakıt tüketimi olarak ise 163 bg powershift ortalamada
    en 1 lt daha düşük tüketime sahip, hele ki biraz performanslı kullanma merakınız var ise bu 1,5 - 2 lt kadar bir avantaj yaratacaktır. (ben şehir için de ort. 7,5 lt kadar tüketiyorum, şehir dışında bu rakam sürüş hızı ve stiline göre çok rahat 4,8-5 lt seviyesine düşüyor)
    2- Powershift gerçekten çok keyifli ve bir o kadar süratli bir şanzıman, vites değişimlerini anlamanız neredeyse imkansız ve hiç soluksuz hızlanması müthiş keyifli. Önceki şanzıman da oldukça iyi bir şanzımandı ama daha ortalama bir performansa sahip ve çift kavramaların sunduğu hızı ve konforu sunması beklenenemez.
    3- Şanzımanlar konusunda hiç endişen olmasın 2.0 tdci da kullanılan powershift şanzıman da önceki klasik otomatik şanzımanda sorunsuzdur. Piyasadan duyabileceğin çift kavrama problemleri düşük motor hacimli araçlarda kullanılan(maliyetleri kısmak için) kuru kavrama tipteki powershiftlerden ve dsg (vw şanzımanı) lerden kaynaklanmaktadır.
    2.0 mondeolarda kullanılan powershift ıslak tiptedir ve yüksek torklara dayanabilecek şekilde üretilen çok iyi bir şanzımandır.
    4- Klasik şanzımanın arıza maliyetlerini bilmiyorum ama almadan önce araştırdığım için şunu söyleyebilirim powershift arıza yaparsa durum fena, (o meşhur çift kavramanın fiyatı 5-6 bin tl civarında imiş)
    Ancak 2012 model alırsan en azından 2015'e kadar garantisi olacağından bu süre içerisinde arabayı tanır, problem yaşarsan garantiden çok rahat hallettirebilirsin. Ford servisleri bu konuda gerçekten çok başarılı ( mondeo özelinde midir bilmiyorum ama ben arabayı aldıktan sonra tanışmak ve arabaya şöyle bir baktırmak için servise gittim, gerek kendi izlenimlerinden gerekse orda tanıştığım bir kaç kişiden duyduklarım sebebi ile çok memnun kaldım.
    5- Henüz hiç bakım yaptırmadım ama herhangi bir servisi arayıp fiyat sorabilirsin.
    6- Sağ dış stop lambamda ufak bir çizik vardı serviste yenisine 810 TL dediler, burdan bir sonuca ulaşabilirsin sanırım ( D segmenti bir araç olduğunu unutmamak gerek)
    7- Yol tutuş olarak eşsiz, konfor 10 üzerinden 11, ben kullandığım hiçbir araçta kendimi bu kadar güvende hissetmedim. Mondeo kullandıktan sonra diğer araçlar çok iğreti geliyor insana.

Benim sana naçizane tavsiyem, 2012 model üzeri al ( hem garanti açısından hem de yeni tip motor ve powershift), 50-55'e bulabileceğin araçlar hem sana çok rahat ilave bir 10-15 bin tl daha masrafa sebep olabilir hem de 163 beygirin ve poweshiftin keyfinden mahrum bırakır.

Sormak istediğin başka bir şey var ise yardımcı olmaya çalışırım.

Selamlar. @toros7 @toros7

Çok ayrıntılı cevap yazmışsınız. Teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.