Şimdi Ara

Yeni Ford Mondeo (MK4) Kulübü (37. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.109
Cevap
48
Favori
171.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Rica ederim :) listenin üst kısmında yazan 51 TL'ler işçilik tutarları... ön balatalar 260, arka balatalar 225 TL, diskler değişmedi.. Yetkili serviste fiyatlar biraz tuzlu maalesef
    2.0 Ecoboost benim de hayalim, umarım herşey gönlünüzce olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mystikal34

Serviste ecoboost motorların sessiz çalışması için triger'in zincir yerine standart kayış kullanıldığını duymuştum. 135.000 Km'de veya 4 Yılda (hangisi önce dolarsa) değişmesi gerekir diye biliyorum.

Çok teşekkür ediyorum cevabınız için...
  • İyi bayramlar arkadaşlar, ben 2010-2012 aradı dizel mondeo almayı düşünüyorum. Ama iki sorum var,

1. Bu modeller arasında herhangi bir sebepten dolayı "şundan uzak dur" dediğiniz var mı? Bazen makyajlı kasalarda ya da model değişimlerinde kronik problemler oluyor diye soruyorum...

2. 1.6 dizel almayı düşünüyorum. Bu motor kasa için zayıf mı kalıyor? 3-5 bin tl daha verip 2.0 mı almalıyım?

Kullanıcı olarak yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • albedo61 A kullanıcısına yanıt
    km si kaç aracın fiyatı baya iyi
  • musty90@ kullanıcısına yanıt
    2012 mondeo 1.6tdci titanium kullanıyorum. 2012 Eylül'de sıfır almıştım. 65.000km'de ve araçtan cok memnunum. Suda olsaydı dediğim bir özellik yok.

1.6 dizel motor gayet yeterli, belki kalkışlarda size biraz hayal gelebilir ama arabaya alıştığınızda onunda sorun olacağını düşünmüyorum.

Sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • musty90@ kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle 2.0 Tdci, yakıttan korkmam diyosan benzinli de müthiş.
    2012 ve üzeri olsun ki powershift in keyfinden de mahrum kalmayın.
  • teşekkürler hocam..
  • Beyler 2015 model mondeo ne oldu bayilerle görüşen oldumu avrupada galerilere araç gönderildi.ülkemize en azından ön sipariş için tanıtım aracı geldimi
  • Arkadaşlar yeni aldığım 1.6 ecoboostla güzel bi tatil geçirdim.birkaç detay paylaşayım ve aynı zamanda da kafamdaki bir kaç soruyu sorayım istedim.
    * Ankara-gaziantep ,gaziantep alanya (konya üzerinden) alanya -ankara güzergahını kullandım.aracım tatil boyunca ortalama 100 km de 6.8lt yaktı fakat genelde otoyol olduğu için 120km/h nin altına hiç düşmedim hatta yer yer 170-180km/h leri gördümve klima sürekli açıktı acaba bu normal bir yakıt değerimidir?
    * araçta genel olarak kabin sesi yok fakat soğuk kaplama asfaltta kabinde baya bi gürültü hissettim benmi abartıyorum acaba..
    * önceki aracım 2004 model 2.0 benzinli mondeo idi onunla 5. Viteste 130-140 km/h ile çıktığım rampaları bu arabamla vites düşürerek 5 hatta bazen 4. Vitese çekerek yine aynı hızlarla çıktım aracın atmosferik yada turbo beslemeli olması böyle bir sürüş farklılığı oluştururmu.yani bana sanki araba çabuk bayılıyor gibi geldi..
    kafamda soru işareti olan kıyaslamam gereken noktalar bunlar ..
    Gelelim olumlu yönlerine
    *bagaj önceki mondeoya göre çok daha fazla eşya aldı.
    * kaymak asfaltta 180km/h ile bile giderken kabin sessizdi
    * müzik tesisatı çok keyif vericiydi.
    * soğutmalı torpido çok ise yaradı usb girişi telefon şarj etme konusunda çok işlevseldi.(daha önceki arabalarımda bunlar yoktu :) )
    *sağ koltuğu öne çekince eşim ve minik kızım arkada evin salonundaymış kadar rahat ettiler:) ha çekmedende zaten çok rahattı...
    * aracın yol tutuşuna diyecek bir şey yok zaten ..
    Genel olarak izlenimlerim bunlar hem almak isteyenlere fikir vermesi açısından hemde benim açımdan faydalı olacağını düşünüyorum :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 5 bin km'dir 2011 1.6 tdci trend paket mondeo kullanıyorum. Arkadaşların merak ettikleri varsa cevaplarım. Arabayla ilgili ilk izlenimlerim;

Araba büyük olduğu için direksiyon tepsi gibi çok büyük, sürücü koltuğu ve direksiyon arası bacak mesafesi çok kısa,
    direksiyon en üstteyken ve koltuk en aşağıdayken bile hyundai elantra, renault fluence'deki gibi rahat bir inme - binme eylemi gerçekleştiremiyorum.
    Her seferinda sağ ayağımı dizden kırıp öyle çıkmak zorundayum. Bu kadar büyük ve geniş bir arabada böyle bir inme binme sıkıntısı beni çok üzdü.

100KG'den aşağı adamın mondeoya binmeyeceğini düşünürsek şişman patronların işi biraz zor...

Arka koltukları tek kelimeyle özetleyeyim; yorgan çek uyu. O kadar geniş ve rahat.

Bagaj; iki kişiyi paketle koy o kadar büyük :)

Yakıt tüketimi : istanbul içi e5 bazen dur - kalk bazen 20-40 km ile açık bazen 100 km, bazen şehirci ara sokaklar dur - kalk 7 lt, 30 kuruş.
    Bu kadar ağır büyük ve heybetli bir araba için 30 kurus makul bence. c sınıfı düdük arabaları 25 kurus yakıyor.

Uzun yolda ise tam 5 lt yakıyor 100 - 120 ile gidersek.

Yol tutuşu harika, malzeme kalitesi çok güzel, ön göğüs yumuşak plastik. deri direksiyon vs.
    Süspansiyon kalitesi çok iyi, arka taraf tam bağımsız salıncak sistemi olduğu için çukur ve tümsekleri çok hissettirmiyor. Özellikle torsiyon'Lu bir arabadan mondeo'ya geçen böbrek taşı dökme bakımında biraz üzülebilirler.

Mondeo almadan selefi latitude'de bindim. Arka diz mesafesi ve iç genişlik mondeo'dan daha ağır bastı. Latitude sadece kaput uzunluğunda ibaret bir araba. Bir de Mondeo'dan biraz daha az yakıyor, o da dci motor olduğu için belki de 1.5 olduğu içindir.

Gelelim asıl merak edilene; 1.6 dizel 1500-1600 kg'lık bir arabayı çekiyor mu? (ruhsatta 1600 kg yazıyor)

Şehiriçi gayet güzel çekiyor, 1 - 2 - 3 - 4 canavar gibi 100 kmye kadar hızlanmalarda turbonun da katkısıyla bir problem yok. Şehir için dik yokuşlarda dur - kalk yapmada hill holder'ın desteğiyle debriyaj yakma vs. gibi bir sorun da olmuyor. Makyajsız kasalar 1.6 benzinli mondeolarda bu sıkıntı var.

Fakat nispeten uzun yolda mesela büyükçekmece rampasını çıkarken bir sollama yapayım veya uçayıp basayım gideyim derseniz araç zayıf kalıyor. Burada gibi rampalı aracın zorlanacağı yerlerde 2.0 dizel daha iyi çekiyor ve gidiyor. Eğer 2.0 dizel gibi gideryim derseniz vites düşürüp sanki benzinli kullanıyormuşsunuz gibi yüksek devirlere çıkmanız gerekiyor, bu da dizele çok mazot yaktırıyor. Ben genellikle 2700 - 3100 devir arası bazen 3000 deviri görmeden araba torkunu verdikten sonra vites değiştiriyorum. Aynı büyükçekmece rampasını 2.0 mondeo ile çıksak araba büyük motordan dolayı daha az zorlanacağı için daha az yakacaktır 1.6 dizele göre.

Yani kısaca, 2.0 dizel'in yıllık 1866 tl mtv'si olmasa hiç düşünmeden 2.0 alırdım ve arabaya biniyorum derdim. ama hem geniş olsun hem az yaksın hem az vergisi olsun hem d segment makam arabası olsun diyorsa mecburen 1.6 dizel mondeoya binmek zorunda kalıyoruz.

mondeo düşünen herkese selamlar.

• abiler arkadaslar mrb yarıda kalan mondeo macerasına devamen yakın zamanda resimleri paylasacağim.2011 makyajlı 75b km de trend 2.00 tdci oto. mondeo ile tekrar burdayım.3. mondeom
  •  Yeni Ford Mondeo (MK4) Kulübü
  • hamzaatmaca kullanıcısına yanıt
    Çok güzel maşallah. Kazasız belasız kullanmanızı dilerim.
    Selamlar.
  • asittest A kullanıcısına yanıt
    saol üstat tırcı bi arkadas saolsun hafif sürttürdü. . neyse nazarlık olsun artık o da
  • hamzaatmaca kullanıcısına yanıt
    Bende o nazarlıklardan bir sürü oldu. Artık üzülmüyorum bile...
  • Merhaba arkadaşlar,
    Bir Mondeo sahibi adayı :) olarak 1.6 TDCI araçları araştırıyorum. (2010-2014)

Sahibinden.com da bu aracın 2. el 2014 modeline rastlayamadım.
    2014 model 2. el Mondeo 1.6 TDCI araçları piyasada neden göremiyorum?

Nedendir, bilgisi olan var mı?

Kazasız sürüşler...
  • Ben de önümüzdeki dönemlerde 50-55k bandında araç almayı düşünüyorum. Daha önce 2 kez mk2 aracım oldu. Forumda yazılanların hemen hemen hepsini okudum . Sanırım 1.6 125 beygirlik olan lpgye uyumu nedeniyle tercih sebebim olabilir. Dizel daha çok istiyorum . O fiyata düşük km dizel bulabilirmiyim?bir de lpgli kullanan arkadaslar araçlarından memnun mu? Inşallah en kısa sürede aranıza katılmak dileğiyle....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.