Şimdi Ara

Yeni Ford Mondeo (MK4) Kulübü (40. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.109
Cevap
48
Favori
171.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yaklaşık 10gün önce 2008 1.6 mondeo titanium alarak aranıza katıldım.
    Arac 133000 km de.Daha önceden lpg takilmamis.Ben brc my 11 taktırdim.
    Yakit değerlerinden çok memnunum.Direksiyon için hidrolik sıvısı eksikti.mobil atf verdiler.
    Bu uygun dediler.Ne dersiniz?Bir de yag değişimi için hangi yag uygun lpg olduğu için 5w30 yerine 5w40 mi olmali?
    Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dolunay5858

merhaba mondeocu abiler kardeşler.2011 mod. 2.00 tdci otom. aracımın yakıt değerlerini paylaşmak istedim.3.750 tl den aldığım euro dizel mazotla 730 km yol yapıp tekrar full yaptığımda aracımın 201 tl lik mazot aldığını gördüm.aracımın 0.275 krş yakması beni sevindirdi işin açığı. 120 yi geçmedim.günlük 100 km mesafe ile bu değerlere ulaşıldı.eminim ki şöyle 1000 km lik bir şehir dışı yolculuğunda değer biraz daha düşecektir.hayırlı günler iyi forumlar

Bende 2008 model 2.0 dizel otomatik var 100 tlik mazotla 140 km yaptım yakıtık deil mi anlamadım gitti

• bende seat cordoba var ama satmaya karar verdim farkki segment olmasina ragmen beni mondeo ve cruze denedik arkadasla cruze ptomatik sunroof mondeo 2008 model 1.6 lpg li ama mukemmel bir arac kiymetini bilin makam araci resmen valla

• quote:

Orijinalden alıntı: cycladol_2624

quote:

Orijinalden alıntı: dolunay5858

merhaba mondeocu abiler kardeşler.2011 mod. 2.00 tdci otom. aracımın yakıt değerlerini paylaşmak istedim.3.750 tl den aldığım euro dizel mazotla 730 km yol yapıp tekrar full yaptığımda aracımın 201 tl lik mazot aldığını gördüm.aracımın 0.275 krş yakması beni sevindirdi işin açığı. 120 yi geçmedim.günlük 100 km mesafe ile bu değerlere ulaşıldı.eminim ki şöyle 1000 km lik bir şehir dışı yolculuğunda değer biraz daha düşecektir.hayırlı günler iyi forumlar

Bende 2008 model 2.0 dizel otomatik var 100 tlik mazotla 140 km yaptım yakıtık deil mi anlamadım gitti

hocam şöyle söyleyim mazot u shell nitro power alıyorum.en son dün aldım 252 tl lik mazot aldı.yol bilgisayar ında 1050 km gösteriyo. 252 tl = 1000 km.yakıt ı fazla yakıyosunuz.kesinlikle servis e veya iyi bi usta ya gösterin aracı

• quote:

Orijinalden alıntı: vasel

bende seat cordoba var ama satmaya karar verdim farkki segment olmasina ragmen beni mondeo ve cruze denedik arkadasla cruze ptomatik sunroof mondeo 2008 model 1.6 lpg li ama mukemmel bir arac kiymetini bilin makam araci resmen valla

iyi tespit ustacım.ama siz bi de 2.00 tdci ye binin derimgerçek anlamda yer uçağı.
  • 2.0tdci 140bg ile karma tüketim ortalama 6.4lt/100 km oluyor. Şehiriçi arttıkça bu oran yükselir. Mevcut mazot fiyatıyla 24 kuruş yani.

• valla superr gercekten mercedes gibiydi

• Hayırlı olsun kaça aldınız acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: soner76

Merhaba arkadaşlar.
    yaklaşık 10gün önce 2008 1.6 mondeo titanium alarak aranıza katıldım.
    Arac 133000 km de.Daha önceden lpg takilmamis.Ben brc my 11 taktırdim.
    Yakit değerlerinden çok memnunum.Direksiyon için hidrolik sıvısı eksikti.mobil atf verdiler.
    Bu uygun dediler.Ne dersiniz?Bir de yag değişimi için hangi yag uygun lpg olduğu için 5w30 yerine 5w40 mi olmali?
    Teşekkürler

:-)

• dolunay5858 kullanıcısına yanıt
    Evet fazla yakıo gibi ama bakımları falan yeni yapılmış ben arabayı alalı iki ay falan oldu arkadaşın arabasıydı bakımlarını falan yaptırıp sattı zaten hergün sanayideyim bi baktırayım bakalım ne çıkacak

• coupe96 kullanıcısına yanıt
    Benimde ortalamam 11 lt gibi km de 71 kuruş yakıo var bi gariplik ama hayırlısı

• yuhu kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.35000 e aldım.
    1 2 küçük çizik dışında gayet iyi.
    115000 km de en son servise gitmiş.
    Gayet beklentimi karşıladı.

• Arkadaşlar merhaba.2011 model mondeo aracımda ankara da yaşanan yoğun soğuklar ve kar yağışı sırasında şöyle bir sorun ortaya çıktı.park sensörü devreye girmiyor.geri vitese takınca girmesi gerekirken yada park sensörü düğmesine bastığımda çalışması gerekirken dit dit diye bir ses çıkıyor ve on düğmesi yanıp söndükten sonra devre dışı kalıyor.böyle bir sorun yaşayan varmı varsa nasıl çözüme ulaştını.zayrıca bu arıza garanti kapsamına girermi.
    Herkese şimdiden teşekkürler...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

2009 Model Boyasız 82 Bin Km'de Mondeo 1.6 Selective 125BG + Lpg için 47.500 TL ödeyeceğim. Fiyat nasıl? Acil yardım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: esnafim35

Merhaba,

2009 Model Boyasız 82 Bin Km'de Mondeo 1.6 Selective 125BG + Lpg için 47.500 TL ödeyeceğim. Fiyat nasıl? Acil yardım.

Sonucu bekliyoruz. Hayırlısı olsun

• yuhu kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Ama kime sorsam en az 5 bin lira fazla vermişsin deyip canımı sıktılar. Ne yapcam bilemedim. 200 TL kaparoyu yakmayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: esnafim35

Teşekkür ederim. Ama kime sorsam en az 5 bin lira fazla vermişsin deyip canımı sıktılar. Ne yapcam bilemedim. 200 TL kaparoyu yakmayı düşünüyorum.

Hocam araba içinize sindiyse 3-5 fazla verilebilir. Sonuçta masrafsız bir arabaya 5 bin fazla vermek, siz aldıktan sonra 10.000 tl masraf çıkaracak bir arabaya daha az vermekten iyidir.

• Teşekkürler arkadaşlar. Araca verdiğim 200 TL kaparoyu yakıp almaktan vazgeçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuketici06 -- 20 Ocak 2015; 7:25:43 >
  • İyi yapmışsınız hocam çünkü fiyat yüksek,biraz daha bekleyin o fiyata 2011 1.6 selective alırsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::FoxRiver::

5 bin km'dir 2011 1.6 tdci trend paket mondeo kullanıyorum. Arkadaşların merak ettikleri varsa cevaplarım. Arabayla ilgili ilk izlenimlerim;

Araba büyük olduğu için direksiyon tepsi gibi çok büyük, sürücü koltuğu ve direksiyon arası bacak mesafesi çok kısa,
    direksiyon en üstteyken ve koltuk en aşağıdayken bile hyundai elantra, renault fluence'deki gibi rahat bir inme - binme eylemi gerçekleştiremiyorum.
    Her seferinda sağ ayağımı dizden kırıp öyle çıkmak zorundayum. Bu kadar büyük ve geniş bir arabada böyle bir inme binme sıkıntısı beni çok üzdü.

100KG'den aşağı adamın mondeoya binmeyeceğini düşünürsek şişman patronların işi biraz zor...

Arka koltukları tek kelimeyle özetleyeyim; yorgan çek uyu. O kadar geniş ve rahat.

Bagaj; iki kişiyi paketle koy o kadar büyük :)

Yakıt tüketimi : istanbul içi e5 bazen dur - kalk bazen 20-40 km ile açık bazen 100 km, bazen şehirci ara sokaklar dur - kalk 7 lt, 30 kuruş.
    Bu kadar ağır büyük ve heybetli bir araba için 30 kurus makul bence. c sınıfı düdük arabaları 25 kurus yakıyor.

Uzun yolda ise tam 5 lt yakıyor 100 - 120 ile gidersek.

Yol tutuşu harika, malzeme kalitesi çok güzel, ön göğüs yumuşak plastik. deri direksiyon vs.
    Süspansiyon kalitesi çok iyi, arka taraf tam bağımsız salıncak sistemi olduğu için çukur ve tümsekleri çok hissettirmiyor. Özellikle torsiyon'Lu bir arabadan mondeo'ya geçen böbrek taşı dökme bakımında biraz üzülebilirler.

Mondeo almadan selefi latitude'de bindim. Arka diz mesafesi ve iç genişlik mondeo'dan daha ağır bastı. Latitude sadece kaput uzunluğunda ibaret bir araba. Bir de Mondeo'dan biraz daha az yakıyor, o da dci motor olduğu için belki de 1.5 olduğu içindir.

Gelelim asıl merak edilene; 1.6 dizel 1500-1600 kg'lık bir arabayı çekiyor mu? (ruhsatta 1600 kg yazıyor)

Şehiriçi gayet güzel çekiyor, 1 - 2 - 3 - 4 canavar gibi 100 kmye kadar hızlanmalarda turbonun da katkısıyla bir problem yok. Şehir için dik yokuşlarda dur - kalk yapmada hill holder'ın desteğiyle debriyaj yakma vs. gibi bir sorun da olmuyor. Makyajsız kasalar 1.6 benzinli mondeolarda bu sıkıntı var.

Fakat nispeten uzun yolda mesela büyükçekmece rampasını çıkarken bir sollama yapayım veya uçayıp basayım gideyim derseniz araç zayıf kalıyor. Burada gibi rampalı aracın zorlanacağı yerlerde 2.0 dizel daha iyi çekiyor ve gidiyor. Eğer 2.0 dizel gibi gideryim derseniz vites düşürüp sanki benzinli kullanıyormuşsunuz gibi yüksek devirlere çıkmanız gerekiyor, bu da dizele çok mazot yaktırıyor. Ben genellikle 2700 - 3100 devir arası bazen 3000 deviri görmeden araba torkunu verdikten sonra vites değiştiriyorum. Aynı büyükçekmece rampasını 2.0 mondeo ile çıksak araba büyük motordan dolayı daha az zorlanacağı için daha az yakacaktır 1.6 dizele göre.

Yani kısaca, 2.0 dizel'in yıllık 1866 tl mtv'si olmasa hiç düşünmeden 2.0 alırdım ve arabaya biniyorum derdim. ama hem geniş olsun hem az yaksın hem az vergisi olsun hem d segment makam arabası olsun diyorsa mecburen 1.6 dizel mondeoya binmek zorunda kalıyoruz.

mondeo düşünen herkese selamlar.

kardeş kusura bakmassan birşey söylemek istiyorum

benim boyum 1,83 kilom 98 ben araca bendede 1,6 tdci var 2012 model ben inip binerken sorun yok senin direksiyon ayarın da hata olmasın ?
    ayar kısmına bir bak belki en alt seviyededir. koltuk pedal mesafesine gelirsek ben koltuk en gerideyken pedala tam anlamıyla basamıyorum ayrları eksik yapıyorsun gibime geliyor .

yanlız şöyle bir durum oldu bende aracım şuan 34000 de 30 binde iken devriyaj plakası çatlattı sizlerde böyle bir durum oldumu ?

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.