Acer laptopum var.Hardiskten değişik sesler geldiğinden bozulduğuna kanaat getirdim ve yeni hardik aldım.Yeni hardiske sistemi nasıl yüklerim yani eski harddiskte bulunan recoveryi yüklesem sistem yüklenir mi .Yada vistayı dışardan yükelyip sonra recovery yapsam olur mu?Ya da şöyle sorayım sistemi en kolay nasıl yüklerim?
Kolay Gelsin
Hangi işletim sistemini yüklemek istiyorsan o işletim sisteminin yükleme cdsini alıp BIOS kısmından "cd/dvd" boot edip yükleme cdsini bilgisayarına yerleştireceksin ve yükleme aşamalarını takip edip işletim sistemini yükleyeceksin. Recovery bilgisayar firmaları tarafından bir defa yüklenir ve bilgisayar ile gelir. Tekrardan senin yükleme şansın olmaz diye biliyorum. Firmalara göre değişiklik gösterebiliyor.
İşi bilen birisi tarafından Acronis true image programı ile Hdd üzerindeki recovery bölümü dahil tamamı yeni hdd ye aktarılabilir. Sonrada isterseniz recovery ile sistemi sıfırlayabilirsiniz. Hdd nin değiştirilmesi herhangi bir sürücü yüklemesi gerektirmediği için windows un çalışmasında problem çıkarmaz.
en sağlıklısı sıfırdan sistem kurmaktır yoksa sorun çıkma ihtimali daha yüksek