Şimdi Ara

Yeni hayvan yasası komisyonda kabul edildi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
312
Cevap
0
Favori
6.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Köpek egitmeni bir arkadasim var, köpegini canindan cok sever. Ancak Sokak köpeklerine karsidir ve sokakta köpeklerin cok oldugu ülkelere turist olarak dahi gitmez. Bu ülkelerin basinda bir Bulgaristan 2. Türkiye gelir. Sokakta köpeklerin yasadigi ülkeleri köpek dostu degil aksine köpek düsmani olarak görür. Cünkü onlarin hangi sartlarda onuruna uygun sekilde yasayabilecegini iyi bilir. Bizdeki kafasi karisiklar ise köpegin sokaklarda yerinin olmadigini hala kavrayamiyorlar. Cocugum sevsin diye kücükken yavrulari alip, büyüyünce sokaga birakip sonrada yoldan gecen aklina geldikce sahipleriymis gibi onlari biraz sevip mama vermenin onlara iyilik yapmak oldugunu ve sokaklarin onlarin yasamasi gerekekn alan oldugunu saniyor. Nasil yasadiklari umurlarinda bile degil, yolda ya bir arabanin altinda kaliyorlar yada baska köpeklerin saldirisindan veya hastaliktan ölüyorlar.

Bundan böyle sokak köpegi yaralanmalarindan veya tarifkte araci zarar görenlerin zararini belediye karsilamak zorundadir, ya toplayacaklar yada bedelini isini yapmayan belediye baskanlari cebinden ödeyecek.

• _turbo_ kullanıcısına yanıt

Türkiye'de millet ne avrupalı ne arap.. O yüzden garip adetler toplumun bazı kesimlerinde yer bulabiliyor.. Rantcılar avrupalıyı sömüremez cünkü onlar medenidir sokakta itin zararlı oldugunu en cahili bile anlayabilir araplar da istemez onlar da köpegi mundar görüyor.. Bu ülkenin insanı bir garip kültüre sahip bence böyle soytarılıkların toplumun bazı kesimlerinde yer bulabilmesinin sebebi bu.. Cünkü millet iki taraftan da değil.. Ikisinin karısımı gibi bir garip yani.. Ne avrupalı olabilmisler ne arap..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 26 Temmuz 2024; 9:7:59 >

Aslinda millet hem Avrupali hemde Arap olma cabalarinin sonucunda kendine özgü yeni bir huy kazanmis. Cünkü Allahin verdigi cani sadece Allah alir diyerek (burda Arap olan yani ortaya cikiyor) sokakta yasamasi gerekir görüsünde oluyor. Diger yani ise her nerde olursa olsun köpeklerin olmasini bir Avrupalilik olarak algilayan yanida var. Oysa Avrupalilar köpeklerine evinde bakarlar, sokaga birakamazlar. Gezmeye giderken dahi ellerinde cöp posetiyle dolasip, diskilarini toplamak zorundadirlar. Sonuc olarak ne Arap nede Avrupali olabilmis bir millet, her ikisinide yanlis anlayip, yorumlayarak burdan ortaya yanlis bir sonuc cikarmistir. Bu yüzden isine geldigi yerde kah burasi Avrupa degil derken isine geldigi yerdede burasi Arabistan degil der.

• Cumhur ittifakı belediyesi bir yerde yaşayan muhalif biri olarak yasanın çıkmasını bekliyorum. Yasa çıkar çıkmaz kısa sürede yaşadığım yerde bu it sorunu çözülürse bir sonraki belediye seçiminde oyumu bu belediye lehine vereceğim.

Ancak genel seçimde asla akp ye vermem, bu yasayı çıkaran akp ama diyenlere sözüm, zaten bu sorunun yasal kahramanı bir önceki yasa ile itlere dokunulmazlık veren akp hükümetiydi. Neymiş efendim it ısırırsa topla kısırlaştır tekrar yerine bırak. İnsan ısıran bir it daha iflah olmaz. Köylerde insani yada besi-kümes hayvanı ısıran iti anında itlaf ederler. Yada daha somut bir örnek Atatürk'ü ısıran köpeği Foks Atatürk'ünde onayıyla uyutulmuştur.

• Kısırlşatırma işi kör topal ilerler gibi, kısırlaştırma sadece veterinerlerin yapabildiği yaklaşık 30dk - 1 saat süren cerrahi bir operasyon, insana yapılan işlemden bir farkı yok (işin maddi boyutu bir yana olayın uygulayıcı sayısıda yetersiz). Milyonlarca itin tamamen toplanması ve bu şekilde yapılacak kısırlaştırma dışında yapılacak her işlem çoğalma sayısını sadece bir miktar azaltır (1 yılda 4 milyondan 6 milyon olmazda 5,5 milyon olur ama sorun büyümeye devam eder). Mevcut it sayısı bu işin çözülmesi için fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 26 Temmuz 2024; 9:29:12 >

Fakat bu Allah'ın verdiği can, Allah'ın sessiz kulları, Allah'ın kedileri köpekleri gibi seyler de genellikle araplarda yok. Bunlar söyledigim gibi sahsına munhasır adamlar.. Bak burada kadının teki dördüncü katta oturuyordu, asagıda kedi gördü, bir kaba süt koydu, pijamasıyla dört kat asagıya indi, kediye süt veriyor.. Asagıda üstü bası yırtık pırtık dilenci bir adam görse bir damla süt vermez belediyeyi cagırayım da zabıta alsın bu adamı der.. Bahanesi de hazır bu adam benden zengindir numara yapıyor falan.. Bunlar bir de böyle vicdan micdan goygoyu yapıyorlar bunları hortumla döveceksin.. Su kedileri de alsalardı güzel olacaktı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 26 Temmuz 2024; 10:24:59 >
  • Öyle bir millet düsünki bir yandan kendi dininden bi haber, diger yandan bati özentisi olup onu yanlis yorumluyor olsun. Bu ikisinin karisimi sonucu ortaya corba gibi birsey cikmis, bu yüzden kah dinden dem vurur ama yanlis sekilde, kah Avrupali modern olmayi sokakta köpeklerin cirit atmasi olarak algilar.

Evet yani kendilerine hem müslüman diyorlar, hem de araplar untermensch, Allah onlara peygamber göndermis cünkü hepsi sapıktı.. Biz cok ahlaklıyız bu araplardan üstünüz dini de onlardan iyi biliriz falan diyor bazıları.. Eh peki peygamber de araptı diyorum o zaman o peygamber o baska diyorlar hahahaha.. Simdi sen arap olsan, bunu duysan, bu avel ne diyor dersin değil mi? Yani böyle bir seye muhtemelen anlam veremezsin, beynin error verir.. Hani ne gavur ne müslüman diye bir laf var bazıları kelimenin tam anlamıyla bu tanıma giriyorlar.. Ben mesela hem arap degilim hem musluman degilim ancak musluman olsaydim boyle ilginc dusuncelerim olmazdi..

Ben buradan ne yazık ki, tam anlamıyla basarılı olunamadıgı sonucuna varıyorum.. Milleti yarı avrupalı yarı arap yapabilmisler keske ya tam avrupalı, ya da olmuyorsa tam arap yapsalardı bu sekil olması herkese zarar ziyan olmus..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 26 Temmuz 2024; 10:42:9 >

aynen böyle. teyze açım ölüyorum desen itmişsin gibi kovalar. hav desen tependen aşağı mama yağdırırlar

• Şu yazılanları okuyunca ülkenin iq seviyesinin her geçen gün düştüğü anlaşılıyor. Dünya kadar sorunumuz varken tek dert köpek sanki ulan hayatında kaç tane kuduz köpek gördünde kuduz salgını var diyorsun biriside kedi , kertenkele, böcek, kuş ne varsa yok edilsin demiş keşke sen yokalsanda bu dünya bir rahatlasa bizim halkın başına gelen herşey müstehaktır Allahın laneti aklını kullanamayanların üstünde olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freezzer -- 26 Temmuz 2024; 11:54:33 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • moustapha129 M kullanıcısına yanıt

Bunların cogu allah mallah da tanımaz fakat hayvan sömürüsü oldum mu, sekil b'de gördügümüz gibi ağızlarından allah ve allah'ın gazabı sözcükleri düsmez..

Bir keresinde hic unutmuyorum, bende televizyon izleme alıskanlıgı yoktur haberleri de izlemem, fakat bir televizyon kanalının spikerini youtube'da görmüstüm, suratında böyle seytani bir ifadeyle, Allah'ın masum kulları, peygamber efendimizin köpegi kıtmir falan diye kafasını sallayarak, ahlak vicdan ve din dersi veriyordu.. Kadının suratı boya küpünden cıkmıs gibi, sacları lüks kuaförde yaptırmıs boyatmıs ve ağzından Allah peygamber düsmüyordu.. Cehenneme odun adayı fakat Allah diyordu..  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 26 Temmuz 2024; 12:7:11 >
  • coolman06 C kullanıcısına yanıt

En azından alternatif muhalefete oy verin . Nitekim insan canını umursamayan bir parti iktidara gelirse bütün önlemleri tekrar kaldıracaktır.

Karşımızda nasıl Bir akıldan uzaklaşmış kitle bulunduğunu hepimiz gördük. Akıl almaz derecede insanların çektiklerini, acılarına kayıtsız bir topluluk bunlar.

Bu nedenle her zaman şunu dedim bu ülkenin tek Araplasnamis , dini akildisiliktan soyutlanmış bilime ve akla ( ancak postmodernis zirvalar değil, modernist dönemdeki gerçek bilime ) önem veren yeni bir sağ parti ile olur .

İnsan canını, insan sağlığını, kamu güvenliğini kendi boş, bencil , duygusal hezeyanları için hiçe sayan bir hareket ülkeyi yönetemez. Çünkü eğer ülke yoneteceksen yeri geldiğinde yukarıda sandıklarım için zor kararları gözünü kırpmadan almalısın.

Atatürk döneminde pekcok zor karar alındı. Çünkü gerekliydi. Sokak hayvanlarinkonusunda da benzer bir adım atıldı. Çünkü gerekliydi . Bunların bilincinde olmalıyız. Ülkedeki sağ partiler dini akildisiligi bünyelerinde barindirirken solcular ise postmodernjst zirvalarla dejenere olmuş ve akıl bilimin altını oymuş haldeler.

Bunun bilincinde olmalıyız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 26 Temmuz 2024; 12:53:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.