Şimdi Ara

Yeni hayvan yasası komisyonda kabul edildi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
312
Cevap
0
Favori
6.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Açıkçası yasa net olarak ne diyor ve ne derece doğru uygulanacak bilmiyorum ve zaten tıkır tıkır işleyeceğine de pek güvenmiyorum ama en azından saldırgan köpeklere karşı mutlaka bir çözüm gerekiyordu. Milleti parçalıyorlardı çünkü artık, çözüm illa öldürmek olmayabilir mesela hiç çıkmayacakları şekilde barınaklarda bakılabiliyorsa bakılsın. Sokağa salınmasın yeter, sokakta köpek terörü olmadığı müddetçe öldürmek mecburi değil.

Nihayetinde cinsine göre değişse de köpekler doğası gereği avcı ve tehlikeli hayvanlardır. Sokakta da süs köpekleri gezmiyor beyler, saldırgan cins köpekler geziyor. Bu kızın yüzünü ABD'de iki köpek parçalamıştı 2021 yılı olması lazım, polisler kurtartıyor kızı evde yüz üstü yatar vaziyette. Köpeklerden biri alman çoban köpeğiydi sanırım diğerini hatırlamıyorum. Kız hayatta ama durumu böyle.

Bizde de köpek saldırısına maruz kalanların arasında ciddi yaralananlar oldu. Çocukların yüzünü ısıran köpekler oldu. Yani şu iş öyle veya böyle çözülmeliydi. Yasayla alakalı protestolara hep süs köpekleri falan koyuluyor resim olarak. Ya da kulakları aşağı yönde sevimli görünümlü köpekler koyuluyor. Sen koysana oraya insanların bedenini parçalamış köpeklerin fotoğrafını, ya da ben koyayım bir köpek eğer kafaya koyarsa bir insanı ne hale getirebilir.

Baş edemezsin abi hayvan bu, senden güçlü, senden çevik. Yani ben yolda yürürken bu riski göze almak zorunda değilim mamacılar mama satacak diye. Öldürmeden çözülebiliyorsa çözülsün ben desteklerim, yeter ki çözülsün.

Yeni hayvan yasası komisyonda kabul edildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabus2224 -- 26 Temmuz 2024; 10:49:58 >

• 29 Temmuz'da Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclis genel kurulunda görüşülecekmiş. Sanırım oylama aynı gün yapılır.

Kaynak:
    www.cumhuriyet.com.tr
    Meclis'in programı belli oldu: Ziyaretçi kısıtlamasının tarihi dikkat çekti!
    https://www.cumhuriyet.com.tr/siyaset/tbmmde-ziyaretci-kisitlamasi-2231210

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 25 Temmuz 2024; 19:11:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sucre Maricruz kullanıcısına yanıt

Erdoğan'ı yakında peygamber ilan edeceksiniz bu köpek korkusu yüzünden.

• captain_turkiye kullanıcısına yanıt

beni banlattın, arkamdan da epeyce konuştun, forum üzerinden benimle alay ettin ve sonra ben karşılık verince şikayet edip forum yasağı almama neden oldun. benim adım Fatih, istanbu/büyükçekmece de yaşıyorum, forum üzerinde de tek hesaba sahibim... yaşım 31, bekarım ve 4 katlı müstakil binada sadece ben oturuyorum. tanımadığın insanlara karşı iftira atma diyorum ve köpek konusuna geçiyorum.

şahsen ben bugüne kadar 1 hayvan bile öldürmedim, kurbana ve avcılığa karşı bir insanım ben, çünkü canlılar acı çekmesin istiyorum. sokakta başıboş köpeklere karşı olmamızın sebebi daha fazla köpek üremeye neden oluyor ve böylece hem daha fazla köpek acı çekiyor ve hemde daha fazla insan acı çekiyor ve ölüyorlar... bu yüzden seçim yapmak zorundayız, bu acıların bitmesi için bir karar verilmeli ve çoğumuzun bildiği üzere bu hükümet bu işi çözmek için para dökmeyecekti ve en ucuz yöntem olan "itlaf" yöntemini gerçekleştirecek.

bazılarının buna gönlü el vermiyor fakat bu sorun bir şekilde çözülmeli, zamana yayıp itlaf etmeden ve para harcayarak bu işi çözmek şu an için mümkün değil çünkü Türkiye de kasa boşaldı ve de bu sokakta başıboş köpekler ve kediler sayesinde ticaret yapan leş kargaları da çoğaldı...

çözüm şart, aksi halde çok daha fazla başıboş köpek ve kedi acılar içinde ve vahşet içinde ölmeye devam edecek ve ölen insan sayısı da artacak... bu artan acı ve ölümler hiç mi rahatsız etmiyor? "göz görmeyince gönül katlanır" deyip boş veriyor musunuz yoksa?

Akabe diyip de erdoğanı peygamber ilan edemem merak etme biz lightbulbcılardan değiliz.Neyse ki yasa kediler ayrı tutularak çıkartılıyor.Mama lobisi ve acındırarak ibana para toplama lobisi şokta.

Minicik kedi yavrularını zevk için boğup öldüren veya yavruları olan annesini kıstırıp boğazına diş atmak suretiyle öldüren rehabilitesizlerin akıbeti en azından hayırlı olacak.Hayvanları yaşatabileceğiz.İnsanları,çocukları,kadınları,savunmasızları travmasız,uzuv kayıpsız,yüzleri,kafaları parçalanmamış veya mahra gibi ölüme koşmamış bir şekilde yaşatacağız.

Kediler çocuk parkını rehin almazlar,kilolarca çiğ atık et yemezler,5-10 kedi toplanıp insan veya köpek katletmezler.Garibanlar genelde tek takılır küçücük çocuğu çok çok tırmalar o da basit bir olay ki kolay kolay insana yaklaşmazlar,saldırmazlar.En sevindiğim nokta bu savunmasız, topluma faydalı garip kedileri kullanıp sokak köpeği yerine sokak hayvanı demelerinin önünün kesilmesi.Herkes farkını bilsin.Halkın şikayeti sokak hayvanları değil sokak köpekleriydi sorun da onlar üzerinden çözüldü nihayet.Sırada köpeklerin birer birer sokaktan toplatıldığını görmek var.İnşallah onu da en kısa zamanda göreceğiz.

Üzgünüm köpekler için ancak biz insanız.İnsan canını düşünmek zorundayız.Başka çare kalmamıştı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Size göre kedi için kendini yırtıp kanunu o yönde değiştirenler insan düşmanı mama lobisi. O yüzden kediyle ilgili sözleriniz samimi gelmiyor. Muhalif belediyeler sözünü söyledi. Akabe diyerek tamamen masum mültecilerle beraber akp belediyelerinde huzur içinde yaşayabilirsiniz belki. Onlara ses çıkaranlar için bir lobi lafınız vardır nasılsa.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sadece kediler konusunda samimiyetle karşı çıkılmışsa mama lobisi demem,kedisever derim ki haklıdırlar.Kedilerin bu yasada işi yok.Muhalif olarak muhalif belediyede yaşayarak sonuçları göreceğiz.Muhalif belediye şayet bu tarz bir kanunsuz hareket başlatırsa bedelini sandıkta ve aynı zamanda suç duyuruları ile öder.Chp veya iyip dokunulmaz değil.Yaşayarak göreceğiz.Akabeli belediyelere gerek yok kanun bir çıksın göreceğim ben o toplatmam diyen delikanlıları.Siz bakmayın böyle dediklerine gaz alma çalışmaları bunlar.Hani bakın karşı çıktık ama olan oldu mecburuz hesabı Yeni hayvan yasası komisyonda kabul edildi 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Size göre sizden olmayan herkes mama lobisine bağlı ve insanlık düşmanı. Her mesajınız bu yönde.

Muhalefet millete karşı akpnin oyununa gelirse kazandığı oyları aynen kaybeder. Akpninde amacı bu zaten. Bugüne kadar akpnin oyununa gelenler yüzünden ülkenin halini görüyoruz. Devamını senin de söylediğin gibi yaşayarak göreceğiz. Nasılsa artık uzun bir süre erken seçim konuşulmaz. Rte yine alacak mı istediğini göreceğiz. Zaten kaybedecek bir şey kalmadığı için bu hamleyi yaptı.

Köpekleri kaldırdı diye bir sey olmaz.. Millet daha cok oy verecek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 26 Temmuz 2024; 8:56:25 >

Erdoğanın köpegi var emine erdoğanın köpegi var, erdoğan da bizden diyorlardı.. Köpekciler tokadı sağlam yediler en cok ona gülüyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 26 Temmuz 2024; 8:48:39 >
  • kabus2224 kullanıcısına yanıt

Bunu köpek mi bu sekil yapmıs? Bu avrupalı bir ablaya benziyor.. O ülkelerde sokak köpegi yoktur kesin kendi sahiplendigi köpek tarafından saldırıya ugramıstır bu.. Canavar besleyerek hak etmis.. Hic acımadım.. Bundan sonra hayatına korku filmi oyuncusu olarak devam etsin yeni kariyer yolu gözükmüs buna..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 26 Temmuz 2024; 8:51:24 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.