Şimdi Ara

====Yeni Honda City Bölümü====Ana Başlık====buradan devam (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
11.897
Cevap
55
Favori
1.099.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HONDACILAR merhabalar iyi kötü mesajlar var ! Ama inanın arbayı kullananlardan hiç olumsuz mesaj okumadım.Olumsuz mesajların
    genelde her araba sitesine giripte işi olmayanlardan geldiğini düşünüyorum.!
    Arkadaşlar eğer almayı düşünen varsa hemen alsın tasarruflu , şık , temiz bir araba emin olun çok yakında sık göreceginiz bir araba olacak :)
    Şimdiden herkese arabaları hayırlısı olsun !
  • Ben ARABANIN kaskosunu 700 ytl yaptırdım.7 takside böldüler. İsviçre Sigorta dan!
    Arabaya park sensörü de takdırdım onuda servisten 150 ytl karşılğında taktırdım! Benim city sport modeli olduğu için arkalarda kolon yoktu 2 tane kolon taktırdım Arabanın sadece alarma ihtiyacı var, onuda en kısa zamanda taktıracam !
    Formlardan okuduğum kadarıyla arkadaşlar hepsi burada com adlı internet sitesinden " CyCLoNE " markalı alarmı taktırmış onu taktırmayı düşünüyorum !
  • arkadaşlar yeni mid tiz takımlarını aldım arkaya taktırıcam ben de bunları.benim sigorta ışık sigorta 700ytl 6 taksit ödemeye martta başlıyacağım.
    arabalar yavaş yavaş caddelerde gözükmeye başladı çok mutluyum içime gerçekten sindi.
    söylenenlere hiç kulak asmıyorum ve bence siz de asmayın onlar honda'yı çekemeyenler ve kıskananlar.

kıskananlar çatlasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadoo -- 4 Şubat 2006 17:42:11 >

• Sensorun adı bile yok mu bu arabada ?(yağmur, park, cruise vs)
  • CyCLoNE alarmla ilgili daha çok bilgi edinmek isteyen varsawww.regi.com.tr yi ziyaret edebilir.
  • Kendi sinifindaki hicbir benzinli arabanin km de 150 Ykrs yakmasini saglayamayiz. Ya da arka kampana frenleri disk e donusturemeyiz kolay kolay. Ama 2 saat icinde her arabaya yagmur, park gibi sensorlar takilabilir. O nedenle onemsenecek bir problem degil.

quote:

Orjinalden alıntı: chona

Sensorun adı bile yok mu bu arabada ?(yağmur, park, cruise vs)
  • 150 bin uzun yolda bile çok zor

arkadaşlar benzin pahalı 2.65

honda az yakıyor olabilir ancak rakiplerinde dizel seçenekler var

o yüzden dizel araç almak isteyen zaten bu aracı eliyor.
  • Ben henuz arabayi teslim almadim. Subat 10-15 arasi insallah. Ancak kullanan arkadaslarin verdikleri degerler 145 bin ile 155 bin arasinda degisiyor. Yani ortalama 150 bin e geliyor. Teslim aldigimda kendi degerlerimi de foruma gonderirim.
    Ben de City'i duymadan once dizel arac almayi dusunuyordum. Hesabini kitabini iyi yapan herkesin dizel araclari eleyip city e donecegini dusunuyorum ben. Dizelin onlarca dezavantajina karsilik tek avantaji az yakmasi. City nin tuketim degerleri de benzinli olmasina ragmen dizel motorlara cok yakin. Dizelle ugrasmaya degmez yani.

quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

150 bin uzun yolda bile çok zor

• honda civic es 2006 ile bayramda uzun yolda 160 ykr yaktım.....civic bunu yakarsa city 150 yi rahat yakar
  • quote:

Orjinalden alıntı: cu2o3

Ben henuz arabayi teslim almadim. Subat 10-15 arasi insallah. Ancak kullanan arkadaslarin verdikleri degerler 145 bin ile 155 bin arasinda degisiyor. Yani ortalama 150 bin e geliyor. Teslim aldigimda kendi degerlerimi de foruma gonderirim.
    Ben de City'i duymadan once dizel arac almayi dusunuyordum. Hesabini kitabini iyi yapan herkesin dizel araclari eleyip city e donecegini dusunuyorum ben. Dizelin onlarca dezavantajina karsilik tek avantaji az yakmasi. City nin tuketim degerleri de benzinli olmasina ragmen dizel motorlara cok yakin. Dizelle ugrasmaya degmez yani.

quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

150 bin uzun yolda bile çok zor

Dizeller 150 bin değil 100 bin yakıyor

örneğin dci ya da multijet

zaten 150 bin tamamen ekonomi sürüşü ile elde edilebilir

çok yol yapıcaklar direkt dizele geçiyor

satışlar ortada symbol,albea,accent

ayda 2000 li rakamlar satıyor

• Sadece beyaz ve gümüş grinin içi açık gri döşeme.
    Diğer renklerin içi bej.
    Kirlenme oranı bence her iki renkte de aynı, çünkü açık renk ne de olsa.
    Bu arada bej hiçte kötü durmuyor City'de.
    Orjinalden alıntı: sinan_i

Benim anladığım bej çünkü aynı anda internetten siteye baktım. Birde iç döşeme gri değil sanırım .Bejin iç döşemeside bej. Birde bordonun döşemesinin bej olduğunu biliyorum Bej iç döşeme daha güzel duruyor ama çabuk kirlenir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi threeel -- 4 Şubat 2006 22:15:12 >
  • 1)resim lastikçide çekildi.

2)arkadaşlar benimkinin içi bej ve gerçekten en ufak kir bile göze batıyor tavsiyem elbise fırçası gerçekten çok işe yarıyor.

3)dizelin motor sesi bile dizelden soğumaya bir sebeptir bence:)

4)sensör yok diyorlar city için, çamur atmak çok kolay geliyor heralde insanlara ama aracın fiyatına ve donanım özelliklerine baktıklarında en azından kendi içlerinde bile olsa yanlış düşündüklerini anlayacaklardır.

5)arabam bugün 1200km oldu benim gördüğüm eksiklik yan kapı çıtarı (kendi aracım için konuşuyorum-sport-) kapıları dikkatli açıp kapamak gerekiyor.(jant lastik taktırdım, alarm taktırdım(serviste),bu hafta da arkaya hoparlörleri taktırıcam ve kısmetse bitiricem daha ne olsun:)

• quote:

Orjinalden alıntı: hazemeteo

honda civic es 2006 ile bayramda uzun yolda 160 ykr yaktım.....civic bunu yakarsa city 150 yi rahat yakar

160 ykr 1milyon 600bin lira yapar sanırım 16 ykr olacaktı :)
    şaka bir yana km/ytl oranını bilmiyorum ama 100km'de 4.5-5 lt oranı aynı motora sahip Jazzlarda denenmiş ve ulaşılmış bir oran. Ve dizele çok yakın olduğu da bir gerçek, dizellerin bakım maliyetleri de göz önüne alınırsa aman aman bir fark da kalmıyor.
    Ayrıca ilk 3-5bin km.deki değerler tam oturmamış tüketim değerleridir 6-7bin km'den sonra motor optimum tüketim değerine ulaşacaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sinan_i

Arkadaşlar bana yardımcı olursanız sevinirim. Durum şöyle arabayı alacağım bayi ile konuştum; bana fabrikanın renklere göre üretim yaptığı ve gelecek hafta içi bir bej renkli arabanın boşa çıktığı ve benim istediğim gümüş grinin yerine beji verebileceğini söyledi. Gümüş gride en erken 2 hafta sonra olabilir dedi.(Aralık son haftası yazıldım ve 20.000 YTL yi peşin verdim.)

1) Sizce fabrikanın renklere göre üretim yaptığı doğrumudur?
    2) Bej rengi düşünen biri vazgeçip gümüş gri istemiş olabilirmi?
    3) Yukardaki seçenekleri olumlu yönden düşünürsek bej rengi tavsiye edermisiniz?

1. Fabrikanın renklere ve modele göre üretim yaptığı doğru. Üretim planı tablosunu ben gördüm bayide.
    2. Olabilir. :)
    3. Bej de çok yakışıyor. Senin tercihin iç renkte olmalı bej mi gri mi? Bejin daha çabuk kirleneceği aşikar. Ben küçük çocuğum olduğu için iç renkte gri seçtim.
    İçine sinmeyecek bir renk tercihi yapma derim. 2 hafta daha beklemek bişey kaybettirmez. Olası bir zamdan da etkilenmezsin zaten. Önemli olan içine sinmesi.
    (Not: Koltuk döşemesi dışında direksiyon, göğüs vs. de bej renkli)

• Bugun en sonunda ( comfort model )hondacity'me kavustum.Arabamı alır almaz 100 km yaptım..BENCE ARABA 10 NUMARA..cunku;

- otomatik vites kullanmaktan sıkılırsan manuale alıp 7 viteste kullanabiliyorsun,
    - arabayı kullanırken sesten hic rahatsız olmuyorsun,
    - hoperlorler super,
    - aracın yol tutusu mukemmel,
    - yokuslarda hic zorlanmadan ivmeleniyor,
    sebeplerinde dolayı bence 10 numara..

• Ses sistemiyle ilgili söylediğim şeyleri bugunkü yaptığım testten sonra şimdi düzeltiyorum.. Sanırım ayarlarlarla ilgili bide cd çalarken sesler daha iyi. Baslar güzel çıkıyor. Otomatilk vitesi manuel kullanmakta ayrı bi zevkli oluyor arabanın devrini siz ayarlamış oluyorsunuz ve 7 vites kullanıyorsunuz. istediğiniz zamanda tekrar otomatik kullanıma geçirebiliyorsunuz. bugun 80 km yaptım. ve 9.6 litre yaktı(100km kendi hesapladığı). Ama forumda okuduklarım olmasa derettüt ederdim. Umarım benimde 1000 km den sonra düşer diye umut ediyorum. Hele bugun bacanağa arabanın 155kuruş(forumda yazan arkadaşların değeri)
    yaktığını söyledim. Kendisinin dizel arabası var inanmadı bana. Arabadan memnun oldum. Şuan bi şikayetim var umarım halledilir birşeydir. Ön sağ kapı sert kapatınca kapatılıyor. yoksa tam kapanmıyor . Diğer kapıları deniyorum hafif itirmeyle kapanıyor. Bi canımı bu sıktı şimdilik. Servisi pazartesi arayıp sorucam. Kaydırma sorununa gelince çok dik bir yokuşta denemedim. ama sonuçta araba bi anlık arkaya gider gibi olup yokuşu çıkıyor. Yani düz vites kullananırken insan daha fazla kaydırır. Ama çok dik bi yokuşta denemedim. deneyince söylerim. Arabanın iç rengi bej hemen bej bir paspas bulup almak lazım. hepsi çamur oldu. Korumak zor olacak. koltuklarıda.
    Otomatik vites sizin istediğiniz devirlerde hızlı gitmenizi sağlamıyorsa manuel kullanım çok zevkli oluyor. Bi arabayı sollarken manuel kullanımda devri yüksek kullanıp sonra tek tuşa basarak otomatiğe almak çok kolay. Ben çok beyendim. İlk başta alışmam gerekti. Bana hareket halindeyken vites D -S arasında değiştirmemim bir sakıncası olmadığını söylediler . Sadece 130 gibi bi hızda giderken s alırsak arabanın vites küçültünce ki etkiyi yaptığını söylediler. Şimdi bu yeni arabalarda motor açma diye birşey olmaması lazım. Kitapçığı daha okumadım. Otoparka bırakmıştım. çalıştırdıktan sonra bir ışık yandı mavi bir simge . Korktum bir arıza çıktı diye Sonra bi kitapçığa baktım. Motorun içindeki suyun soğuk olduğunu söylüyormuş . Araba ilk çalıştırıldığında yaparmış . Ama motor sıcakken yaparsa hemen servise götürmek gerekirmiş.

Gelişmelerden sizi haberdar edicem. Sizi otomatik vitesli modeli hakkında elimden geldiğince bilgilendirmeye çalışacağım.
    Benim ki bugun 100km yaptığını söyleyen arkadaşın kaç litre yaktığını söylerse iyi olur merak ediyorum. Bugun hep sıkışık trafikte gittim. ve dediğim gibi arabada 9.6litre yazıyordu.
    Hepimize kazasız belasız günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cline -- 5 Şubat 2006 0:57:53 >

• Hayırlı olsun kazasız belasız kullan. Otomatik vitesler düz viteslere göre daha fazla yakar diye biliyorum. Bir ölçüm yapın bakalım. Birde daha 100 km. de 500 km. de yakıt tüketimini ölçmek pek doğru sonuç vermez gibime geliyor.
    Ayrıca mümkün olan ilk fırsatta kullanım kitapçığını okuyun derim. Küçük ama önemli bilgiler var kullnımla ilgili. Özellikle de motoru açmayla ilgili.
  • SLM HONDACILIR !!!!!!!!!!!!
    iyi geceler , bende citysine erken kavuşan şanslı insanlardan biryim.
    Arabadan her zaman söylediğim gibi çok memnunum. Km de 150 Ykrş. yakıyoo! 1350 km oldu .1000 km bakımını yaptıracağım en kısa zaman da her kese tavsiye edilebilecek bir aile arabsı !
  • Anahtar plakası teslim edilmesi gerekiyormuş kitapçıkta yazıyor bana teslim edilmedi 2 yedek anahtar v erildi size anahtarla ilgili bir code teslim edildi mi?
  • Anahtar plakası dediği üzerinde bir numara ve barkot olan bi karton. Anahtar kaybedildiği zaman o numara Honda ya bildiriliyor ve size yeni anahtar hazırlanıyor. O numara zaten garanti kitapçığında da yazıyor.
    Garanti kitapçığında yazdığı için çok önemli bişey değil ama yinede bayiinin size teslim etmesi gereken şeylerden biri. Galiba ihmal ettiler.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.