Şimdi Ara

====Yeni Honda City Bölümü====Ana Başlık====buradan devam (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.897
Cevap
55
Favori
1.099.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, Jazz ile City arasinda kararsiz kaldim. Jazz LS modeline karsilik City Comfort....
    Jazz LS icin uzun pazarliklar sonucu bayiden 25.500 YTL fiyat aldim. Tamponlar icin koruma bandi ve sis fari eklerseniz 25.750 YTL ye birakiriz dediler. City ise malumunuz 25.000 YTL. Arada 500 YTL fark var.. City bagaji ile on plana cikiyor, Jazz ise daha sportif...
    Sizce hangisini secmeliyim???
  • HONDA CİTY DAHA OLULU AMA BEKLEYEBİLECEKMİSİN.AYRICA HATCBAK-SEDAN FARKI KİŞİDEN KİŞİYE DEĞİŞİR
  • şimdi bayi ile görüştüm bana inatla cityler de anahtar kodu olmuyor moto şase numarsından bakılıyor dediler. Olurmu dedim . Araştırıp bilgi verelim dediler. Bu forum olmasa susardım. Bilmediğim için ama bu forum sayesinde citynin yanında verildiğini öğrenmiş oldum. Ama keşke daha önce mevzusu geçseydi ben alırken bakardım. Şimdi artık her alan arkadaş eminim anahtar kodunu soracaktır. Alırken dikkat edin herşeyine bakın. Sonra mağdur durumda kalmayın. Bakalım. Bana ne cevap verecekler.
    Arabayı aldık bide kar yağdı. :) Herkese kazasız belasız günler dilerim. Aman karda kullanmayın. Üzerindeki lastiklerde mevsimlik değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cline -- 6 Şubat 2006 10:59:30 >
  • Merhaba arkadaşlar,

28 Ocak 2006 tarihinde Honda City Elite modeli düz vites bej renkli arabama kavuştum. Allah kazasız belasız kullanmak nasip eder inşallah. Tüm arkadaşlara gönüllerine göre arabalar diliyorum.

Bundan önceki arabam Renault Megane II 1.4lt 16V Authantique'di. Önemli bir kaza geçirdiğim için arabam pert oldu. Yeni bir arabaya ihtiyaç duyduğum için fazla araştırma yapamadan bir araba almak durumunda kaldım. Önceki arabam her ne kadar 1.4 olsa da 98 bg olduğu için yeni alacağım araba için de performanslı bir araba arıyordum. Honda Civic çok hoşuma gidiyordu ama kasa değiştireceği için almayı düşünmüyordum.

Açık söylemek gerekirse City'i ilk gördüğümde yeni Civic zannettim. Gerçekten de boyut olarak bir Clio symbol'den çok Civic'e yakın duruyor. Arka bölgesinin Albea'ya benzediği doğru. Ama Albea'nın halk arasında beğenilen bir araba olmaması görünüşünden dolayı değil bence. Çok fazla düşünmeden biraz da babamın gazıyla City aldım.

City benim ilk sedan arabam, bundan önce Palio, Corsa, Megane kullanmıştım. Tip olarak yaşıma çok uygun olmasa da sedanlar biraz daha ağırbaşlı duruyor. İleride yaşım ilerledikçe bana daha çok yakışacağını düşünüyorum.

City'nin en güzel özelliklerinden biri de bagajı. Yeni evli birisi olarak birkaç yıl içerisinde aileme katılmasını umduğum ufaklığın eşyaları için büyük bir bagaja ihtiyaç duyacaktım. City bu konuda bana zorluk çıkartmayacak.

Yakıt tüketimi konusunda şunu söyleyebilirim: Renault Megane ile ne yaparsam yapayım 7.2 lt / 100 km'nin altına (günlük kullanımda) düşemiyordum. Daha 350 km yol yapmama rağmen City'de 6.8 lt / 100 km'yi gördüm. Bu veriler otomobillerin yol bilgisayarlarındaki verilerdir.

City malzeme kalitesi ve dokunulan yüzeylerdeki his konusunda bence çok üstün bir otomobil. Dışarıdan çok içime sinmese de iç alan ve malzeme olarak çok hoşuma gidiyor. İç döşemeler bej renkli, belki çabuk kirlenebilir ama sonuçta çok detaylı iç temizlik yapan firmalar var. Çok önemli bir leke - yanık olmadıktan sonra 50-100 milyon gibi bir rakama 2 yılda bir içini temizletebilirim.

Kapı konusundaki eleştirilere ben de katılıyorum. Arabayı aldığım zaman bu konuyu belirttim. Servistekiler kapılarının ayarının bu şekilde olduğunu ve ayar yapmaları durumunda başka sorunlar oluşabileceğini belirttiler.

Arabamın lastikleri Bridgestone Potenza. Bence 0 bir otomobile konabilecek en iyi lastiklerden. Megane'da Michellin Energy vardı.

Bana bir asıl bir de yedek anahtar ve uzaktan kumanda verildi. Yedek anahtarın üzerinde güvenlik kodunun yazılı olduğu bir kağıt da var. Eğer bu kağıt sizde yoksa bence telaş yapmayın, bu bilgiye ulaşabileceklerini düşünüyorum.

Honda kullanmamış arkadaşlara kesinlikle bu arabayı öneriyorum. Gerek kullanımı, gerek malzeme kalitesi olarak çok güzel ve rahat. Fiyat olarak da inanılmaz. Yakın zamanda bir zam geleceğini düşünüyorum. Bundan 2 yıl önce Jazz'lar da çok uygundu ama tutulmaya başlayınca hemen fiyatı artırdılar. Jazz ve City aynı ayarda olmasına rağmen aralarında baya bir fiyat farkı var. Bu fark bir iki ay sonra kapanır bence.

En kısa zamanda fotoğrafları da yükleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lumber loombur -- 6 Şubat 2006 10:36:30 >

• Cline, demek ki benim bayii kendisi! bir kod üretip bana verdi ve garanti kitapçığına işledi!!!
    O hangi bayii ise ona bu forumun adresini ver de biraz bilgilensin.
    Sonuçta motor/şase numarasından araçla ilgili her türlü bilgiye ulaşılabilir. Ancak bi anahtar kaybı sözkonusu olduğunda işlemlerin daha hızlı yürümesi için o kod gerekecek. Sonuçta senin bi maduriyetin olmaz, her şekilde sana yeni anahtar yaparlar.
    Gerçekten bayilerin bazı konularda bilgisi yok. Araç yeni olduğundan mıdır nedir?! Mesela forumdan takip ettiğim kadarıyla sport model için hoparlör çapını bile bilmiyorlar. Bence bayi ve servisler bu tip konularda bilgili olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senjizu -- 6 Şubat 2006 10:50:42 >

• quote:

Orjinalden alıntı: fayhan

Merhaba, Jazz ile City arasinda kararsiz kaldim. Jazz LS modeline karsilik City Comfort....
    Jazz LS icin uzun pazarliklar sonucu bayiden 25.500 YTL fiyat aldim. Tamponlar icin koruma bandi ve sis fari eklerseniz 25.750 YTL ye birakiriz dediler. City ise malumunuz 25.000 YTL. Arada 500 YTL fark var.. City bagaji ile on plana cikiyor, Jazz ise daha sportif...
    Sizce hangisini secmeliyim???

Bence bu tercih tamamen sana ait olmalı. Sonuçta hemen hemen aynı araba. Motoru aynı, iç kabin birbirine çok benziyor, kalite aynı vs. geriye bagaj olayı kalıyor...
  • bende hondacı olacam.
  • direksyondan radyo kontrol varmı?
  • ankaradan alan varmı?
  • evet direksiyondan radyo kontrol var. Ben de hondacı oluyorum arkadaşlar. Hayırlı uğurlu olsun
  • Siparis vermeye gittigimde sport modeli incelemistim. Direksiyondan kontrol yoktu. Elite'te kesin var ama comfortta var mi bilmiyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: serhat_h_fb

direksyondan radyo kontrol varmı?
  • Arkadaşlar, lütfen karıştırmayalım.
    Elite otomatik versiyonunda direksiyon üzerindeki + ve - vites içindir.
    Radyo kumandası değildir. Sadece otomatik versiyonda bulunan 7 vitesli manuel alternatif için direksiyon üzerine konmuştur.
    quote:

Orjinalden alıntı: cu2o3

Siparis vermeye gittigimde sport modeli incelemistim. Direksiyondan kontrol yoktu. Elite'te kesin var ama comfortta var mi bilmiyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: serhat_h_fb

direksyondan radyo kontrol varmı?

• ben bej rengi city sahibiyim bence griden çok daha iyi önce bende gri alacaktım ancak içini görünce kararımı değiştirdim . siyah konsol siyah direksiyon klasik araba ama bej renginde içi açık renk çok hoş oluyoo kesinlikle tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: engastrius

evet direksiyondan radyo kontrol var. Ben de hondacı oluyorum arkadaşlar. Hayırlı uğurlu olsun

Hondanın sayfasında citynin donanımını incelerken, direksiyondan kontrollü radyo-teybi göremedim bir yanlışlık olmasın.Direksiyondan radyo kontrol olduğuna emin misiniz ?
  • NASIL YANİ SPORT MODELİNDE DİREKSİYONDAN RADYO-CD KUMANDASI YOK MU İYİ ARAŞTIRDINIZMI?BİZİ DE AYDINLATIRMISINIZ?

KIE
  • Bende otomatik comfort var ve direksiyon üzerindeki + - tuşları vitesi manuel kullanmak için radyo kontrolu yok.
  • City'nin hiçbir versiyonunda direksiyondan radyo-cd kumandası yoktur.
    Jazz versiyonlarında var fakat CİTY'de yok.
    Direksiyonda gördüğünüz manuel 7 vites için.
    quote:

Orjinalden alıntı: yüzdeyüz

NASIL YANİ SPORT MODELİNDE DİREKSİYONDAN RADYO-CD KUMANDASI YOK MU İYİ ARAŞTIRDINIZMI?BİZİ DE AYDINLATIRMISINIZ?

KIE
  • Bende Elite düz vites var. Direksiyondan kumandalı radyo yok. Hiç bir modelde direksiyondan kumanda yok. Ama radyonun yeri ve tuşlarının dizaynı dolayısı ile çok zorluk çekmiyorsunuz.
  • TEŞEKKÜRLER...

KIE
  • Arabayı alırken hediye verilenler var mı?

Bana 50$ değerinde koltuk bakım kuponu ve honda yazılı bi türk kahvesi verdiler.
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.