Şimdi Ara

YENİ HYUNDAİ KONA (2023-2024....) (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
5
Favori
4.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Merhaba, anladığım kadarıyla Forumdan faydalanan arkadaşlar, 2023 model Hybrit Kona' nın ikinci el fiyatları konusunda araştırma içindeler. Aracın 2024 modelinin, mevcut donanım zenginliği karşılığı belirlenecek fiyat aralığında(mevcut ekonomik koşullar çerçevesinde) çok talep görmeyeceği endişesi ile Türkiye ye getirilmediği bayilerce konuşuluyor. Ana distribütörle bir görüşmem olmadığı için kesin bilgi budur diyemem. Aracın sıfırının olmadığı bir ortamda ikinci el değerlemesi muadil araçlar üzerinden yapılır. Bu kapsamda araca en yakın Model olan Honda HR-V eHEV 2024 Style paket tavsiye edilen satış fiyatı 2 160 000 TL. Söz konusu aracın iç dizaynı yenilikçi değil klasik, ayrıca donanım olarak ta yeni Kona' ya göre eksikleri var. Bu noktadan hareketle, eğer gelirse, yeni gelecek Hybrit Kona'nın 2 250 000 - 2 300 000 TL bandında olabileceğini değerlendiriyorum. Bu şekilde bakıldığında, aracın mevcut ikinci el fiyatının iki milyon civarında konumlanmasını normal karşılamak gerekir diye düşünüyorum. Yazdığım görüşler tamamen kendi kişisel değerlendirmelerim olup, forum paydaşlarının farklı fikirlerine de saygılı olduğumun altını çiziyor, araç arayan arkadaşların bir an önce diledikleri araca sahip olmalarını diliyorum.

• Harun_PNR H kullanıcısına yanıt

Harun Bey selam,

Biz de Kona alma arefesindeyiz. 4x4 olan bir araç beğendik , anlaşmaya vardık. Ama bir yandan da 1.0 olandan mı alsak diyoruz. Ablam kullanacak, annemle birlikte. Zaman zaman en fazla 4 kişi olacağız. Uzun yola yılda bir kere gider, zaten yılda 1500 - 2000 km yapıyor , o da 2-3 yıldır, öncesinde o kadar bile yoktu.

Yakıt tüketimi ne durumda bu araçlarda? Aracın performansı nasıl? Bir de beğendiğiniz beğenmediğiniz şeyler nedir? Aradaki farka değer mi , ilerideki yıllarda satarken olumlu olumsuz fark yaratır mı?

• namre3kutuk kullanıcısına yanıt

Merhaba, benim kullandığım Kona Hybrit olduğu için bahsettiğiniz motor seçeneklerinin yakıt sarfiyatlarını bilemiyorum. Fakat belirttiğiniz yıllık Kilometre oranları için, yakıt öncelikli seçim şartı olmayacaktır diye düşünüyorum. Ben aracı yaklaşık 10 aydır kullanıyorum. B segment bir araç için tüm beklentilerimi karşıladı diyebilirim. Hem şehir içi, hem de şehir dışında çok rahat kullandığım bir araç oldu. Şuan için beğenmediğim bir yönü yok, ilerleyen zaman için de bir sorun beklemiyorum şahsen. Biz aile olarak aracı çok sevdik, muhtemelen o da bizi sevdi Satış konusuna gelince ,ben ilerleyen zamanlarda Hybrit araçlara talebin artarak devam edeceğini düşünüyorum. Bence Kona konusunda iyi bir seçim yapmışsınız. Güzel günlerde kullanmanızı diliyorum...

• kuzey yıldızı1 kullanıcısına yanıt

2.050.000 TL 2023 model 25.000 kmde bir hibrit kona için bir hayli fazla. Hele ki 2 gün önce ilanlarda 1775.000 maksimum fiyatı olan bir araç için. Düpedüz fırsatçılıktır bu. Tr de tek diye yazmak da bunun göstergesidir.

• Bthn1907 B kullanıcısına yanıt

Çok ağır konuşacağim da kendime yakıştıramıyorum, milletimizde ne vicdan merhamet kalmış nede ticari ahlak kalmış , bu ülkeyi çok daha kötü günler bekliyor bu zihniyet yüzünden, yazıklar olsun başka diyecek bir şey yok

@Bthn1907 Merhaba, ben araç fiyatlama konusunu yazarken özellikle kendi düşüncem olduğunu belirtmiştim. Muadil araçların güncel sıfır fiyatlarına göre sarı sayfada yazılan fiyatı mevcut ekonomik koşullarda anormal bulmadığımı söylemiştim. Malumunuz serbest piyasa arz/talep dengesi ile oluşur. Talep ne kadar çoksa yada arz talebe göre az ise fiyat yerini zamanla belirler. Aracın "değeri" sabittir fakat "ederi" piyasa koşullarında şekillenir. Ben yazılan fiyat hakkaniyetlidir demiyorum. Aslında tam olarak muadili bile olmayan diğer markaların satış fiyatlarına göre çok ta anormal sayılmaz diyorum. Hatalı düşünüyor da olabilirim. Sarı sayfada ilan veren şahıs için yaptığınız bu itham, fiyat çok ta anormal değil diye düşünen ben için de yapılmış oluyor. Şahsen "Fırsatçılık" gibi ahlaki değerlerden yoksun, bencil insan tipini tanımlayan bu kelime ile kendimi yan yana getiremem. İfadenizin anlamı maksadını aşmış. Bir düzeltme yaparsanız memnun olurum.

Teşekkürler,

Hibrit maalesef ikinci eli bile zor bulunan bir araç,yoksa biz de onu tercih edecektik.

Sizin gibi naif,düzgün ve ağdalı bir türkçe konuşan beyefendiye böyle bir ithamı yapmaktan kendimi men ederim. Hüsnü tahlilde hezaran i’tizar ile kusürun i’tiraf eylerim.

Ne araç sizin ne ilanı verensiniz. Burada asıl konumuz sistemin yozlaşması ve gelecekte tıkanacak oluşudur. Yarın bir gün siz de aracınızı satmak istediğinizde bu sorunlarla karşılacaksınız ve o zaman başka insanlar size bu ithamlarda yüzünüze karşı bulunacak -ki dilerim böyle bir şey olmaz-.

Konumuza dönecek olursak kona hibrit için gelecek yıldan önce bir hareketlilik gözükmüyor ki sıfırı da geldiğinde fiyatlamalar 2 milyon üzeri olacak kesinleşti. Ben kendi adıma bu fiyatlara 2025 kona yerine az km 2023 makyajsız tucson hibrit alırım düşüncesindeyim.

• antireis A kullanıcısına yanıt

2023 yılında sıfır hyundai kona satışı resmi rakamlara göre 635 görünüyor. Siz düşünün bunun kaçı kona hibrittir. İkinci elde fırsat aracı yakalarsanız kaçırmayın. 1 milyon 750 bin bantları 2023 için ideal rakamlar.

Değerli Kardeşim, cevap yazınız için çok teşekkür ediyorum. Ben ifadenizi yanlış anlamışım. 36 yıl ayağımda postal, bu ülkenin her bölgesinde namlu önünde dolaştım. Her ne kadar artık emekli olsam da maalesef mesleki deformasyon belirli oranda kalıcı oluyor. Keşke dediğiniz gibi naif bir yapım olsa idi. Fakat insana ve insani değerlere çok önem veririm. Cevabınızın içeriği, asıl sizin hassasiyetli bir yapıya sahip olduğunuzu gösteriyor. Ben biraz ön yargılı davranmışım. Kusura bakmayın lütfen.

• Merhaba, Yeni Hyundai Kona'nın hybrid modeli artık satılmıyor mu? Hem resmi sayfasında hem de sorduğum bayilerde hybrid modelini göremedim. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Eğer hybrid olanı yoksa benzinli olanını almayı düşünüyorum. Kullanıcıları yakıt tüketimi hakkında bilgi verebilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: thief27

Merhaba, Yeni Hyundai Kona'nın hybrid modeli artık satılmıyor mu? Hem resmi sayfasında hem de sorduğum bayilerde hybrid modelini göremedim. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Eğer hybrid olanı yoksa benzinli olanını almayı düşünüyorum. Kullanıcıları yakıt tüketimi hakkında bilgi verebilir mi?

Kısaca önceki sayfaları sizin için özetlersek ,2024 kona hibrit gelmedi, 2023 kona hibrit ikinci elde tek ilan var, sıfırı 2025 te gelecek diyorlar ama 2 milyon üzeri fiyat olacağı kesin.

özetle aceleniz varsa benzinli doğru tercih.

Yanıt için teşekkür ederim, 2025 yılında gelmesini bekleyebilirim belki donanımsal değişiklikler de gerçekleşir

• thief27 kullanıcısına yanıt

nisan mayıs ayına doğru gelmesini bekliyorlar, donanım aynı tipi de ,merak ediyorsanız avrupa ve amerika hyundai sitelerine bakabilirsiniz orada satışa başlamışlar.Özellikleri aşağıdaki linkte bulabilirsiniz:

https://dmassets.hyundai.com/is/content/hyundaiautoever/KONA_Tech_and_Specpdf

Umarım daha erken getirirler. Bari tüm paketleri getirseler de insanlar bütçelerine göre değerlendirebilseler.

• Selamlar,

2023 model N-Line aracımız var, henüz 4100 km'de. Aracı bir süre kullandıktan sonra sağ ön tarafından balata kokusuna benzer bir koku geliyor. Bu durumu yaşayan oldu mu ya da neden yapabileceğine dair bir fikriniz var mı?

• namre3kutuk kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun

Bunun bir çok nedeni olabilir:

-Aracın kullanıma bağlı olarak baskı balataları erken aşınmış olabilir

-genelde sıfır araçlarda olabiliyor motor ısındığında (mum tabakası aşınabiliyor)ya da balatalar alışana kadar koku gelebilir

-Elektrik kabloları veya lastik aksamdan kaynaklanabilir

velhasıl bir çok nedeni olabilir, burdan şöyledir demek zor.Garantisi devam ediyordur kesinlikle yetkili servise götürün baksınlar hele ki 4x4 araçlarda önemli konudur bu.erkenden müdahale edilecek bir şey olabilir

ama 4bin kmdeki araçtan öyle koku gelmesi pek beklenilen bişey değil sıfır km olur ilk 500 kmde yapsa normal derdik

exper yaptırdım diye düşünmeyin ekspertiz öyle aksama herşeye bakmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bthn1907 -- 24 Aralık 2024; 20:59:1 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.