Merhaba, Hybrit araç kullanırken sürücünün aracını Hybrit karakteristiğine uygun kullanması gerekiyor. Özellikle durma mesafelerine dikkat etmek ve gazı elden geldiğince yumuşak kullanarak aracın pil kapasitesinin limitlerinde hareket etmek önemli. Hybrit karakteristiğine dikkat etmeden kullanıldığında, araç normal olarak 1600 motor benzinli bir araç ne yakıyorsa onu yakacaktır. Ben de aynı aracı kullanıyorum. Araç şu an 9200 km'de ve yakıt ortalamam( şehir içi ve şehir dışı karma) 4,6 lt. Kışa girmeden 4,3 lt civarında idi. Muhtemelen artış soğuk hava kaynaklı olmuştur diye değerlendiriyorum. |
YENİ HYUNDAİ KONA (2023-2024....) (5. sayfa)
-
-
Teşekkürler,ben de öyle düşünüyordum
-
Merak eden arkadaşlar için, bugün aracın ekranından aldığım görüntüyü paylaşıyorum. 7000 km nin yaklaşık 2500 km si şehirler arası yol. Elimden geldiğince, trafik durumu da müsait olursa yumuşak kullanmaya çalıştım. Fakat bazı zamanlar işimin acele olması, bazen de akan trafiğe uyma gerekliliği, Hybrit karakteristiğinin dışına çıkmamı gerektiriyor. Saydığım etkenler olmasa rahatlıkla 4 lt nin altını görür diye tahmin ediyorum.
-
Hibrit araç olsa ona yönlenirdik, 4x4 versiyonu minimum 7 litre yakıyor o da yol açıksa
-
1.0 neden gelmiyormuş bu aracın bir de 1.0 kullananlardan yorum alabilirmiyiz sorunları mevcut mu şanzuman silkeleme yapıyor mu kronik arızası varmıdır
-
Alıp sonra satarım diyorsan bu aracın 1.0 versiyonunu alma elinde kalır. Yakıt olarak 6,5 lt den az yakmıyor karma tüketimde.
-
Sırf o yüzden bulunduğum ilde satılmasına rağmen N-Line almıyorum. Benim Bayon daha az yakıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X