Şimdi Ara

Yeni Ibiza 1.0 EcoTSI 110 hp DSG S&S İzlenimlerim (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.737
Cevap
38
Favori
130.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    tekstilkent avekten.
  • sonunda kayadibi nde istedigim araci buldum ve aldim. ibiza 1.0 eco tsi sport coupe fr + cam tavan 55.600

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi un momento -- 1 Ağustos 2016; 18:24:36 >
  • Ibiza 1.0 EcoTSI 110 hp DSG S&S alalı tam 1 ay oldu,
    İstanbul -Isparta
    Antalya-Isparta
    Isparta-Antalya ve
    İstanbul-Isparta arası yaklaşık 1500 km yol yaptım.
    ortalama yakıt tüketimi şuan için 6.5 litre,klima hiç kapanmadı ve 120 km altına düşülmedi,araç rahatlıkla 180 ni görüyor üstüne çıkamadan yol bitti :)
    Merak edenler için araç yokuş kalkış ve çıkışlarda muhteşem,hızlanması harika,aracı deneyen herkes bu motor ve performansla hayrete düşüyor.
  • arabayı alayım dedim ama izmirdeki bayilerde yok... eylül sonu gelirmişmiş
    diğer ibiza modelleri bayilerde boy boy varken otomatik 1.0 ibiza yok almak istiyoruz firma bunu sunamıyor bu nasıl iş anlayışı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2y -- 1 Ağustos 2016; 22:14:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: x2y

arabayı alayım dedim ama izmirdeki bayilerde yok... eylül sonu gelirmişmiş
    diğer ibiza modelleri bayilerde boy boy varken otomatik 1.0 ibiza yok almak istiyoruz firma bunu sunamıyor bu nasıl iş anlayışı

Ben haziran sonu Gaziemir MBU'dan Ibiza 1.0 EcoTSI DSG aldım. Ellerindeki son arabaydı. Bir hafta sonra gelecek partinin tüm arabalarını da satmak üzereyiz demişlerdi.
    Bence bu araç şu anda bir fiyat/performans ürünü ve bulmak gittikçe zorlaşacak. Umarım kısa sürede istediğiniz aracı bulursunuz.
  • Araba yağ bakımına 2400 km kaldı diye uyarı verdi ve geldi çattı ilk bakım(15000 için). Doğuş Oto Esenyurt'tan fiyat aldım 559TL fiyat verdiler. (Ibiza ST) DSG olduğu için 125Lik manuel Leon FR dan daha fazla çıktı rakam. bu da bilgi olarak bulunsun burada.

şimdiye kadar benzine ödediğim toplam rakam ve aldığım litre ile gittiğim km ye göre 5,02 litre ortalamam var. tatilde yaklaşık 450-500TLl ik(15temmuzda benzin alırken bir karışıklık oldu) yakıt aldım ve yine yaklaşık 2500 km yol yaptım. klima tamamen açık. sürat olarak büyük oranda 85-95 yeri geldi trafik yeri geldi ş.içi yeri geldi topuk, dağ yolları vs. çok kısa zamanlar olmakla birlikte max' 150km sürat'ler yaptım araç geçmek için.

güzergah;

İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Güzelyalı, Berhamkale, Küçükkuyu, Edremit, Ayvalık, Cunda(konaklama), İzmir, Selçuk, Aydın, Bodrum(konaklama), Akyaka, Bodrum(konaklama), Bozbük, Akbük, Didim, Ayvalık, Cunda(konaklama), Edremit, Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul.

Not: Birde nazarlık ekleyeyim bozbük dağ yollarında arabanın sol tampon altını sürtmekle birlikte ilk ciddi çiziğimizi arabaya işlemiş olduk...
     Yeni Ibiza 1.0 EcoTSI 110 hp DSG S&S İzlenimlerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnaydn -- 2 Ağustos 2016; 12:26:37 >

• hsnaydn kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun dediğiniz gibi nazarlık olmuş bu, ben de bayram sonrası gelecek apollo mavi bir araç için kapora yatırdım. Ancak dsg hala kafamı kurcalıyor konuşulanlar malum, avcılarda oturuyorum iş yerim yenibosnada bu yoğun trafikte dsg beni üzer mi? Sizdeki durum nedir hiç ses titreme vs yaptı mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayfa sayfa yorum okuduktan sonra apollo mavi plus paketli araç için kapora yatırdım ama ilk aracım olacağından hala çekincelerim var dsgyle ilgili, ee malum bu paraları kolay kazanmadım insan haliyle içi rahat etsin istiyor. Alan arkadaşlardan hiç sorub yaşayan oldu mu acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: seyfiican

Sayfa sayfa yorum okuduktan sonra apollo mavi plus paketli araç için kapora yatırdım ama ilk aracım olacağından hala çekincelerim var dsgyle ilgili, ee malum bu paraları kolay kazanmadım insan haliyle içi rahat etsin istiyor. Alan arkadaşlardan hiç sorub yaşayan oldu mu acaba?

ayni dusunceler bende de var fakat yapacak da pek bisey yok. uzatilmis garanti aldim ek 1 sene. arabaya toplam nekadar binecekseniz hesaplayin ona gore ek garanti alin derim. biz elimizden geleni yapalim da dsg bozulursa bozulacagi varmis zaten. bu piyasada bu fiyatta micra cvt ye binecegime tipi duzgun tek kapi ibizaya binerim dsg riskine de girerim. sorun yapmayan sanziman yok.

Forumun dilinden dusmedigi tork konvertorlu arabamin sanzimani sorun cikardi ben simdi ne yapiyim yakiyim mi arabayi? garantiside yok. arabanin bakimini 1 kere dahi aksatmadim ustelik. asla da hor kullanmadim.

Neyse ki sattim da kurtuldum. dedigim gibi biz ustumuze duseni yapalim yine bozulan olursa en azindan garanti olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: un momento

quote:

Sayfa sayfa yorum okuduktan sonra apollo mavi plus paketli araç için kapora yatırdım ama ilk aracım olacağından hala çekincelerim var dsgyle ilgili, ee malum bu paraları kolay kazanmadım insan haliyle içi rahat etsin istiyor. Alan arkadaşlardan hiç sorub yaşayan oldu mu acaba?

ayni dusunceler bende de var fakat yapacak da pek bisey yok. uzatilmis garanti aldim ek 1 sene. arabaya toplam nekadar binecekseniz hesaplayin ona gore ek garanti alin derim. biz elimizden geleni yapalim da dsg bozulursa bozulacagi varmis zaten. bu piyasada bu fiyatta micra cvt ye binecegime tipi duzgun tek kapi ibizaya binerim dsg riskine de girerim. sorun yapmayan sanziman yok.

Forumun dilinden dusmedigi tork konvertorlu arabamin sanzimani sorun cikardi ben simdi ne yapiyim yakiyim mi arabayi? garantiside yok. arabanin bakimini 1 kere dahi aksatmadim ustelik. asla da hor kullanmadim.

Neyse ki sattim da kurtuldum. dedigim gibi biz ustumuze duseni yapalim yine bozulan olursa en azindan garanti olsun.

Aslında aracı test ettim inceledim ve cidden çok hoşuma gitti fakat dediğim gibi ilk araç olacağı için insan tereddüt ediyor. Dediğiniz gibi fazla alternatif de yok anca otomatik konforundan vazgeçip manuel leonlara bakabilirim mevcut bütçemle

• quote:

quote:

quote:

Aslında aracı test ettim inceledim ve cidden çok hoşuma gitti fakat dediğim gibi ilk araç olacağı için insan tereddüt ediyor. Dediğiniz gibi fazla alternatif de yok anca otomatik konforundan vazgeçip manuel leonlara bakabilirim mevcut bütçemle

Tabi leon da dusunulebilir eger manuel kullanma sorun degilse. ben leon buyuk ve gereksiz sehir ici diye dusunmedim. leon da 1.0 ecotsi yok bide sanirim. istanbul trafiginde manuel zor hocam bide ya, hele kopruyle cok alakaniz varsa bitik.

gerci kopruye bile gerek yok heryer trafik..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tabi leon da dusunulebilir eger manuel kullanma sorun degilse. ben leon buyuk ve gereksiz sehir ici diye dusunmedim. leon da 1.0 ecotsi yok bide sanirim. istanbul trafiginde manuel zor hocam bide ya, hele kopruyle cok alakaniz varsa bitik.

gerci kopruye bile gerek yok heryer trafik..

Ya öyle bi ikilem ki sorma, iş yenibosnada tabiri caizse trafik 33 yaşındaki solbek dalağı gibi şişik iş saatlerinde. Ee diyolar dsgyi sıkışık trafikte zorlarsınız sıkıntı olur, ya kardeşim ben bu aracı zaten rahat etmek için otomatik istiyorum :D valla bilemedim, kaporayı yatırdım ibiza için ama sanırım bi de manuel leon testine çıkmak lazım

• seyfiican kullanıcısına yanıt
    ben piyasadaki dsg yorumlarına katılmıyorum.

neden?

çünkü bizim ibiza durduğun zaman farkına varılmadan debriyajı koparıyor viteste kalmıyor sıkıştırma zorlama yok zaten dsgnin 1nci vitesi aslında manuel 5 viteslere göre 0,75 vites gibi birşey ikinci viteste 1,50 vites gibi.

bence trafikte sorun yaşamazsınız, ben her gün maslak esenyurt yapıyorum sabah zerre trafik görmüyroum ama akşam o trafiği ne siz sorun ne ben diyeyim. gişelerden geçmek için bazen s&s yi kapatıyorum daha duramadan hareket etmek gerekiyor, ben sevmiyorum öyle 1sn dur 3sn çalış.

uzun lafın kısası DSG vites bizim ibizanın kasasını bu motor ve değerlerle çok rahat çeker için rahat olsun.

olurda bozulmaz mı? olabilir sonuçta makine ben 2 yıl garanti uzatımı yaptım 4 yıl garanti 4 yıl sonunda da ben zaten yaklaşık 90-100bin olacağım. :) olmasa bile 4 yıl yeter garanti için kafam rahat.

• quote:

Ya öyle bi ikilem ki sorma, iş yenibosnada tabiri caizse trafik 33 yaşındaki solbek dalağı gibi şişik iş saatlerinde. Ee diyolar dsgyi sıkışık trafikte zorlarsınız sıkıntı olur, ya kardeşim ben bu aracı zaten rahat etmek için otomatik istiyorum :D valla bilemedim, kaporayı yatırdım ibiza için ama sanırım bi de manuel leon testine çıkmak lazım

Şimdiden hayırlı olsun aracınız. Siz DSG ibizanızı alın, güzel güzel binin. DSG konusunda da 1 sene sonra garanti uzatma yapın, kafanız da rahat olsun.

3 senelik Leon TDI DSG kullanıcısı olarak dsg ile sorun yaşamadım. İleride de yaşamam inşallah.
    Ben Leon'u 1 sene Ankara, 1,5 sene İstanbul ve son 6 aydır İzmir'de kullanıyorum. (Araç 60bin'de, 40bin'i istanbulda iken yapıldı.)

DSG problemlerindeki en önemli etkenlerden birisi 7 ileri kuru kavramalı şanzımanların, verimli olmaları için aktarma organlarının doğrudan temas halinde olmalarıdır (güç kaybı çok azdır, verim yüksektir).
    Yapı itibari ile aracın aldığı yol darbeleri (çukur vs) ya da ani hızlanma şanzıman parçalarına doğrudan yük binmesine sebep oluyor. Problem bir kez çukura girdiniz diye de olmuyor, yıllar içerisinde oluşan bir durum. Problem yaşayanlar genelde kavrama değişimine gidiyor, bakımları yetkili serviste yaptırdığınız sürece de, garantiniz bitmiş olsa da sadece işçilik ödüyorsunuz. Tabi bu süreçte Doğuş otonun tiyatrosu ile gerilmeniz de muhtemel.

Bir de 7-ileri DSG, zor arazi koşulları ya da ağır araçlar için uygun bir şanzıman değil bu doğrudan yük binmesi durumundan dolayı. Passat, Octavia 7 ileri DSG araçların arıza çıkartma riski daha yüksektir. Zaten dikkat ederseniz problem yaşayanlar da büyük sedanlar. B sınıfı araçlar için ise çok nadir DSG sorunu görürsünüz.

Bir de DSG ile sorun yaşayan 10 kişi varsa, 1000 kişi bunun muhabbetini yapıyor.
    Fiat'ın Dualogic, Opel'in Easytronic'i yolda bırakıyor, Peugeot grubu sizi ata bindiriyor, Powershift düşük devirlerde kararsızlık yaşıyor, CVT'de şanzıman/kavrama değişimi ile ilgili bir sürü şikayet bulabilirsiniz.
    "ibiza/polo/fabia dsg problemi" diye aratın bir de "micra cvt problemi" diye aratın bakalım kaç sonuç çıkacak.

** EDC 4 yılını tamamlamış ve nispeten bir sorunsuz yarı-otm olarak rüştünü ispatladı sanırım. En azından ben çevremden ya da forumlardan duymadım.

CVT ve DSG'de sorun yaşarsanız, aracı servise çektirir, ödemeniz gereken varsa ödersiniz, bir sonraki probleme kadar sorunsuz binersiniz:
    Diğer yarı otomatiklerde ise, araç sahibi olduğunuz tüm süre boyunca ya canınızın istediği gibi kullanamadığınız için mutsuz olacaksınız, ya da paşa paşa aracın istediği şekilde sakin-sakin süreceksiniz, ani hareketler yapmayacaksınız.

DSG ile ilgili en büyük problem, DSG'den sonra aynı fiyat aralığındaki başka herhangi bir otm. aracı beğenmeyecek olmanızdır.

Kısaca, siz kulaktan dolma bilgiler ile DSG çok problemli diyenlere takılmayın.
    DSG problemleri ile ilgili birebir sorun yaşamış arkadaşlar zaten kendileri başlık açıyorlar, sorularınızı doğrudan onların başlık altına yazın ya da PM atın.

İyi forumlar.

• Yararlı başlık için herkese çok teşekkürler, yıl sonuna doğru bende ecotsi ibiza alabilirim takipteyim.

• xao kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ediyorum hocam, yani bu donanımda başka araçlar kafadan 63-65 bin fiyat çekiyor o yüzden ibizaya çok ısınmıştım. Dediğiniz gibi dsg arızalarında da büyük cüsseli araçların ön planda olduğunu fark ettim sonradan. Artık dikkatli kullanım malımıza özen göstericez, yine de bi şey olursa şansımıza. Hayırlı günler

• Merhabalar, Bende aranıza yeni katılmaya adayım. Ankara yada sakaryadaki bayilerden almayı düşünüyorum. Henüz iki yerdekilere de fiyat sormadım. Önereceğiniz bayi olur mu? Bir de Donanım olarak Style plus paketin yanında neyi almamı önerirsiniz? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
  • Arkadaşlar öncelikle herkese iyi forumlar...
    Şuan araç alma arefesindeyim.
    Ibizaya baktım muadillerine göre en mantıklı arac her şeyini begendim ancak arka tasarım biraz sade gibi geldi spolier ile duzelecegini saniyorum
    Araç için en düşük 51.450 fiyat aldim chilli kırmızı veya emotion kırmızı(sizce hangisi daha güzel )
    Daha uygun fiyat alan varmi şehir ici 8 litreyi geçiyor mu ortalama kaç kuruş yakıyor
    😊
    1.0 tsi eco dsg style paket
    (Birde alor mavi 16"siyah çelik jant ve siyah dış diyazn paketi olan var 53 e en mantıklı hangisi sizce)?

• berkançukur kullanıcısına yanıt
    Hocam sen o fiyatı nereden aldın söyleyebilir misin?
  • Vexi kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, siz arabayı nereden, ne kadara almıştınız. Hangi paketleri önerirsiniz. Bende almayı düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.