Şimdi Ara

Yeni İbiza aldım, görüşlerim (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
644
Cevap
1
Favori
92.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynen ben de Polemik gibi bu başlığı görmemiştim..
    Bende senin gibi uğraşıyorum araçla...
    Jant-lastik konusunda da aynı durumdayız.. Benimde yaza sarkabilir ama umarım ikimizde yaz gelmeden almış oluruz

Aracın çok şık, kazasız belasız kullan.. Bu arada bir önceki sayfada jantlar koymuşsun 5 tane; 2. ve 1. jant gerçekten hoş durur. özellikle 2. si siyah araçlarda çok güzel duruyor. Bir auris vardı o jantlı siyah. Eğer istersen bir ara onun linkini gönderirim..

Ben 17 alıcam jant bu arada sen Polemik i dinleme 17 al

• Teşekkür ederim arkadasşlar iyi dilekleriniz ve önerileriniz için.

@Polemik, dediğin aslında çok mantıkı yani ben de bir ara 16da karar kılmıştım ama sonra dedim ya kaç kere gelcem dünyaya, varsın ayda bir jant yamulsun biraz :) 16" olunca, yukarıdaki beyaz Ibiza'da da görülüyo zaten yanak kalınlıgı benim istedigimden biraz fazla. Haa direk orjinali yukarıdaki gibi olsaydı hayatta değiştirmezdim ama almışken 17" almak istiyorum. Zaten alacağım jant büyük ihtimalle kaliteli bişey olacak. "Enkei" düşünüyorum şu an çok kaliteliymiş ve hafifmiş, yani performansını da düşürmüyo arabanın hem habure yamulmaz da. Bakalım ya 5*100jant bulmak çok sıkıntı gerçekten ...

@Levent, bahsettiğin jant özellikle 2.si çok şık gerçekten ama nerden nasıl bulucam hiç bilmiyorum. Nereye gitsem ellerinde dogru dürüst jant yok adamların. Kadıköy taraflarına bakmaya gidicem bi ara araştırmaya heralde ordan da bi tane bulup alırım. Güzel dikkanlar varmış oralarda. Benim de para girişi beklediğimden biraz az oldu bu ay, daha dogrusu çıkışı fazla oldu :) Finallerden sonra tatilde gezmem diyodum ama dayanamadım Bakalım ufukta en geç Mart sonu gibi alırım görünüyo. Eğer o bashettiğin resmi bana atabilirsen çok iyi olur gerçekten, siyah arabada nasıl duruyomuş merak ettim.

• Galiba bu jant senin koyduğun jant ile aynı

Yeni İbiza aldım, görüşlerim

• Sağolasın resimler için. AEZ diye marka galiba ve birebir modeline kadar aynı jantlar benim önceki sayfada gösterdiklerimle.
    Bu markayı TR'de duyuyorum nitekim resimdeki Auris'te TR plakalı. Bakalım artık hangisini bulursam alıcam içime sinenlerden birini...
    Ne zor işmiş ya jant almak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 8 Şubat 2009; 22:53:42 >
  • @kaya5789

Yani 17 inç de güzel durur ama bana sorarsan arabanın boyutlarını da düşünürsen 16 daha ideal bir boyut gibi. Evet büyük jant güzel duruyor ama arabanın büyüklüğü ile de bende 16 daha orantılı.

Beğendiğim bir arabadan örnek vereyim:

Fiesta ST, jantlar da 16 inç. Fena da durmuyor.

Enkei benim de çok beğendiğim bir marka, ama yazık olmasın janta İstanbul'un güzide çukurlarında...

•  Yeni İbiza aldım, görüşlerim
    205/45/R16 var. bundan daha ince yanaklı lastik mi düşünesim gelmiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _opeth

205/45/R16 var. bundan daha ince yanaklı lastik mi düşünesim gelmiyor.

Bu araç için öyle ama benim araçta 17 taktığımda yanak 45 oluyor ölçülere göre.
    Şu an yanak 55 ve 16 inç..
    Yani araçtan araca değişiyor..
    Colt aurise göre daha küçük bir araç olduğu için 16 gayet güzel durmuş ama aurisde 16 hatta çamurluklar büyük olduğu için 17 bile küçük duruyor...
    Bu arada 19 inc bir astraya binmisligim var
    Zaten C sınıfı araçlarda daha büyüğünü de görmedim

@kaya;
    O araç autoclubturkey de garaj kısmında var. İstiyorsan sahibine mesaj atabilirsin nerden aldığını sormak için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levent-- -- 9 Şubat 2009; 2:06:22 >

• buyrun uc tane ıc resım

gece:

Gündüz:

Spor Koltuk:

•  Yeni İbiza aldım, görüşlerim Yeni İbiza aldım, görüşlerim

@Polemik, Fiesta ne yazık ki yeni modelinde dahi lastik ebatlarını küçücük yaptı. 16" jant tam gelmiş diyebilirim o Fiesta'ya.
    Mesela @opeth'in arabasına 16" olmuş. Hesabıma göre benim arabaya da 17" takarsam Colt'taki lastiklerin yanağından 0,6cm daha az olacak yani büyük fark yok sayılır. Bakalım ya 16" da alabilirim artık hangisi gelirse o anda gözüme güzel onu alıcam heralde.
    @techflash'ın lastiklere bakarsak onlar da 16" ve öyle bir düzeyde ki yanak kalınlığı yani acayip kafamı karışırıtıyo Ne fazla ne az.
    @Levent de bana 17" tak diyo ama onun arabasına en az 18 gider haberi yok 17" takılmış halindeki yanaklar baya fazla. Seat club'ta 18" jantı olmayan Leon kalmadı bilgin olsun

Benim alacagım lastikler: 215-40-17 ve bu durumdaki yanak kalınlıgı 8,6cm veya 215-45-16(beyaz ibiza'daki) bu durumda 9,6cm
    Fiesta ST: 195 45 16 bu durmdaki yanak kalınlığı 8,7cm
    Colt: 205-45-16 bu durumdaki yanak kalınlığı 9,2cm
    Auris: Galiba 225-45-17? eğer öyleyse yanak kalınlığı 10cm :) Yani sana 18" gider Levent :) ACT garaja'a da bir göz atıyım bakıyım aracın sahibi hala aktifse bi sorarım nerden ne kadara aldıgını.

Bu da 17" jant 215-40-17 ibiza

Artık araba sürerken gözlükleri takmam farz olacak heralde 17" alırsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 9 Şubat 2009; 12:42:45 >

• benimki tam orta kararmış tabi türkiye şartlarına hiç öle değil ama
  • @kaya
    Şu an çevrem ikiye bölünmüş durumda 17 al Ankara'da 18 seni pişman eder diyenler, birde 18 al 17 senin aracın orjinal jantı gibi duruyor diyenler.
    17 gerçekten benim araçta öyle jant takılmış gibi bir hava pek yaratmıyor. 18 ise biraz gözümü korkutuyor açıkçası..
    Özellikle 19 la gezen arkadaşımın yolu nasıl takip ettiği, çukurlardan kaçmak için neler yaptığı aklıma geldikçe

Bu arada o aracın sahibi en son aktifti ve baya yardımcı olmaya çalışan bir arkadaştı. Bende birkaç kez soru sormuştum hemen cevaplamıştı..

Sen 17 al ben de 18 alayım en iyisi
  • Cok güzel arabalarınız maşallah18 almayın takır tukkur gezersiniz valla benden söylemesi.17 de bile artık konforlu yolculuk yerine cok daha sert oluyor bildiginiz gibi en büyük iki avantajı yol tutuş ve görünüm

bu tavana folyo olayını nerde yaptırdın beyaz ibizası olan arkadaş ben maslak 2. kısımda protac mıydı ne orasını cok övdüler.bu arada ibiza için leondaki gibi body kitler cıktımı?cıktıysa uygulanabilir bence:)
    bende 16 orjinal jantlar var lastiklerle beraber jantlarıda 17 ye geçirecegim.225 45 17 yapacagım.

• quote:

Orjinalden alıntı: oto_glr

Cok güzel arabalarınız maşallah18 almayın takır tukkur gezersiniz valla benden söylemesi.17 de bile artık konforlu yolculuk yerine cok daha sert oluyor bildiginiz gibi en büyük iki avantajı yol tutuş ve görünüm

bu tavana folyo olayını nerde yaptırdın beyaz ibizası olan arkadaş ben maslak 2. kısımda protac mıydı ne orasını cok övdüler.bu arada ibiza için leondaki gibi body kitler cıktımı?cıktıysa uygulanabilir bence:)
    bende 16 orjinal jantlar var lastiklerle beraber jantlarıda 17 ye geçirecegim.225 45 17 yapacagım.

Senin arabanında arkası büyük..
    17 küçük kalır
    Biz en iyisi takır tukur gezelim

• quote:

Orjinalden alıntı: levent--

Sen 17 al ben de 18 alayım en iyisi

@oto_glr, gel sen de 18 al, sizin arabalarda 18 kendini iyi gösteriyo. Gözlerin de bol egzersiz yapmış olur fena mı, çukurları izlemekten
    Tavana folyo maslak otosanayide dediğin yerde yapıldı. Aklımda 250TL kalmış ama unuttum. Beyaz araçlara çok yakışıyo bence.
    Bodykit fiyatını da ne sen sor ne ben söyliyim

Sizin araçlara galiba 225-40-18 takılıyo yani 9cm yanak mis gibi Benimkisi 8,6 olcak beni düşünün bi de :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 9 Şubat 2009; 18:25:56 >

• jant konusunu paylaşalım yaw fikir verme açısından18 takmam ben a3 le bile 17 liklerle bile lastik patlattım iki kereyay takmayı düşünüyormusun?ben acayip yollarada giriyorum arabanın önü cok alçak takarsam o tamponu degiştirmem gerekebilir ileridebnm bixenon far ve siyah ön ızgara projem var su an yakında bitecek inş
  • kaya valla bende görüntü cok severim 18 lerle falan cok güzel durur eminim ancak cok endişeli gezmek zorunda kalırım bnm okulun yolu bile yeter o jantlarazaten şimdi dedigim projelere bayılıyorum paralarıbaya da masraf yaptım bende içimizde var ama
    tavan olayını düşündüm yaptıracaktım ilk başta 150 ytl idi sonra tuttu 200 e cıkardılar şimdi de 250 mi olmuşbenim spoyler ve arka difüzor de siyaha boyandı zaten.yaptıracagım ancak sunları bir bitireyim.
    ibiza leon aksesuar konusunda cok şanslısınız.ben bir şey bulamıyorum düzgün.hep orjinal taktım serviste fiyatlarıda sizin body kitler ne kadar bilmiyorum ama cok tuzlu.spoyler varmı ibiza için orjinal ya da mod firmalarının ibiza için ürettigi.cok şık durur.

• continentalin jant lastik seçimine bak istersen aracın ibiza olarak çıkıyor.
  • @Opeth, biraz bakındım ama bulamadım sitede bişey link atababilir misin acaba? Conti dedince zaten tüylerim diken diken oluyo. Adam 215-40-17 lastik için 1450TL fiyat çekti sagolsun :)
    @oto_glr, valla bizim okulun da iki yolu var ben hep son dakikada yetiştiğim için okula hep kısa ve bol çukurlu olan yoldan gitmek zorunda kalıyorum :) Artık 5dk erken çıkıp uzun yoldan giderim heralde
    Aksesuar konusunda da SEAT tam bir kazıkçı, bir tavan spoilerine boyaması ve işçiliği dahil 700-800 arası fiyat verdi bana
    Bu arada bende yay var önler 2,5 cm arkalar 4cm H&R orjinal yeni ibiza yayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 9 Şubat 2009; 19:08:01 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: _opeth

uymaz heralde ama böle bişey buldumhttp://www.sahibinden.com/enkei_mitsubishi_evo_ralliart_17_jant_lastik-72WQQaXQQ12242968WQQpXQQdisplayitem&keyword=ralliart

Yok ben link derken Continin linkini vericeksin sandım.
    Bu janta da baktım da aynısının 5*100 mat grisini buldum hem de hafifti baya, aslında baya da begenmşitim ama satılmış. Beyazı da hala var o bahsettiğim dükkanda ama benim arabaya gider mi beyaz kararsızım açıkçası.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.