Şimdi Ara

Yeni İbiza aldım, görüşlerim (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
644
Cevap
1
Favori
92.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • alala arada mesajlar geçmiş ben görmemeişim bi saniye
    http://www.continental.tr.cokis-online.de/cokis/htm/index.jsp?locale=tr&style=conti

quote:

Orjinalden alıntı: kaya5789

quote:

Orjinalden alıntı: _opeth

uymaz heralde ama böle bişey buldumhttp://www.sahibinden.com/enkei_mitsubishi_evo_ralliart_17_jant_lastik-72WQQaXQQ12242968WQQpXQQdisplayitem&keyword=ralliart

Yok ben link derken Continin linkini vericeksin sandım.
    Bu janta da baktım da aynısının 5*100 mat grisini buldum hem de hafifti baya, aslında baya da begenmşitim ama satılmış. Beyazı da hala var o bahsettiğim dükkanda ama benim arabaya gider mi beyaz kararsızım açıkçası.

bence uyar. siyaha uyacak jant ya beyazdır yada siyzhtır bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 9 Şubat 2009; 21:45:18 >

• @kaya5789

Anlaşıldı, senin aklın 17'de.

17 jantı 40 yanakla yamultursan kızarım ama, haberin olsun.
  • kaya arkadaş 16 da alsan 17 de alsan seatın orjinal jantlarından birini düşün derim çünkü adamlar kasa için dizayn yapıyolar

techflash aracın içide dışı gibi perfect.....geçenlerde ibizaya binmiştim..sürücüyü çok iyi sorıyo...kadranda kullanılan renk sportiflik olağanüstü
    dur arabana bir kusur bulalımda nazar değmesin keşke bide çok fonksiyonlu direksiyon olsaydı
  • quote:

Orjinalden alıntı: egunns

kaya arkadaş 16 da alsan 17 de alsan seatın orjinal jantlarından birini düşün derim çünkü adamlar kasa için dizayn yapıyolar

techflash aracın içide dışı gibi perfect.....geçenlerde ibizaya binmiştim..sürücüyü çok iyi sorıyo...kadranda kullanılan renk sportiflik olağanüstü
    dur arabana bir kusur bulalımda nazar değmesin keşke bide çok fonksiyonlu direksiyon olsaydı

:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

Anlaşıldı, senin aklın 17'de.

17 jantı 40 yanakla yamultursan kızarım ama, haberin olsun.

Bakalım artık hayırlısı olsun.

@opeth, link için teşekkürler. Çok işime yaradı lastik manasında. Çünkü her markada yok benim ebatlarda lastikler. Verdiğin linkte hepsi çıkıyo gayet açık bir şekilde.

@egunns, seatın orjinal jantları ne yazık ki 3000TL civarında. Ona o parayı verebilecek olan adam da zaten başta 1.2baz modeli değil 1.6sport-up donanımılısını alırdı ibiza'nın

• kayacım body kıt ısını ne yapacagız hala 5000 lıralardan fılanmı bahsedıyorlar bırebırını yaptırabılecegımız yerler varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: techfash

kayacım body kıt ısını ne yapacagız hala 5000 lıralardan fılanmı bahsedıyorlar bırebırını yaptırabılecegımız yerler varmı?

Ah abi ya en son 5000demişlerdi ama ne zaman aynı şeyi ikinci kez sorsam daha yuksek söylüyolar.
    Tavan spoilerine başta 500diyolardı şimdi 750-800diyolar. Anlamadım gitti. Başka servislere sormak lazım bi de.
    Erya filan var karşıda galiba orda daha uygunmuş. Ben sadece tavan spoileri istiyorum zaten 300TL'ye kadar veririrm üstü fazla bana. Bütün kitler de çok pahalı, dışarda da nasıl yaptırılır nerde yaptırılır bilmiyorum ne yazık ki.
  • BOSTANCI OTO SANAYİ DE KİT YAPAN BİKAÇ YER VAR....AMA 4 SENEDİR GİTMİYORUM NE HALDEDİRLER BİLMEM...BABAMIN ARACA 100 TL YE ÇOOK ŞIK ARKA SPOILER YAPTIRMIŞTIM O ZAMAN ORJİNALİ 400 DÜ

BU ARADA TECHFLASH TAVAN KARBONMUYDU...ULAN DEDİM NE GÜZEL YAPMIŞ ADAMLAR PANOROMIC TAVANI
  • bence sen 15" jant al. en azından istanbul dışına çıktığında ay çukur var kaçayım ay başka bişey demezsin. okuldan dönerken lastiğimi patlattım. yenilemeyi de düşünüyodum ama nisana filan düşünüyodum. bide hani o pahalı olan conti'leri yardım. nankanglar sağlam duruyor hala. nasıl iş anlamadım. canımı şıktı valla bisiklet lastiği gibizaten stepne de.
  • Ya ben de bu aralar öyle çukurlara giriyorum ki, Allah tarafından bir işaret heralde bunlar
    16" alıyım bari ya valla gıcık olurum ben lasik patlarsa filan...
    Pirellli ile de bir konusayim da hala 6 ay oyunca lastiklere kasko kampanyaları devam ediyor muymuş. Duruma göre karar vericem ama 215-45-16 lastikleri de bulması ölüm. İnşallah vardır pirelli'de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 13 Şubat 2009; 10:59:15 >
  • 205 düşünürsenhttp://www.lastikturk.com/tyredetails.aspx?cat=Lastik&cartype=Binek&mark=-1&type=Standart&taban=205&yanak=45&cap=16

lastiği yarmasaydım ilk baharda filan gidip burdan kumholardan alacaktım. kısmet işte. şimdi nexen alıcam gibi gözüküyor. bridgestone'la arasında 500 lira oynuyor bi takımda.
  • hayırlı olsun
  • kaya bence 16 al ben cok memnunum hem sende yayda var bence 17 ıstanbulda aralarda fılan gereksız ama karar senın kararın ama sunu bıl ben 16 larımdan fena memnunum cukura gırınce ıhhhhhhhh demıyorum yanı:)
  • Arkadaşlar herkese mrb.. Ben de nisan ayında ibiza almayı düşünüorum ama motor seçenekleri arasında kararsız kaldm..

80 hp olan TDI motorun performansı yeterli düzeyde ama motorun gürültülü çalışması ve aynı araba (abimde olan 2008 modeli) ile arkadaşlarımla çktığım zaman aha kamyon geldi die dalga konusu oluorum

Bu yüzden techfash arkadaşımıza soruorum 105hp sport olanın performansı ve yakıt tüketimi nasıl acep

edit :

Arkadaşlar bu arada cuma günü Ankara'daki SEAT (ATA) ' a gittim ..
    Ve cidden hayal kırıklığına uğradım..

Ülkemizin ekonomik konjonktörü itibarıyle araçların gümrükte beklediini ve ellerinde şu an itibarıyle bir stylance yeni ibiza olmadığını ve bana ne zmn gelecei konusunda bir fikirleri olmadığını sölediler.. Showroomdaki bütün ibizaların referencee donanımında olması ve benim dijital klimalı bir ibizanın içine oturamamam canımı sıktı..

Diğer bir husus ise SEAT'ın resmi sitesinde gözüken aksesuarların (kol dayama , krom kaplamalar veya direksiyon ve vites) en erken haziran ayında gelebileceini sölediler.. Benim anlamadığım 2008 yılı sonbaharında pazara giren bu arabanın ekstra donanımları nie bu kadar geç gelio ve nie bu kimsenin umurunda diil.. Ankarada henüz bi tane Yeni IBIZA görmedim ..

Ayrıca da yine SEAT'ın resmi sitesinde gözüken ve bence çok şık bir tasarıma sahip IBIZA SPORTCOUPE (3 kapılı) 'un ise en erken 2009 temmuzunda gelebilceeni sölüolar.. Ben 3 kapılı yeni ibizaya hayran kaldım ama araba almak için de haziranı bekleyemicem.. SEAT bu konuda çok başarısız ve eminim benim gibi hayal kırıklığına uğrayan pek çok SEAT fanatiği vardır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raymond Donovan -- 15 Şubat 2009; 13:17:11 >

• Merhabalar bbenli87, Seat ATA bildiğim kadaruyla Doğuş otoya baglı değil. Yani bağlıysa bile tam değil

Bizim burda(istanbul) Aksesuarlar var, olmayanları da siparş veriyosun. Tahminim en geç 15günde geliyo.
    Ayrıca geçen hafta itibarıyla bizim burdaki galeriye de ibiza SC'nin de gelmiş olması lazım. Ben canlı görmedim henüz ama aracımı alırken SC de olsaydı kesin SC alırdım. Dizaynı 10 numara.

Sen tam kararını verince gidip sorarım istersen bizim galieriye ellerinde var mı diye. Veya Ankara'da ATA dışındaki Doğuş galerilerine ugramanı tavsiye ederim. Stok sıkıntısı oldugunu sanmıyorum. Hele ki 1.4stylende tdi'lerde...

Ayrıca bunları telefon yoluyla da ogrenebilirsin, çok daha rahat olur

• ben tdı ların daha gırıs yapmadıgını bılıyorum beklemeye kalkarsan ısın var cunku yaz olur tam 3 kapı sport u alayım derken bı bakacankı zira gelecek 1.4 tsı dsg 122 beygırlı ıbıza aaaaaaaaaaaa bunu almalıyım ne zaman gelecek ocak 2010 :)
    kısaca beklemeye degmez ıcıne sınenı alacaksın ben ford fıesta alacaktım yenı kasasından sonra kaya arkadasım sagolsun tavsıye ettı bana bende bı gun fıesta ertesı gun ıbızayı surdum ve ıbızaya karar verdım.
    ben ayda max 2 depo benzın alıyroum ısle ev arası 3 km
    evle eglence arası (taksım bebek ortakoy atakoy vs) 5 - 20 km ondan dızelı bana zaten hıc bır satıcı tavsıye etmedı ve benzınlıye karar verdım zıra aralıgın 17 sınde aldıgım aracım 2000 km yenı oldu. ılk zamanlar 1.4 stylance alacaktım benzınlı fakat dedım esp yı fılan opsıyon ıstedım dedılerkı opsıyon ısıne kalkısırsanız en az 3 ay beklersınız dusunebılıyormusun elektırıklı katlanır yan aynalar opsıyon ama fıyatı 100 ytl ıdı 1.4 modelınde. dedım 1.6 varmı sport modelı bı tane gumrukte var ıyı dedım o zaman onu alıyorum 1500 tl fark vardı ama donanımı super katlanır aynalar spor koltuklar esp yokus kalkıs tcs bluetooth 16 jant arka dısk fren ve oyle opsıyon degıl standart sunuldugu ıcın 1.6 yı tercıh ettım ve cok memnunum. eger cok yol yapmayacaksan al benzınlı uzun yol yapacaksan yılda mın 20 bın veya 17 bın o zaman dızel al saygılar sevgıler...

• bu arada kaya ben lastiğimi aldım hatta 195/50/R16 aldım. böylece yanağı daha da büyüttüm. nexen marka aldım. taktırdığımda burda sağanak yağmur vardı. önce lastiklerle 1.500 devirde kalkarken bile kaydıran lastikler yani asr yüzünden kaymayan lastikler kalkışta asr ışığını yakamadı valla. gerçi ilk kez sıfır lastik alıyorum belki sıfır lastik olduğundan diyecem ama ıslak yolda bile kaymaması çok hoşuma gitti. yol sesi alma konusunu da yarın kampüsün mıcırlı yollarında giderken tadıcam. aldığım lastik Nexen N2000http://www.nexentire.co.kr/international/product/product_view.asp?fcm=fo1&fcs=ft2&idx=13
    4X150 600liraya aldım. normalde bu 205 için aldığım fiyattı sana bunu takalım dedi sonra baktı etti zarar edicem ama olsun filan dedi belki de ayak yaptı orasını bilemeyeceğim.

• opethcm o zaman bikaç sorum var şimdi sana
    Taktıgın lastik ebadı az da olsa eskisinden büyük. Bu baglamda:
    Performans düşüşü yaşadın mı?
    Yakıt sarfiyatında bir artış fark ettin mi ?
    Konfor artışı oldu mu ?
    Yol tutuş da bir azalma hissettin mi, gerçi eski lastiklerin anladıgım kadarıyla biraz eskiydi ve patiye kalıyodu. Bir de duyumlarıma göre dar tabanlı lastikler daha iyi yol tutuyomuş geniş tabanlara yagmurlu havalarda.

1000tl'ye pirelli mi alıyım yoksa o ebatlarda atıyorum nexen buldum 750tl'ye hangisini alıyım sence. Anladıgım kadarıyla memnunsun nexenden su an.
  • quote:

Orjinalden alıntı: techfash

ben tdı ların daha gırıs yapmadıgını bılıyorum beklemeye kalkarsan ısın var cunku yaz olur tam 3 kapı sport u alayım derken bı bakacankı zira gelecek 1.4 tsı dsg 122 beygırlı ıbıza aaaaaaaaaaaa bunu almalıyım ne zaman gelecek ocak 2010 :)
    kısaca beklemeye degmez ıcıne sınenı alacaksın ben ford fıesta alacaktım yenı kasasından sonra kaya arkadasım sagolsun tavsıye ettı bana bende bı gun fıesta ertesı gun ıbızayı surdum ve ıbızaya karar verdım.
    ben ayda max 2 depo benzın alıyroum ısle ev arası 3 km
    evle eglence arası (taksım bebek ortakoy atakoy vs) 5 - 20 km ondan dızelı bana zaten hıc bır satıcı tavsıye etmedı ve benzınlıye karar verdım zıra aralıgın 17 sınde aldıgım aracım 2000 km yenı oldu. ılk zamanlar 1.4 stylance alacaktım benzınlı fakat dedım esp yı fılan opsıyon ıstedım dedılerkı opsıyon ısıne kalkısırsanız en az 3 ay beklersınız dusunebılıyormusun elektırıklı katlanır yan aynalar opsıyon ama fıyatı 100 ytl ıdı 1.4 modelınde. dedım 1.6 varmı sport modelı bı tane gumrukte var ıyı dedım o zaman onu alıyorum 1500 tl fark vardı ama donanımı super katlanır aynalar spor koltuklar esp yokus kalkıs tcs bluetooth 16 jant arka dısk fren ve oyle opsıyon degıl standart sunuldugu ıcın 1.6 yı tercıh ettım ve cok memnunum. eger cok yol yapmayacaksan al benzınlı uzun yol yapacaksan yılda mın 20 bın veya 17 bın o zaman dızel al saygılar sevgıler...

Abicim öncelikle cvp verdiin için tşk ederim..

Yalnız ben uzun yola da gidiorum ve şehir içinde çok geziorum ..
    Şehrin merkezinde oturuorum ankarada bahçelievlerde fakat arabasız çıkmıorum genelde üstelik öğrenciyim. Ve ayda 2 depo benzin nerden baksan 300 tl ' yi bulur bunun altından kalkamam.. Ama dizelde 20'şer tl lik bile doldursam benim işimi görür die düşünüorum.. Dizeli istememin sebebi de şu anki aracımın (2003 Opel Corsa 1.0 ecotec) 1.0cc olmasından dolayı performanstan çektiim kadar hiç bişeyden çekmememdir.. Haftada 2 kere valideyi huzurevine götürürüm ve bunun içinde ankardaki meşhur cinnah yokuşunu tırmanmak zorundayım.. Araba ne emmeye ne gömmeye gelio 2 ve 3.vites arasında kalıorum.. sokak dönüşlerinde 1.vitese almazsam araba çok zorlanıo.. Yani benim derdim birazcık yeterli olan performans ve gerekli donanımlar.. Ama stylance 1.4 TDI için de çok fiyat çekmişler. Bu fiyata sıfır focus trend de alabiliorum....

Yani çok kararsız kaldım :S:S imdat

• quote:

Orjinalden alıntı: kaya5789

Merhabalar bbenli87, Seat ATA bildiğim kadaruyla Doğuş otoya baglı değil. Yani bağlıysa bile tam değil

Bizim burda(istanbul) Aksesuarlar var, olmayanları da siparş veriyosun. Tahminim en geç 15günde geliyo.
    Ayrıca geçen hafta itibarıyla bizim burdaki galeriye de ibiza SC'nin de gelmiş olması lazım. Ben canlı görmedim henüz ama aracımı alırken SC de olsaydı kesin SC alırdım. Dizaynı 10 numara.

Sen tam kararını verince gidip sorarım istersen bizim galieriye ellerinde var mı diye. Veya Ankara'da ATA dışındaki Doğuş galerilerine ugramanı tavsiye ederim. Stok sıkıntısı oldugunu sanmıyorum. Hele ki 1.4stylende tdi'lerde...

Ayrıca bunları telefon yoluyla da ogrenebilirsin, çok daha rahat olur

Sevgili kaya :D

İlgilendiin için teşekkür ederim öncelikle..

Birincisi doğuş otoya bağlı olan seat Ankarada oturanlar bilirler , uğur mumcu caddesindeydi çnkü 2008 martta abime 2008 model 1.4 Stylance TDI ibiza almıştık hem de 29.900 ' e :D Çok kelepir bi fiyata almıştık ben de geyiğine seneye de ben alıcam muhabbeti yapmıştım.. :D Ve orası varken Ankarada yetkili satıcı olarak Ata ve orası (adını hatırlamıom:D) vardı..

Neyse 2 ay önce gittim ve baktım ki SEAT ' ın olduğu yerde Porshce Cayennler ve GT3 ' ler var noluoruz lan dedim.. Bi daldım içeri bize abimin ibizayı teslim eden adam.. Hayırdır ya dedim noluoruz ? O da dediki artık Doğuş oto ankarada seat'ın yetkili servisi oldu dedi satıcısı ATA ' dan dedi..

Neyse ben de ATA ' ya gittim.. Boya fıçısına dönmüş ve tabiri caizse hiçbişiden anlamayan bi kızı oraya oturtmuşlar ve kız ezberden konuşuo.. Ulan senden araba almak istiorum diorum mümkün diil şu an dio ya

İşte burda sizin anlattıklarınızdan da anladığım kadarıyla tüketiciler için herşeyin en iisi ve en çeşitlisi İstanbul'da sunuluo.. Kararımı vermem için 20-25 gün arası bir sürem var.. Ama bi endişem daha Ankara'ya araba getirmekten aciz olan bu herifler herhangi bir konuda da beni mağdur duruma düşürebilirler..

Ve inanın ben yeni IBIZA'ya hayran kaldım ama bu gibi şeler çok canımı sıkıo..

Kaya ve techfash arabalarınızın maşallahı var Allah nazarlardan saklasın

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.