Şimdi Ara

Yeni İbiza aldım, görüşlerim (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
644
Cevap
1
Favori
92.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kaya5789

opethcm o zaman bikaç sorum var şimdi sana
    Taktıgın lastik ebadı az da olsa eskisinden büyük. Bu baglamda:
    Performans düşüşü yaşadın mı?
    Yakıt sarfiyatında bir artış fark ettin mi ?
    Konfor artışı oldu mu ?
    Yol tutuş da bir azalma hissettin mi, gerçi eski lastiklerin anladıgım kadarıyla biraz eskiydi ve patiye kalıyodu. Bir de duyumlarıma göre dar tabanlı lastikler daha iyi yol tutuyomuş geniş tabanlara yagmurlu havalarda.

1000tl'ye pirelli mi alıyım yoksa o ebatlarda atıyorum nexen buldum 750tl'ye hangisini alıyım sence. Anladıgım kadarıyla memnunsun nexenden su an.

şu an için iyi akşama ne kadar iyi olduğunu anlarım valla ben memnun oldum. aldığım yerde de adam bridgestone'larını çıkarım nexenlerden takmıştı. fiorinosu vardı 17" janta geçmişti.

yakıt sarfiyatı kısmını uzun yola çıktığımda söylerim. 1 hafta kadar beklemen gerekecek. taban genişliği azaldığından biraz azalması gerekiyor.hava da yağmurlu olursa aquaplanning'ine de bakarım.

eski lastiklerim çok da eski değildi ama sanırım kalitesli değillerdi. çatlama filan da yoktu, dişleride baya vardı ama yol tutmuyordu sanki. üretim tarihlerini bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 16 Şubat 2009; 13:21:03 >

• esk lastiklerime göre daha sessiz imiş lastiklerim. yol kuruyken tam gaz kalkış yaptım asr lambası 2 kere yandı. açıkçası süper.
  • evet bayilerde hep referance donanımlı araçlar var,ben iki kere gittim ikisindede referance üstü göremedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar1646 -- 16 Şubat 2009; 23:12:05 >
  • @opeth, yorumlar için teşekkürler. Kesin kararımı verdim ben de ve lastiğe 1000tl yatırmamaya karar verdim. İkinci seti alıcagım zaman heralde kaliteli bişey alırım. Öğrenci halimle o kadar kaliteli lastiğe lüzum yok dedim içimden ...

Ya Nexen ya da Kumho alıcam gibi görünüyo. 550-600TL'ye hallederim heralde o işi. Otosanayide de bir tane superlight model adında jant bulmustum Lenso diye bir marka eger hala duruyosa onu alırım heralde, 900TL demişti adam 1,5-2 ay önce. Şimdi "seve seve" 800e bırakır onu hala satılmadıysa.

Bu haftasonu gidip bakıyım hele bi hala duruyosa alıcam galiba.

Bu arada @Serdar, burdaki galeride de en son referance ve elegance'lar vardı. Ne zamandır ugramıyorum bi ara gidersem SportCoupe de gelmiştir belki resimlerini eklerim buraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 16 Şubat 2009; 23:37:13 >
  • İnternetten(lastikturk.com'dan) buldugum lastikler:

Nexen N3000 215/40/17 87 XL W >>>> 136TL(kdv dahil)*4 = 544TL
     Yeni İbiza aldım, görüşlerim

Lassa IMPETUS SPORT 215/40/17 83 W >182TL(kdv dahil)*4 = 728TL (Aynı lastik baska bir sitede tanesi 220TL, bir diğerinde ise 187TL)

Kumho KU31 215/40/17 87 W >>>>>>> 131TL(kdv dahil)*4 = 524TL (Aynı lastik baska bir sitede tanesi 210TL mesela)

• lastik patlamasaydı ben kumho almayı planlıyodum. nexen yerine kumhoyu birinci öncelik olarak almanda yarar var. lastiktürkün yerine gidip jant da inceleyebilirsin bence kendi jantlarını yapıyorlarmış yerleri çamlıcadaymış. jant+lastik alacağından fiyatı in daha da indirebilirler.

neden birinci öncelik olarak? çünkü kumho touring ve formula euro deneyimleri var.http://www.kumhotires.com/motor/foreign/formula/formula_euro_info.jsp
  • Arkadaşlar başka yeni ibiza alan kullananan yok mu yav ??
  • Bugün kafama esti gittim otosanayiye güzel güzel fiyatlar aldım ve dayanamadım jant-lastik'lerimi de satın aldım
    Jant:Lenso 17"
    Lastik: Kumho 215/40/17 83W KU19 Assymetric

Bu topic altında jant-lastik seçimimde emekleri geçen başta Sevgili Opeth, Polemik, Levent olmak üzere bütün arkadaslara teşekkürü bir borç bilirim

Şimdilik sadece bu 2 resim var sıcagı sıcagına. Araba zaten çok pis, bir ara yıkatıp güzel bi havada çekilmiş bi-iki resim daha eklememeye çalışırım.

Jantlar tam istediğim gibi Sade, Şık ve Hafif. En önemlisi de orjinal jant gibi duruyo, yani apaçi işi gibi durmuyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 20 Şubat 2009; 20:51:27 >

• Hayırlı olsun dostum, jantlar çok hoş olmuş.

Senin de dediğin gibi orjinal gibi duruyor, sade ve şık bir model.

Ben 17 inç büyük gelir demiştim ama yanılmışım, tam olmuş sanki.

Senden ricam arabanın tam profilden bir resmini koyman. Resimleri açılı çektiğinden jant nasıl durmuş tam olarak anlamak pek mümkün değil. Arabayı da istersen yıkama bu aralar, yine yağmur gelebilir.

Artık çukurlara çok dikkat etmen gerekecek, malum yanaklar incei yollar berbat ötesi.

Tekrar güle güle kullan dostum, hayırlı olsun.

• hayırlı olsun
  • valla çok yakışmış kaya hayırlı olsun..
    arabana da neyin yakışcaanı bilion maşallah
  • cook güzel kaya cok begendim maşallah sürüş izlenimlerini de verirsen takacaklar için fikir olur.ayrıca bana pm den detaylı fiyat ve yer verirsen cok memnun olurum.ayrıca ikinci fotodan s4 jantı gibi duruyor:)
    bnm araç 4 bijon ve aynen bu tarz bir jant istiyorum banada yardımcı olun.bundan sonra sırada ne var?
  • kayacım hayırlı ugurlu olsun cok hos olmuslar
  • Hayırlı olsun güzel olmuş
  • Herkese teşekkür ederim güzel dilekleri için. Ben de çok sevdim gerçekten yeni jantlarımı...

Sevgili Polemik, dogru düyson bu aralar hep yagmurlu galiba. Haftaya yıkatırım heralde hava açarsa. Yandan resim konusuna gelince ne yazık ki şu an elimde yok. Okuldan dönünce otoparkta çektim 2 tane hemencecik, onlar da açılı. Malum açılı çekince daha güzel duruyo :) Ama yakın zamanda tam profilden çekip onu da buraya eklerim. Yollar hakkında ne demek istedigini de bugun tam olarak anladım zaten :) Gözlerimi 4 açıp gezdim sokaklarda

@oto_glr, sürüş izlenimimi aktarıyım sana ilk olarak:
    -Konfor zaten pek fazla yoktu biraz daha azaldı, malum yanak biraz ince :) Çukurlarda geçmek çok kötü bi duyguymuş onu anladım :)
    -Araba zıp zıp yaylanıyodu(dalgalanıyodu) eksiden şimdi daha çok tık tık diye çok yaylanmadan ilerliyo, iyi oldu yani. Heralde yanak daralmasından kaynaklı.
    -Yol tutuş zaten iyiydi şimdi daha da iyi oldu(kuru yolda)
    -Fren mesafesi zaten iyiydi onda da gelişme hissettim. ABS devreye girmeden daha çabuk durabiliyorum gibi geldi bana.Tabanların genişliğinin 175mm'den 215mm'ye çaıkmış olmasından dolayı artan sürtünme frenleri biraz daha iyileştirdi galiba.
    -Islak yolda 3.viteste gaza yuklenince hafif pati çekiyo 1.2 motor araba. Hayatımda böyle bişey görmedim. Yagmurlu yolda hiç güven vermedi bana. Özellikle patinaja kalma manasında. Hızlı giderken araba patiya kalında da resmen direksion kaymak gibi oluyo elinin altında ve tepkilere karşılık vermiyo.
    -Islak yoldaki fren meseafesi eskisi gibi galiba onda iyi veya kötü manada pek bişey hissetmedim.
    -Islak yolda slalom olarak tabir ettiğimiz ani-sağ sollarda pek bir farklılık hissetmedim kötü manada. O da azcık iyileşmiş olabilir emin değilim.
    -Performans düşüklüğü olmadı şükür ki en çok bundan dolayı mutluyum. Bu yuzden zaten çok dikkat etmiştim hafif sayılabilcek bir jant almaya.

Son olarak bunlar bugunkü ilk izlenimlerim ama malum lastikler daha çok yeni oldugundan tam performanslarını 200-300km sonra gösteririrler heralde. Kuruda çok iyi olsa da yagmurda isteklerimi karşılayamadı KUMHO.

Fiyatları da PM'den değil de hemen buracıktan vereyim hem herkes bilgilenmiş olur.
    Jant+lastik = 1350TL verdim. Hepsi Sıfır. Jantlara 820TL lastiklere de 530TL desem dogru olur heralde.

Bu arada lastiğe ihtiyacı olan olursa Dunlop'ta çok güzel bir kampanya var. Benim performans lastiklerine bile 800TL fiyat verdiler ki çok iyi fiyat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 27 Şubat 2009; 20:29:52 >

• jantlar çok şık olmuş kaya güle güle kullan
  • Jantlar yakışmış, güle güle kullanın. Arabayı yıkattıktan sonra da resimlerini bekliyoruz.
  • fiyat cok iyi gerçekten jant artı lastik içinyalnız bu jantlarda 5 bijon hangi jantı beğensem uymuyor yaw.taksit yapıyorlarmı?
    ben kendi jant lastiklerimi satayım o zaman.direk bu işe girişeyim sıkıldım zaten orjin 16 lık jantlarından.
    bu bijon olayının bir çözümü yok mu ben nasıl böyle bir jant bulup takacagım
    yol izlenimlerine gelince lastiklerin verdigi performans markasından değil bence.neyse ilerleyen zamanlarda kışlık lastik takımı yaparsın.

performans kaybı olmaması cok sevindirici jantlar hafif demiştin o da büyük bir etken.zaten sen görüntü için yapıyorsun ve araçtan da performans beklemiyorsun.ancak yol tutuş ve fren mesafesi gibi artıların var artık.bu jantlar biraz füme olsa nasıl dururdu acaba?cok güzel fotolar gerçekten ne arabası olanlar var zevk yok.ben sadece ilerisi için iki tavsiyem var mercekli bixenon ve spoyler başka hiçbirşeye ihtiyacı yok aracının.sis farı senn zevkine isteğine kalmış.kazasız belasız çukursuz balonsuz.

• arabayı zıplatmaman gerek ki spor yaylardan zıplamıyodur heralde. bi yaylansa çamurluğa çarpacakmış gibi duruyor lastikler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _opeth

arabayı zıplatmaman gerek ki spor yaylardan zıplamıyodur heralde. bi yaylansa çamurluğa çarpacakmış gibi duruyor lastikler.

Eskiden zıplıyodu ama artık zıplamıyo öyle. O söylediğin hiç aklıma gelmemişti dogru söylüyosun ama şu anki zıplamalar eskisine göre çok daha kısa mesafeli. Bir sorun cıkaracagını sanmam.

Bir de resimlerde arabanın içinde 4 lastik var yani arka taraf çok azcık daha kalkar heralde lastikleri çıkarınca

Sevgili quad_65 ve @Serdar sizlere de teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için.

@oto_glr, senin bijonlar 4 çarpı kaçtı bijon aralığı. Yarın tekrar gidicem fatura almaya gitmişken bir sorarım ellerinde varmıymış diye.
    Şimdilik yaza kadar bişey yapmayı düşünmüyorum ama aklımda Sis farı, spoiler ve kapı kollarının metalik siyaha boyatılması var.
    Bi-xenon olayı ise çok pahalı. Belki ilerde

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.