Şimdi Ara

Yeni İbiza aldım, görüşlerim (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
644
Cevap
1
Favori
92.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: enoman

Çok şık olmuş aracın kardeş,tam bir karabüyü olmuş,Allah kaza,bela vermesin.

Teşekkür ederim enoman, amin.

@opeth, arabayı çizmese fırça kendim yıkayacam da şimdilik ögrenci tarifesi ilaçla "sadece dış" 7TL :)

Normalde böyle yagmurda arabayı yıkatmam da SeatClubTurkey oalrak televizyona çıktık ben de katıldım çekimlere o yüzden yıkatmıştım. Topu topu 3-4 saat temiz kaldı araba
  • uhh çok paraymış ben fırçayla girişiyorum valla. araba zaten ikinci el ne kadar çizebilirim ki
  • kaya jant store maslaga ugradım geçen :)jant baktım 900 lira fiyat aldım senin jantlara 600 lira verirler dedi.ancak spacer lazım lenso 17 baktım.senide sordum adama evet dedi ya forumdan bir arkadaşım için resim çekiyorum falan demişsin.spacer 300 lira ayrıca 4 100 bijon aralıgı var.bnm aracın 4 108:)
    ben taksit istedim ama lastiklerle 2100 e geliyor 12 ay.600 düş 12 ye böl:)6 ayda yapıyorlar aslında bakacagız artık.araştırma sürüyor.bilgi vereyim dedim.baya ilgilendi araçla tavanı siyah yap dedi:)a4 ü varmış yeni kasa protac ta yaptırmışlar.
  • Galiba iyi lastik alıcaksın sen. Onun da baya araştırmasını yapmıştım. Şu sıralar bir yerde Dunlop 2 al 2 öde kampanyası var bi dükkanda MAslak'ta. Dunlop distrübütörü mü neymiş orası. Ben alıcaktım da ordan sonra para anca Kumho'ya denk geldi o anda. Daha da beklemek istemedim açıkçası. İstersen oranın ismini veriyim ordan al lastigini. Orda jant da var ama çok ağır ordaki jantlar.

Kumho 530a aldım Dunlop için de 800 fiyat almıstım. Senin ebat nasıldır bilmiyorum tabi.

Bu arada Lenso 17 Siyah vardı bi tane onu mu begendin :) Arabam beyaz olsa direk onu alırdım ama zaten 4*100 bana uymuyodu. O jantlardan bahsediyosan 10 numara jant bence ve çok çok hafifler. Spacer filan da pek bilmiyorum ama duymustum.

Bu sitedeki techflash'ın beyaz yeni ibiza'sını da protacta yaptırdık. Bu işte baya tecrübeliler galiba. Fiyatı da geçen gün o arkadasa sordum 200TL dedi. Bence yaptır, beyaz 308e çok yakışır

• evet o jantları seçtim cok secenek yok spacer taksam bile oz jantlara benziyor lensonun o jantı fiyatıda fena değil.
    en çok jant seçenegi audide var yaw:)
    audiye mi dönsek jant alacagımıza
    neyse spacer olmasa keşke 300 kagıt daha cıkıyor fiyat bnm jantları satıp ekleme yapıp vs karışık işler ama halledilmeyecek diye birşey yok.bakalım mart sonu yaparım o işi inş bitiririz.protac olayını biliyorum araştırdım daha önce baya:)
    lastik konusuna gelince kumho takalım falan dedi bnm araca 225 45 17 olur heralde.
  • Vallahi başlarda memnun değildim hatırlarsın yagmur performansından ama şu an hala çok memnun olmasam da ıslak zeminde de kalbimi çalmayı başardı kısıyından :)

Verdigim 530tl'ye acımıyorum artık :) Fakat bence 308e eğer maddi olarak zorlamayacaksa Dunlop Yokohoma Lassa Pirelli gibi bişey al. Mart sonuna kadar iyice düşün, vallllahi ben aldım kurtuldum jant-lastiklerden Allah kolaylık versin.

30-40.000km sonra Michelin veya Continental veya Bridgestone alıcam ama

Bu arada evet 225-45-17 olur sana. Ordaki çok bilmiş ustalar ellerinde olan lastiği vermeye çalışır sakın kanma

Tekrar buralara gelirsen jant bakmaya lastik almaya filan, bana da haber et istersen, yardımcı olmaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 27 Şubat 2009; 17:18:26 >

• ben zaten beykentte okuyorum ayazağada oralardayım:)ben lastik olarak pirelli pzero düşündüm eski aracımdada 225 45 pzero vardı.good year michelin bridgestone pirelli tavsiye ederim.contiden memnun olmayanlar var bizim forumda.bende su an conti var bir sorun yok.lenso jantları alacagım büyük ihtimal oz alamayacagıma göre:)sence orjinal jant artı lastiklerime kaç para istemeliyim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaya5789

Yeni İbiza aldım, görüşlerim

güle güle kullanın daha önce hayırlı olsun demiştim
    gerçekten aracınız güzel duruyor maşallah
  • Teşekkür ederim sevgili Meta80
  • ARKADAŞLAR BİŞEY SORUCAM SEAT IBIZA SC(SPORT COUPE)DA YAN, 3 KAPIDA OTOMATİK VARMI ACABA? BU ARADA SİYAH ARAÇ ÇOK GÜZEL OLMUŞ KAYA ALLAH KAZA BELA VERMESİN.
  • Teşekkür ederim Emirhan.

Ne yazık ki Seat İbiza'da henüz otomatik seçeneği yok...
  • ya kız kardeşim için istiyordum bende çünkü çok beğendik ama otomatik yokmuş :( peki ne zaman çıkıcağı hakkında bir bilgisi olan varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Emiirhan34

ya kız kardeşim için istiyordum bende çünkü çok beğendik ama otomatik yokmuş :( peki ne zaman çıkıcağı hakkında bir bilgisi olan varmı?

Normalde 2009 ilk çeyrek'te satışta olması gerekiyordu. Bu 1-2 ay içinde 5 ileri DSG'li Seat İbizalar'da satışta olacaktır.

• DSG 6ileri ve 7ileri değilmiydi yahu?5 ileri DSG mi var?
  • quote:

Orjinalden alıntı: enoman

DSG 6ileri ve 7ileri değilmiydi yahu?5 ileri DSG mi var?

Senin uyarın üzerine Seat'ın memleketi İspanya sitesini bir daha inceledim...

Daha önce baktığım ;

http://www.seat.com/static/su/com/SEAT/site/newibiza08/en/techtables/1_6_77_DSG.html

sayfasında 2008 itibari ile DSG 5 ileri olarak görünüyordu.

Bugün yeniden baktım ve ;

Nuevo SEAT Ibiza MY 09 teknik sayfasında :http://www.seat.es/es/generator/su/es/newIbiza08/site/engines/main.html

1.6 16V 105 CV DSG (77 KW) linkine tıklayarak açılan pdf dosyasından DSG'nin 6 ileri gösterildiğini görebilirler...

Verilen rakamlara göre ;

5 ileri DSG, manual 5 ileriye göre az bir miktar fazla yakıyor
    6 ileri DSG, manual 5 ileriye göre az bir miktar az yakıyor

Buna göre yeni kullanılacak DSG tam kriterlere göre. Çünkü DSG kullanım rahatlığı ve zevkin yanı sıra, daha az yakması ve daha performanslı olması ile biliniyor...

• @By_AggReSSiVe

Eyvallah kardeş,inceledim verdiğiniz linkleri aynen dediğiniz gibi.Zaten DSG'yi meşhur eden 6 ileri şanzımanlar,(7 ileri ise daha çok yeni sayılır)5 ileri DSG ekstra bişey vaadetmiyor.
  • bende 2009 un çeyreğinde gelecek diye duymuştum
  • dün maltepe'de bu renkte seat gördüm hoş duruyordu. tabi biraz temiz olsaydı iyi olurdu

• İbiza'ların kaderinde pis dolaşmak var galiba. Daha 2 gün önce yıkattım dün akşam üstü çamur yağdı resmen gökten. Sonra sel götürdü ama ne fayda. Şimdi araba resmen nokta nokta çamur halinde.

Bana bu rengi de önermişti satıcı zamanında. Beyaz'ı opsiyonlamayı unutp satınca yerine siyah ve açık mavi var demişti ama ben siyahı seçmiştim.

Bence ibiza'nın her rengi şık, aracı sevmli gösteren renkler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 6 Mart 2009; 18:03:55 >
  • By_AggReSSiVe çok teşekkürler bekliyoruz gelir gelmez ilk haberi olan werirse sewinirim=)
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.