Şimdi Ara

Yeni İbiza aldım, görüşlerim (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
644
Cevap
1
Favori
92.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkür ederim atiyba. Jant gerçekten arabayı çok değiştiriyo. Kapaklardan kurtuldum sonunda :)

Ben de arada bir ugruyorum maslak sanayiye. O tarafta oturuyorum zaten. Birden beni gördün sandım yazını okurken

Bahsettiğin araba Serkan diye bir arkadaşın, seatclub'ta tanışmıştık sonra sanayide karşılaşıp yuzyuze tanışmışlıgımız da var. O aracı aslında ben alıyordum ama benden önce kapora yatırıp almış, bana da siyahı kaldı :)

Gerçekten çok şık oldu aracı, tavan kaplama da cam filmiyle beraber baya güzel durdu.

Ibiza sahibi bu forumda 2-3 arkadaş var ama tek aktif benim desem yeridir
  • Evet yanımdaki en yakın arkadaşlarımdan birinde de Trdeki ilk beyaz sunrooflu Tsi Leon var,o da aynı şekilde bizim club'ta görmüştüm bu aracı demişti Cidden yapan arkadaşı tebrik etmek lazım,kazasız belasız keyfini çıkartsın:)

Biz Anadolu Hisarından kampüsten 1 saatlik arada gelip işimizi hallettik,pilavüstü dönerimizi yedik ama dönüşte derse geç kalmamak için 7-8 dakika civarında okula girdik,biraz tehlikeli bir yolculuktu:)

Herneyse,forumda aracını tanıtmaya devam et,objektifliğini de elden bırakma,birçok insana örnek olup araç seçimlerinde yardımcı olman takdir edilesi bir davranış.Buluşmalarımıza da bekleriz

• Elimden geldiğince yeni ibiza'yı merak eden arkadaşlara yol göstermek amacıyla açmıştım konuyu arabayı aldıgımda. Az da olsa faydalı olduysa ne mutlu bana. Objektifliği de elimden bırakmam, yani niye bırakıyım ki ben üretmedim arabayı Her fırsatta söylemeye çalışıyorum arabanın kötü yanlarını.

Bu arada buluşma dedin de, benim pek tanıdıgım ve samimi oldugum kişi yoktu forumda. O yuzden önceki buluşmalara katılmak pek içimden gelmemişti doğrusu. Fakat bir dahakine katılırım büyük ihtimalle.

Forumda muhabbet ettiğim arkadaşların gerçek hayatta yüzünü görmek güzel olur Geçenlerde Seatclub olarak TV'ye çıktık o zaman gitmiştim buluşmaya, güzel oluyomuş :)

• quote:

Orjinalden alıntı: umutozturk

Bugün tekrar bayiye gittim elindeki araçlar tükenmiş ancak yeni parti geliyormuş ötv indirimi dahil liste fiyatı elegance için 24.750 verdi ancak yeni gelen seride renk seçeneği de olacak , diğer yandan da kur arttığı için yeni araçlar %6 zamlı geleceğini bu yüzden ötv indiriminin yarısını yeni gelen partiden alırsak kaybedecğimizi söyledi. elinde tek araç kalmıştı o da referance beyaz idi ben de elegance düşündüğüm için yeni partiyi bekliyorum ...

gerçekten de beyaz daha kolay bakılır haklısınız. belki aynaları boyatırım :)
    gelişmelerden haberdar edeceğim ikinize de teşekkür ederim

24750 fiyatını nasıl aldın seatta fırsatçı çıktı ötvden önce 28550 olan araca 25300 fiyat yazmışlar bu ötv işi alıcıdan çok satıcıya yansıdı yine kullandılar bence bu otomativ sektörü batmayı hakediyo ama çalışanlara zarar alışmış bunlar milleti 3-5 yolmaya bide bu kampanya fiyatlarını bayi stoklarındaki araçlar için geçerli sanıyorum opsiyonel bişey ekletemiyorsun zaten ama eğer öle bişey olupta araba sipariş ettirsen 27100lük fiyattan alıyorsun

• e zaten mantık o ellerindeki eski kurdan alınmış araçları bu indirim ile eritiyorlar daha sonra da yeni 2.2 lik kurdan çektikleri arabaları ötv indiriminin yarısını sömürerek satıyorlar... ne anladım ben bu işten. baktılar kur yükseldi yeni zamlarla hiç araç satılmayacak böyle bir yola başvuruldu yüce hükümetimiz tarafından de mi...
  • aslında 1.2 lt 70 hp Elegance beyaz + panaromik cam tavan almayı düşünüyordum ama bi anda seattan soğudum bana özelliklerine göre pahalı geldi bide araştırmalarıma göre ikinci eli sıkıntılı yani araba çok düşük fiyattan gidio 26.000 27.000 lik bütçeyle başka hangi araçlara bakabilirim başlıkla pek alakası yok ama yardımlarınızı bekliyorum
  • @ST@B, Mazda2 1.3 play versiyonun fiyatı, teknik özellikleri ve donanımı çok iyi. Şık bir araba tavsiye ederim. Bunun dışında Megane2'ler şu an ötv indirimi ile nerdeyse bedavaya gelicek. Tabi yeni kasası geliyo onun da yazın.

Ayrıca 1.4 Polo Tour donanımı da güzel, yeni kasa çıkacak ama uzun süre bineceğim derseniz güzel seçim olabilir.

Bir de yeni fiesta 1.25 trend 23.500TL gibi bir fiyata satılıyo. Donanım ve motor özellikleri bakımından İbiza ile benzer bir araç.

27-28bin seviyelerine çıkıldıgında ise mazda3 lancer gibi araç alabilirsiniz ufak bir pazarlıkla, hem de megane2 gibi üst segmentteler onlar da

Grande Punto'ların da fiyatları çok uygun şu sıra, 1.4Tjet 120hp dynamic 26.450TL Motoru 10 numara, tipi de güzel ve donanımı da yerindedir.

Ayrıca:

BRAVO 1.4 16V 90 HP ACTIVE 26.720TL
    BRAVO 1.4 16V TURBO 120 HP ACTIVE 28.870TL

Bu Bravo pek dolu değil ama C segmenti ve çok güzel bir araç bence.

• kaya 1.4 polo tour iiydi ama yeni kasa çıkma olayı kötü yeni kasa çıksın zaten fiyatlarda yine bi değişiklik olur yeni kasasıda baya güzel olmuş fiesta da bana dizayn olarak bi garip gelio özellikle ön farlar arabayı baya küçük göstermiş ayrıca boya atma sorunu falnda oluyormuş şimdilik aklımda grande punto var bakalım bayisine gidip bi test sürüşü falan yapalım içime sinerse inş alacam
  • Grande Punto'yu hiç önermem hiç tok ve kaliteli bir araba değil yavan kalıyor sürüş zevki vs açısından ama tabi gene karar sizin. Mazda iyi bir seçim olabilir test sürüşüne de çıktım çok hoş araç.
  • Bugün bayideydim, Maslakta. DSG'li ibiza hakkında bilgi aldım. 7-ileri DSG 1.6 5 kapılı Ibiza elegance varmış ellerinde hazırda. Rengini sormadım. 30.000TL dedi yanlış hatırlamıyosam.

3 kapı ve 5 kapıln sport ve sportrider versiyonlar vardı, sarı olan bi-xenon farlı ve 17" jantlı

Yeni İbiza aldım, görüşlerim

İki aracın da vites topuzu çok güzeldi.

Bu arada ben G.Punto test sürüşü yapmıştım bana virajlarda pek güven vermemişti. O yokluk hissini alamamıştım ama arkadaşımda var 17" jantl ve yaylı G.Punto ve onda çok güvende hissediyorum kendimi. Çok güzel araçmış aslında. 1.4tjet de güzel motor.

Aklında olan her aracı kesinlikle test yap ST@B

• quote:

Orjinalden alıntı: kaya5789

Bu arada ben G.Punto test sürüşü yapmıştım bana virajlarda pek güven vermemişti. O yokluk hissini alamamıştım ama arkadaşımda var 17" jantl ve yaylı G.Punto ve onda çok güvende hissediyorum kendimi. Çok güzel araçmış aslında. 1.4tjet de güzel motor.

GP T-Jet güzel motoru ve iyi tasarımıyla kesinlikle iyi bir alternatif.

Donanımı da çok zengin, sanırım ESP dahi var.
  • bende bu arabadan almaya karar verdim, cumartesi maslağa gidicem(herhalde en çok modelerda var..)
    ama biraz yardım istiyorum renk konusunda mesela, beyaz alıp sunroofu siyaha kaplatıp, yay ve siyah jant çekmek bayaa bi gösterişli kılarmı yoksa sade siyah alıp haifif parlak siyah jantlı ve yaylı bi arabamı daha gösterişli olur? ayrıca her iki renkdede 16'' gösteriş/konfor olarak idealmidir, 17'' alsam hiç fena olmazmı?

edit: yoksa kırmızı ve bembeyaz jantlarmı :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DriveMaN -- 18 Mart 2009; 22:29:38 >
  • Ertuğ, merhabalar benim arabam siyah. Senin dediğin gibi jant ve yay var bir de film. Beyaz alırsan yaptırabileceğin seçenekler artıyo.

Bence beyaz ibiza al. tavan kaplama, 17" siyah jant, orta seviye cam filmi ve yay ile olayı bitirirsin. Bir de arka tampon plakalığı siyah boyatırsan tadından yenmez.

Maliyeti de yazıyım sana,

Tavan kaplama:200TL(sanayide protac diye biyer)
    Cam film: 250TL(220ye llumar çektirdim)
    Jant+lastik: 1500TL(ben 1350ye hallettim. Lenso jant ve kumho lastikler)
    Yay: Takması ile beraber 400-450 arası(400TL vermiştim ben H&R ön:2,5cm-arka:4cm)

Toplarsak: 200+250+1500+450

Max 2500TL'ye araban bildiğin süper olur. Benim zevkime göre tabi.

Bir de xenon düşünebilirsin tabi 250TL'ye.

Bunların hepsini yaptırabileceğn yerleri tek tek söylyebilirim :)

Polemik aynen dediğin gibi, 1.4 Turbo T-Jet 16V 120 hp Dynamic versiyonda standart ESP

• quote:

Orjinalden alıntı: kaya5789

Bugün bayideydim, Maslakta. DSG'li ibiza hakkında bilgi aldım. 7-ileri DSG 1.6 5 kapılı Ibiza elegance varmış ellerinde hazırda. Rengini sormadım. 30.000TL dedi yanlış hatırlamıyosam.

3 kapı ve 5 kapıln sport ve sportrider versiyonlar vardı, sarı olan bi-xenon farlı ve 17" jantlı

İki aracın da vites topuzu çok güzeldi.

iç dizaynının benımkınden farkı yok kaya aynı vıtes topuzundan begenmene sevındım derı vıtes topuzu dıye gecıyor bu

• müzik sistemi nasıldır acayip merak ediyorum :)

bide seat'ın ana sayfasındaki mavide hiç fena durmuyor :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ertug-TR

müzik sistemi nasıldır acayip merak ediyorum :)

bide seat'ın ana sayfasındaki mavide hiç fena durmuyor :)

tam belli olmasa da bi önceki syafaya bi kaç foto koymuştur eğer mavi dediğin o renk ise güzel bencede
  • yoo seatın anasayfasındaki mavi...

aracı bugün (85hp liğini) test etme şansım oldu, gerçekten süper bi araba :)
    neyse bakalım özel siparişle geliyo galiba istediğimiz renkler...

@ kaya5789
    tevsiyelerin için teşekkürler
    dediğin gibi zaten beyaz aldınmı o yapılacaklar listesi allahın emri ayrıca far karartmada eklenebilir mesela...
    ama bugün test yapıp aracı canlı canlı görünce aslında şunu düşündüm
    ana sayfadaki opak mavisi çok çok güzel bi renk ve diğer trafikteki gri beyaz ve siyah renkler arasında yeteri kadar dikkat çekeçeğini düşünüyorum.
    zaten sport düşündüğüm için orjinal jantlarıda 16'' olacağından jantlada bi sorunum olmaz ama yay, film, xenon far ve belkide tavan filmi yapılabilir tabi... yay kesinlikle şart ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DriveMaN -- 20 Mart 2009; 21:00:44 >
  • foto koymuştum olacaktı. klavyem sürçmüş
  • neyse teşekkürler herkese

bende artık beyaz ibiza sc sport luyum :) (1.6 105hp)
    bi tansiyonumuz düşsün yavaş yavaş yaparız mod olayını..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DriveMaN -- 21 Mart 2009; 18:37:17 >
  • Hayırlı olsun Ertuğ çok güzel seçim. Seatclub'ta da tebrik etmiştim ama burdan da söyliyim dedim :)
    Kazasız belasız sürüşler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 22 Mart 2009; 0:17:51 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.