uzun uğraşlar sonucu altyapı geldi ve internet bağlandı ama yeni bina olduğu için sanırım kablolarda bağlantı sorunu vardı tr ekibi elektirikci çağırmak lazım ankastre ile evdeki hat kavusmuyor dedi.
bende tahmin etmiştim çünkü binanın tesisatını kim yaptıysa lambalar bile karışık hep sorunluydu gittim kablo aldım ama Cat 5 veya 6 değil sanırım normal kablo aldığım yer işini görür dedi. ancak kablo kısa geldi bende içinden 5 tane tekli kablo çıkıyordu 2 li 2li ayırıp yak1 ile birbirine bağladım ve ankastre ye kontrol kalemi sayesinde bağladım.
hat degerlerim bu şekilde.
ping 31 çıkıyor kablolu kablosuz hepsi en düşük 31.
modem vmg3312-b10b ama eski olanlar dan üstünde TTNet yazan 5 6 yıl önce bı akrabam kullanıyordu ondan aldım.
IPTV kullandığım için bazen takılmalar oluyor. onun dışında hiçbir problemim yok. oyun vs oynamiyorum zaten. ama IPTV için bu ping yukseltmem lazim.
1- binaya gelen internet Telekom diregindeki eski sararmış bir kutudan geliyor. ping nedeni bu olabilir mi? çünkü arka sokakta komşum 16-20 ping alıyor.
2- ankastreye ilk defa işlem yapıyorum kendimce kabloyu koydum ve kontrol kalemi ile iyice sıkıştırdım. Krone prensesi alsam fark olur mu yada dışardan gelen hattı yine yak1 ile benim kabloya mi bağlasam?
3- modem vmg3312-b10b 5 6 yıllık modem zaten 4 cihaz bağlı ona rağmen modemin arkası sıcak( en serin odada duruyor güneş görmüyor ). sıfır bir vdsl modem alsam fark olur mu? not: kablolu ve kablosuz hep aynı en az 31 ping. ve bu konuyu açarken internet gidip geldi
4- binanın disindan kablo çektim ilk cektigimde normal ek yapmıştım. sonra yak1 alıp bağladım çok çok az hat zayıflaması düştü 0.1-0.5 arasında. eksiz bir kablo alsam daha mı iyi olur?
5- saha dolabına uzaklık 513 metreymis netspeed den sorgulattim. bu kadar uzak olduğu için bu değerler normal mi?
tavsiyelerinizi bekliyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme