Şimdi Ara

Yeni iPhone Geliyor (140. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.994
Cevap
38
Favori
138.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Le7els

quote:

Orijinalden alıntı: lEddYl

israf olduğunu hatırlatıp gidiyorum buralardan

Para çoksa israf olmaz mezaramı götürecez.

buna verdiğin parayı bir hayır kurumuna bağılasan veya fakir bir aileyi doyursan eminim 50 kat daha iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Ben şahsi fikrim şöyle;

Bazı arkadaşlar teknolojiyi pek yakından takip etmediği için ve bu konuda bilgisiz oldukları için telefonun işlemcisinin güçlenmesine olumlu bakmıyorlar. Geçen sene siri çıktığında millet az da olsa şaşırmıştı ve bu kadar olumsuz yorum gelmemişti. Onlar için sadece cihazın göze hitap edecek şekilde tasarımının olması ve yine duyu organlarımıza hitap edecek özellikler olması gerekiyor. Yani işlemcisi, gpusu, rami artmış önemi yok.

Bir işlemcinin 2 kat güçlenmesi harika bir şeydir. Kaldı ki 4S in kasıldığı bile hiç görmedim. Şuan normal bir masaüstü işlemcisi, bir yıl sonra asla 2 kat güçlenemez. En fazla yüzde 20,30 fark olur o kadar. Keza GPU da öyle. Geçen senenin amiral gemisi GTX 590 dan iki kat daha güçlü GPU hala çıkmadı. Sadece pilin 2 ye katlanmasını bekliyordum ama şuanki teknolojiyle bu mümkün olmadığı için yine iPhone 5'i her gün şarja takacağız.

Bu söylediğinizi yapmak büyük birşey değil aslında. Sebebi ise söz konusu farkı yaratan şey cpu mimarisindeki geliştirmeden ziyade çekirdek sayısının arttırılmasıdır. 4S çift çekirdekli iken iphone5 dört çekirdekli bir işlemciye sahip. yani cpu mimarisinde hiçbir geliştirme yapmadan aynı çekirdekten daha fazlasını yanyana koyduğunuz zaman zaten bu performans artışını elde edebiliyorsunuz. misal örnek verdiğiniz gtx590'ın da 2 katı güçlü gpu çıkmadı demişsiniz. sizde 2 tane gtx590 alıp bunları tek kasada kullanırsanız sizde mucizevi bir şekilde süper bir performans artışı elde edebilirsiniz. bunun için yeni bir gpu geliştirmenize gerek yok

benim bu modeli beğenmeme sebebim ise basit. bizim ödememiz gereken paraları haketmiyor olmaları. neden haketmiyor? çok basit, çünkü bu telefonların hepsi zaten 500-600$ ancak eden ve zaten bu kadar ettiği için de bu paralara satılan telefonlar (hatta kontratlı olarak 200-300$'lara). eğer daha fazla etseysi adamlar da daha fazlaya satmaya çalışırlardı. bu telefonu apple'ın kalesi denen ve en fazla funn'ı olan amerika'da bile bizdeki fiyattan satmaya çalışsanız bakın bakalım satış rakamları nasıl olurdu? o yere göğe sığdırılamayan özelliklere ve markaya kaç amerikalı 1000$ para verirdi ? har malın ve hizmetin bir değeri bir ederi vardır. insanlar ne kadar beğenirse beğensin büyük çoğunluğu birşeye para yatırırken fayda maliyet durumuna bakarlar.

öte yandan ios sistemi gerçekten başarılı bir sistemdir. akıcıdır, hızlıdır vs. ancak bunun da bir bedeli vardır. çünkü bu özelliğinin kaynağı aynı zamanda eleştirilerinin de kaynağıdır. sistemin dışarıdan değişikliklere kapalı olması, kullanıcılar tarafından kişisel olarak esnetilememesi, sadece app'le bağlı olunması, apple'dan habersiz ve izinsiz bir mp3 bile yükleyememeniz, usb soketi, ek hafıza kartı yuvası, flash player, doğrudan dosya atma gibi herkesin ve her donanımın kullandığı dünya standartlarını desteklememesi, (sanki kendi şarjı 3-5 gün gidiyormuş gibi) yolda , dağda yada outdoor'da iken bataryanız bittiğinde yanınızdaki bir yedek batarya ile değiştirememeniz gibi çok basit, çok ucuz, ayağı düşmüş en temel bazı teknolojileri bile barındırmayıp bunların alternatiflerini sadece kendi üzerinden dayatarak bir para kazanma fikriyle hareket ediyor olması beni en soğutan şeylerden sadece birkaçı

• quote:

Orijinalden alıntı: ats100

Bir resimlede ben geleyim dedim neşelensin forum

Yeni iPhone Geliyor

ovvv bu da çok güzel olmuş. Daha ne kadar vururlar acaba iphone 5 e :)

• Turkcell'e mesaj atmıştım, Nano Sim kart için.

---------

Iphone 5 satışı başladığında nano sim kart temini de olacaktır.

Şu an için bizimle paylaşılan net bir lansman tarihi bulunmamaktadır.

Türkiye de ilk Turkcell de olacağını bilmenizi isteriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

Turkcell'e mesaj atmıştım, Nano Sim kart için.

---------

Şu an için bizimle paylaşılan net bir lansman tarihi bulunmamaktadır.

Türkiye de ilk Turkcell de olacağını bilmenizi isteriz.

Yurtdisindan mi alacaksin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedman

quote:

---------

yok dostum, o hataya geçen sene düştüm

çok güvendiğim birine para yolladım ama sonuç ortada

buradan kendim alacağım

Yeni iPhone Geliyor

• quote:

quote:

quote:

---------

buradan kendim alacağım

Yeni iPhone Geliyor

Abi nasil boyle bi hata yaparsin ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

---------

buradan kendim alacağım

Valla dostum tek cümle ile açıklayacak olursam, herkesi kendim gibi sandığım için sanırım.

Kasım, Aralık gibi ödeyeceğim dedi bakalım.

• hic begenmedim iphone 4s ile devam
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

---------

buradan kendim alacağım

Valla dostum tek cümle ile açıklayacak olursam, herkesi kendim gibi sandığım için sanırım.

Neyse gecmis olsun.hakkin olan odemeyi alirsin ins..

Telefonu almadan once bana da haber ver.bende alabilirim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

---------

buradan kendim alacağım

Neyse gecmis olsun.hakkin olan odemeyi alirsin ins..

Telefonu almadan once bana da haber ver.bende alabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: kelepir26

2 yıllık kontrattaki fiyatlara bakın

Yeni iPhone Geliyor

2 yıllık kontrat olayı da nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çöl Tilkisi

quote:

burada turkcell ve diğer gms firmaları nasıl anlaşmalı satım yapıyorsa aynısı usa için de geçerli
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Çöl Tilkisi

quote:

burada turkcell ve diğer gms firmaları nasıl anlaşmalı satım yapıyorsa aynısı usa için de geçerli

Yeni iPhone Geliyor

cihaz fena satıyor abd de
    "1 saat içinde iPhone 5'in teslim süresi 2 haftaya yukseldi."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 14 Eylül 2012; 11:17:25 >

• Bırakın şu saçmalıkları yeter be artık. Htc yıllardır aynı kasayla gider. Samsung yıllarca aynı kasayla gider bişi demessiniz. Ne bekliyodunuz appleden adamlar 3 yıldır üzerinde çalıştırılıp kusursuzlaştırılan kasayı neden atsın. Yok efendim Appleden devrim bekleniyomuş. Yav ne beklion sen burun temizleyen kahve yapan iphone mi. Telefon lan bu. Samsung yıllarca sadece işlemciyi ve rami geliştirir bir şey denmez. Htc yıllarca aynı şeyleri iişlemciyi geliştirip önünüze sunar bir şey denmez Apple yapınca kötümü oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tromodor

Bırakın şu saçmalıkları yeter be artık. Htc yıllardır aynı kasayla gider. Samsung yıllarca aynı kasayla gider bişi demessiniz. Ne bekliyodunuz appleden adamlar 3 yıldır üzerinde çalıştırılıp kusursuzlaştırılan kasayı neden atsın. Yok efendim Appleden devrim bekleniyomuş. Yav ne beklion sen burun temizleyen kahve yapan iphone mi. Telefon lan bu. Samsung yıllarca sadece işlemciyi ve rami geliştirir bir şey denmez. Htc yıllarca aynı şeyleri iişlemciyi geliştirip önünüze sunar bir şey denmez Apple yapınca kötümü oldu.

Hocam zaten oturmus tasarim degismez, kimse buna bir sey demiyor. Mesela Samsungun tek tus+iki dokunmatik, HTC'nin 3-4 dokunmmatik, Sony Ericsson'un 3 tus, Sony'nin 3 dokunmatik gibi oturan tasarimlari var. Onemli olan kasa. S2 ve S3 nasil farkliysa, iPhone 4-4s ve 5'in de farkli olmasi gerekirdi. Insanlar bunu bekler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mertdnc

quote:

Orijinalden alıntı: Tromodor

Bırakın şu saçmalıkları yeter be artık. Htc yıllardır aynı kasayla gider. Samsung yıllarca aynı kasayla gider bişi demessiniz. Ne bekliyodunuz appleden adamlar 3 yıldır üzerinde çalıştırılıp kusursuzlaştırılan kasayı neden atsın. Yok efendim Appleden devrim bekleniyomuş. Yav ne beklion sen burun temizleyen kahve yapan iphone mi. Telefon lan bu. Samsung yıllarca sadece işlemciyi ve rami geliştirir bir şey denmez. Htc yıllarca aynı şeyleri iişlemciyi geliştirip önünüze sunar bir şey denmez Apple yapınca kötümü oldu.

Hocam zaten oturmus tasarim degismez, kimse buna bir sey demiyor. Mesela Samsungun tek tus+iki dokunmatik, HTC'nin 3-4 dokunmmatik, Sony Ericsson'un 3 tus, Sony'nin 3 dokunmatik gibi oturan tasarimlari var. Onemli olan kasa. S2 ve S3 nasil farkliysa, iPhone 4-4s ve 5'in de farkli olmasi gerekirdi. Insanlar bunu bekler.

bence farklı
    Yeni iPhone Geliyor

S3 te sadece kenarları daha yuvarlak yapmışlar.

• 
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.